Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Champion vs Champion. Rusev czy Luke Harper?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Luke-Harper-IC-Champion-600x250.jpg

VS

49a5b074c7e3f20e206b42021c2d3f40_crop_north.jpg?w=542&h=361&q=75

Lekko zmodyfikowana wersja znanej już wam zabawy 'Wielkie Pojedynki BGZ', tym razem z dodanymi dwiema opcjami : ). Ostatnio zmienili nam się mistrzowie przy pasach Mid Carderowych. Który z tych zawodników, według waszego uznania jest lepszy? ; ). Zapraszam do dyskusji według starego schematu.

Punkty przyznajemy w poniższych kategoriach:

Gimmick -

Finisher -

Move set -

Ring Skill -

Mick Skill -

Doświadczenie -

Theme -

Odbieranie postaci przez publiczność

Technika -

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... -

Bardziej lubię... -

OPCJE DODATKOWE (ODPOWIADACIE WEDŁUG WŁASNEGO UZNANIA, NIE LICZY SIĘ TO DO KLASYFIKACJI, GDYŻ NIE WPŁYWA NA TYCH DWÓCH ZAWODNIKÓW W CZASIE TERAŹNIEJSZYM)

Według mnie lepszą przyszłość w WWE mieć będzie...

Za partnera Tag Teamowego wolałbym mieć...

PODSUMOWANIE:
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CezarMVP

1

• Bryx

1

• Brem

1

• The Kamson

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Bardzo ciekawe i trafne zestawienie ponownie ;) I trudne przede wszystkim. No ale spróbujmy.

Gimmick- Rusev ma w sumie bardzo oklepany i totalnie jednowymiarowy gimmnick, nie mówię że zły bo takie też są potrzebne ale no nic nowego, nic odkrywczego to już było nie raz więc punkt dla Harpera, jest nieobliczalny i jego gimmnick ma jeszcze duży potencjał, może pójść w różne strony 1:0

Finisher- Tu z kolei bez zastanowienia Rusev. Co prawda accolate tez nie jest jakiś oryginalny, używały go takie sławy jak Jinder Mahal no ale mimo wszystko nigdy nie przekona mnie closeline jako finisher obojętnie w jakiej postaci i jak nazwany 1:1

Move set- Chyba Harper, ma szerszy repertuar, potrafi zaskoczyć, Rusev w sumie to zawodnik paru akcji 2:1

Ring Skill- Też raczej Harper, Rusev jest dosyć przewidywalny w ringu, nie zły ale jak narazie w sumie jego walki są podobne do siebie bardzo 3:1

Mick Skill- Hmmm żaden nie przyjaźni się za bardzo z mikrofonem, za Ruseva mówi lana, on czasem dopowie pare słów, Harper nie mówi za to wcale, czasem pojedyńcze słowa. Ale Luke ma na swoim końcie pare prom, nawet jeszcze z czasu NXT kiedy pamiętam wszyscy się dziwili że tak dobrze wypada tak więc Harper ponownie 4:1

Doświadczenie- Emm nie wiem, w WWE mają podobny staż ale Harper ma też bogatą przeszłość na indy a o Rusevie w sumie nic nie wiem zanim zaczął swoją przygode z WWE więc chyba Harper znów 5:1

Theme - Harper 6:1

Odbieranie postaci przez publiczność- Rusev zdecydowanie większa reakcja, co prawda to zasługa głównie Lany no ale tak czy siak 6:2

Technika- Rusev chyba jest bardziej technicznym zawodnikiem 6:3

Ciekawiej w akcji ogląda mi się...- Harpera 7:3

Bardziej lubię...- Jak na ironie ale bardziej lubie Ruseva. Mimo że wyszło że ogólnie Harper jest lepszy w ringu i nie tylko ale jednak chyba jestem zwolennikiem postaci takich jak Rusev więc głos dla Bułgara 7:4

Według mnie lepszą przyszłość w WWE mieć będzie... Harper. Jak wspomniałem z jego gimmnickiem można zrobić jeszcze bardzo wiele a nawet całkiem go zmienić. Rusev się skończy razem z końcem swojego streaku jak wielu jego podobnych w przeszłości. Jak się znudzi powoli z dominatora będzie spadał aż do komediowych segmentów które nawet już teraz mu się zdarzają.

PODSUMOWANIE: No dosyc zdecydowanie wygrywa Harper i to z głosami w najwazniejszych kategoriach. Rusev dostał punkty tam gdzie nie wielka jest w sumie jego zasługa, finisher ktoś mu wybrał poza tym w dużej mierze głos zgarna zze względu na słaby finisher Harpera, publike rozgrzewa lana no a to że go lubie to subiektywna opinia. Więc lepszy jest Harper, większa przyszłosć przed Harperem ale lubie i tak bardziej ruska ;P

Gimmick - zdecydowanie punkt dla Harpera. Co prawda jest to niezmiennie gimmick powstały na bazie Wyatt Family, ale to wciąż lepsze niż bycie Ruskiem po tym, jak debiutowało się federacji pod ksywką "Bulgarian Brute".

Finisher - jeżeli ma się na finishera submission to musi on dobrze wyglądać, a Accolade.. cóż nie lubię camel clutcha i dla mnie wygląda to słabo. Akcje Luke'a mimo, że są dość podstawowymi ruchami to wyglądają mocarnie i tutaj również głos na niego.

Move set - tutaj dałbym remis. Obaj mają swój standardowy, przeciętny wachlarz akcji i żaden nie wybija się ponad przeciętność.

Ring skill - odważnie, ale punkt dla Ruseva. Głównie ze względu na to jak dynamiczny potrafi być i jakie kopnięcia udaje mu się wykonywać.

Mic skill - na razie nie da tu się ocenić żadnego z nich bo są specyficznymi personami i dukają zaledwie po kilka słów. Bez punktu dla żadnego.

Doświadczenie - dla mnie bezsensowna kategoria niezależna od zawodnika, bez punktów.

Theme - głos dla Ruseva, w miarę się postarali i jego muzyczka brzmi odpowiednio.

Odbieranie postaci przez publiczność - głownie dzięki Lanie i cheap heatowi głos poleci na konto Ruseva. Chociaż muszę przyznać, że gdyby zamienić miejscami Harpera z Rowanem głos powędrowałby do rudobrodego, ponieważ jako face na razie jest całkiem dobrze przyjmowany.

Technika - podopieczny Lany nadrabia w punktach i tutaj. Głos na niego, ze względu na wcześniej wspomniane kopnięcia.

Ciekawiej w akcji ogląda mi się - zdecydowanie Harper. Obaj są heelami, więc ich akcje to nie jest ciągła ofensywa, ale walki Luke'a Harpera ogląda mi się zdecydowanie lepiej, ma mniej momentów zastoju i nawet jego podstawowe akcje potrafią przyciągnąć uwagę.

Bardziej lubię - Luke'a Harpera. Kto wie, gdyby powiedzmy w federacji nie było ani Wyatta, ani Rowana ale postawiono by tylko i wyłącznie na Luke'a w obecnym gimmicku jako solo gwiazdę mógłby być w tym miejscu co obecnie ex. Husky. Mimikę twarzy ma również bardzo dobrą, w ringu podobnie a może nawet zdziebko lepiej od Bray'a.

5-5. Rusev nadrobił np. w theme songu, ale dla mnie na chwilę obecną Harper jest zdecydowanie ciekawszym dla mnie zawodnikiem.

• 2 tygodnie później...

Hmmm to może tutaj też się wypowiem :)

Gimmick - Zdecydowanie Luke Harper. Jego nieobliczalność, obłęd w oczach nadają klimatu jego osobie jak zarównież jego walką. Jak już tu kolega wyżej wspomniał, mając gimmick Ruska debiutując jako Bułgar i mając tatuaż mapy konturowej z barwami Bułgarii na bicepsie ( prawym bodajże ) nie może być to gimmick autentyczny. 0:1

Finisher - Tu mój głos również kieruje do Harpera. Wygląda on zdecydowanie lepiej od submissionu Ruseva, jest bardziej dynamiczna, oddaje bardziej moc tego zawodnika, która w fedce Vince'a jest ważniejsza od techniki ( Roman :( ) 0:2

Move set - W tej kategorii może być ciężko o jednostronne wskazanie kto jest lepszy. Sami wiemy jak wyglądają oboje w ringu. Oboje mają swój move set, który jest bez fajerwerków. Jednakże gdyby musze już na kogoś wskazać wskazuje na Harpera poprzez jego dive'y poza ring =))=)) 0:3

Ring skill - Tu poprę kolegę. Rusev ze względu na jego kopnięcia. 1:3

Mick skill - .... xD Remis xD nie będę się w to chyba zagłębiał xD

Doświadczenie - Nie znam się na indy o którym tu kolega wspomina więc również przyznaje remis.

Theme - Zdecydowanie Harper 1:4

Technika - Rusev, kopnięcia, dokładność akcji i ogólna postawa w ringu ( od strony technicznej oczywiście )

Ciekawiej ogląda mi się - Luke'a bez dwóch zdań, jak już się rozkręci chłopak to Bułgara byłby w stanie zmieść z maty :) 1:5

Odbieranie postaci przez publiczność - Tu zdecydowanie głos dla Ruseva, poprzez jego gimmick dostaje on porządną dawkę buczenia, głównie dzięki Lanie ale fakt się liczy ;) 2:5

Bardziej lubię - Ruseva, z racji Lany oczywiście, proma z ich udziałem są ciekawe imo. 3:5

Według mnie ciekawszą przyszłość w WWE ma Luke. Rusev, gdy skończy się jego panowanie, nie sądzę żeby mógł zostać ME, imo pozostanie na zawsze w mid-cardzie. Chyba że CT ma inne propozycje, chętnie ich wysłucham :)

5:3 dla Harpera

W obecnym gimmicku i sytuacji w WWE ciekawiej w ringu ogląda się Harpera. Ma lepszy finisher, wykręca fajniejsze walki, może z powodu doboru przeciwników, jednak fakt faktem, Harper zdecydowanie lepszy w obecnej chwili :)