Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ulubiony trunek alkoholowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Wydaje mi się, że każdy ma jakieś swoje upodobania jeżeli chodzi o alkohol. Po jaki sięgacie najczęściej?

Najbardziej lubię upajać się drinkiem Gin & Tonic. Poezja...

Gin_Tonic.jpg

Poza tym dobre są te ostatnie serie smakowej Soplicy, szczególnie wersja pigwowa i wiśniowa. Z piw dobry jest polski Redds jabłkowy, Heineken i z belgijskich Duvel.

:thumb:

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• IIL

1

• patryniu

1

• Yao

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Z takich mocniejszych trunków to najczęściej pijam Żołądkową Gorzką... Próbowałem też Soplicy - Orzech Laskowy, dobra dobra, do chipsów i paluszków idealna :P

Z piw u mnie króluje Lech, a jak już sięgam po smakowe to zazwyczaj jest to Somersby :roll:

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Z drinów to zdecydowanie Cuba Libre czyli rum z colą który idealnie wchodzi w słoneczne dni.Moje ulubione piwko to Ruddles County którego kiedyś ściągał lidl niestety słuch o nim zaginął i nie wiem czy jeszcze kiedyś pojawi się na półkach.Uwielbiam też wszelakiego typu Waizeny czyli piwa pszeniczne .Poza nimi również lubię wypić od czasu do czasu jakiegoś Ciechana,Lwówek no i Perłę jak fundusz nie pozwala na ciekawsze piwka.Jeżeli chodzi o radlery to najlepszym jakiego piłem był Ciechan Shandy, była to limitowana edycja na lato i teraz już nie znajdziecie,jednakże jeżeli w lecie zobaczycie go na półkach to bierzcie gdyż smakiem przebija wszystkie smakowe piwa jakie piliście do tej pory.Natomiast kompletnie nie mogę załapać zajawki na Cydry.

#SmartFanZone

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Był czas, że tego alkoholu rzeczywiście spożywało się w sporych ilościach. Ostatnio, osobiście praktycznie stałem się abstynentem. Oczywiście, gdyby pojawiła się okazja to bardzo chętnie - czy to czysta wódka, czy też jakieś piwko.

Nie mam jakiegoś ulubionego trunku. Drinków nie pijam wcale. Jeśli już mam pić to tylko czystą wódkę bądź piwko. Względnie wódki smakowe, aczkolwiek po takiej gorzałce kac jest większy niż po czystej. Pamiętam, że raz miałem okazję pić wódkę porzeczkową o nazwie Danzka. Strasznie dobra wódeczka, praktycznie bez zapijania. Aczkolwiek Danzka kosztuje około 40 zł za 0.5 lira, więc nie jest to polska cena. Z wódek białych/klasycznych oby nie Żubrówka. Pozostałe mogą być praktycznie wszystkie.

Z piw preferuje ciemne łamane przez palone. Dawne Okocim Palone, obecny Koźlak z browaru Amber. Smakuje mi też piwo pszeniczne ten tzw. Weißbier.

Uwielbiam też wszelakiego typu Waizeny czyli piwa pszeniczne

:t_up:

A spłycając temat, to my tu w Lublinie mamy generalnie Perłę ;) Najbardziej lubelskie piwo na świecie ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Perła_%28piwo%29

Gdyby ktoś miał do Perły dostęp polecam szczególnie Perłę Niepasteryzowaną.

PS. znacznik nie działa.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1

Wódka ze szklanką. ;)

A tak na serio alkohol raczej czysty - zarówno wódka, jak i ruda. Ewentualnie ruda z colą jakąś, a wódeczka ze spritem. Żadnych wymyślnych drinków, może za wyjątkiem sambuci, sporo zabawy z palonym alkoholem jest. Browarki raczej bez różnicy, wielkim koneserem nie jestem, a 90% tych koncernowych smakuje tak samo. Latem na propsie jakieś jabłkowe czy cytrynowe dla smaku, albo czarna fortuna.

Nie piję już alkoholu, uważam, że swoje wypiłem ; ). Natomiast podczas pobytu w Anglii kilka razy skusiłem się na..'Small Jack Daniels please', i naprawdę fajna sprawa, także jeśli coś to tylko Jack Daniels ; )

Nie piję już alkoholu, uważam, że swoje wypiłem ; )

vsSbHGB.png

No cóż, może to i lepiej, zostanie więcej dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tej bariery. Chyba że piszesz to na kacu po jakiejś sobotniej popijawie, uwierz mi, wszyscy wtedy tak mówimy :lol

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   14
  • Styl:  Ciemny

Jaki przyjemny i bliski mojemu sercu temat ;)

Ostatnio miałem okazję zapoznać się z 30 letnią starką - niestety nie tą legendarną, z Polmosu, tylko litewską - i była to miłość od pierwszego łyka ;) Nie wiedziałem, czego się spodziewać, a dostałem bardzo przyjemny w smaku, słodki trunek o mocy 42%. Świetna sprawa, do dostania za naprawdę przyzwoite pieniądze (kupiłem za niecałe 60 zł, chociaż widywałem na internecie w dwukrotnie wyższej cenie).

Starka-30-0.5.png

Doskonały jest też miodowy Jeam Beam, po którym nie doświadczyłem żadnych objawów Syndromu Dnia Poprzedniego.

Z bourbonów najlepszy wydaje mi się Wild Turkey, chociaż zielony Jeam Beam też był bardzo zacny.

Whisky lubię tak bardzo, że trudno mi wybrać tą najlepszą. Może kiedyś natknę się na taką, którą bez zastanowienia będę mógł postawić na piedestale ;)

Moim ulubionym piwem jest Żywiec. Z kolei najsmaczniejszym jakie piłem było Brackie Imperial (ciekawe, czy uda mi się je jeszcze gdzieś kupić?).

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

Najlepsza whiskey jaką piłem to JiM Beam miodowy. Znakomity.

Polecam połączenie Soplicy Orzechowej i mleka, ambrozja :D

Wódeczka która najlepiej mi wchodzi to Żubrówka Czysta. Od znajomych słyszę cały czas, że dobra jest też ta nowa, z korą dębu (może teścik na zlocie?). Czasem wypije te smakowe, np arbuzowa, ale czysta i tak najlepsza.

Piwerka jakie lubie to Fortuny, najbardziej śliwkową i mirabelkową. Dobra jest Łomża Miodowa, Książęce Ryżowe. Ale jak mniej hajsu to i Wojaka się wypije. Na lato kozackie jest Somersby (tego lata wyjdzie nowy smak, najprawdopodobniej gruszkowy). Limonkowy Okocim też daje radę.

Polecam wam też cydr, fajny zamiennik piwa i coraz więcej wariantów się pojawia, Jabłkowy, Jabłko z Miodem, Jabłko z Cynamonem, Gruszka.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014