Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestlerzy w filmach

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Taki luźny wątek, odnośnie pracy postaci, które zasłynęły w kwadratowym pierścieniu i wypłynęły na większy ekran. Założę się, że jeszcze zanim większość otwarła ten temat, to pierwsze skojarzenie poszło na The Rocka. Słusznie, bo to aktualnie czołówka jeżeli chodzi o wielkie produkcje filmowe. To jednak nie wszystko - wrestling był powiązany z filmem od dawna, nawet Hulk Hogan zawdzięcza swój ogromny sukces roli w filmie Rocky III na którym to też budowano angle pod pierwszą edycję WrestleManii. Poza takimi ikonami jak Hogan (ktoś pamięta film "Pan Niania"? :D) i Rock (...oraz "Zębowa wróżka", ciekawe combo tak btw. =))), wiele innych wrestlerów zaliczyło mniej lub bardziej donośne role za sprawą np. WWE Studios, czy też solowo m.in. Steve Austin. Można znaleźć też wiele perełek wśród filmów klasy B w których można pojawiają się takie osoby, jak Kurt Angle, Kevin Nash czy Rob Van Dam.

Ostatnio natknąłem się na ciekawą produkcję "Pro Wrestlers vs. Zombies" w którym grają, m.in. Kurt Angle, Roddy Piper, Jim Duggan & Matt Hardy. Jest się z czego śmiać, m.in. ankle lock którym Angle urywa zombiakowi nogę i tak dalej. :D

Z popularniejszych filmów w których brali udział wrestlerzy naoglądałem się kiedyś filmów z Hogan'em - ale głównie te, które leciały u nas w tv, nigdy nie rozglądałem się za tym po sieci. No, poza jakąś fabularną edycją "Grom w raju" aka "Thunder in Paradise", które pobrałem kiedyś z torrentów i zepsuło mi całe dzieciństwo. Kiedyś uwielbiałem, teraz nie da się tego oglądać. :P Nie byłem nigdy koneserem filmów The Rocka, także ominąłem kilka jego głośniejszych produkcji jak np. G.I Joe, ale zobaczyło się "Doom", "Król Skorpion", części "Fast & Furious" i kilka innych. Napaliłem się na Herculesa i chciałem nawet do kina iść na to ostatnio, ale przy kasie dowiedziałem się, że niestety nie wyświetlają go jeszcze u nas w kraju. Z produkcji WWE Studios ogarnąłem jedynie "See No Evil" (jak wypadła druga część?) i przymusowo "The Marine" (puścili w autobusie i trzeba by było wysiąść, żeby nie oglądać), który nie był nawet taki zły. Steve Austin też miał kilka filmów i poza rolą w "Niezniszczalnych" (świetnie mu to wyszło), widziałem jedynie "The Condemned" i również było ok. Ktoś może coś jeszcze polecić z jego udziałem?

Jakie filmy z wrestlerami oglądaliście? Co możecie polecić? Widział ktoś głośny film z Batistą, warto?

Discuss :arrow:

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

4

• Myers

4

• IOOT_DZIKO

1

• DonCarlos

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Dosyć głośny film zbierający wielu wrestlerów to "Wykiwać Klawisza" ang. "The Longest Yard".

Role drugoplanowe zagrali tam Steve Austin, Kevin Nash, Bill Goldberg, Bob Sapp oraz Great Khali.

Jest też oczywiście cała seria filmów ze Stevem Austinem -> Condemned, Damage.

Pełna lista filmów Stone Cold'a dostępna tutaj :

http://www.filmweb.pl/person/Steve+Austin-207636

W filmie "W pół do śmierci 2" zagrał Bill Goldberg. Miał też drugoplanową rolę robota "Romeo" w filmie z Jean Claude Van Dammem -> "Uniwersalny Żołnierz".

Ten film akurat warto zobaczyć, gdyż Billowi pozwolono w jedne ze scen wykonać swój firmowy Spear.

W filmie Punisher - Kevin Nash grał najemnika - Rosjanina.

On też ma dosyć bogatą karierę jak na wrestlera :

http://www.filmweb.pl/person/Kevin+Nash-49536

Małą rolę w Spider-Manie miał Randy Savage. Kiedy Peter chce zarobić jako wrestler, jego przeciwnika gra właśnie Macho..

We współpracy z WWE - powstał film (chory jak sam sqrwesyn) "MacGruber", gościnnie występują w nim : Kane, Mark Henry, MVP, Khali oraz Big Show i Jericho.

Big Show ma też kilka głosnych filmów w dorobku:

http://www.filmweb.pl/person/Paul+Wight-287617

Oczywiście wszyscy prawie kojarzą film Suburban Commando, gdzie oprócz głównej gwiazdy Hulk'a Hogana, pierwsze kroki w filmie stawia Undertaker, który potem miał jeszcze gościnne role w serialach.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Widział ktoś głośny film z Batistą, warto?

Ano, Dave wypadł świetnie w swojej roli. Chociaż trzeba zauważyć że jego rolą była postać nie do końca pełno sprytnego mięśniaka, ale wypadł naprawdę przekonująco :lol Ogólnie jednak Strażnicy Galaktyki zrobili niezłą furorę, Dave na pewno pojawi się w drugiej części planowej na 2017 chyba. Poza tym kto wie czy nie wciągną go do innych produkcji Marvela, jeśli wszystko dobrze rozegra to zrobi większą karierę niż Rock.

Dziwne że nikt nie wspomniał o Ready to Rumble http://www.filmweb.pl/film/Kibice+do+dz ... 2000-33300 w którym wystąpiło sporo gwiazd WCW, a David Arquette główną rolą kupił sobie pas mistrzowski w federacji :roll:

Mnie tam przeraża fakt, że mianem aktora określa się takie beztalencia jak Batista właśnie. Nie zrozumcie mnie źle bo jeżeli chodzi o hajs to Batek na pewno zgarnął majątek, aczkolwiek aktor z niego żaden.

Jego rola w tym ostatnim filmie gdzie grał Drax'a wypadła odrobinę lepiej niż pozostałe, tyle.

Co do Rock'a to muszę przyznać, że jest jedyną gwiazdą wrestling'u, która wypada fajnie aktorsko w filmach. Dodatkowo angażują go w filmach kasowych, ale przy tym sam Dwayne nie wypada idiotycznie w swoich rolach moim zdaniem. Można wyróżnić jeszcze pare ról Steve'a Austin'a bo w paru zagrał przyzwoicie.

Wszystkie te RVD, Ceny, Ortony i Batisty to nieporozumienie jeżeli chodzi o poziom aktorski. Charyzma, wygląd itp to inna sprawa wiadome.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Mnie tam przeraża fakt, że mianem aktora określa się takie beztalencia jak Batista właśnie. Nie zrozumcie mnie źle bo jeżeli chodzi o hajs to Batek na pewno zgarnął majątek, aczkolwiek aktor z niego żaden.

Jego rola w tym ostatnim filmie gdzie grał Drax'a wypadła odrobinę lepiej niż pozostałe, tyle.

Co do Rock'a to muszę przyznać, że jest jedyną gwiazdą wrestling'u, która wypada fajnie aktorsko w filmach. Dodatkowo angażują go w filmach kasowych, ale przy tym sam Dwayne nie wypada idiotycznie w swoich rolach moim zdaniem. Można wyróżnić jeszcze pare ról Steve'a Austin'a bo w paru zagrał przyzwoicie.

Wszystkie te RVD, Ceny, Ortony i Batisty to nieporozumienie jeżeli chodzi o poziom aktorski. Charyzma, wygląd itp to inna sprawa wiadome.

Akurat rola Batka w "Strażnikach galaktyk" jest lepsza niż wszystko co kiedykolwiek zagrał Rock. Postacie Johnsona to przekoksowane, uśmiechnięte, czarno-białe charaktery. Wiadomo, że oboje nie grzeszą talentem aktorskim, ale ten drugi przynajmniej załapał się na jakąś charakterystyczną rolę.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Nie mogę się z Tobą zgodzić.

Oglądałem pare ról Dave'a i wyrobiłem sobie opinię na jego temat. W tych Strażnikach zagrał swoją życiową rolę, aczkolwiek była to rola najlepsza z najgorszych. Poza tym charakterystyczna rola nie oznacza, że jest dobra. W większej mierze to problem aktora żeby od początku do końca stworzyć dobrą kreację. Swoją drogą w Riddicku też miał charakterystyczną rolę, a się nie spisał.

Batek nie kwalifikuje się do kreowania postaci jakie ja preferuje.

• Reputacja:   0

Rock może najgorszy jakiś w filmach nie jest, ale do pokazania wiele nie ma przez posturę. Nawet jako Hercules przypomina The Rocka. Do paru akcyjniaków się nadaje i tyle. Batista też, ale dostał szansę w superprodukcji i nieźle mu to wyszło. Nie wybije się, ale pojawi się jeszcze pewnie w Marvelach jako Drax.

Nie zgodzę się, że Rock wypadł słabo w Herculesie.

Co jak co, ale mądrze imo obsadzili go jako głównego bohatera. Postać mitologiczna, a co za tym idzie - świetna budowa ciała. Mogę zgodzić się z tym, że mógł przypominać Ci Rock'a bo generalnie nie postarali się za bardzo żeby go bardziej ucharakteryzować. Dodali mu tylko włosy, dość niedbale swoją drogą i dlatego można uznać, że Hercules to zarośnięty Rock.

Jednak swoją rolę spełnił. Zagrał przyzwoicie i to się liczy. Aktorzy odgrywający jakieś znaczące role zawsze będą traktowani z większym dystansem i będą krytykowani przez rzeszę ludzi. Ale oglądając jakiś film trzeba się wczuć w postać po prostu. Wygodniej byłoby nałożyć mu na ryj jakąś "maskę" żeby przypadkiem nie okazało się, że to Dwayne czy jakikolwiek inny aktor bo przecież żaden nie pasuje.

Swoją drogą u aktorów z "maską" też doszukiwałoby się jakichś niedomówień, przekrętów, że Englund to przecież nie Freddy Krueger, a Richings to nie goblin z "Wrong Turn'a". :8

• 2 tygodnie później...

Batista ma zagrać w nowym filmie o Jamesie Bondzie... Coraz poważniejsze te role. :lol

Myślę, że wśród takiej obsady to Dave'a nikt nie zauważy w trakcie seansu. :8

Dzisiaj ogarnąłem w końcu film "Hercules" z Dwayne Johnson'em. Generalnie nakręciłem się na ten film już dawno temu, Rocky co chwilę wrzucał na swój fanpage jakieś kadry z kręcenia filmu i hype rósł z czasem. Chciałem udać się na to do kina, ale nie grają tego u nas jeszcze, także musiałem czekać na wypuszczenie dobrej jakości do sieci. oO Początkowo ten mitologiczno-cukierkowy klimat nieco przeszkadzał, ale gdy tylko się do tego przywyknęło film oglądało się coraz lepiej. Charakteryzacja tytułowego Herculesa niesamowita. Ukrywanie tatuaży, doczepianie włosów, itd. trwało ponoć kilka godzin. Fabuła początkowo szału nie robiła, ale kilka niespodziewanych zwrotów akcji pod koniec dodało całości większych emocji. Ogólnie polecam. Warto poświęcić temu filmowi trochę czasu. :t_up:

• 1 rok później...

News odnośnie powstającego filmu The Expandables 4 a/k/a Niezniszczalni 4:

Jeżeli wierzyć serwisowi LawyerHerald.com, to The Rock, Steve Austin i Hulk Hogan zagrają w tej produkcji. Poza tym pojawić ma się tam również: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham i Pierce Brosnan.

Prawdopodobnie Hulk Hogan wcieli się w rolę głównego czarnego charakteru.

Poezja! Jeżeli to fakt, to pójdę na to do kina! :t_up: