Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pro wrestling na smartfonach z systemem android

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Nie znalazłem na forum wątku dedykowanego wszelkiego rodzaju grom odpalanych na smartfonach z systemem android więc postanowiłem taki założyć. Chciałbym, aby temat posłużył ogólnej dyskusji na ten temat - jakimiś nowościami, recenzjami, tutorialami, itd. Fajnie, gdyby nie służył jedynie temu, co można pobrać z google play ale również traktował o np. grach, które uruchamia się za pomocą emulatorów.

W sklepie google play z ciekawszych pozycji można znaleźć:

- Wrestling Revolution: https://play.google.com/store/apps/deta ... r.WRCareer

- Booking Revolution: https://play.google.com/store/apps/deta ... air.BRFree

- Wrestling Legends 3D: https://play.google.com/store/apps/deta ... iwrestling

- TNA Wrestling iMPACT: https://play.google.com/store/apps/deta ... .tnaimpact

- Bardziej jako atrakcja; Flash StuntZ: https://play.google.com/store/apps/deta ... .tnaimpact

Z wyżej przedstawionych dłużej pograłem jedynie w Wrestling Revolution i naprawdę wciąga. Sterowanie jest początkowo kłopotliwe ale z czasem prowadzi się postacie coraz bardziej swobodnie. Bawią postacie, które wyglądają bardzo podobnie do rzeczywistych. Booking Revolution zainstalowane na dysku od dawna, ale nie usiadłem do tego jeszcze na dłużej. Flash StuntZ to fajny bajer na wolną chwilę w pracy czy autobusie.

Świetnie zapowiada się też nadchodzące Wrestling Revolution 3D - https://www.facebook.com/MDickieFans

Z emulacji od dawna odpalam za pomocą FPSe WWF SmackDown!2, czyli tytuł przy którym kilka lat temu spędziłem setki godzin przed PSOne. Sentyment zostaje i wciąż daje to sporo radochy. Poza tym emulowałem też WWF No Mercy z N64.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• tomo

13

• Kosaki

11

• hellner

7

• IIL

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Ja również pobrałem sobie na swoją maszynę Wrestling Revolution i tak jak napisałeś - wciąga niesamowicie.

Kreowanie własnej postaci, ubranie go, wybranie mu akcji, których ma używać podczas walki jest bardzo fajne. Również miałem drobne kłopoty ze sterowaniem na samym początku bo rzeczywiście połączenie niektórych klawiszy żeby wykonać poszczególne kombinacje może utrudniać sprawę - ale gdy się pogra chwilę to wszystko jest do ogarnięcia.

Jak na taką grę to nawet akcje wyglądają całkiem efektownie i mogą się podobać. Trzeba jednak uważać żeby nie rozbić kogoś powerbombem na schody bo później jakieś kontuzje czy nawet śmierć zawodnika.

Warto też wspomnieć nie tylko o wyglądzie danych zawodników, którzy przypominają tych z różnych federacji - ale też nazwy tych osób, które są czasem komicznie pozmieniane, np. Big Show = Big Slow, Roman Reings = Trojan James i tym podobne. :D

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Testowaliście, Panowie, karciankę od WWE z Android Marketu? Jakby nie było, jest to gra wrestlingowa. Nie gram na telefonie, ale na to akurat miałem ochotę, bo wydawała się idealna na nudne podróży miejską komunikacją.

Z jakiegoś powodu nie mogę jej pobrać na telefon (błąd), więc albo mój telefon robi sobie ze mnie jaja, co nie zdziwiłoby mnie, albo jest ku temu jakiś inny powód. Zarzucam takim luźnym pytaniem, ponieważ nie znalazła się ona w spisie.

chcelatooo.png

• 1 miesiąc temu...
  • Administratorzy

Grał ktoś w Wrestling Revolution 3D?

Nie mam aktualnie dostępu do wifi, ale gdy się taka pojawi, to od razu zasysam ten darmowy( :!: ) przysmak. Wygląda jak podrasowane Wrestling Encore, które swego czasu za sprawą modów pablo modjo robiło furorę na forum - pamięta to ktoś? :D Ten filmik nie pokazuje w pełni możliwości gry, bo wkleiłem co leci z youtube, ale wystarczy chwila by odpalić kilka innych filmików by zobaczyć różnorodność movesów, trybów, itd w grze, które mieści się przecież tylko w naszym telefonie. ;)

@hellner - jakoś mnie ta karcianka nie przekonała reklamami, także odpuściłem sobie testowanie. I jak, udało się odpalić?

Na coś takiego czekałem!

Pogrywałem trochę w Wrestling Revolution, ale nie spełniało to w pełni moich oczekiwań. Tryb 3D może sprawić, że zostanę przy tym na dłużej. Pewnie dużo efektywniej będą wyglądały akcje i dużo ciekawiej będzie się prowadziło postać.

Gdzie znaleźć ten darmowy download?

• Administratorzy

Grę można oczywiście pobrać z sklepu Google Play. Instalka ma jedynie 30 mb. Zassałem dzisiaj rano i popykałem chwilę w trening i jakiś shootowy match w oktagonie (jest do dyspozycji ośmiokątny ring typu MMA i sześciokątny jak w AAA/TNA), a z ciekawych stypulacji nawet War Games na dwóch ringach! Nie widziałem takich kombinacji w jakiejkolwiek innej grze o wrestlingu. :) Polecam!

Postacie mimo pozmienianych ringnamesów świetnie odwzorowują prawdziwych wrestlerów. Mamy nawet debiut Stingera:

1898215_812965112101667_8434277836801891393_n.png?oh=b5bb63ca1c97e9b9a843c13bfd56c994&oe=55141858&__gda__=1427464591_e45ffa07311af887cc24a1a9bf6fe0d9

:thumb:

• Reputacja:   4

@hellner, ja akurat pykam sobie w WWE Supercard. Wciąga na maxa. Jak na karciankę jest dobrze zrobiona, nie wiesza się, nie ma bugów, częste aktualizacje, nowości. Polecam. Oto mój deck:

Screensho_whnphnx.png

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Lubię karcianki jako gierki do popykania od okazji. Tymczasem u mnie dalej błędy - to musi być kwestia mojego telefonu. Na mikołaja swojej lubej kupuję tablet, więc od razu kilka swoich śmieci tam poinstaluję i potestuję, huehuehue :D

chcelatooo.png

Pobrałem sobie na swoją maszynę "Wrestling Revolution 3D" i muszę przyznać, że bardzo ciekawie to wygląda.

Zwykła gierka "Wrestling Revolution" nie proponuje nam aż tak fajnego trybu gry. Przeskok jest niesamowity i aż niewiarygodne jest to jak efektownie mogą wyglądać akcje wykonywane zawodnikom w grze na telefon.

Co prawda nie zrobiłem sobie jeszcze zawodnika na karierę. Odpaliłem tylko grę na moment i zagrałem sobie pierwszy z brzegu meczyk jakimiś randomami.

Już na starcie cieszy wejście danego zawodnika. Muzyka wybrzmiewa i kamera skierowana jest wprost na rampę gdzie on wychodzi. Dodatkowo publika, która w zależności od sympatii do danego zawodnika - cheeruje go lub buczy - jest dużo głośniejsza i da się ją zrozumieć.

Sam tryb walki nie jest wcale jakoś mocno skomplikowany. Zawodnik odbijający się od lin leci automatycznie na przeciwnika i możemy spokojnie wykonać mu akcję z krzesłem, kijem, pałką czy bez przedmiotu. Akcje wykonywane przez daną postać wygląda bardziej efektowniej, z pewnością jest to zasługa lepszego trybu kamerki (nie z profilu, tak jak to miało miejsce w "Wrestling Revolution"). Dodatkowe opcje jak np. wejście na barierki przy publiczności, możliwość przerzucenia jakimś suplexem czy czymś za tą właśnie barierkę. Dodatkowo możliwość wykonania suplexu czy też superplexu z narożnika! Naprawdę świetna sprawa. Zdarzyło mi się nawet, że wykonałem rywalowi jakąś przejebaną akcję, której nawet nie potrafiłem nazwać.

Jednej rzeczy tylko nie ogarniam. Jak to jest z bookingiem w tej grze? Skąd mam wiedzieć czy powinienem wygrać czy jednak dać się odliczyć? :8 Bo wiadome, mogę wykonać rywalowi 20 finisherów z rzędu na stoły, schody czy inne takie i go odliczyć, a to jednak może on powinien wygrać.

Gierka w sam raz na zabicie nudy czy coś takiego.

Polecam serdecznie pobrać to każdemu kto ma taką możliwość. :)

• Administratorzy

Z tego, co się orientuję, to ta gierka nie jest jeszcze pełna, także nie ma co się martwić bookingiem. Autor wypuścił obecną wersję w ramach takich testów, by przedstawić gameplay, itd. Tryby kariery i pozostałe zostaną wprowadzone później. :)

• 1 miesiąc temu...

• Styl:  Ciemny

@hellner, ja akurat pykam sobie w WWE Supercard. Wciąga na maxa. Jak na karciankę jest dobrze zrobiona, nie wiesza się, nie ma bugów, częste aktualizacje, nowości. Polecam. Oto mój deck:

Screensho_whnphnx.png

Dokladnie . ta gra wciaga.Kto z Was w nia gra?? Jaki macie rekord. A moze graliscie juz przeciwko komus z forum. Ja jak narazie mam tylko 2000 gier i juz 2 razy wygrany King og the Ring

MichelleMcCool01.gif

KotR wygrałem już parę razy, aktualnie jestem już na poziomie Legendary. Mam rozegranych 3191 walk, z czego 2357 wygranych. Jaki masz deck tomo?

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Deck to mam w zaleznosci od natchnienia. aktualnie mam go na poziomie EPIC. Czekam na nastepne Road to glory zeby zgarnac pare fajnych kart bo jak na zlosc z tych co sa po walkach dopiero jrdna fioletowa wybralem.

Masz na to jakis sposob zeby od razu wybierac ta lepsza karte??

MichelleMcCool01.gif

To zależy od czystego farta. Na Ultra Rare trafiłem kartę tylko raz, a na Epic chyba z 5. Road to Glory dla mnie zajebiste, bo będę mógł zrobić Epic Pro Macho Mana.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

na ostatnim ztroche mi nie poszlo bo mialem slyby internet w telefonie i chywa ze 100 punktow stracilem przez brak polaczenia. teraz bedac w domu pojade na maxa i moze wszystkie ogarne. U mnie brakuje dobrych div bo na tym duzo trace. attualnie mam Rybacka (Epic 35/35) Rocka (Epic15/35) Edga(ultrarare 30/30) i Cesaro(Ultrarare 30/30) no u Cameron(super rare pro 30/30) ale ja akurat zjebalem bo mialem dwie calkiem puste i pro z nioch zrobilem. Teraz juz wiem ze najlepiej do pelna a potem je laczyc.

MichelleMcCool01.gif