Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Siłownia - ćwiczenia fizyczne

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

No siemacie ;)

Nie ukrywam, że zaczerpnąłem temat u konkurencji.

Generalnie jest często tak, że fan wrestlingu jest zafascynowany posturą i sylwetką swoich bohaterów w ringu. Jest to częstą motywacją do rozpoczęcia aktywności fizycznej. Jedni zatem uderzają bezpośrednio na treninigi siłowe. Inni preferują bieganie, nordic "kupiłem 2 kije za 200zł" walking, chodzarstwo czy w ostateczności szachy.

Tak czy siak temat ćwiczeń fizycznych u fanów wrestlingu jest obecny i przewija się. W związku za tym, a także z kwestią "obudzenia" forum - zakładam taki oto temat, gdzie będziemy mogli podyskutować zarówno w kwestiach treningów na poziomie zaawansowanym jak i początkującym.

Pamiętam, że jeden z naszych userów, uczestnik pamiętnego zlotu w Sulejowi misio - Daimon - rokował na dobrego zawodnika w arm-wrestlingu ;)

Ja osobiście jestem bywalcem siłowni lubelskich od 2005 roku. Oczywiście miałem długą bo 2-letnią ponad przerwę - gdyż studia nie pozwoliły mi trenować.

Zachęcam do wolnej i luźnej dyskusji czy ćwiczycie, jeśli ćwiczycie - to co takiego? Jak wam idzie i jakie są wasze osiągnięcia. Może posiadacie jakieś wątpliwości - może pozostałym userom uda się je rozwiać...

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

6

• patryniu

3

• Kosaki

2

• Myers

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Ćwiczę na "siłowni" już jakoś pół roku, w końcu się zebrałem.

Co prawda nie chodzę na profesjonalne siłownie, nie jestem pod żadnym okiem trenera - mam swoje ciężary w domu. Hantle, gryf łamany, ręcznie zrobioną ławkę + jakąś zabawkę do ćwiczeń przedramion, którą dostałem w gratisie za mocno spóźnioną przesyłkę wyżej wymienionych ciężarów. Ćwiczę trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek), reszta dni to oczywiście przerwa, regeneracja mięśni. Niestety fundusze nie pozwalają mi na rozbudowanie moje siłowego "królestwa", ale uwierzcie mi, że z tym co mam potrafię zrobić dobry, bezpieczny i efektowny trening poszczególnych partii.

Dodatkowo rozciągam ciało, głównie nogi - na które poświęcam czas dwóch dni w tygodniu (poniedziałek, piątek). Miałem to szczęście, że jestem od dziecka w jakiś tam sposób rozciągnięty i te ćwiczenia, które stosuje - nie są żadną katorgą i nie mam problemów ani żadnych kontuzji.

Osiągami nie będę się chwalił ani nic bo to jeszcze nie czas. :P

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Może i ja też dołożę swoje trzy grosze ;)

Ćwiczę od niedawna, może już jakieś 4-5 miesięcy . Na początku ćwiczyłem w domu (hantle i gryf lekko łamany + oczywiście jakieś pompki itd), a teraz chodzę do kumpla, taka domowa siłka w garażu. Ćwiczymy codziennie, tylko weekendy mamy wolne. Robimy pompki na negatywie, rozpiętki, drążek (2x dwa sposoby chwytu), wyciskanie sztangi oraz siódemkowanie. Nie robimy tego, by się pokazać, oooo paczta ! jaki biceps ! Dla własnej przyjemności :)

• Styl:  Jasny

Ćwiczę od trzech miesięcy na siłowni, progres jest, robię ogólnorozwojówkę, dodatkowo gram w piłkę więc uzupełniam sobie też kondycje itp. Lepiej się czuje po porządnym wycisku. Oczywiście nie wygląda to tak jak te koksy biorący po 200 na klatę. Tak jak pisałem, robię normalne ogólno rozwojowe ćwiczenia. Przede wszystkim najważniejsze jest codzienne rozciąganie, aby nic nam podczas podnoszenia ciężarów nie pękło.

A właśnie miałem pytać.. Bierzecie jakieś suplementy? czy tak jak ja uważacie, że każde branie czegoś podczas treningu jest zwykłym "kokszeniem" ?

Ale mowa o koksach czy o używkach, które zastępuje Ci jedzenie?

Wiadome, że czasem nie ma się czasu zjeść porządnego śniadania czy coś i dlatego w jakiejś tam mierze to co sobie zmieszasz z czymś zastępuje Ci jedzenie. Jeżeli chodzi o koksy to jak kto woli. Sugerując się twoim postem wyżej - "robię to dla siebie, nie dla pokazu" - to koksy odpadają. :)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Jest takie ogólne prawidło do którego się przychylam. Suplementację stosuję się gdy trening ogólnorozwojowy i dzielony przestaje przynosić efekty treningowe i nastaje stagnacja. Suplementacja absolutnie nie jest kokszeniem. Wiele osób z uwagi na pracę i ogólnie tryb życia nie jest w stanie przestrzegać odpowiedniej ilości snu, a przede wszystkim bogatej i złożonej diety.

Dzisiejsze jedzenie jest praktycznie puste jeśli chodzi o naturalne witaminy czy substancje odżywcze. Przyswajamy więc co trzeba w formie tabletek czy roztworów.

Ja na dzień dzisiejszy stosuje standardowo

- jabłczan kreatyny przed treningiem siłowym

- Aminokwasy BCAA - po treningu siłowym

- Odżywka białkowa dzień przed treningiem i po treningu.

Stosowałem też HMB, ale moim zdaniem organizm się strasznie szybko do niego przywyczaja.

• Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Urządzenie:  Android

Rok temu bawiłem się w to z kumplem. Ma w domu dosyć spory zestaw - ławeczka, sztanga prosta i łamana, hantle, itd. Ćwiczyliśmy razem jakieś 3-4 miesiące, ale z tego niestety zrezygnowałem. Efektów też jakiś szaleńczych nie było, ale w sumie nie miało prawa być, bo to zbyt krótki okres czasu. Chciałbym do tego wrócić, ale generalnie nie wiem z czym to się je i jaki plan powinienem dla siebie ułożyć, co jeść i w jakie ewentualnie odżywki się zaopatrzyć. Znajomy dalej coś tam macha, ale też chyba idzie w złą stronę, bo efektów brak. ;)

Na jakiegoś trenera, który by mi wszystko poukładał i wypady na siłownie nie mam niestety czasu. Wolałbym zaopatrzyć się w sprzęt i robić to w domu, ale problem w tym, że sam mógłbym te ćwiczenia źle wykonywać i nawet nie wiem co powinienem robić. Wiem, że teoretycznie wystarczy "trochę" na ten temat poczytać, ale na tych forach sfd, czy w magazynie Mens Health jest tego wszystkiego tyle, że wszystko się zlewa i ciężko wyciągnąć jakieś konkrety, które by pasowały i działały na mnie.

• 3 miesiące temu...

Jest taki zacny suchar w sieci:

- Co robisz w sylwestra?

- Klatę i biceps.

...żeby nawiązać do tego jakże przyjemnego stereotypu, wiedząc, że moja siłownia jest jutro czynna od 10:00 do 14:00 ja również mam zamiar fragment sylwestra spędzić na ćwiczeniach.

A jak tam u was panowie. Coś nowego w kwestii targania żelastwa ?

Przez ten okres świąteczny miałem przerwę, no bo jakby inaczej? Wczoraj po sporej przerwie (6-7dni) poszedłem zrobić normalny trening i dzisiaj to odczuwam, co akurat lubię ^^

Dzisiaj zapewne również wybiorę się do kumpla na jakiś godzinny trening. Od stycznia planujemy zacząć ćwiczenia typowo na bicka, jakieś ciekawe propozycje macie ?

• 1 miesiąc temu...

151797.jpg

Tak między wrestlingiem, a siłownią. Możecie popatrzeć jak wygląda Dave Batista na w miarę świeżym zdjęciu, z planu jego nowego filmu. Prawdopodobnie chodzi o najnowszy film o Bondzie - Spectre.

Tak czy siak, wydaje mi się, że Batek zdrowo zmalał. Dziwne, bo to efekt odwrotny do Dwayne'a, który po rozpoczęcia gwiazdorzenia nabrał okrutnie masy. Czy rzeczywiście Batek odstawił to i owo przekonamy się na samym filmie, gdzie powinni dać Dave'owi mignąć klatą. W końcu nie angażowali go do filmu przez zdolności aktorskie.

W temacie budowy ciała, Batista wyglądał mocarnie, ale jednak przesadnie. Jego budowa ciała zawsze była kontrowersyjna i pachniała szprycą.

WWEKOF_Legend.jpg

W Strażnikach Galaktyki też był bykiem, jakim go widzieliśmy za czasów występowania w WWE.

drax-the-destroyer-380x415.jpg

• 5 tygodni później...

chodzę codziennie na siłkę, do tego biegam. dieta wegańska jest świetna pod kątem treningów, bardzo mi to pomaga na siłce. teraz miałam przerwę ale od jutra wracam

• 1 miesiąc temu...

Co tak sucho w tym temacie?

Masowa przegrana na rękę w Warszawie do niczego was nie zmotywowała. ;)

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

Zremisowałem z Hogatą :D Nie no, wróciłem ostatnio na siłownię po 2 tygodniach, spadek niestety spory, czeka mnie nadrabianie. Jadę na sucho, żadnych wspomagaczy, supli, białka itp. więc ciężko ale są jako takie efekty ogólnie. Rzeźba się powolutku robi, waga spadła, jest good.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014