Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wydarzenia z czasów, gdy zaczęliście oglądać wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Każdy z nas musiał kiedyś zacząć oglądać temat który omawiamy na łamach forum i chciałbym temu poświęcić ten wątek... :arrow:

Kiedy i jak (internet/tv?) zaczęliście oglądać wrestling? kto wówczas grał kluczowe role? jakie konflikty się wówczas odbywały? kto był wtedy Waszym faworytem? pamiętacie Wasze reakcje?

Z pro wrestlingiem spotkałem się po raz pierwszy w okolicach roku 2000 i kojarzę z Nitro na niemieckiej stacji DSF takie osoby, jak - Goldberg, Roddy Piper, Hogan, itp. ale tamte wydarzenia pamiętam jak przez mgłę i ciężko mi cokolwiek przytoczyć. Poważniej przysiadłem do tego w roku 2003, gdy zmieniając randomowo kanały na dawnych dekoderach satelitarnych natrafiłem na również niemiecką stację, TELE5, która puszczała w piątki gale SmackDown. Załapałem już wcześniej bakcyla grając w serię WWF SmackDown! na PSX, także od razu podłapałem dalej temat. Świetnie wspominam tamte czasy - nie było internetu, żadnych źródeł informacji na ten temat w okolicy i oczekiwało się cały tydzień na kolejny odcinek, który oglądało się z specjalnym zeszytem na kolanach, gdzie zapisywałem sobie rezultaty i prowadziłem własne profile postaci (żeby wiedzieć kto miał jaki pas, itd.). Mam go jeszcze gdzieś. :D Tamte lata, to bardzo dobry okres dla niebieskiego brandu i działo się bardzo dużo - mistrzem był Brock Lesnar, który prowadził świetne feudy z Kurtem Angle, Big Show'em (oglądałem tę akcję z superplexem rozwalającym ring przed tv i mało nie zjadłem paznokci :lol ), itd. John Cena w gimmicku rapera biegał z kręcącym się pasem US. Do tego Chris Benoit, Eddie Guerrero, Rey Mysterio i cały roster ogólnie tworzył widowisko na poziomie. Markowałem wówczas najbardziej Undertaker'owi i Big Show'owi, podziwiając ich... chokeslamy. Wtedy moja ulubiona akcja. :D

TNA zainteresowałem się w 2006 roku i również moim zdaniem trafiłem na dobry okres (chociaż, zaczynając chyba każdy moment, gdy wszystko jest jeszcze świeże, jest dobry, co nie?). Najpierw poszły jakieś odcinki na Eurosport, po czym udało mi się ściągnąć co nieco z kawiarenek internetowych. Feud Sting vs. Jarrett śledziłem z wypiekami na twarzy, do tego AJ & Daniels vs. Americas Most Wanted, Christian Cage vs. Rhino i późniejsze przybycie Angle'a i jego konflikt z Samoa Joe. Piękne czasy. :)

Jak sytuacja miała się u Was? Myślę, że każda osoba, nawet nie oglądająca wrestlingu od lat mogłaby dodać tutaj swoje trzy grosze, bo przecież każdy miał swój pierwszy raz, nie? :8

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• DonCarlos

1

• mateusz8721

1

• Myers

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

1996...a może 1997...

U mnie było tak że najpierw obejrzałem za dzieciaka bajkę z takim kotem gdzie bł epizod że walczył jako zapaśnik xD później była Tygrysia maska;) w szkole w podstawówce kolega mi opowiadał o wrestlingu i mówił że na Polsacie 2 albo TV 4 nie pamiętam dobrze ale za to pamiętam godzinę i dni czyli soboty o 16 leciało WCW wszystkie chwyty dozwolone;) oczywiście już wiedziałem kim był Hogan ale reszta była nie znana, bardzo lubiłem występy Meksykańców te ich loty i ta zwinność...wtedy lubiiłem najbardziej Juventud Guerrera,Rey Mysterio,Psicosis,wtedy pojawił się on ;) Sting i było po ptakach brat wyczaił na satelicie że jak kończył się Cartoon Network to ruszało TNT i co piątek było Monday Nitro w szkole żyło się tylko tym byle do piątku ;p nagrywaliśmy na kasety video każdą gale ii jedyne PPV o jakim mieliśmy pojęcie to Helloween Havoc;)niestety przyszedł taki czas że wrestling zszedł na dalszy plan a z czasem w zapomnienie..lecz to nie koniec historii odrodziła się z popiołów i wyszła z mroków by ponownie mnie razić swymi mackami o to stwierdzam ze jestem uzależnionyxD

Dodano:

Ale dodam jeszcze że moja Mamusia też to oglądała ona z kolei lubiła Disco Inferno ;p

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Żeby to spamiętać jakoś. Bodajże 96, przeskakiwanie kanałów w poszukiwaniu jakiś wartościowych kreskówek i gdzieś w tam znalazło się WCW. Wrestling był prawie tak samo dobry jak kreskówki, byli bohaterowie, byli źli, były emocjonujące pojedynki, i do tego to wszystko miało być na serio. Wiadomo czasy markowania były zdecydowanie prostsze niż obecna faza, jako dzieciak przejmowałem się każdym, nawet najmniej istotnym wątkiem przewijającym się przez galę czy to dotyczyło Stinga, Hogana, Goldberga, DDP, czy też jakiś kompletnie przypadkowych jobberów otwierających show. Trafiłem na bardzo dobry moment, ponieważ akurat uformowało się nWo, rozpoczęli to całe wielkie story. Piękne czasy. Potem polska tv przestała nadawać WCW, miałem kilka lat przerwy, gdzieś tam od święta wyłapywało się WWF na satelicie, ale brakowało mi znanych twarzy, na poważnie wróciłem dopiero w 2005 kiedy to na Eurosporcie zaczęli puszczać TNA w którym główną rolę odgrywał Sting. :)

Ale dodam jeszcze że moja Mamusia też to oglądała ona z kolei lubiła Disco Inferno ;p

Kto go nie lubił? Całkiem mu markowałem jak nosił pas TV chyba :roll:

• Reputacja:   1

Ja to jestem dość "nowym" fanem wrestlingu ogólnie bo zacząłem regularnie to oglądać od Summerslam 2012.

Pare lat temu będąc u babci, przewijałem kanały w tv w celu znalezienia czegoś ciekawego. Natrafiłem na Extreme Sport Channel na którym akurat leciała walka Jasia z Henrykiem w klatce (wówczas jeszcze nie wiedziałem kim byli). Obejrzałem walkę do końca i mocno się jarałem (mimo że teraz taką walkę odczułbym kompletnie inaczej :8).

Jakiś rok później znów natrafiłem na wrestling w TV i była to gala właśnie Summerslam 2012 i o dziwo pamiętam tylko main event :8 (Triple H/Brock Lesnar). Spodobało mi się to i od ówczesnego Summerslam zacząłem katować cotygodniowe RAW'y, NXT i inne pierdoły na Extreme Sporcie żeby finalnie trafić tutaj. :D

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

Zacząłem oglądać w okolicach SummerSlam 2006 najbardziej zapadł mi w pamięci feud pomiędzy DX, a McMahonami i to chyba pierwszy feud jaki pamiętam. Gdzieś między tym przeplatał się Orton jako Legend Killer i jego feud z Hoganem, tylko Hogana wtedy kojarzyłem reszta to była czarna magia, ale od tamtego czasu PPV oglądałem i jak gdzieś złapałem w telewizji cokolwiek związane z wrestlingiem to oglądałem. RAW i inne gale na bieżąco oglądam odkąd jestem na forum czyli te 6 lat.

• Reputacja:   993

Oglądając kiedyś SmackDown na niemieckim DSF pamiętam żale, że nie rozumiem tego, co mówi się na antenie, itd. ale generalnie nie zazdroszczę tym, którzy zaczynali od Extreme Sports Channel. Wszystko podane od razu na tacy może się szybko nudzić, a tak całości trzeba było się domyślać. Chociaż... dostęp do ppv to dobra rzecz. Miałem kiedyś dostęp jedynie do tygodniówek, gdzie promowali oczywiście walki na ppv których na darmowych, niemieckich stacjach nie było. :t_down: