Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Great Khali - stan zdrowia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

hrfyh.jpg

Panie i Panowie,

Wpadła mi do łap powyższa fotografia. Na zdjęciu powyżej szczególną uwagę należy poświęcić dolnej części znanego giganta. Otoż spójrzcie na jego nogi.

Jeśli to nie jest photoshopped - to mamy niechybną przyczynę takich a nie innych problemów Khaliego z poruszaniem się.

Zapraszam do wymiany poglądów?

Fake ?

A jeśli nie fake - to czy Khali powinien być dopuszczony do ringu ?

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

7

• Myers

3

• DonCarlos

2

• IIL

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   994
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wiele razy spotyka się na ulicy ludzi, którzy z góry są dobrze zbudowani, a nogi mają niczym Christian, tj. jak "zapałeczki". :P Zawsze występował w tych swoich luźnych spodniach, także wątpię, aby kiedyś było inaczej. Taki po prostu jest. Ciekawy pomysł na temat btw. :D

• Reputacja:   6
  • Styl:  Jasny

Tak patrzę na to zdjęcie i oczom nie wierzę. Przecież on ma chudsze nogi niż dziewczyna obok! Nie wiem jak on w ogóle się porusza, przecież te nogi nie powinny unosić takiego ciężaru. No chyba, że to jednak fake...

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Nogi ma chude to fakt, ale tak jak kolega wyżej wspomniał - nosi luźne, szerokie gatki i tego tak nie widać. Ważne, że hajsy trzepią z niego duże, a ringowo i tak jest ograniczony bo nic takiego nie wyprawia, więc jego występy ani życie nie powinno być zagrożone ani zabronione.

Tak na marginesie - gdy zobaczyłem tę fotkę, od razu przypomniał mi się aktor - Hugh Jackman i jego komiczna budowa ciała:

RVL3Y.jpg

:8

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Jackman pod okiem The Rocka potrzebował tylko zrobić górę do Wolverina. Kamera łapała go i tak tylko w dwóch kadrach 1) Klata jak robi napinkę 2) Dupa jak nago stoi tyłem. (Ale to było wqrvia-ące).

Khali podobnie jak Big Show mógłby być sprawnie poruszającym się Gigantem - przydatnym WWE. Czytałem gdzieś w necie, że w 2012 roku usnięto mu czynnik powodujący oznaki akromegalii. Niestety na takich nogach, to ja się nie dziwę stylem jego poruszania się. Facet po prostu obawia się, żeby te stawiki nie pękły mu od tej masywnej góry.

Dziwne tylko, że Sztab medyczny WWE zamiast rozpisać dietę, zadać ćwiczenia, wypalić mu w dupsko kilka strzykaw z odpowiednim sterydem - jedyne co udało się wykoncypować - to dać mu luźne gatki :| Dżinias.

Dla porównania - foto z czasów gdy Daliph jeszcze bawił się w kultu.

dalip_singh-4.jpg?w=212&h=300

Jackman pod okiem The Rocka potrzebował tylko zrobić górę do Wolverina. Kamera łapała go i tak tylko w dwóch kadrach 1) Klata jak robi napinkę 2) Dupa jak nago stoi tyłem. (Ale to było wqrvia-ące).

No bardzo możliwe, ale przyznaj, że to komicznie i po prostu głupio wygląda. Gość zamiast zrobić całość to postanowił zrobić tylko górę do filmu, a to jak wygląda gdzieś na ulicach, idąc do sklepu po bułki to już nieważne. :8

Dziwne tylko, że Sztab medyczny WWE zamiast rozpisać dietę, zadać ćwiczenia, wypalić mu w dupsko kilka strzykaw z odpowiednim sterydem - jedyne co udało się wykoncypować - to dać mu luźne gatki :| Dżinias.

Może choroba do tej pory już tak postępowała z czasem, że szpryce w dupsko były zbędne i w niczym by nie pomogły? Czy wiadomo w ogóle czym jest spowodowana taka różnica góry nad dołem?

Sam Khali pewnie chciałby coś z tym zrobić, ale może jest to niewykonalne zadanie i musi się pogodzić z tym co ma, albo ma wyjebane słysząc od doktora ile wyrzeczeń i ile czasu musiałby poświęcić na jakieś badania, leki, rehabilitacje.

Rozwiązanie zdrowotne wydawałoby się być proste.

Zakończyć karierę playboya z Punjabi - skończyć z ćwiczeniami siłowymi i zrzucić zbędną masę mięśniową. Wtedy Khali miałby szansę na normalne życie. Dla Vincenta byłby już nieużyteczny. Chyba strój a'la Gigant Gonzales nie wchodzi dzisiaj w grę...

Wygląda to bardzo nieciekawie, ale nie wiadomo i tak, czy Khali jest nadal zawodnikiem aktywnym, czy odejdzie z dnia na dzień bez wyraźnego powodu jak np Ezekiel. Khali i tak jest bez żadnych umiejętności w ringu, a tym bardziej przy tych problemach, powinien odejść i dać sobie spokój z karierą.

Życie>>Kariera, chyba, że Khali jest bez zawodu, to problem.

15mz6nq.jpg

Trudno powiedzieć jakie to lata - ale Khali wygląda tu imponująco.

Wydaje mi się że zapominacie o jednym ważnym fakcie - Khali ma już 42 lata. To już niezbyt odpowiedni wiek do takiego, a nie innego zajęcia. Wykończył sobie organizm przez lata pracy na ringu i teraz nic już nie przychodzi tak łatwo. Ostatnimi czasy miał sporo wolnego czasu, widać trening poszedł w odstawkę i ciężko teraz wrócić do punktu wyjścia.

Także zupełnie nie wiązałbym jego obecnej sylwetki z problemami z poruszaniem się. Po prostu z takimi gabarytami ciężko żeby prezentował się jak Rey Mysterio. Oczywiście bywali giganci poruszający się naprawdę sprawnie, ale to były raczej wyjątki potwierdzające regułę.

• 2 miesiące temu...

Śpiewanie Jaśkowi "happy birthday" to była np ta perełka? Khali to ch***jstwo.

Wychwyciłem powyższe z SB i postanowiłem podyskutować na temat zawodnika z Punjabi. Ponieważ jest już temat poświęcony jego osobie - proponuję podyskutować tutaj.

...otóż pierwsze co chciałbym tutaj napisać, to lekki prztyczek w stronę Myersa - zdanie, które tchnęło mnie do napisania tego posta brzmi jakby pisał je totalny mark. Trochę nie wypada, żeby globalny mod pisał wypowiedzi tego rodzaju. Gdzieś w rzeźni jest pełno perełek typu "Khali, to chodząca kupa kupy" - ale to pisały osoby o zerowym poziomie umiejętności analitycznych, osoby z iloczynem zamiast ilorazu, względnie upośledzeni.

...wracając do dyskusji. Owszem, segment, w którym Khali śpiewa dla Ceny życzenia jest żałosny, ale czy naprawdę trzeba tłumaczyć, że nie jest to wina zawodnika? Czy ktoś tutaj na forum naprawdę potrzebuję dowodów na to, że Vince'owy creative team, rozpisuje czasami, rzeczy takie, że nawet zjarany student filozofii nie pochwaliłby się takimi koncepcjami? Słyszałem co prawda historię studenta, który pod wydziałem mechanicznym lubelskiej poliudy wlazł na 15 metrową choinkę i śpiewał w czerwcu kolędy na cały głos i dopiero policji udało się go z czubka świerku ściągnąć, ale to są przypadki. CT natomiast wyczynami tego kalibru popisuje się w miarę regularnie.

Zacznijmy może od tego jak Khali zaczynał, a jak skończył oraz jaki miało to sens w perspektywie czasu?

Otóż nawiązując do tematu o wrestlingowych schematach -> możemy śmiało dopisać, że jeśli jakiś wrestler, pojawia się w fedce jako totalny destroyer i monster, to jest 95% szans, że w niedalekiej przyszłości skończy przy dużym szczęściu jako jobber (big daddy v), przy mniejszym szczęściu w gimmicku komediowym (khali), przy braku szczęścia z najlepszymi życzeniami na przyszłość (Władek Kozlov). Odpowiadając na pytanie - nie miało to sensu. Mega push jaki Khali dostał na samym początku (czysta wygrana z Taker'em) to był znak tego jak skończy. Jednak czy jest to wina samego zawodnika? Oczywiście, że nie. Khali podobnie jak niektórzy pracownicy (tu, ważne słowo -> pracownik WWE, nie gwiazda WWE), wykonuje po prostu powierzone mu zadania. Jeśli wujo McMahon powie, że jeśli 20 chłopa nie może takiego kloca wyeliminować z Royal Rumble matchu - to zrobi to kobieta - to Daliph przytakuje głową i daje się wyeliminować kobicie. Jeśli ktoś genialny wpada na pomysł, żeby Khaliemu założyć różowe gacie i dać Kiss Cam do prowadzenia to Khali przytakuje głową i prowadzi to 'show'.

Czy tacy zawodnicy jak Khali są potrzebni? Zdecydowanie tak. Czy w obecnym gimmicku? Zdecydowanie, nie! Czy prowadzeni, tak jak prowadzony jest Daliph obecnie? W pizdu, że nie!

WWE jednak pokazuje, że da się prowadzić tego rodzaju zawodnika w sposób przemyślany. Przykładem jest o dłuższego czasu Mark Henry.

Jest to taki typ, dyżurnego jobbera z wyższej półki. Nie jest to jakiś tam przypadkowy ultra jobber Zack Ryder. Przecież nawet gdybym osobiście wbiegł na ring WWE z widowni i rzucił open challenge, to Vince zanim usunąłby mnie z ringu - zdecydowałby podłożyć mi Ryder'a. Przypuszczam, że nawet gdyby WWE zrobiło match Zack Ryder vs. Mop do czyszczenia backstage'u - to i tak jakimś cudem Mop wygrałby przez Submission.

Mark Henry natomiast to takie pomieszanie "potwora - destroyera" z naczelnym jobberem federacji. Identyczny sposób prowadzenia jak Kane, przed wbiciem się w garnitur. Takie postacie są potrzebne.

Kiedy na ringu przemawia heel mądrząc się co to nie on i jak to każdy jest słaby w porównaniu do niego - uderza muzyczka, wchodzi destroyer i w kilka sekund (żeby się nie zmęczyć) rozbija "cfaniaka" - publika sika. Gdy ktoś rzuca open challenge chwaląc się, że pokona każdego - jest dyżurny - wychodzi i rozbija gościa - publika sika.

Dzięki takim zabiegom, komentatorzy i wizerunkowcy mogą podsycać "potwora" w takim zawodniku i potem gładko podkładać go na galach ppv zawodnikom, których trzeba pod-promować lepiej lub gorzej.

Jeżeli natomiast zabije się potwora w takim zawodniku via. Kane w garniturze, Khali w różowych gaciach z girlandą na szyi - nawet stylista Jacyków nie będzie wstanie wmówić publice, że to wciąż jest zawodnik, który coś znaczy (właściwie, którego pokonanie coś znaczy).

Zapraszam, do dyskusji - dosyć luźnej - związanej z samym Khalim, ale również z problemami tego typu zawodników/gimmicków w WWE.

Ohhh OTTO.

Podstawowy problem Khaliego jak i innych zawodników jego pokroju jest taki, że są tworzeni w jednym konkretnym celu, a mianowicie "podłożyć się komuś w niedalekiej przyszłości". Nie pamiętam dokładnie jak to było z Khalim, ale oczywiście słynny "czop" na Marku pamiętam (I love it :twisted: ). Otóż tak jak w przypadku większości (jak nie wszystkich) zawodników start miał imponujący. Sam Undertaker "poskładał" się po jego plaskaczu.

Kilka takich zawodników:

Umaga: Kozak do momentu gdy spotkał Jaśka C. Royal Rumble 2007 (tak ja to jeszcze pamiętam). "Uduszony" STFU + liną z ringu hue hue hue.

The Great Khali: Początek również kozak do czasu: chyba też Jasiek wrzucił go w jakiś reflektor z tego co pamiętam? a nie... to było wtedy jak zrzucił go z podestu. W tym przypadku zawodnik miał i tak dużo szczęścia, dostał WHC, bujał się ogólnie puki był heelem. Później wszyscy wiemy co było, kiss cam, great pink pants, eliminacja by Beth Phoenix. Vincent jednak wierzył w niego (nie z powodów niesamowitych ring/mic skillsów), ale z tego powodu, że to był "gracz", który mógł wprowadzić WWE na rynek Indyjski... w końcu jak by nie patrzeć to Indie jednak były by na prawdę bogatym kawałkiem dla federacji McMahon'a. Nie wiem jak statystki finansowe na tym rynku, ale pewnie Khali nie spełnił pokładanych w nim nadziei. Mało tego wszyscy wiemy, w jakim był stanie fizycznym. Od początku swojej kariery nie zginał kolan...

Vladimir Kozlov: chyba pierwsza konkretna próba obrania kierunku "na Rosję" gość na początku był na prawdę "dobry". Tzn. miał potencjał - problem w tym, że nie dostał "ust", ale zaraz, zaraz jak skończył? Wiadomo - jako pierwszy czysto pokonał go Shawn Michaels bo hmm musiał wygrać match żeby się na WM'ke wkręcić czy tam do Royal Rumble. Potem połączenie z Santino Mozzarellą (wiem, że Marella) picie herbatki w Anglii, tańce i to tyle. Wszystkiego najlepszego w przyszłości.

Także to do czego od początku zmierzam - są to zawodnicy na pewno wyróżniający się (gabaryty, gimmick), ale jednak tworzeni w jednym tylko celu - jobberka w jakimś tam momencie. I potem staczanie się coraz niżej i niżej aż do momentu pojawienia się słów "powodzenia w przyszłości" + klauzula 90 dni.

Odnośnie Vladka Kozła - wiem, że teraz jest jego nowa wersja w WWE - pierwszy błąd naprawili - dali mu usta, ale koniec końców i tak pamiętajcie, że USA > Russia : WWE nie pozwoli, żeby jej twarzą albo przynajmniej czołowym zawodnikiem był ktoś z kraju (wiem, że jest Bułgarem, ale dla Amerykańców to jest to samo co Rosja) który jest jednym z głównych wrogów USA.

Btw. Gdzie jest Willem?

Pozdro 600 ^^

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

...otóż pierwsze co chciałbym tutaj napisać, to lekki prztyczek w stronę Myersa - zdanie, które tchnęło mnie do napisania tego posta brzmi jakby pisał je totalny mark. Trochę nie wypada, żeby globalny mod pisał wypowiedzi tego rodzaju.

Zakrawa mi to na lekko hipokryzję. Piszesz później, że pełno takich wypowiedzi, ale tylko mnie zwróciłeś uwagę (nie po raz pierwszy TYLKO MI swoją drogą). Wierzę, że to po prostu pod wpływem chwili i tylko po to żeby napisać tutaj coś od siebie. Nie mam do Ciebie o to oczywiście pretensji bo tak czy siak obstawiam nadal przy swoim - "Khali to ch***jstwo".

Nie widzę również powodu żeby zwracać uwagę mi - jako temu GLOBALNEMU MODOWI - na to że nie wypada pisać czegoś takiego. Nie obraziłem żadnego z użytkowników tylko napisałem o Khalim. Napisałem to co uważam za słuszne może trochę w ostrzejszych słowach (i to pewnie o to Ci chodzi), ale taki mój cięty język. Nie będę się nad tym dłużej rozwodził.

Wracając do Khalas'a i do tego że tacy zawodnicy się przydają - to prawda. Sam pamiętam jak oglądałem sobie występny Khali'ego w czarnych portkach, który niszczył swoich rywali. To mogło naprawdę imponować. Ale co dzieje się z nim teraz? No i właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Khali na chwilę obecną jest nikim. Dostaje od czasu do czasu jakąś walkę, w której przegrywa lub czasem wygrywa i na tym koniec. Dostał segment, w którym miał pilnować Heyman'a bo bardzo do tego pasował (prze-ogromny typ).

Khali'emu przypada rola po prostu idiotyczna. W żaden sposób nie można go kupić. Nie można go kupić nawet w celach do tego przeznaczonych, czyli komediowych. Dlatego w federacji obecnie jest bardzo zbędny i dopóki nic z nim nie zrobią, dopóki nie stworzą czegoś na miarę tego kontrowersyjnego momentu czyli jego debiutu, w którym powalił jednym strzałem łapy Taker'a (i nie sądzę żeby kiedykolwiek już się to wydarzyło) - nikt nie zwróci na niego uwagi i generalnie może siedzieć sobie na back'u i czekać na moment w którym CT poprosi go o kolejne pilnowanie kogokolwiek w szafie lub zaniesienie "na barana" John'a Cen'y do ringu bo złamał nogę.

Nie ma mowy o hipokryzji.

Globalny mod poza kolorkiem ma dawać przykład. Jak można później zwrócić użytkownikowi uwagę, że pisze jak potrącony przez rower miejski, skoro globalny moderator wypowiada się w podobnym tonie. Poza tym, gdybyś napisał, że booking Khaliego to ch***jstwo - (bo to rzeczywiście ch***jnia na ruskim dywanie) nie przyczepiłbym się absolutnie. Nie piję absolutnie w stronę użytego tutaj wulgaryzmu, bo sam lubię sobie k***a jego mać zakląć ;) W moim przekonaniu używanie wulgaryzmów w formie innej niż przecinek, bo mi słownika zabrakło - jest w pełni dozwolone i nie ma w tym większego zła. To takie same wyrazy powszechne jak lodówka czy kanapka.

Chodzi bardziej o kontekst. Wypowiedź skierowana do zawodnika, który nie jest winien temu jak prowadzona jest jego postać - jest po prostu ociekająca markowaniem - that's all. Owszem, pełno takich wypowiedzi ale od osób od których niczego się nie wymaga. Od bordowych mamy prawo wymagać jak od Tuska i ekipy ;) Sorry, taki mamy klimat.

Vladimir Kozlov: chyba pierwsza konkretna próba obrania kierunku "na Rosję" gość na początku był na prawdę "dobry". Tzn. miał potencjał - problem w tym, że nie dostał "ust", ale zaraz, zaraz jak skończył? Wiadomo - jako pierwszy czysto pokonał go Shawn Michaels bo hmm musiał wygrać match żeby się na WM'ke wkręcić czy tam do Royal Rumble. Potem połączenie z Santino Mozzarellą (wiem, że Marella) picie herbatki w Anglii, tańce i to tyle. Wszystkiego najlepszego w przyszłości.

Badzias napisał coś, co każdy smart wie i pamięta dopóki będzie śledził fedkę Vince'a. W tej federacji zawsze USA > reszta świata. Jeżeli ktoś dostaje gimmick Szkota, Ukraińca, Rosjanina czy Rumuna już samym charakterem jest skazany na najlepsze życzenia w przyszłości. Tutaj akurat nie ważny jest gabaryt zawodnika. Heh, jakby naszą reprezentacją w piłce nożnej kierował Janek Tomaszewski też pewnie mielibyśmy monopol wyłącznie na zawodników, którzy przedstawią klarowne dowody, że wszyscy z rodziny do 10 pokolenia wstecz byli Polakami ;)

Chodzi bardziej o kontekst. Wypowiedź skierowana do zawodnika, który nie jest winien temu jak prowadzona jest jego postać - jest po prostu ociekająca markowaniem - that's all. Owszem, pełno takich wypowiedzi ale od osób od których niczego się nie wymaga. Od bordowych mamy prawo wymagać jak od Tuska i ekipy ;) Sorry, taki mamy klimat.

A ja nie sądzę by Myers jakoś tutaj zawinił. Dla mnie to zdecydowanie był zwykły skrót myślowy, stosowany multum raz w przeróżnych dyskusjach. Nie zawsze dociekamy gdzie jest problem, co stoi za takim a nie innym występem danego zawodnika tylko zrzucamy to na jego barki oceniając jego postać i jego umiejętności przez pryzmat danego segmentu, walki etc. To przecież Cena ssie, a nie bookerzy zbyt obawiający się o jego kontuzję czy jego wielkość w oczach fanów. To przecież Orton jest ch***y ze swoimi headlockami, a nie booker który zajmuje się tą walką. Z drugiej strony trzeba też oddać sprawiedliwość i za udane segmenty/speeche często chwalimy zawodników nie zastanawiając się kto tak naprawdę miał w to wszystko największy wkład. Poza tym nie przesadzajmy - to nie była tyrada o tym jak ch***y i jak wielką kupa jest Khali w jakiejś dyspucie, tylko jedno zdanie w sb. ;)

W tej federacji zawsze USA > reszta świata. Jeżeli ktoś dostaje gimmick Szkota, Ukraińca, Rosjanina czy Rumuna już samym charakterem jest skazany na najlepsze życzenia w przyszłości.

A tutaj bym polemizował. Narodowości ogrywają rolę rzadko, i w tym wypadku oczywiście są skazane na porażkę, ale często nie mają kompletnie wpływu na wydarzenia. Przez fedkę przewijają się Kanadyjczycy, Meksykanie, Wyspiarze, Japończycy i nie za często jest to jakoś wykorzystywane. Jeśli robią jakieś story USA vs. to najczęściej pada na Rosję. Ostatnio Meksyk przy okazji DelRio/Swagger, gdzieś tam próbowali podciągnąć Anglię w którymś momencie, ale ludzie mieli na to kompletnie wywalone więc szybko to odpuścili. Żeby jakoś wykorzystać narodowość trzeba zagrać na uczuciach Amerykanów, a nie dadzą tego rady zrobić z jakimś Francuzem, czy Szwedem. Ale gdyby pojawił się Niemiec ze Swastyką, albo Azjata z bombą atomową... To już inna bajka :roll: