Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak uratować Paige?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Pamiętacie jak Paige zadebiutowała w głównym rosterze? A raczej pamiętacie reakcję fanów na ten debiut? Wszyscy byli zadowoleni, dostaliśmy świeżą krew w tej dywizji, młoda, ładna, utalentowana, czego chcieć więcej? Jednakże z każdym tygodniem publika przejmowała się nią coraz mniej. I naprawdę nie rozumiem gdzie leżał/leży problem. Program z AJ był ciekawy, dziewczyna o lata świetlne wyprzedza resztę tych kalek nazywanych divami w ringu, czyniła postępy z pracą na majku, ogólnie wszystko wyglądało obiecująco. Koniec końców zdecydowano się ją odstawić na boczny tor, randomowe walki na main-eventach, czy też udział w Total Divas czyli programu który z wrestlingiem nie ma nic wspólnego.

Wydaje mi się że problemem jest to że main-streamowa publika po prostu nie przejmuje się divami samymi w sobie. Jedyne Panie które zbierają jakąkolwiek rekcję w ostatnich latach to te które wspierają się na facetach. AJ Lee zanim ktokolwiek się nią przejmował spędziła chyba dobry rok skacząc między Bryanem, Punkiem, Zigglerem, Ceną i Kanem uczestnicząc stale w najważniejszych programach. Brie Bella jedzie na chancie swojego mężulka, jej siostra również. Czy to jest rozwiązanie? Wepchnąć Paige do jakiegoś ważnego programu w roli asystentki jakiegoś zawodnika? Jeśli tak to gdzie? Może dołączenie do Authority? Może singlowo do Rollinsa(pamiętam że mieli nawet jakiś miniprogram w FCW)? Może do powracającego(kiedyś) Barretta? Co wy na to?

enjoy vNPwMKA.png

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• Myers

2

• Sysia

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Sądzę, że połączenie ( jeżeli można tak to nazwać ), z którymś z wrestlerów mogłoby ją znacznie popchnąć "do przodu". Zgodzę się że Paige jest na prawdę dobrą zawodniczką, która szlifuje swoją pracę na majku i z tygodnia na tydzień wygląda to coraz lepiej. Ale wracając do "połączenia". Dołączenie do Seth'a jest jednoznaczne z przybliżeniem jej do Authority. W ten sposób mogłoby to ją przybliżyć do walki o pas. Ciekawie mogłoby to wyglądać gdyby pas zdobyła Nikki ( jeżeli już zdobyła - to przepraszam za swoją nie wiedzę, troszkę ostatnio zaniedbałam świat wrestlingu ;c ). Jak wiem Nikki jest również "związana" z Authority. Mogłoby to przerodzić się w na prawdę bardzo ciekawy feud ( oczywiście jeśli kreatywni by to jakoś sensownie po prowadzili ). Alternatywą również jest dołączenie do Barretta. Oboje pochodzą z Wysp Brytyjskich ( o ile dobrze pamiętam ;p ), i obecność przy BNB mogłaby pomóc Paige. Istnieje jeden warunek - Wade musiałby odzyskać pas IC. Nie uważam, iż obecność przy osobie, która nie jest zawodnikiem ME bądź mistrzem IC bądź US( ew. WWE WHC przy wykorzystaniu kontraktu przez Rollinsa ^^ ) mogłaby pomóc jej w pozyskaniu popularności wśród WWE UNIVERSE ;)

Ja to osobiście uważam, że wyjścia są dwa, a że to drugie raczej nie przejdzie, czyli jedno - otóż:

Sądzę, że połączenie ( jeżeli można tak to nazwać ), z którymś z wrestlerów mogłoby ją znacznie popchnąć "do przodu".

Myślę, że to byłaby najodpowiedniejsza opcja dla niej. Można by ją "przydzielić" do kogoś, ale ten ktoś musiałby być managerem, np. Paul Heyman. Dla mnie to super opcja, gdyby Paul przygarnął pod swoje skrzydła jakąś laskę i właśnie najodpowiedniejszą byłaby Paige.

Myślę, że problem tkwi właśnie w rosterze pań. Prócz całkiem niezłej AJ i "zmienionej" Nikki (chociaż i tak to jakieś ch***jstwo jest) to nie ma ani jednej pani, która mogłaby liznąć tytuł czy nawet wbić się na szczyt dywizji. Były takie przypadki ostatnimi czasy, ale to nie była żadna promocja tylko usiłowanie ciągnięcia programu żeby coś tam się u dziewczyn działo.

Paige jako heel sprawuje się bardzo poprawnie i osobiście uważam, że jest to jedyna diva w rosterze, którą chce się oglądać - ale nie ma kiedy jej oglądać bo puszczają jakieś Cameronki z Foxami. Feudującej Paige z AJ już nie strawię chociaż szczerze mówiąc liczyłem na jakieś jedno, porządne starcie bo panie są do tego zdolne.

Co się dzieje np z Emmą? Odkąd Santino już nie walczy i rozpadł się ten mix-tag team to sama Emma przegrywa walki na superstarsach, serio k***a? Laska ma spore umiejętności, jest całkiem ciekawa i to mogłaby być jedna z tych pań, które mogą tak na serio pokręcić się wokół odwiecznego i najlepszego zestawienia AJ/Paige.

Teraz pozostaje nam chyba tylko czekać i modlić się żeby nie zjebali Bayley, która za niedługo na pewno będzie debiutowała. :waving:

ps - tak się rozpędziłem, że nie przedstawiłem drugiej, imo nierealnej opcji. Kiedyś Carlos pisałeś, że chcieli wprowadzić jakiś wątek erotyczny w dywizje, w szczególności na linii AJ/Paige.

Na te czasy w WWE jest to raczej niemożliwe, ale umieszczenie takich kontrowersyjnych segmentów czy czegokolwiek w roster pań mógłby być ciekawy.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Paul Heyman u boku Paige .. bardzo ciekawe ! Tylko istnieje jeden, bardzo poważny problem. Ktoś musi przejąć pas div. Ktoś, nie w znaczeniu byle kto typu Nikki, bądź jakieś Cameron czy Alicja Lis. Popieram szczerze sugestie kolegi Myersa, co jest z Emmą? Dywizja div ( z uwagi na moją płeć ) dosyć mnie interesuje ale tak na prawdę nic się w niej nie dzieje. Debiut Paige dawał jakieś nadzieje na poprawienie się sytuacji w tej dywizji. Jednak dwie zawodniczki nie są w stanie "pociągnąć" całej dywizji. Potrzebne są jeszcze jakieś 2-3 zawodniczki prezentujące porządny ( bo na świetny nie liczę ) poziom ringowy oraz jakieś umiejętności na majku. Bayley oraz Emma mogłyby dołączyć do tej dwójki (ew. trójki licząc Nikki ). Mogłoby to pociągnąć tą dywizję, co mogłoby prowadzić do ciekawych feudów między naszą Paige z którąś z div. Jak dla mnie nie ma innej opcji niż poszerzenie krągu kobiet kręcących się wokół pasu ( które mają jakiś poziom )

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Osobiście nie byłby fanem połączenia Heymana z Paige. W ogóle postać jakiegokolwiek menago przy divie byłaby imo dziwna i niepotrzebna. Co innego jeśli mówimy o części jakiejś większej frakcji gdzie powiedzmy taki Heyman wychodziłby do walk z każdym swoim klientem w tym również Paige. Po prostu zestawienie divy z menago jest imo możliwe tylko w przypadku gdy mamy np. o czynienia z taką Awesome Kong którą też byśmy chcieli wypromować na niepowstrzymaną bestię.

Teraz pozostaje nam chyba tylko czekać i modlić się żeby nie zjebali Bayley, która za niedługo na pewno będzie debiutowała.

Podobno pierwsza w kolejce jest jednak Charlotte która ma stracić pas na grudniowym specialu NXT i przejść do głównego rosteru.

Ktoś musi przejąć pas div. Ktoś, nie w znaczeniu byle kto typu Nikki, bądź jakieś Cameron czy Alicja Lis.

Ktoś, nie w znaczeniu byle kto = wykluczasz praktycznie całą dywizję z głównego rosteru nie licząc AJ, Paige i Emmy imo, chociaż nie wiem czy po wpadce z wynoszeniem rzeczy ze sklepu ta ostatnia jeszcze dostanie szansę.

Ogólnie cały problem polega na tym że ta cała dywizja jest po prostu śmieszna, divy w NXT przerastają je o kilka poziomów, i tak naprawdę to one powinny być w głównym rosterze a nie ten zbiór kalek. Jednakże z drugiej strony trzeba też wspomnieć o zupełnie innej publice - ta w NXT jest nastawiona na dobry produkt i rozrywkę, kiedy ta w main-streamie oczekuje Total Divas.

Podobno pierwsza w kolejce jest jednak Charlotte która ma stracić pas na grudniowym specialu NXT i przejść do głównego rosteru.

Szkoda, szczerze mówiąc.

Charlotte imponuje w ringu, to prawda, ale Bayley prócz umiejętności ringowych jest zawodniczką z ciekawym gimmnickiem, ludzie ją uwielbiają i przede wszystkim chce się ją oglądać w ringu. Ten ostatni punkt jest dla mnie najważniejszy.

Irytuje mnie bardzo kiedy są zawodnicy, których rodzice byli uznani w przeszłości i Ci młodzi to wykorzystują i płyną na ich fejmie, zamiast zrobić coś swojego. Co było np. z Axelem? W ringu spoko, ale serio musiało się to wszystko skończyć na tym żeby nosił koszulki "Better than Perfect"? Serio k***a?

Przy Charlotte w krytycznych momentach jej popularności lub reakcji u fanów będą sprowadzać Ric'a jako jakiegoś sędziego czy osobę, która będzie stała przy ringu u boku swojej córki. Nie lubię czegoś takiego.

Zgodzę się, że panie w NXT które mógłbym wyliczyć na palcach jednej ręki - robią sto razy lepszą robotę niż większość pań z głównego rosteru. Dlatego ta dywizja tak kuleje. Dlatego wszystko kręci się wokół AJ/Paige bo są po prostu jedyne w tej federacji warte uwagi przy głównym złocie.

Jeżeli prawdą jest to co mówisz - że Bayley ma wygrać tytuł na evencie grudniowym to może i nawet lepiej. Wyrobi sobie lepszy start żeby później na pełnej kurwie wbić się do głównego rosteru. Przenieść Bayley, Sashe Banks i od biedy tą Becky Lynch (spora reakcja u fanów) i można zacząć coś mieszać.

Osobiście nie byłby fanem połączenia Heymana z Paige. W ogóle postać jakiegokolwiek menago przy divie byłaby imo dziwna i niepotrzebna. Co innego jeśli mówimy o części jakiejś większej frakcji gdzie powiedzmy taki Heyman wychodziłby do walk z każdym swoim klientem w tym również Paige. Po prostu zestawienie divy z menago jest imo możliwe tylko w przypadku gdy mamy np. o czynienia z taką Awesome Kong którą też byśmy chcieli wypromować na niepowstrzymaną bestię.

Chodziło mi tutaj bardziej o jakąś stajnię. Heyman mając pod skrzydłami paru utalentowanych zawodników, w tym Paige i od razu lepiej by to wyglądało. Według mnie taka współpraca mogłaby wypaść fajnie.

Ostatecznym wyjściem byłoby połączenie pań w jakiś duecik na zasadzie - "kto się czubi ten się lubi" - tylko tak jak wyżej, trzeba byłoby sprowadzić nowe i ciekawe twarze. Nie ukrywam, że to rozwiązanie bardzo mnie jara. :D

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg