Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Slammy Awards 2014

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Slammys.jpg

Pora na kolejne rozdanie forumowych "statuetek" Slammy!

Każdej kategorii przypada jedna forumowa "statuetka"!

Głosowanie potrwa do 31 grudnia!

Głosują WSZYSCY!

1. Wrestler roku

2. Diva roku

3. Tag Team roku

4. Walka roku

5. Feud roku

6. Debiut roku

7. Powrót roku

8. Turn roku

9. Mówca roku (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie)

10. Akcja roku (pojedyńcza akcja ringowa)

11. Segment roku

12. PPV roku

13. POP roku

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

3

• DonCarlos

1

• Coun

1

• Kosaki

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

1. Wrestler roku

Seth Rollins - Byłby pewnie Bryan, gdyby udało mu się zaliczyć kilka miesięcy więcej. Seth jest obecnie najrozważniej bookowaną osobą w całej federacji. Cały czas robi niesamowite postępy, jest bardzo mocno rozpisywany jako obecnie największy heel federacji. Tak naprawdę trochę ciężko znaleźć słowa uzasadnienia, bo w sumie Rollins poimimo wszystkich sukcesów nie zaliczył jakiegoś wybitnego roku, ale był to zdecydowanie bardzo dobry okres w jego wykonaniu, a cała potencjalna konkurencja po prostu jest dwie półki niżej. Mam nadzieję że za rok będzie więcej powodów żeby na niego zagłosować.

2. Diva roku

Paige - po bardzo długiej dominacji AJ młoda Angielka wniosła trochę świeżego powietrza do tej zatęchłej dywizji. Pomimo zdecydowanego spadku w hierarchii pod koniec roku, żadna z div nie zrobiła tyle co Paige.

3. Tag Team roku

Lucha Dragons - myślałem o głosie na Ascension(nikt z głównego rosteru nawet nie przeszedł mi przez głowę), ale mówiąc szczerze nigdy nie byłem ich wielkim fanem. Zamaskowani Meksykanie są całkiem fajni, zawsze można obejrzeć sporo spotów w ich wykonaniu, dostali niedawno pasy tag NXT, są chyba ostatnią nadzieją Vinca na jakąś kasę z Meksyku bo kolano Reya Mysterio nie wytrzyma już tygodnia bez kontuzji.

4. Walka roku

Adrian Neville vs. Sami Zayn vs. Tyler Breeze vs. Tyson Kidd NXT Takeover Fatal 4 Way

5. Feud roku

Shield vs. Evolution - kapitalny program który rozpoczął się dzień po Manii. Ciągnęli całe WWE w tamtym okresie, młodziaki dostali swoją niepowtarzalną szansę na walkę z legendarną stajnią. Do tego kapitalne zakończenie w którym Shiled wygrywa tylko po to by Rollins zdradził swoich kolegów i dołączył do nowo powstałego Authority. Oczywiście było kilka innych, fajnych programów, ale wszystkie miały jakieś babole. A to kiepskie walki, a to głupkowate zakończenie, a to jakieś niezrozumiałe plot-twisty. Wydaje mi się że w całym roku właśnie starcie Tarczy z Evo było najlepiej przemyślanym story.

6. Debiut roku

Paige - nie przypominam sobie jakiegoś większego debiutu wśród Panów. Stinga zrobili na o***l, Itami oraz Balor nie wywarli na mnie większego wrażenia, Poczekam na Steena jeszcze, może zmienię głos, ale też zapowiedziane, więc pewnie wejdzie, pogada, brawl i do domu. Paige była sporym zaskoczeniem, do tego zgarnąć pas w debiucie, nawet tak mało istotny to jednak coś.

7. Powrót roku

Dave Batista w przyciasnych jeansach? Przypomnijcie coś innego. :lol

8. Turn roku

Seth Rollins - bardzo duże zaskoczenie, wiele osób mówiąc o potencjalnym rozpadzie Shield wskazywało na turn Ambrose'a, parę osób spodziewało się Romka, ale chyba nikt nie wierzył w przejście Setha na ciemną stronę mocy. Świetnie rozegrane, do tego właściwy człowiek na właściwym miejscu.

Triple H - myślałem o Brayu, myślałem o Cenie, ale to jednak Hunter przyćmił wszystkich w tym roku. Każdy speech jaki dawał był po prostu świetny. Potrafił idealnie manipulować publiką, uderzyć w czuły punkt, zniechęcić do siebie nawet smartową publikę. Wypadał genialnie jako zły szef, jego narzekania na fanów którzy ogłaszają strajk i przestają oglądać Raw były wręcz genialne. Wielka szkoda że zniknie na trochę z tv, bo tydzień w tydzień pokazywał klasę jak mało kto.

RKO outta nowhere - https://www.youtube.com/watch?v=QbOfC3iREYs serio, każdy kto odda głos na coś innego powinien zostać poddany aborcji. Nawet teraz.

11. Segment roku

Bray Wyatt otwierający Raw w Londynie przed Payback - http://www.dailymotion.com/video/x1w5o4 ... land_sport Oto co daje połączenie świetnego mówcy z kapitalną publiką. Poezja.

12. PPV roku

NXT Arrival - Świetne Cesaro/Zayn, Paige/Emma oraz Neville/Dallas. Co prawda wszystkie speciale NXT były na świetnym poziomie, to wydaje mi się że wciąż nie dorównali swojej pierwszej gali. Najrówniejsza pod względem walk, chyba z największym hypem, kto wie może jeszcze zmienię zdanie po ich ostatniej gali w tym tygodniu. Aczkolwiek wątpię, nie ma aż tylu mocnych punktów w kracie, ile było na Arrival.

13. POP roku

Cesaro wygrywający Battle Royal na WM.

1. Wrestler Roku

Bray Wyatt - oddam głos na tego zawodnika, ponieważ baaardzo się do niego przekonałem z czasem. Na początku niespecjalnie go kupowałem, nie przekonywały mnie jego speeche a tym bardziej postawa w ringu.

Z biegiem czasu nabierał coraz to jaśniejszych i różnorodnych kolorów. Zaczął "mocniej" się wypowiadać, w "mocniejszych" segmentach zaczął brać udział i przede wszystkim mimo braku skillsów w ringu (przynajmniej takich jakie ja preferuję), nadrabiał niesamowitą improwizacją. Te wszystkie gesty, to jak się zachowuje w ringu, ten luz kiedy siedzi w fotelu i na lajcie opowiada nie zmieniając na siłę barwy czy tam tonu głosu - rewelacja.

Jestem zawiedziony tym ostatnimi prowadzeniem jego postaci, ale mam nadzieję, że jeszcze to nadrobią i wreszcie zrozumieją, że Bray Wyatt to NUMER 1 w tej federacji.

2. Diva Roku

AJ Lee - uznałem, że powinna dostać ode mnie "statuetkę", choć nie kupuje jej w pełni. Trzeba wyróżnić AJ, że jest pare półek wyżej nad resztą div pod generalnie każdym względem i to widać. Reszta pań z rosteru jakaś bezpłciowa. Jedynym wyjątkiem jest Paige, na którą oddałbym głos bez problemu gdyby zawitał w rosterze trochę wcześniej.

3. Tag Team roku

The Ascension - oglądałem chłopaków już za czasów kiedy jeszcze był inny tag partner obecnego Konnor'a (Bram z TNA). Fajni ringowo, charyzmatyczni - chce się ich oglądać, wyrośnięci, czego chcieć więcej? Pora porzucić rozwojówkę i zawitać w głównym rosterze bo w 100% sobie na to zasłużyli.

Nie zapomnę chyba nigdy segmentu z jakiegoś tappingu, w którym Konnor wygłaszał speech po którym "wrzeszczał" jak podczas wojennej szarży jednej strony na drugą, przy świetnym dopingu publiki - wow.

4. Walka roku

Było kilka walk, które rzeczywiście zasługują na pełne uznanie jak np. Shield/Wyatt's czy 2/3 Wyatt's/Uso's o pasy tag, ale zagłosuję na tę walkę na którą oddał głos Carlos - 4way o pas NXT.

Świetne widowisko, prze-kozacki booking i obsada która zawieść nie mogła. Rzadko zdarza się zobaczyć aż tylu utalentowanych zawodników w jednym ringu i to jeszcze każdy na każdego. Świetne spoty, nie do końca było wiadomo kto wygra i najważniejsze, że każdy z panów pokazał coś fajnego od siebie.

5. Feud roku

Bez żadnych wątpliwości Wyatt/Cena. Program niesamowity od początku do końca. Masa świetnych segmentów (z tym z dziećmi na czele), świetne speeche, dobre walki i sporo emocji.

Nie spodziewałem się oczywiście, że Wyatt może z tego wyjść zwycięsko całkowicie, ale pokazał się ze świetnej strony na Wrestlemanii czy na Payback gdzie walczyli w Last Man Standing. Program roku bez wątpienia.

6. Debiut roku

Paige. Cholernie oczekiwałem jej w głównym rosterze kiedy rozbijała rywalki z NXT. Ładna, utalentowana i mega charyzmatyczna dziewczyna. Zadebiutowała w świetnym stylu odbierając pas AJ, ale późniejszy plan na nią jest dla mnie kompletnie niezrozumiały.

Paige to imo najbardziej wyrazista diva z obecnego rosteru, która powinna prowadzona być na heel'a od samego początku. Jedyne światełko w tunelu dywizji kobiet.

7. Powrót roku

Żaden z debiutów nie był tak spektakularny i tak niesamowity żebym miał oddać na niego głos. :)

8. Turn roku

Seth Rollins - niespodziewany i baardzo mądry turn. Mądry dlatego, że pomimo tego talentu, który posiada nie był w stanie wypłynąć jako face bo ludzie ślepo podążali za taką łajzą jak Romek.

Heelturn był najrozsądniejszym posunięciem i Seth świetnie sobie z tym poradził.

Bray Wyatt - świetne speeche, całkowity luz - coś jeszcze trzeba? To jeden z tych zawodników u których większość w rosterze powinna brać lekcje. Chociaż i tak myślę, że Bray powiedziałby im to co mówią im Ci nauczyciele "mówienia" - Bray ma po prostu talent sam w sobie.

Do wyboru na razie tylko dwie:

Świetna walka i PRZE-KOZACKO sprzedana akcja. Zajebiście wykonane.

https://www.youtube.com/watch?v=eJXAxkkY5Hg

Drugą akcją był ten rzut tymi schodami. Bardzo wiarygodnie przyjął te schody i bardzo efektownie to wyglądało.

Poczekam jeszcze do TLC bo też świetne akcje mogą się tam pojawić.

11. Segment roku

Wyżej wspomniany i niezmienny segment - "jak oni śpiewają" w wykonaniu Bray'a Wyatt'a i jego "owieczek". To było k***a MISTRZOSTWO.

12. PPV roku

NXT Takeover II

13. POP roku

Ten sam co poprzednik.

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

1. Wrestler roku - AJ Styles - całkowita re inwencja. Ruszył na scenę niezależną, powrócił do Ring of Honor i uderzył w New Japan z największym pierdolnięciem z możliwych. Objęcie sterów lidera Bullet Club, zdobycie IWGP Heavyweight Title, niesamowita dyspozycja w G1 Climax, podejmowanie masy świeżych oponentów na całym świecie z którymi tworzył przyzwoite walki. Nikt go nie przebił w tym roku.

2. Diva roku - Brak głosu.

3. Tag Team roku - Kyle O'Relly & Bobby Fish - nie ma zbytnio wyboru. Dywizja Tag WWE szału nie robi, nie wiem nawet kto w TNA nosi pasy, a w New Japan panuje stagnacja pod względem teamów. Dlatego głos pada na reDRagon - dobre występy w ROH i zrealizowanie marzeń występami w NJPW. Pasy ROH World Tag Team i IWGP Jr. Tag Team mówią same za siebie.

4. Walka roku - AJ Styles vs. Minoru Suzuki @ G1 Climax 24 - Od momentu ogłoszenia grup, dawałem tej walce 50/50. Obaj to znane gwiazdy, które uważam za wybitne w swoich kategoriach jednak wiele ich różni. Mogło wyjść świetnie, a także słabo. Dostaliśmy jednak klasyka. Od razu muszę zaznaczyć, że obejrzałem to bez hype'u jaki powstał w necie i od razu rozważałem przyznanie najwyższej noty. Obejrzałem trzy razy i muszę to podtrzymać. Nie ma się do czego przyczepić, to jedna z tych wyjątkowych walk, która udaje się raz na tysiąc. Nie było tutaj wielu nearfalli, tylko prosta historia, która została opowiedziana w perfekcyjny sposób. Suzuki świetnie pracował nad ręką AJ'a, który w momentach comeback'ów nie pozwalał nam zapomnieć o tym, że jego prawa ręka jest obijana. Niby taki mały szkopuł, jednak jak wiele razy już zwracałem na to uwagę w turnieju, mało kto o to dba. Pierwszy styles clash i okładanie się plaskaczami z wykorzystaniem jedynie lewej ręki przez AJ'a bezcenne. Końcówka, czyli Pele Kick po otrzymaniu ciosu z zamkniętą pięścią (który zepsuło ujęcie kamery) i finałowy styles clash, pyszna. Ciekawy jest też fakt, że rzeczy, które zwykle nie pomagają w odbiorze, jak np. interwencje w tym przypadku świetnie zespoliły się w całość tego niebanalnego spotkania. Było wszystko - bezbłędnie wykonywane akcje, selling na najwyższym poziomie, całość trzymana według pewnego schematu nadającego sens od początku do końca, gorąca publika oraz first meeting ever nietuzinkowych postaci. Dla mnie komplet. (*****).

5. Feud roku - Hiroshi Tanahashi vs. Katsuyori Shibata - Świetne story, dobra oprawa i w końcu po tylu latach "to" dostaliśmy. Za tym dałbym również Evolution/Shield. Segmenty i walki były przednie.

6. Debiut roku - Sting - Jakkolwiek kiepsko nie byłoby to wykonane, tak ważność całego wydarzenia siłą rzeczy plasuje ten debiut na szczycie kategorii.

7. Powrót roku - The Rock - Zdaję sobie sprawę, że dziwić może taka kandydatura. Tak czy inaczej - zaskoczyli mnie na całej linii, gdy Dwayne pojawił się na WM XXX w segmencie marzeń z Hoganem i Austinem.

8. Turn roku - Seth Rollins - Najmocniejszy turn roku, który pogrzebał ostatecznie The Shield.

9. Mówca roku (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie) - Triple H - Nie Cena, Wyatt, czy inny powszechnie znany dobry mówca, tylko Nochal. Dlaczego? Najczęściej go słuchałem po prostu... i daje radę. Dobry segment z Rockiem i te pieprzenie Authority może i nudne, ale zawsze pro.

10. Akcja roku (pojedyńcza akcja ringowa) - Nie mam głowy, aby wyszczególnić teraz tę jedną...

11. Segment roku - Austin/Rock/Hogan @ WM XXX - Oglądałem już chyba ze sto razy i dalej się to dla mnie nie starzeje. Jedyne w swoim rodzaju spotkanie legend na największej scenie z możliwych. Poezja!

12. PPV roku - NJPW "King of Pro Wrestling" 2014. Niedaleko z tyłu gala G1 z Korakuen.

13. POP roku - YES - Nie jestem pewny, ale czy sławne YESy z klatki, gdy Bryan odwrócił się od Wyattów było już w tym roku? Także obstawiałbym to bądź pop po wygraniu przez Daniela pasów na WrestleManii.

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan. Długo się nad tym zastanawiałem. Ale ostatecznie Bryan wykonał taki postęp, że grzechem byłoby go tutaj nie umieścić. Nadal co prawda szału przy mikrofonie nie robi, ale i to stara się poprawiać, natomiast w ringu każda jego walka była bardzo dobra. Nawet te z Ortonem, które co prawda może dupy nie urwały, ale na pewno często dało się wyczuć to czego brakuje w wielu walkach - AKCJE, bo dziś wiele walk to wściekły brawl bez akcji czysto wrestlingowych. Daniel to było odświeżenie tego Main Eventu, i wkładam go tutaj, chociaż w najbliższym roku chyba będziemy musieli obchodzić się bez niego.

2. Diva roku - kto roku?

3. Tag Team Roku Jimmy Uso & Jey Uso (The Usos) - Nie śledzę innych federacji, a że z wszystkich Tag Teamów to bracia zrobili największe wrażenie to mój głos leci właśnie na nich. Ogólnie to konkurencją byli tylko bracia Rhodes, i także się tutaj zastanawiałem, szczególnie po ich 'przemianie', natomiast to Uso trzymali pasy w nieskończoność i dołożyli jeszcze świetną walkę z Wyattami. Głos na nich : )

4. Walka Roku... The Shield vs Wyatt Familly - Chodzi mi o tą pierwszą ich walkę ; ). Wtedy nie byłem aż tak nastawiony na ten pojedynek, uważałem, że mimo wszystko może wyjść trochę nudnawo, ale nic z tych rzeczy. Dałem się porwać od czasu gdy fani już przed walką skandowali 'This Is Awesome', a potem było tylko lepiej, Rollins wchodził na wyżyny swoich umiejętności i całość wychodziła naprawdę świetnie.

5. Feud roku The Shield vs The Evolution - Z przyzwyczajenia niedługo wklepałbym w to miejsce 'Authority', ale wiadomo, że chodzi o Evolution. Ostatnia dobra walka Batisty, i ostatni dobry feud w wykonaniu tego zawodnika. Muszę przyznać, że walka była naprawdę dobra, ale jeszcze lepszy był konflikt, i finał, gdzie Seth Rollins niespodziewanie dołączył do (jak się wtedy wydawało) swoich wrogów ; )

6. Debiut Roku - Sting - Ehhh...spodziewałem się jeszcze czegoś lepszego, ale już przestaje narzekać, bo akurat tego debiutu na tej gali mimo wcześniejszych newsów się w ogóle nie spodziewałem. A tu bum, nadszedł Sting (w pierwszej sekundzie przez myśl mi przeszedł Taker, ale niemożliwe to było). Nadszedł i zrobił swoje - dał zwycięstwo Johnowi Cenie, właściwie jego teamowi. Innych debiutów wartych uwagi nie odnotowałem.

7. Powrót roku Batista - z braku laku, choć chciałem tutaj umieścić Rybacka, który po powrocie z miejsca wywalczył sobie Main Eventy, natomiast Ryback walczył w 2014 już wcześniej i to z marnym skutkiem, więc stawiam na Batiste - najbardziej jałowy powrót ostatnich lat, ale mimo to całkiem ok. Wielkaa beka była gdy Bastek miał wrócić jako baby -face a tutaj ; o. Nikt go nie lubi :8 . Nieźle sobie musiał Vince wtedy pluć w brode, no ale jakoś to ostatecznie udało im się rozegrać.

8. Turn Roku - Seth Rollins - Zdystansował drugiego pod tym względem dla mnie Randy'ego Ortona. Świetnie wyszło to całe story z rozpadem Shield i przede wszystkim zrobili coś nieprzewidywalnego, bo tego naprawdę się nie spodziewałem, żeby Seth zdradził Tarczowników? : ). Gość, który tak naprawdę uspokajał Setha i Romana gdy Ci startowali sobie do gardeł? Naprawdę świetnie to wyszło, gratuluję WWE : ).

9. Mówca Roku - Bray Wyatt - Podniósł sam sobie poprzeczkę jeszcze wyżej. To co wyczyniał na mikro w tym roku przeszło nawet moje pojęcie. I chociaz końcówka roku była już słabsza w jego wykonaniu, to przyznaję, że Wyatt dał lekcję mikrofonu nawet Johnowi Cenie ; )

10. Akcja Roku - Tyson Kidd wykonujący Powerbomb na Cesaro wykonującym Superplex na Dolphie Zigglerze - Sytuacja z całkiem niedawna, ale akcja naprawdę zapadająca mi w pamięć, zastanawiałem się jeszcze nad Crossbody od Jericho ze szczytu klatki na Wyatta, ale tamta akcja była średnio przyjęta, oraz nad Moonsoult'em od Cody'ego Rhodesa na Road Dogga ze szczytu klatki, ale tamta akcja akurat przez Dogga była przyjęta tak fatalnie, że podchodziła pod botch ;d. Tak więc zdecydowałem się na tą akcję, gdzie cala trójka spisała się świetnie, a ta akcja była ozdobą pojedynku. Dla niewtajemniczonych

https://www.youtube.com/watch?v=SbR14kTR0SQ 8:46, tutaj jest ta świetna akcja : )

11. Segment roku The Rock & Hulk Hogan & Steve Austin na WM 30 - Mój poprzednik napisał wszystko w tym temacie. Najbardziej elektryzujący segment minionego roku : )

12. PPV Roku - Survivor Series - Świeża historia, minione PPV, które było świetne, wspaniała walka wieczoru, debiut Stinga, świetna publika, czyli całość dopełniająca PPV : )

13. Pop Roku YES! - Jeśli ktoś gdziekolwiek teraz mówi 'yes' na myśl od razu przychodzi Daniel ; ). Jak bardzo on porwał tym chantem publiczność, to wie chyba tylko on sam.

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   0

1. Wrestler roku

Seth Rollins- Niby nie zdobywał żadnych pasów ale caly rok kręcił sie w okół niego. Początek jeszcze w Shield, świetne programy i walki najpierw z Wyattami, potem z Evolution. Nastepnie wielki turn, zdrada braci, dołączenie do Authority. Zdobywa walizkę i jako pupilek władzy leci jak burza, dostaje ME'y, wygrywa duże walki, coraz lepiej radzi sobie na mikrofonie, zawsze dobrze wypada w ringu, zdecydowanie zasługuje na to miano. Lesnar byłby murowanym zwycięzcą gdyby pojawił się częściej niż na 4ppv i z 10-15 raw z 50.

2. Diva roku

AJ Lee- Pojawiła się młoda rywalka ale jednak AJ wciąż bezkonkurencyjna. Trzymała pas najdłużej w historii, potem zdobywała go jeszcze dwa razy, zawsze w formie na mikrofonie, w ringu najlepsza z dywizji. Paige mocny debiut ale ogólnie no bez szału, pierwszy run masakryczny, potem program z AJ bardzo dobry ale skoro przed AJ i po AJ nic ciekawego nie pokazała to chyba wniosek prosty że to była głównie zasługa AJ.

3. Tag Team roku

Usos- Zawsze na bardzo wysokim poziomie w ringu większośc roku jako mistrzowie, zdecydowana większość ppv w walce o pasy, czasem wmieszani pobocznie w większe programy jak z Ceną i Wyatt'ami. No i w sumie nie mają za wielkiej konkurencji w tym roku.

4. Walka roku

Team Cena vs Team Authority- Jak dla mnie największe emocje od czasu MitB 2011. Świetna podbudowa, szkoda że w ostatniej chwili trochę zniszczona dodaniem do stypulacji zwolnienia drużyny Jasia. Podbudowa, emocje, świetny booking no może sama końcówka kontrowersyjna, no i ringowo też bardzo dobrze. Jak dla mnie pewniak w tej kategorii.

5. Feud roku

Authority vs Bryan- myślę i myślę ale nic lepszego mi do głowy nie przychodzi, program rozbudowany, długo prowadzony, sensowny, z wielkim finałem na WM

6. Debiut roku

Rusev- zdecydowanie najmocniejszy z nielicznych debiutów tego roku. Debiut zaraz po WM i mocno prowadzony do dzisiaj. Wciąż niepokonany, dominujący, zdobył gładko pas US od nie byle jakiego mistrza, sporo dużych zwycięstw. Generalnie bez konkurencji bo kto, Dallas? Rose? Ewentualnie Page można przemyśleć ale jednak to i tak nie to samo. Sting? Really?

7. Powrót roku

AJ Lee- komplenty brak mocnych powrotów w tym roku dlatego głos na AJ. Po stracie pasa nieobecna przez pare miesięcy, powraca bardzo niespodziewanie od razu odzyskując co straciła w stylu identycznym jak straciła. Może Batista by tu konkurował gdyby powrócil niezapowiedziany na RR, tak to było bez żadnego bum ani bez żadnych emocji.

8. Turn roku

Seth Rollins- no tu przynajmniej nie ma się nad czym zastanawiać. Pare tych turnów pewnie by się znalazło ale ten zdecydowanie najmocniejszy, najlepszy, najbardziej zaskakujący i przede wszystkim niosący za sobą dużo konsekwencji.

Paul Heyman- dla mnie bez konkurencji. Każde jego pojawienie się robiło tygodniówke, potrafił nawet promem via sattelite wmówić nam że nieobecność mistrza to w sumie dobra rzecz. Mistrz.

Tu mam zawsze problem bo nie mam pamięci do pojedyńczych akcji chyba że sa mega spektakularne. Zgapię od Myersa i głos na rzut Ceny schodami w Wyatt'a. Pierwszy raz widziałem żeby schody lecące z ringu trafiły w cel, świetne przyjęcie i faktycznie godne wyróżnienia i zapamietania.

11. Segment roku

Śpiew dzieci Wyatt'a wokól klatki

12. PPV roku

Survivor Series- świeżo w pamięci no i gala z najlepsza walką roku zasluguje na wyróżnienia, zwłaszcza że miała też inne mocne punkty jak Wyatt vs Ambrose, dobry fatal four o pasy TT i oryginalnie rozwiązaną walkę div.

13. POP roku

Cesaro wygrywający Ande the Giant Battle Royal na WM

1. Wrestler roku

Dolph Ziggler - Osoba zapomniana przez długi czas. Gość który wypruwał z siebie flaki za każdym razem będąc na ringu a podkładany byle komu. Ten rok był inny i pomimo zwycięstwa na RR Batisty, zwycięstwa w main evencie przez Daniela Bryana, czy świetnego Wyatta, uważam że Dolph, jako soul survivor, IC champ i gość który robi wszystko ku uciesze fanów, zasługuje na wrestlera roku.

2. Diva roku

Paige - nie oglądam div, nie interesują mnie, ale Ona jest inna niż wszystkie divy, więc jak najbardziej głos na nią.

3. Tag Team roku

Lucha Dragons - Tagi leżą i kwiczą ostatnimi czasy w WWE a oglądając NXT zawsze mamy dobre pojedynki. Nowy Sin Cara daje radę (whuts up Hunico) i ten jego pomagier też.

4. Walka roku

Survivor Series 5v5 moim zdaniem walka mająca wszystko potrzebne aby być walką roku. Podbudowa, stawka, zwroty akcji i dobry poziom pojedynku. Pomimo pierwszych przemyśleń że wiem kto wygra w trakcie walki to nie było już takie oczywiste i do samego końca czekałem na werdykt i finisz walki.

5. Feud roku

Daniel Bryan vs Authority - Daniel Bryan który jest tylko B+ playerem musiał zmagać się ze wszystkim co rzucali mu przedstawiciele The Authority, rzecz jasna dawał sobie świetnie radę, co zaowocowało zwycięstwem na WMce i zdobyciem pasa.

6. Debiut roku

Sting - Każdy na to czekał a i tak zaskoczyło.

7. Powrót roku

The Rock - Oczywiście mark mode on, The Rock na WMce plus The Rock wracający na RAW aby pogadać z Laną i Rusevem.

8. Turn roku

Seth Rollins - Żaden Big Show czy Mark Henry którzy przechodzą randomowe turny tylko Rollins, który jest przyszłością WWE z wielkiego ulubieńca w The Shield stał się wrogiem numer jeden.

Bray Wyatt - Świetne wypowiedzi za każdym razem gdy mamy go przy mikrofonie. Zagłosowałbym na Heymana, ale miał być zawodnik ;)

Chris Jericho ze szczytu klatki - Nie mam pomysłu na nic innego.

11. Segment roku

Rock,Austin,Hogan na WM XXX - Nic dodać nic ująć.

12. PPV roku

Wrestlemania XXX - Nie mogę sobię wyobrazić innej gali zasługującej na to miano. Świetna oprawa, show wokół tego cała otoczka.

13. POP roku

Damian Mizdow - Dubler Miza uwielbiany przez publikę, nawet jak kilka razy popłakałem się ze śmiechu oglądając jego wyczyny.

1. Wrestler roku

Tylko i wyłącznie Ricochet. Zastanawiałem się też nad Adamem Colem, bo obecny rok był bardzo dobry w jego wykonaniu (pas ROH i PWG), ale nie znoszę jego postaci i mimo osiągnięć stawiam na tego skocznego. Ricochet nie zawodzi i za każdym razem daje bardzo solidne walki, aż się boję, co będzie, gdy WWE podpisze go i dołączy do NXT. Wtedy mielibyśmy już dream roster.

2. Diva roku

Tutaj bez wahania głosuje na Candice LeRae. Nie ma obecnie drugiej takiej kobiety, która potrafi wykręcić świetne walki i to z mężczyznami. AJ, Paige? Nie ta liga, bez wątpienia Candice bije je na głowę.

3. Tag Team roku

W tamtym roku chyba też na nich głosowałem, no więc głos leci na Young Bucksów, którzy są tak samo niepowtarzalni. Uwielbiam oglądać tych skurw$!#!@. Teoretycznie zawsze te same akcje, ale za każdym razem są świetne. Teoretycznie z twarzy typowi przegrani i słodcy face'owie, a tak naprawdę zajebiści heelowie.

4. Walka roku

Brak faworyta.

5. Feud roku

Authority vs. The Shield, a tak, aby nie pisać tylko o scenie niezależnej.

6. Debiut roku

Trevor Lee - nikt nie miał tak bardzo zaskakującego wejścia jak Trevor do PWG. Na początku myślałem, że będzie przeciętny, ale jest solidny w ringu i naprawdę się wyróżnia. Postać do dopracowania, ale jest dla mnie debiutem roku.

7. Powrót roku

Brak.

8. Turn roku

Seth Rollins, nikt nie spodziewał się, że to akurat Seth odwróci się od Tarczy. W roli tego złego spisuje się według mnie słabo, ale nic już na to nie poradzimy.

9. Mówca roku (zawodnik, który pokazał najwięcej przy mikrofonie):

Dean Ambrose, zagłosowałbym na Paula Heymana, ale ten nie jest wrestlerem, więc głos leci na Lunatyka.

10. Akcja roku (pojedyncza akcja ringowa):

Kopiuje, głosuje na rzut Johna Ceny schodami w Braya Wyatt'a.

11. Segment roku

Również kopiuje, Śpiew dzieci Wyatt'a wokół klatki.

12. PPV roku

PWG BOLA.

13. POP roku

Damian Mizdow - on jest po prostu zajebisty!

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

1. Wrestler roku - Seth Rollins - Ewolucja tego zawodnika mnie bardzo zaskoczyła. Wsparcie Authority i jego zdrada na pewno na plus, dodało mu to fajnego heelowego charakteru. Nowa twarz federacji, która zabłyśnie jeszcze bardziej.

2. Diva roku - Paige - Dzięki niej co jakiś czas z chęcią oglądałem pojedynki Div, najczęściej z dobrym skutkiem. Dodała trochę polotu do tej smutnej części WWE, która nie wyróżniała się niczym prócz AJ Lee i cyckami na wierzchu.

3. Tag Team roku - Rhodes Brothers/Gold&Stardust - NXT nie oglądam, TNA nie oglądam, niezależnych nie oglądam, a w WWE w sumie krucho. The Usos strasznie mnie nudzą, Miz i kaskader są zbyt nowi jako team, więc pozostają mi bracia. Przez praktycznie cały rok byli na topie i walczyli o pasy lub koło nich się kręcili, Goldust jak na swój wiek wciąż świetny. Długo jako team już nie pociągną, ale miło było ich zobaczyć razem przez tak długi okres, czego się nie spodziewałem.

4. Walka roku - Pójdę za głosem WWE i głosuję na ME Survivor Series. IMO byłem pewny zwycięstwa Ceny, ale w trakcie walki pojawiły się chwile zwątpienia. Zrobienie czegoś na styl terminatora z Zigglera, również na plus. No i końcówka. Jako debiut Stinga - słabe. Jako moment ogólnie, znakomite. Walka pełna wszystkiego co najlepsze.

5. Feud roku - Daniel Bryan vs The Authority - Feud pełen dobrych segmentów, dobrych walk i z dobrym zakończeniem. Bryan dostał w końcu to na co zasłużył, dużo niestety zepsuła jego kontuzja. Gdyby nie ona, nie wiadomo jaka byłaby kontynuacja feudu.

6. Debiut roku - Rusev - Fajnie, że Sting jako tako zadebiutował, ale było to co najmniej średnie. Reszta to małe gówna, któe mnie nie obchodzą. A Rusev robi to, co powinien. Zbiera wielki heat, wygrywa swoje walki, ma świetną managerkę, robią dobre segmenty. Nie wiadomo tylko co to będzie, kiedy zacznie przegrywać.

7. Powrót roku - brak głosu, masakra...

8. Turn roku - Seth Rollins, to chyba oczywiste. Doprowadza do rozpadu Tarczy, z miejsca staje się main eventerem. A czeka go jeszcze Cash-In walizki. Pięknie.

9. Mówca roku - Triple H. Za każdym razem jego mowy były znakomite, nie było nudy, mówił to, co po prostu powinien w znakomitej otoczce.

10. Akcja roku (pojedyńcza akcja ringowa) - Skok Jericho z klatki na Braya Wyatta podczas Steel Cage matchu na RAW.

11. Segment roku - Kłótnia The Rocka i Triple H'a na jednym z RAW. Zajebista wymiana zmian i być może zwiastun jednej z Wrestlemanii.

12. PPV roku - Survivor Series. Bardzo mało słabych punktów no i kozacki Main Event.

13. POP roku - Debiut Paige i zdobycie przez nią Divas Title.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

1. Wrestler roku

Seth Rollins - cały rok praktycznie wokół niego... bardzo dobre programy z Wyatt'ami i Evolution. Następnie wdrożył "plan B" do życia i przypieczętował to swoim przejściem na mocy ciemną stronę. Zdobywca walizeczki i dzięki pomocy Authoritah wywindowany do statusu ME. Dobry w ringu jego mic-skille są cały czas szlifowane. (Lesnar dostał by to miano gdyby było go więcej i Bryan nasz biedny Bryan, szkoda słów)

2. Diva roku

Niestety żadna diva mi nie zaimponowała to jest fatalny rok dla tej dywizji

3. Tag Team roku

Lucha Dragons - Brakowało mi luchadorów w dywizji TT i te dobreobre spoty i wspaniale dobrana drużyna.

4. Walka roku

Adrian Neville vs. Sami Zayn vs. Tyler Breeze vs. Tyson Kidd NXT Takeover Fatal 4 Way

5. Feud roku

Authority vs Bryan - ten finał na WM (MOTHER OF GOD)

6. Debiut roku

Paige - Debiut moim zdanie wspaniały, a później było coraz gorzej :t_down:

7. Powrót roku

Batista - nie było by nic w tym złego, gdyby wrócił z dobrym kardio. Miały być fajerwerki, a fani potraktowali go jak najgorszego wroga.

Żygać mi się chce przez te spocone grubasy z JU ES EJ

8. Turn roku

Seth Rollins - tu nie ma innego wyboru.

9. Mówca roku

Triple H - Gdyby Heyman był na każdej tygodniówce to może my dostał to miano. Hunter przez cały rok deklasował cały roster pod tym względem. (Nie ma lepszego mówcy od trzech literek H :8)

10.Akcja roku

Cesaro i Kidd - Powerbomb i Blockbuster

*oglądać do końca

11. Segment roku

Austin/Rock/Hogan @ WM XXX - Spotkanie trzech największych ikon tego "sportu" w jednym segmencie (czy może być coś lepszego?)

12. PPV roku

NJPW "King of Pro Wrestling" 2014 - Nie znam się na japońskim wrestlingu, ale po obejrzeniu tej gali opadła mi szczęka z wrażenia :shock:

13. POP roku

Cesaro wygrywający Ande the Giant Battle Royal na WM Cesaro <3

85470364654a3ea1bb931f.jpg

PODSUMOWANIE BGZ SLAMMY AWARDS 2014

Slammys.jpg

1. Wrestler roku

:arrow: Seth Rollins - 4 głosy

:arrow: Bray Wyatt, Ricochet, AJ Styles, Daniel Bryan & Dolph Ziggler - 1 głos

2. Diva roku

:arrow: Paige - 3 głosy

:arrow: AJ Lee - 2 głosy

:arrow: Candice LeRae - 1 głos

3. Tag Team roku

:arrow: The Lucha Dragons - 3 głosy

:arrow: The Uso's - 2 głosy

:arrow: The Ascension, The Young Bucks, Rhodes Brothers & Kyle O'Relly & Bobby Fish - 1 głos

4. Walka roku

:arrow: NXT TakeOver 2: NXT Championship Fatal 4way & SurvivorSeries 5v5 - 3 głosy

:arrow: AJ Styles vs. Minoru Suzuki @ G1 Climax 24 & The Shield vs Wyatt Familly - 1 głos

5. Feud roku

:arrow: Authority vs. Daniel Bryan - 4 głosy

:arrow: Shield vs. Evolution - 3 głosy

:arrow: Team Cena vs. Team Authority, Bray Wyatt vs. Cena, Hiroshi Tanahashi vs. Katsuyori Shibata

6. Debiut roku

:arrow: Paige & Sting - 3 głosy

:arrow: Rusev - 2 głosy

:arrow: Trevor Lee - 1 głos

7. Powrót roku

:arrow: Batista - 3 głosy

:arrow: The Rock - 2 głosy

:arrow: AJ Lee - 1 głos

8. Turn roku

:arrow: Seth Rollins - 9 głosów

:arrow: Triple H - 4 głosy

:arrow: Bray Wyatt - 3 głosy

:arrow: Paul Heyman & Dean Ambrose - 1 głos

:arrow: John Cena rzuca schodami w Bray'a Wyatt'a - 3 głosy

:arrow: Skok Y2J'a ze szczytu klatki & Finisher Kidd'a/Cesaro - 2 głosy

:arrow: RKO outta nowhere - 1 głos

11. Segment roku

:arrow: Austin, Hogan & Rock - 4 głosy

:arrow: Cena/Wyatt + dzieci - 3 głosy

:arrow: Bray Wyatt otwierający RAW w Londynie & Kłótnia Rock'a z Hunterem na RAW - 1 głos

12. PPV roku

:arrow: SurvivorSeries - 3 głosy

:arrow: NJPW "King of Pro Wrestling" 2014 - 2 głosy

:arrow: NXT Arrival, NXT TakeOver 2, PWG BOLA, WM XXX - 1 głos

13. POP roku

:arrow: Cesaro wygrywający BR na WrestleManii XXX - 4 głosy

:arrow: "YES!", Damien Mizdow jako dubler - 2 głosy

:arrow: Debiut Paige i przejęcie przez nią tytułu div - 1 głos

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Bret Hart wypowiedział się na temat Dungeon Wrestling w niedawnym wywiadzie dla The Takedown na SI.com. Dungeon Wrestling to promocja prowadzona przez syna Breta, Dallasa Harta. Często organizują gale w Victoria Pavilion w Calgary, obiekcie często wykorzystywanym przez terytorium Stu Harta, czyli Stampede Wrestling. Hart powiedział w rozmowie z SI.com, że zawsze zachęcał syna do naśladowania tego, co robił Stu Hart ze Stampede Wrestling. Hart stwierdził: Bret stwierdził, że niektóre ga
    • MattDevitto
      Był terminator Cena, był Roman, jest Cody
    • Bastian
      Tak jest. Lecisz dalej.
    • Attitude
      Nazwa gali: wXw Independent Wrestling Summit Data: 07.03.2026 Federacja: Westside Xtreme Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Oberhausen, Nordrhein-Westfalen, Niemcy Arena: Turbinenhalle 1 Format: Live Platforma: independentwrestling.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT D Generations 8 Data: 07.03.2026 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Nagoya, Aichi, Japan Arena: Imaike Gas Hall Format: Taped Data emisji: 10.03.2026 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...