Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co dalej z BGZ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Temat powstaje w odpowiedzi na dyskusje która z tydzień temu odbyła sie w temacie 'Odbudowanie BGZ'. Ja juz jestem w domu i jestem w stanie podjąć się jeszcze jednej próby odbudowy ale tylko jeżeli będę widział w tym sens. Wymieniłem pare wiadomości z Norbim i powstała wątpliwośc czy jest sens kolejnej próby. Bo było juz ich kilka i za kazdym razem było podobnie. Czyli przez jakis miesiąc forum funkcjonowało fajnie potem kolejne osoby odchodziły z ekipy albo olewały kompletnie i zostały usuwane. I teraz chciałbym żebyśmy wspólnie sie zastanowili jaka jest szasna że teraz nie będzie tak samo. Nie ma szans żeby ekipa wyglądała tak jak wyglądała kiedyś i to mam na mysli nawet rok temu kiedy też nie było dobrze ale ekipa była liczna i w miarę sprawna. W kwestii globalnych moderatorów mam na chwilę obecną wizje, która raczej się sprawdzi i tutaj powinno to działać sprawnie ale gorzej z ekipą niższą. Myślę że otwarcie mogę powiedzieć że jednym z globów na pewno zostanie Myers bez którego myślę że forum już by nie istniało. fanfanfan oczywiście zostanie usunięty, Undertaker fan zostanie i dodam jeszcze 3 sprawnego GM'a. No ale mod w takim wypadku zostanie jeden. Więc na początek pada zasadnicze i ogólne pytanie: czy są chętni do dołączenia do ekipy? Od ekipy poza wykonowaniem własnych obowiązków bezwzględnie będę wymagał aktywności w dyskusjach, zwłaszcza tygodniówkowych i ogólnych ale i innych.

No i w trakcie rozmów z Norbim wydaje mi się że zapadła jedna decyzja o której powinniście wiedzieć bo może to Was trochę zmotywuje. Jeżeli nie będzie perspektyw na sukces i próba nie zostanie podjęta lub kolejny raz upadnie po paru tygodniach forum zostanie zamknięte. Czekam na Wasze opinie. No i nie ukrywam, że liczba osób wypowiadających się tutaj też będzie kluczowa.

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

3

• Myers

3

• IIL

2

• Brem

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Co prawda ekipa nie jest liczna, ale jeżeli chodzi o obowiązki, które są pełnione przez nią - jest okej.

Przede wszystkim niech Kosaki i Undertaker fan wypowiedzą się na ile są dalej chętni pracować dla forum, a na ile jest to kwestią - "wrzucam bo muszę". Czerpanie przyjemności z tego, że wrzucacie news'y to podstawa żeby to się wszystko nie rozleciało. Jeżeli już was to nudzi, nie chcecie już tego robić - napiszcie to otwarcie i tyle. Nikt nie będzie miał o to do was pretensji.

Poza tym przydałby wam się ktoś jeszcze. Jakaś trzecia osoba. Powtórzę się, ale tutaj widziałbym Count'a, który często w sb wypisuje przeróżne wiadomości, więc myślę że się nada bez problemu. Count - wypowiedz się w tym temacie i napisz wprost czy chciałbyś czy nie.

Działy, które ja moderuje myślę, że są w porządku. Pracuje mi się bez problemu, przyjemnie i BGZ na mnie może liczyć.

No i ostatnia kwestia to własnie te dyskusje. Od dawna nikt już nie komentuje RAW'ów, Smack'ów i tych innych pierdół z jednej prostej przyczyny - nie ma czego komentować. Lepiej stworzyć jakąś dyskusję, która traktuje o tym jaki wpływ będzie miał run Brock'a Lesnar'a, co się wydarzy, kto będzie kolejnym mistrzem. Tak naprawdę na takie dyskusje jest teraz popyt, a nie na komentowanie jaka to walka Uso's z goldami była wspaniała, ile to akcji wykonał ten i ten - od tego są raporty.

Tak więc forum ma się nie najgorzej, ale trzeba oczywiście więcej ludzi do ekipy i ogólnie do udzielania się. Do ekipy trzeba przyjmować zaufanych i pełnych energii osób, które będą wspierały i nie pozwoliły żeby się to wszystko kompletnie rozjebało.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wypada zgodzić się z Myersem że pomimo niewielkiej ekipy ogólnie wszystko jakoś się domyka, głównie przez to że on zapierdala za 5 chłopa. :lol

Tak naprawdę nie chodzi w tym wszystkim o ekipę według mnie, tylko o aktywność zwykłych użytkowników. Bo przy niezbyt wielu aktywnych użytkownikach nie trzeba jakiejś wielkiej ekipy modów która by to ogarniała. 2 adminów, 3 globali i mod to wystarczająca ilość osób nawet na dużo większą aktywność niż obecnie(bo w końcu taki jest tego cel). Wszystko sprowadza się do udziału reszty ludzi w życiu forum i nad tym trzeba najbardziej się pochylić. Sam ostatnio piszę więcej bo również inni obudzili się ze snu zimowego, ruch napędza ruch i nie ma znaczenia z której strony to nadchodzi. Dlatego warto by się postarać o większą aktywność ogólnie, nie tylko w ekipie. Może odnowilibyście stare znajomości i sprosili dawnych userów na forum. Gdzie są Ci wszyscy którzy ruszyli z forum w 2010? Na pewno macie jakieś kontakty, ruszcie z tym. IIL też ostatnio podrzucił jakiś pomysł z fb, z "golden week", sprawdźcie co z tym da się zrobić. Nie wiem też jak wygląda sytuacja z oficjalnym profilem bgz na fb, tam też można postarać się o jakaś reklamę dla forum poprzez udzielanie się chociażby na profilu WWE Polska.

No i ostatnia kwestia to własnie te dyskusje. Od dawna nikt już nie komentuje RAW'ów, Smack'ów i tych innych pierdół z jednej prostej przyczyny - nie ma czego komentować. Lepiej stworzyć jakąś dyskusję, która traktuje o tym jaki wpływ będzie miał run Brock'a Lesnar'a, co się wydarzy, kto będzie kolejnym mistrzem. Tak naprawdę na takie dyskusje jest teraz popyt, a nie na komentowanie jaka to walka Uso's z goldami była wspaniała, ile to akcji wykonał ten i ten - od tego są raporty.

Też gdzieś to pisałem - na czas suszy odpuścicie trochę w dyskusjach. Jakieś luźne tematy z krótkimi odpowiedziami nikogo nie zabiły, a mogą tylko pomóc w napędzeniu jakiegoś ruchu

No cóż, co do newsów to robię to dlatego, żeby one były. Z Kosakim ciągniemy ten dział, i chociaż nie sprawia mi to żadnej przyjemności bo mam mało czasu, to jednak staram się to robić regularnie i za porządkiem, także nie mam zamiaru z tego rezygnować, szkoda, że cała reszta forum ma to w kutasie i na 100 wyświetleń nie ma ani jednego komentarza.

W dyskusjach się ruszam, bo ostatnio to zastygło, chociaż nie będzie już żadnych rozrywkowych dyskusji z mojej strony jak 'Wielkie Pojedynki BGZ', gdyż ostatni nie zgromadził ani jednej opinii a uważam, że pole do popisu przy Zigglerze i Cesaro było spore.

Po trzecie, zgadzam sie z tym co ten dziadek napisal - niepotrzebne jest nie wiadomo ilu ludzi, ważne żeby ta ekipa była zgrana. To jest w tym wszystkim najważniejsze. Ja już niczym więcej jak tymi newsami i jakimiś krótkimi dyskusjami się nie zajmę, nie mam czasu w systemie tak naprawdę z dojazdami 12 godzinnym pracy.

W dyskusjach się ruszam, bo ostatnio to zastygło, chociaż nie będzie już żadnych rozrywkowych dyskusji z mojej strony jak 'Wielkie Pojedynki BGZ', gdyż ostatni nie zgromadził ani jednej opinii a uważam, że pole do popisu przy Zigglerze i Cesaro było spore.

Pisałem o tym bodajże w temacie "Odbudowanie BGZ". Nikt nie podejmuje się postowania pod dyskusjami "Wielkie Pojedynki BGZ" (notabene uważam, że to naprawdę ciekawy temat) bo one "gubią się" wśród innych rzeczy - wyniki, media, jakieś typery. Większość użytkowników patrzy co było napisane w świeżych tematach i nie widzą tych twoich dyskusji. Jakbyś się przypominał gdzieś na sb czy coś to gwarantuje Ci, że odzew byłby zupełnie inny. :)

• Reputacja:   0

Od dawna nikt już nie komentuje RAW'ów, Smack'ów i tych innych pierdół z jednej prostej przyczyny - nie ma czego komentować. Lepiej stworzyć jakąś dyskusję, która traktuje o tym jaki wpływ będzie miał run Brock'a Lesnar'a, co się wydarzy, kto będzie kolejnym mistrzem. Tak naprawdę na takie dyskusje jest teraz popyt, a nie na komentowanie jaka to walka Uso's z goldami była wspaniała, ile to akcji wykonał ten i ten - od tego są raporty.

No ale własnie mam wrażenie że mamy inne wyobrażenie komentowania tygodniówek. Przecież nie trzeba w każdym komentarzu pisac wypracowania z opisem każdej walki i każdego segmentu. Wiadomo że na tygodniówkach większośc walk to zapychacze i nie ma sensu pisać 'walka słaba' czy 'walka niezła ringowo'. A wspomnieć o czymś jest zawsze, na każdym raw 'coś' się wydarza, mniejszego lub większogo i wcale nie trzeba się tematów doszukiwać. I też nie przesadzałbym z tym jaka jest susza, wydaje mi się że bywało gorzej niż jest teraz. Więc wydaje mi się że pare zdań zawsze mozna o bierzących wydarzeniach sklecić no ale oczywiście narazie dyskutujemy więc jak macie inne zdanie to kontrargumentujcie ;P

Nikt nie podejmuje się postowania pod dyskusjami "Wielkie Pojedynki BGZ" (notabene uważam, że to naprawdę ciekawy temat) bo one "gubią się" wśród innych rzeczy - wyniki, media, jakieś typery. Większość użytkowników patrzy co było napisane w świeżych tematach i nie widzą tych twoich dyskusji. Jakbyś się przypominał gdzieś na sb czy coś to gwarantuje Ci, że odzew byłby zupełnie inny.

Przypominał się wielokrotnie. Ogólnie uważam że pojedynki BGZ były super projektem i ogólnie super pomysłem. Więc może Undertaker Fan skoro próbujemy coś ruszyć może byś jeszcze spróbował to wznowić? ;) Cesaro vs Ziggler przyznaje że mi samemu jakoś umknęło (wcześniej starałem się zawsze komentować) a faktycznie to super porównanie ciekawe więc może by jakoś to odświeżyć żeby wróciło do nowych postów ;)

Ale bardziej cytowałem Myersa ze względu na to co napisałeś że dyskusje się gubią. Nie wiem czy się da ale myślę że tak ale co myślicie jakbym napisał do Norbiego żeby zrobił tak żeby wyniki i media nie pojawiały się w nowych postach? Jak ktoś chce zobaczyć wyniki czy media to wie gdzie ich szukać, nowi raczej też nie mieliby problemów bo forum jest bardzo czytelne a myślę że wtedy dyskusje byłyby i bardziej widoczne i ogólnie 'nowe posty' wyglądałyby bardziej zachęcająco.

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Jeśli mogę dodać coś od siebie - przydałaby się jakaś świeża inicjatywa. Coś czego jeszcze nikt nie miał. Coś co rozruszałoby forum. Dyskusje, newsy i komentarze to wszystko w porządku - ale jednak jest to czasem żmudne.

Kiedyś takim motorem napędowym było pierwsze ever WSF. Potem było kilka motorów napędowych. Były Goldbergi, były filmiki xazaxa'. Ludzie udzielali się, bo chcieli zaistnieć w takich projektach. W tym momencie nie mają po co zaistnieć...

W telewizji na samym początku taki taniec z gwiazdami to były rekordowe kwoty...dzisiaj już nawet nie rozpoznajemy kto jest tancerzem i co to w ogóle za gwiazda, skoro nikt jej nie zna...

Świeżość w tym kontekście to podstawa. . .

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   991
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Doświadczenie w obchodzeniu się z forami dyskusyjnymi - a brałem to już z każdej możliwej strony - nauczyło mnie tego, że nie można zwalać winy za brak aktywności na szarych użytkowników. Kluczem do sukcesu jest dobra ekipa na którą można liczyć, podzielająca wciąż tę pasję i robiąca to z przyjemnością. Patrząc na obecne trendy era for w takim tego słowa znaczeniu jak powiedzmy jeszcze te 5 lat temu się już skończyła. Ludzie aktualnie koncentrują się głównie wokół portali społecznościowych i różnorakich blogów. Fora to najczęściej jedynie dopełnienie jakiś większych witryn, które mają bogate i często aktualizowane portale. Dlaczego użytkownicy mają pisać cokolwiek, jeżeli na forum nie ma praktycznie nic, czego nie można by znaleźć gdzieś indziej? Newsy i tak przez większość są zapewne czytane w oryginale z zagranicznych portali, ewentualnie innych polskich stron; wyniki również; download to już od dawna nie jest problem bo na youtube/torrentach jest dostęp do wszystkiego.

Trzeba pójść z duchem czasu i zająć się wymianą linków z innymi stronami oraz może jakąś współpracą z nowo otwartymi portalami pokroju tightwrestling. Czasy PRLu już dawno minęły, aby uciekać od takich zabiegów. Poza tym agresywna reklama na facebooku i połączenie go z forum, tutaj jakieś konkursy, ruszenie dyskusji w sposób poruszony przez Carlosa, odkurzenie naszych starych zabaw (powrót quizu ligowego, efeda, radia, audycji?), znalezienie jakiegoś złotego środka na dodanie czegoś wyjątkowego do forum i ogólne ułożenie przez ekipę jakiegoś szerszego planu działania. Czarno to jednak widzę, jeżeli główny admin przemawia przez kogoś w tak ważnych dla ogółu sprawach. Potrzeba wkładu z każdej strony, aby coś tu jeszcze zakwitło.

Czasy już nie te i obowiązków w życiu prywatnym więcej, ale jeżeli nikt z góry nie będzie miał z tym problemu, to mógłbym spróbować pomóc w rozwoju forum. Nie dam rady już robić tego na takim etacie jak kiedyś, ale może mógłbym się jeszcze do czegoś przydać. ;)

Jako że powróciła ekipa stara to i ja wracam. Dyskusje będą się pojawiać, userzy będa się jakoś udzielać. Wiadomo to nie to samo tka jak było napisane jak kilka lat temu, ale jak będzie fajna ekipa to i ludzie zaczną się udzielać. Można spróbować popisać właśnie do dinozaurów aby powrócili i od czasu do czasu coś skrobnęli. Wrestling jest popularny coraz bardziej, telewizja polska puszcza galę, więc ludzie będą szukali wrestlingu, FB to jest też rozwiązanie.

Projekt WSF bądź czegoś innego na forum? Mogę się podjąć e feda jak będą chętni, tylko aby wszystko miało ręce i nogi. Do e fedu ludzie będą chcieli przyjść a to przy okazji coś napiszą.

Nie ma co zamykać forum, trzeba się wziąć w garść ;)

• Reputacja:   4

Czarno to jednak widzę, jeżeli główny admin przemawia przez kogoś w tak ważnych dla ogółu sprawach.

Przyznam, że zaczynają mnie już irytować Twoje ciągłe "przytyki" pod moim adresem.

To nie jest tak, że ja "przemawiam przez kogoś", mamy taki podział obowiązków z Bremem, że to on zajmuje się ekipą, a ja sprawami technicznymi, topic ten dotyczy ekipy, dlatego to Brem założył ten temat.

Może to wyglądać tak, że piszecie propozycje/ zgłoszenia błędów a ja w ogóle się tym nie interesuję, nie odpisuję, zapewniam jednak, że wszystkie wasze propozycje typu integracja z facebookiem, oraz zgłaszane błędy w działaniu forum (np tapatalk) czytam na bieżąco i wezmę je pod uwagę, ale umówmy się, że nie będę do każdej rzeczy z osobna się ustosunkowywał.

W miarę wolnego czasu zajmę się wprowadzeniem wybranych rzeczy, które zaproponowaliście. W tej chwili wygląda to tak, że nie mam czasu, żeby robić takie rzeczy codziennie. Zabieram się za to raz na jakiś czas, za to od razu wprowadzam/ naprawiam kilka rzeczy naraz.

94370642845de365932a94.jpg

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   991
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

No to był chwilowy zryw i znowu każdy wraca tam gdzie mu najwygodniej?

Szkoda, myślałem, że tutaj coś jeszcze zbudujemy.

Nie zakopuj dołka po 2 dniach od wykopania. Nie będziemy przecież na siłę sami ze sobą dyskutować. Należy po prostu czuwać. W miarę utrzymywać topici i mieć nadzieję, że ktoś z nowych userów zostanie na dłużej.

Poza tym, tematem "Jaki masz telefon" burzy postów nie zbudujesz ;)

Na niektóre tematy użytkownicy nie będą odpowiadać z różnych przyczyn:

1) nie mają w tej materii nic do powiedzenia

2) są zbędne

3) użytkownicy wolą dyskutować o czysto wrestlingowych sprawach

4) pare innych prócz tych trzech z góry

Co prawda trochę to martwi bo chcieliśmy wprowadzić ten luz na forum i wiele osób podpisało się pod tym, a na te luźne tematy, przykładowo: "Do którego wrestler'a jesteś podobny/a?" - którego byłem twórcą - nie wypowiedział się prawie nikt. A uważam, że to jest ciekawy i przyjemny temat.

Temat - "Jedno wydarzenie w trzech słowach" również jest lajtowym projektem, w którym większość może się wypowiedzieć, a postują tam non-stop te same osoby.

Kolejny temat, który stworzył Carlos - jakim theme song wybrałbyś gdybyś został wrestlerem, też nie cieszy się popularnością, a myślę że jest to bardzo fajny temacik.

Co prawda trochę to martwi bo chcieliśmy wprowadzić ten luz na forum i wiele osób podpisało się pod tym, a na te luźne tematy, przykładowo: "Do którego wrestler'a jesteś podobny/a?" - którego byłem twórcą - nie wypowiedział się prawie nikt. A uważam, że to jest ciekawy i przyjemny temat.

Ja osobiście nie mam zamiaru wypowiedzieć się w tym temacie z prostej przyczyny - trzeba wrzucić zdjęcie. Raz już przy okazji działu ze zdjęciami użytkowników wstawiłem swoje foty na forum. Potem kiedy okazało się, że moje zdjęcia są już dobrze spozycjonowane w googlach - poprosiłem o usunięcia - zdjęcia wciąż były dostępne z googli. Wrzucanie zdjęc do internetu do dla mnie temat wysokiej ostrożności.

Temat - "Jedno wydarzenie w trzech słowach" również jest lajtowym projektem, w którym większość może się wypowiedzieć, a postują tam non-stop te same osoby.

Poparłem inicjatywę luźnych tematów, co nie znaczy, że sam mam nabijać tam posty. Jestem od dawnych lat zwolennikiem tych słynnych ciągnących się na kilka stron dyskusji. Nie czuje potrzeby pisać, jedno zdanie o tym, że Krasnal, Homo i Ręka to Jarosław Kaczyński całujący z rozpędu w rękę ministra.

Kolejny temat, który stworzył Carlos - jakim theme song wybrałbyś gdybyś został wrestlerem, też nie cieszy się popularnością, a myślę że jest to bardzo fajny temacik.

A to mi akurat umknęło - tutaj mógłbym się wypowiedzieć :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      WWE podpisało kontrakt z siostrzenicą kontrowersyjnego polityka Roberta F. Kennedy'ego Jr., co sam sekretarz Departamentu Zdrowia i Usług Humanitarnych USA ujawnił osobiście. Podczas czwartkowego wystąpienia na University of Florida’s College of Medicine Kennedy przedstawiał sekretarza Edukacji USA Lindę McMahon, kiedy zdradził, że Zoe Hines „niedawno podpisała kontrakt z WWE, by zostać zawodniczką”. Następnie zażartował: „Naprawdę nie mogę się doczekać, aż poznam tylu dobrych lekarzy, którz
    • Grok
      Big Boom AJ z The Costco Guys ogłosił w czwartek, że wkrótce wróci na ring AEW – dokładnie w przyszły weekend. W krótkim wideo na Instagramie 50-letni Andrew Befumo Jr. odpowiedział na pytanie z X: „kiedy twój następny występ w AEW?”. Podnosząc ciężary, stwierdził, że zamelduje się w ringu w przyszłą niedzielę na AEW Revolution. Jak dotąd nie było żadnego build-upu do jego meczu ani na AEW TV, ani na ROH TV, ani w social mediach firmy. AJ ostatni raz pojawił się u boku QT Marshalla w odcin
    • Grok
      przez Noah Leatherland Drugi dzień turnieju New Japan Cup w NJPW rozegrano w Korakuen Hall, gdzie czterech kolejnych wrestlerów biło się o awans do drugiej rundy. Z grona pretendentów dalej przeszli Boltin Oleg i Ren Narita. Boltin Oleg stanął twarzą w twarz z El Phantasmo – dwoma wrestlerami, którzy mieli zupełnie różne wyniki na gali The New Beginning USA. Oleg wkroczył do Korakuen Hall na fali euforii po pokonaniu Tomohiro Ishii i zdobyciu pasa NJPW STRONG Openweight Champion, podczas gdy E
    • Grok
      Braun Strowman oficjalnie rozpoczął produkcję drugiego sezonu programu „Everything on the Menu”. Stacja USA Network opublikowała w czwartek wideo, w którym ogłosiła, że Strowman (Adam Scherr) wrócił na plan zdjęciowy i zaczął prace nad nowym sezonem swojego kulinarnego show. Nie podano jeszcze daty premiery, ale oczekuje się, że zadebiutuje na początku lata 2026. Zobacz ten post na Instagramie Post udostępniony przez USA Network (@usanetwork) Drugi sezon będzie liczył 12 odcinków, o czt
    • Grok
      Były mistrz świata Ring of Honor, Rush, wraca na ring w sobotnim odcinku AEW Collision. Nasz Bryan Alvarez podaje ekskluzywne szczegóły jego decyzji o rezygnacji z operacji. Pod koniec listopada szef AEW Tony Khan ujawnił, że Rush nie otrzymał zgody medycznej z powodu kontuzji kolana i musiał zostać wycofany z zaplanowanego meczu z mistrzem świata ROH Bandido. Niedługo potem Alvarez poinformował, że Rush zmagał się z tą kontuzją od lat i prawie na pewno musiałby się jej poddać. W czwartek Al
  • Dodaj nową pozycję...