Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Blada przyszłość TNA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Dział z TNA stoi odłogiem od paru miesięcy, także warto odpalić tutaj jakiś wątek. Trudności z jakimi musi się obecnie mierzyć federacja z Nashville są naprawdę niepokojące - masowe cięcia kosztów i usuwanie z rosteru wartościowych talentów, wielka niewiadoma jeżeli chodzi o dalsze istnienie w większej stacji tv w USA, najważniejsza gala roku Bound For Glory organizowana na drugim końcu świata bez żadnej pompy i z kartą walk nadających się na jakiś One Night Only show, brak jakichkolwiek dat następnych eventów po listopadowych tapingach do końca roku i tak dalej. Wiele osób zapewne zaciera ręce z podniecenia, bo przecież fed, który od kilku lat tłamszony był przez ogromną falę krytyki schodzi do parteru i tkwi tam od dłuższego czasu. Przyznam, że nie oglądam TNA od dłuższego okresu czasu ale czytając opinie zauważyłem, że ostatnie tygodniówki wyglądały przyzwoicie i seria Hardys/3D/Wolves jest warta uwagi (oglądał ktoś?).

Z większych gwiazd pozostał Storm, Joe, Roode, Hardy. Pojawił się Lashley, Angle kontuzjowany jednak mówi otwarcie o chęci ponownej współpracy z WWE, Bully Ray kończy swoją przygodę, podobne wieści tyczą się Austina Ariesa. Co o tym wszystkim sądzicie? Jak to się zakończy?

Mimo iż już tego nie śledzę, to uważam, że dla dobra pro wrestlingu w ogóle tak wielki fed powinien istnieć w Stanach i wątpię, aby na ciasnym rynku przez szerzący się monopol WWE udało się jakiemuś następcy dojść tak daleko. Także osobiście życzę TNA wszystkiego co najlepsze i aby udało im się wrócić na tory z lat 06-09, gdy produkt był stabilny, dochodowy i przekonywał do oglądania.

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• Myers

3

• Bryx

2

• DonCarlos

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Oczywiście przydałaby się fedka mogąca konkurować z WWE. Tyle że TNA już dawno przestałoby jakąkolwiek konkurencją dla produktu Vinca. Obecnie są raczej bliżej konkurowania z ROH. Złote lata minęły i może zabrzmię jak zdarta płyta, ale sami są sobie winni. Po co było dogadywać się z Hoganem i Ericiem i pakować tonę pieniędzy w ich bzdurne pomysły. Pójdziemy na wojnę z Raw, odbierzemy im widzów. Tak krzyczeli parę lat temu, a dzisiaj spierdolili z czwartkowego slotu na środę przy pierwszej plotce jakoby SmackDown miało zmienić dzień emisji na czwartek. Pojawiły się również problemy z Spike TV, najprawdopodobniej wyniosą się z ramówki tej stacji na początku 2015, a nowego kanału nie widać.

Tak czy inaczej szkoda TNA, przez długi czas byli ciekawą alternatywą dla WWE. Niestety głupie zarządzanie federacją zrobiło swoje. Tak jak pod koniec 2009 wydawało się że są na naprawdę dobrej drodze by dalej budować swój potencjał, tak dziś pod koniec 2014 wydaje się że są na ostatniej prostej swojego istnienia. Kto wie może ta nowa federacja Jarretta zwędzi kilku zawodników i zaczną budowę podobnego projektu od zera :)

Rzeczywiście nie jest za ciekawie u Dixie.

Wrzucając wyniki ocieram się generalnie o walki, segmenty jakie tam się dzieją i mogę śmiało stwierdzić, że "tonący brzytwy się chwyta". Na każdym impakcie bookują przeróżne walki w różnych stypulacjach, które powinny być rzadkością. Angażują i ściągają nowe gwiazdy. Kompletnie się nie dziwię tym wszystkim zawodnikom, że stroją fochy i decydują się odejść bo muszą uczestniczyć w tej szopce na pełnych obrotach, a cięcia są niesamowite.

Starają się nas przekonać, że jednak ich produkt jest ciekawy i co chwilę zmieniają mistrzów. Bodajże teraz, na ostatnim Impakcie zmienili mistrzynie pań z całkiem niezłej Kim na jakieś gówno Havok, no come on. :(

Walki tag team na linii Hardys/3D/Wolves są chyba w tym wszystkim najciekawsze. Z każdym zwycięzcą wymieniali się stypulacjami, w których będą walczyć na kolejnych impaktach - ale tego też chyba nie można ciągnąć w nieskończoność.

Lashley - który trzyma ten pas w kurwe długo, chyba nie ma zamiaru go oddać, a przydałoby się i osobiście dałbym go takiemu Roode'owi, który jest świetny i mógłby zrobić niezły program.

Ciężko będzie to wszystko sprowadzić na właściwe tory. Do tego dochodzą te problemy ze Spike'em, czarno to widzę. :(

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Kto wie może ta nowa federacja Jarretta zwędzi kilku zawodników i zaczną budowę podobnego projektu od zera :)

Ale ostatnio były ploty, że Jeff w ogóle z tym projektem nie wystartuje, nie wiem czego im tam brakowało, czy telewizji czy czegoś, ale słyszałem te ploty.

TNA to szambo, próbowało się skontaktować z ADR i Punkiem w celu ściągnięcia ich do federacji, ale w sumie po co, nawet Punkster jak genialny by nie był to by tego nie uratował.

A co do TNA, to ktoś obeznany w tej fedce (o ile ktoś to jeszcze ogląda) - może powiedzieć jak spisuje sie Derrick Bateman a'ka Ethan Carter III i Mr Anderson?

TNA to szambo, próbowało się skontaktować z ADR i Punkiem w celu ściągnięcia ich do federacji, ale w sumie po co, nawet Punkster jak genialny by nie był to by tego nie uratował.

Czy ktokolwiek wierzy, że mimo wszystko Punk podpisałby kontrakt z TNA? :8

A co do TNA, to ktoś obeznany w tej fedce (o ile ktoś to jeszcze ogląda) - może powiedzieć jak spisuje sie Derrick Bateman a'ka Ethan Carter III i Mr Anderson?

Anderson spisuje się poprawnie - w sumie jak zwykle. Dobry majk + przeciętne umiejętności ringowe. Ostatnimi czasy utknął w feudzie z jakimś leszczykiem no ale cóż...

Co do Bateman'a to szczerze powiedziawszy jakoś mnie nie grzeje ten osobnik. Odwrotność Anderson'a - przeciętne um. mikrofonowe, dobre ring skillsy. Coś tam się niby toczy z tą postacią bo jest tym "siostrzeńcem Dixie", ale na szczycie go nie widzę. :P

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

@Undertaker fan - lol. Jedziesz po TNA bez żadnych podstaw sugerując się jedynie plotkami i doniesieniami z internetu jakich wiele. Po pierwsze - news odnośnie złożenia rzekomej oferty w stronę CM Punka nie jest oficjalnie potwierdzony. Osoby związane blisko z federacją negują takie doniesienia zaś jedynie Dave Meltzer uparcie stoi przy stanowisku, że taka oferta została złożona. I co z tego? To, że TNA startowało do Del Rio i Punka to od razu oznaka, że jak świetnie to ująleś... TNA to szambo? To przecież byłe wielkie gwiazdy konkurencji i normalnym biznesowym zabiegiem byłoby złożenie takiej oferty.

Tu już nie chodzi o to, czy TNA jest i będzie konkurencją dla WWE tylko o sam fakt, że taka federacja to zawsze jakaś alternatywa, dodatkowy slot tv w tygodniu dla pro wrestlingu o średnio milionowym zasięgu w Stanach i zapewne sporej liczbie w innych krajach oraz wiele miejsc pracy dla osób, które nie miały szansy na występy w WWE bądź rozwiązały współpracę z federacją. Chyba to logiczne, że po stracie pracy bądź braku aktualnych etatów w Tesco dla wszystkich jest lepiej, gdy można się zatrudnić w jakiejś biedronce czy innym markecie niż nie mieć jakiejkolwiek alternatywy.

Dokładnie tak jak to ująłem, TNA to szambo, czekam na ich występ w Mam Talent, każdy będzie zadowolony. Oglądałem kilka tapingów TNA kilka lat temu i były bardzo spoko, ostatnio odpaliłem ich tygodniówkę to śmiechłem. Nawet uposledzone storylinowo SD jest lepszą opcją niż PPV od TNA. Nie będę płakał za tą federacją, bo to niestety powoli antypromocja wrestlingu, zresztą od lat jestem ciekawy jak Samoa Joe poradzi sobie w WWE, a jeśli TNA by pierdykło to wtedy Samoa jest w WWE. Nie interesuje mnie to, że mają pracę, bo jak ją stracą to zarobią sobie gdzie indziej, cytując jednego z fanów Realu M. 'Nie życzę Messiemu zdrowia po skręceniu kostki, bo jak ja skręciłem kostkę, to Messi nie życzył mi zdrowia'. Rozumiesz? Oni mają w dupie czy będą pracować w TNA, AJPW, WWE czy ROH, oczywiście poza pewnymi wyjątkami. Federacje kochać to może Undertaker albo Kane którzy od lat siedzą w jednej i tej samej fedce, a w TNA jest więcej najemników niż w Gothicu, no proszę Cię, ja tam za TNA płakać nie będę, to już wolałbym opcje Carlosa, by to ROH lub GFW stało się konkurencją dla WWE. Jeśli TNA miało swoje 5 minut i tego nie wykorzystało, to solucja jest prosta - nikt tego z wielkiego kryzysu nie wyciągnie.

@Undertaker fan - Oczywiście przykład byłej ukoronowanej przez fanów twarzy federacji, AJ Stylesa, pokazuje, że wielu z nich mogłoby zarobić na życie z sceny indy i ewentualnie występów w Japonii. Poza tym jeżeli WWE nie sięgnęło po Stylesa, to wątpię, że zauważyliby po latach Samoa Joe. Tak czy inaczej będę upierał się dalej, że federacja, która jak pisałem wyżej wciąż może pochwalić się milionem odbiorców w Stanach i jest transmitowana do wielu krajów na całym świecie w tym w Polsce nie służy antypromocji dla pro wrestlingu, tylko wręcz odwrotnie i lepiej dla wszystkich, gdy coś o takim zasięgu poza WWE jest na rynku. O tym, że sami pod sobą dołki kopią... zgodzę się.

@Myers - graty za łamanie regulaminu "rozbudowanym" postem globalny moderatorze. :waving: