Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mr. Money in the Bank, czyli: Kiedy, jak i czy pomyślnie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

MITB14_Photo_165.jpg

Postanowiłem stworzyć tę dyskusję żeby podyskutować trochę o przyszłym, nowym mistrzu WWE wagi ciężkiej.

Seth Rollins - posiadacz walizki Money in the Bank, która gwarantuje mu walkę o najważniejsze złoto w federacji i może ją wykorzystać w absolutnie obojętnym momencie. Tylko pytanie brzmi - kiedy, na kim i czy pomyślnie? Sam byłem zdziwiony, że federacja tak od razu postanowi na niego postawić bo Seth na przyszłego mistrza w ogóle nie pasuje imo i kiedy pojawiła się informacja, że całkowicie zmieniają go i ostatecznie na dobre odłączają z The Shield to byłem bardzo ciekawy jak to im wyjdzie. Zawiodłem się.

Przede wszystkim to odstrasza strój - brakuje tylko jakiejś czerwonej peleryny od supermana i maski zorro. Czy naprawdę tak kreowany powinien być przyszły mistrz? Nie zrozumcie mnie źle, lubię Seth'a - dobry w ringu, całkiem niezły za mikrofonem i trzyma się z odpowiednimi ludźmi - dlatego nie wygląda tak marnie, ale wygląd powinien mieć znaczenie mimo wszystko.

Obecnym mistrzem WWE wagi ciężkiej jest jak sami wiecie - Brock Lesnar - mocno promowany typ, który zniszczy wszystko na swojej drodze i kreatywni muszą teraz bardzo kombinować żeby przyszły pretendent wyglądał przyzwoicie przy mistrzu. Mimo to trzeba przyznać, że Rollins trzyma się z daleka ze swoim kontraktem od mistrza i to chyba dobra decyzja. Nie ma żadnych sprzeciwów, nie ma żadnych kłótni z dyrekcją (która trzyma z Lesnarem można powiedzieć) w sprawie właśnie potencjalnego terminu na wykorzystanie kontraktu - wszystko jest jak zagadka. Osobiście nie sądzę żeby Mr. Money in the Bank wykorzystał walizę na obecnym mistrzu, ale gdyby tak się stało to jakby to miało niby wyglądać? Jakiś faceturn? Odwrócenie się od korporacji? A może będzie tak jak w przypadku Damien'a Sandow'a, który dostał walkę i wtopił? Chyba, że macie kompletnie inne scenariusze na tę sytuację?

Zapraszam do wymiany zdań! :)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

4

• DonCarlos

2

• GMS

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Rollins myślę, że troche pechowo ze swoją walizką trafił z czasem. Po pierwsze jest jeden pas a po drugie przy obecnym mistrzu nie ma nawet co się wychylać a jest szansa że mistrz się nie zmieni przez wiele miesięcy. Bo pewne jest że Rollins walizki na Lesnar'ze nie wykorzysta. Niestety ale nie ta liga. Musi grzecznie czekać aż mistrz się zmieni czyli najpewniej wykorzysta ją pod koniec jej terminu ważności. O ile w ogóle. I własnie kwestia nr dwa. Raczej też postawiłbym pieniądze że walizka nie zostanie zmarnowana bo raz że jest jedna a dwa że przez dwa ostatnie lata jeden z posiadaczy tracił szansę więc nie powinni z tym motywem przeginać bo w ogole straci ona znaczenie. Tak więc walizka zostanie wykorzystana tylko głowy nie dam że przez Rollins'a. Myślę, że obecny wmieszanie go w story z Romkiem do którego najpewniej miesza się juz na NoC Ambrose może doprowadzić do triple threat'a z walizką na szali. Zwłaszcza że triple threat byłych członków Shield byłby wielkim wydarzeniem i wypada coś tam na szalę wrzucić. A w takim przypadku walizka może zmienić właściciela na Romka ale wcale nie musi, to tylko takie gdybanie.

Tak czy siak dla mnie na chwilę obecną najprawdopodobniejszy scenariusz jest taki, że Rollins grzecznie poczeka aż na WM Roman pokona Lesnar'a i w niedługim okresie potem odbierze mu mistrzostwo wznawiając feud. Fajnie by było gdyby to tam dodali też Ambrose'a jakoś i żebysmy zobaczyli feud całej trójki z Shield o pas WWE ale raczej skoro wałkujemy to teraz bez pasa to powtórka będzie zbędna.

Rollins myślę, że troche pechowo ze swoją walizką trafił z czasem.

Zdecydowanie nie trafili z czasem bo pozycja Rollins'a w chwili obecnej, z obecnym mistrzem jest z góry przegrana. Pokonuje wielu - mało znaczących zawodników z pomocą czy bez. Przegrał chyba pare razy, ale nie wystawią mu jak na razie żadnego mocniejszego nazwiska - i dobrze, posiadacz kontraktu na pas musi coś wygrywać, ale musi też przegrywać żeby publika była zmieszana i wykorzystanie walizy było zaskoczeniem.

Zabookowali Ambrose'a i Rollins'a do walki ladderowej i od początku stawiałem na Seth'a, ale gdyby Dean to zgarnął miałby taki sam problem, może nawet większy. Rola Ambrose'a ogranicza się tylko do tego żeby skutecznie przeszkadzać posiadaczowi w wykorzystaniu. Czy spełnia swoją rolę? Jak najbardziej, jest wiarygodny w tym co robi i prędzej czy później dojdzie do pojedynku, w którym będą się liczyli tylko Ambrose i Rollins. No właśnie - Ambrose i Rollins...a gdzie Roman w tym wszystkim? Też dostał kose w plecy od ziomka z drużyny i z tego co mi wiadomo nawet się do tego nie odniósł? Poleciał prosto po pas zostawiając Ambrose'a na pastwę korporacji. Jestem pewny, że dużo lepszym rozwiązaniem na początek będzie finalne zamknięcie rozdziału The Shield (czyt. - ostateczna walka), a dopiero później droga po pas.

Czy 3-way to dobre rozwiązanie? Tak. Czy 3-way z walizką na szali to dobre rozwiązanie? Mam pewnie wątpliwości. Z jednej strony - tej pozytywnej - nie wiadomo jak miałoby się to skończyć. Kto zgarnąłby walizkę i otworzył sobie furtkę po mistrzostwo. Z drugiej strony - każdy z tych zawodników w obecnej chwili imo nie zasługuje na bycie mistrzem:

Reings - jako ten mocny topowiec powinien coś udowodnić i się umocnić. Bieganie solo, bez walizki byłoby w jego przypadku chyba najlepszą opcją. Zrobienie z niego gwiady powinno odbywać się na "legalnych" zasadach żeby uwiarygodnić go bo ma spore braki.

Ambrose - jego to bym chyba z miejsca skreślił bo chyba się zgodzicie, że szanse na mistrzostwo to ma najmniejsze z całej trójki. Poza tym nie jest jasna jego pozycja. Musiałby się jakoś przeturnować albo nie wiem co. Tak czy siak mało prawdopodobne.

Rollins - osobiście zostawiłbym walizkę u niego bo jest akurat takim zawodnikiem, do którego ona pasuje. Niepozorny, zły i chytry.

Rozbijając The Shield powinni zostawić coś dla każdego. Romek kręci się na samej górze, publika go wspiera - jest git. Seth ma walizkę, więc też jest jedną nogą na górze, ma po swojej stronie szefostwo, a Ambrose do całkowitego spełnienia potrzebuje tylko jednej, czystej walki z "przyjacielem", który niegdyś zajebał mu kose.

Zdecydowanie źle trafił z swoja walizką ale patrząc z drugiej strony to nie wiadomo czy ktokolwiek trafiłby dobrze, obecny mistrz jest tak nadmuchany pushem że chyba cała armia U.S.A miała by problem dać mu radę a co dopiero Rollins, małą chudzina prezentująca sie przy Brocku jak dziecko z zarostem, Fakt jest taki że niestety jeśli miałby wykorzystać kontrakt na Lesnarze to musiałby wymyślić niezły przekręt np po hiac ale o tym już pisałem w innym temacie, jednak jeśli Brock przegrał by z kimś i to czysto to jak odebrać ten pas temu komuś?

sig.png

• Styl:  Jasny

Rollins swoją walizkę potrzyma jeszcze długo. Jeśli rzecz jasna kreatywni nie pomysla nad wygraną Ceny w niedzielnym starciu, Rollins nie wpłaci swojej wygranej. Jak Ambrose wróci, wydaje mi się że ich feud będzie odnowiony, gdyż był bardoz dobry i na zapleczu mówiło się że świetnie rozpisani mid carderowcy. Dean wróci i będzie pałał żądza zemsty. A Rollins? Znów powykręca z nim dobre walki i sprzeda świetny storyline. A co do pasa to Brock potrzyma pas gdzieś do okolic Royal Rumble i wtedy się przekonamy czy uda się WWE sprowadzić kogoś kto mógłby powalczyć z Lesnarem. Rzecz jasna jak wspominałem, poczekajmy na niedzielny wynik starcia Ceny z Brockiem. Na 80 % wygra Brock, ale jeśli Cena nie dostanie takiego solidnego lania, to może znaczyć zielone światło dla innych gwiazd. Może przy nastepnym Title shocie Cena się zdenerwuje i pomoże przyszłemu no.1 contenderowi aż w końcu Rollins się zjawi. Jednak moim zdaniem Seth walizkę wykorzysta dopiero kiedy Roman przejmie pas a do tego jest przygotowywany. Roman rozbije jeszcze z dwa feudy na swoja korzyść i zostanie no.1 contenderem. Cena dostanie urlop na kręcenie nowego filmu i Reigns wybije się jako główny face a Rollins wtedy właśnie wykorzysta walizkę.

Oczywiście to są tylko moje gdybania, więc nic z tego nie musi być prawdą.

A co do pasa to Brock potrzyma pas gdzieś do okolic Royal Rumble i wtedy się przekonamy czy uda się WWE sprowadzić kogoś kto mógłby powalczyć z Lesnarem.

Aż tak bym się nie zapędzał. Za mało osób w rosterze żeby mimo braków rywali pociągnąć run? Jemu wystarczy ścięcie streak'u Taker'a i czysty squash na Cenie. Nie ma w rosterze rywala, który może się z tym zrównać. Oczekiwanie na kogokolwiek z powrotów na Royal Rumble jest generalnie słabe bo kto niby miałby powrócić i namieszać? Kevin Nash? Razor Ramon?

Rzecz jasna jak wspominałem, poczekajmy na niedzielny wynik starcia Ceny z Brockiem. Na 80 % wygra Brock, ale jeśli Cena nie dostanie takiego solidnego lania, to może znaczyć zielone światło dla innych gwiazd.

Imo Brock ma 100% pokona Jaśka, ale tak jak pisałeś - stawi opór. Rozsądna decyzja bo gdyby po raz drugi wtopił z Lesnarem w squashu - to w dłuższej przyszłości NIE BĘDZIE absolutnie żadnego rywala i Brock mógłby pas trzymać już cały czas. :t_up:

Co do Rollins'a to rzeczywiście, długo potrzyma walizkę. Tak jak wyżej pisałem, na Lesnarze nie ma opcji wykorzystać, a przy kolejnym pretendencie będzie jeszcze ciężej. Gdyby pasy rozdzielili na dwa to Seth miałby dużo łatwiej. W obecnej chwili były członek Shield szansy na wykorzystanie kontraktu nie ma żadnych.

Edytowane przez Gość

• Urządzenie:  Windows

Tak więc walizka zostanie wykorzystana tylko głowy nie dam że przez Rollins'a. Myślę, że obecny wmieszanie go w story z Romkiem do którego najpewniej miesza się juz na NoC Ambrose może doprowadzić do triple threat'a z walizką na szali. Zwłaszcza że triple threat byłych członków Shield byłby wielkim wydarzeniem i wypada coś tam na szalę wrzucić. A w takim przypadku walizka może zmienić właściciela na Romka ale wcale nie musi, to tylko takie gdybanie.

W całej swojej historii walizka zmieniła posiadacza tylko raz, i to z powodu kontuzji jej ówczesnego posiadacza. Powiedzmy sobie szczerze na myśl o Romku z pasem Vincowi cieknie ślinka i ten wcale nie będzie potrzebował walizki żeby dorwać się do upragnionego złota. Ambrose tymczasem jest w hierarchii jeszcze niżej niż Seth, także gdy już walizka zostanie zrealizowana to właśnie przez Rollinsa. Innych opcji najzwyczajniej w świecie nie ma.

Ogólnie zgadzam się ze zdaniem że Rollins z cash-inem poczeka dłużej, może nawet dni, tygodnie przed upływem ważności kontraktu - swoją drogą ciekawa opcja gdyby gdzieś tam trzymali podsycony program Rollins i Ambrose przeszkadzający mu w wykorzystaniu walizki. Miesiące upływają, Seth wciąż nie wykorzystał kontraktu, a za każdym razem kiedy stara się to zrobić przeszkadza mu Dean. I w końcu finalnie miesiąc czy nawet tydzień przed MITB Seth zdobywa pas i to z pomocą Ambrose'a, dobry shocker mogli by z tego zrobić. A mistrzem mógłby być każdy, nawet Lesnar. Walizka rządzi się swoimi prawami, można ją wykorzystać w bardzo korzystnej sytuacji, tak że nawet ten ogromny napompowany balonik z pushem Brocka nie ucierpiał zbyt mocno.

• 2 miesiące temu...

• Urządzenie:  Windows

---------------------------------------PLOTKI---------------------------------------

Okej, najnowsza plotka w sprawie walizki. Brock Lesnar ma powrócić za tydzień na Raw, Seth Rollins ma zaliczyć cash-in. Jednakże ma przegrać walkę i stracić swoją szansę na pas mistrzowski. Dlaczego? Ponieważ Roman musi dobrze wyglądać. Jak wszyscy wiemy już od dłuższego czasu mówi się o potencjalnej walce Romek vs. Lesnar o pas na Manii. Reings ma wtedy zaliczyć przełomowy moment swojej kariery kiedy będzie tym który pokonał Brocka, chociaż to nie udało się zarówno Jaśkowi jak i Grabarzowi, to ma być moment który z miejsca nada mu status największej gwiazdy i twarzy federacji. A przecież w takim wypadku jego tilte run na pewno musi być dłuższy niż te 2-3 miesiące pomiędzy Manią a MITB kiedy to upływa ważność walizki. Jasne, można powiedzieć że przecież Rollins może nawet nieudanie skasować walizkę już na Romanie, ale kto wie co będzie się z nim działo za pół roku? W WWE nie wiedzą co będzie się działo z danym zawodnikiem za tydzień. Dlaczego nie zająć się tą kwestią już teraz - Brock pokonał Takera, pokonał Cene, dajmy mu więc jeszcze zmiażdżyć posiadacza walizki. Zróbmy z niego jeszcze większego potwora niż teraz. I wtedy pojawi się Romek. Który musi wyglądać dobrze.

Co myślicie?

Jak na moje, jest to głupie, pozbawione sensu, uderzające w promocję najlepszego obecnie heela federacji... czyli niesamowicie prawdopodobne biorąc pod uwagę logikę WWE Vince01_zps0aab86fa.png.html

Jeżeli miałoby tak się wydarzyć to ja załamie ręce.

Swoją drogą idiotycznie wyglądałoby to gdyby Rollins czysto wyszedł na Lesnar'a - powiedzmy po obiciu przez Noble'a i reszty - po czym zamierza wykorzystać kontrakt.

Gdyby postanowili zrobić coś takiego to wypadłoby to naprawdę koszmarnie. Rollins - typek, który ostatnio jest najciekawszym produktem w rosterze i w dodatku z walizką, powinien ją wykorzystać w jakiś szokujący sposób.

Co prawda to tylko plotki i nie do końca warto w to wierzyć, ale jest milion ciekawszych rozwiązań tej sytuacji.

Jakby Rollins walczył z Lesnar'em, ale nie zdecydowaliby się wykorzystywać walizki - byłoby okej. Nie ma możliwości żeby czysto Seth wykorzystał kontrakt i ośmielę się stwierdzić, że po interwencji rosteru ze dwa razy - też nie jest to możliwe.

Stawiałem raczej na sytuację, w której Romek wraca, jest gotowy na walkę z Lesnar'em i walczy z nim na WM'ce żeby finalnie zgarnąć tytuły. I to właśnie na Romanie Rollins wykorzystuje kontrakt.

Jeżeli te plotki okażą się być prawdziwe to chyba się załamie.. Tak podbudowany program z walizką, Rollins promowany na przyszłą gwiazdę WWE i miałby zaliczyć taką wtopę ? Imo to nie jest realne rozwiązanie ale ... nasz wielce panujący chairman Vincent może uznać to za dobry pomysł .. :D Rollins jest obecnie najlepszym heelem obok Wyatt'a. Nie mogą go aż tak zeszmacić. Cash-in na Romku na WM-ce ( bo wygrana Reigns'a jest raczej pewna ) ? I potem rozbudowany dobrze feud między byłymi "braćmi", mogłoby to wypalić. Szczerze mówiąc, nie mam jakiegoś pomysłu jak on mógłby wykorzystać swój kontrakt i na kim poza opcją , o której już wyżej pisałem. Wszystko wyjdzie w praniu :)