Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Payback 2014 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Payback

Payback-poster.jpg

1 Czerwiec 2014

Chicago, Illinois ; Allstate Arena

Promo:

https://www.youtube.com/watch?v=UNxGfYL4nnw

Theme song:

http://www.youtube.com/watch?v=IdmJZkAjwdk

Oficjalna karta

Pre-Show

"Hair vs. Mask" Match

20140523_PaybackKickoff_HorTor_Homepage.jpg

Hornswoggle vs. El Torito

WWE Divas Championship

Single Match

20140526_Payback_Match_PaigeAlicia_LIGHT_HP.jpg

Paige© vs. Alicia Fox

WWE Intercontinental Championship

Single Match

20140519_Payback_Match_Barrett_RVD_LIGHT_HP.jpg

Bad News Barrett© vs. Rob Van Dam

WWE United States Championship

Single Match

20140522_Payback_Match_Shaemus_Cesaro_LIGHT_HP.jpg

Sheamus© vs. Cesaro

No Holds Barred Six-Man Tag Team Elimination Match

20140512_PaybackPreviewTripleH_Homepage.jpg

The Shield vs. Evolution

Last Man Standing Match

20140512_Payback_CenaBray_LIGHT_HP.jpg

John Cena vs. Bray Wyatt

Single Match

20140523_Payback_Match_Rusev_BigE_LIGHT_HP.jpg

Rusev vs. Big E
tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

2

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Hmm zdajecie sobie sprawę że ppv juz w najbliższą niedziele czyli pojutrze? Bo patrzać po tej dyskusji to chyba nie za bardzo. Tym razem ppv zapowiada się bez wielkich emocji i wielkich storylinów ale za to powinno być solidnie ringowo. O karłach w preshow nie będę się rozpisywał, taka akcja jednorazowo jest jak najbardziej do przyjęcia, coś 'innego', może śmiesznego, spoko. Natomiast powtarzanie tego drugie ppv z rzędu zdecydowanie już nie jest spoko ani smieszne a raczej nie śmieszne. Horni będzie łysy, wow!

Zacznijmy może od walk o pasy. Kobitki jak kobitki, mimo starań WWE i próby zrobienia z tego czegoś 'jakiegoś' tym dziwacznym kierunkiem w którym podążyła Alicia mimo wszystko jest to dalej nijakie i nie ma co o tym pisać. Paige wygra, Foxi znowu wyciągnie komuś majty a może nawet spuści komuś głowę w kiblu. Czad. Obie walki o pasy midcardowe mają bardzo podobną mizerną podbudowę ograniczającą się do paru ataków po walkach. Obaj mistrzowie pasy posiadają zaledwie miesiąc więc raczej powinni je obronić. U Barrett'a obrona pewna jest na 100% a Sheamusowi dałbym z 90% bo jednak Cesaro jest na fali ale myślę że pas US do niczego mu potrzebny nie jest bynajmniej i spokojnie powinien poczekać do MitB na walizeczkę. Jeszcze tylko kończąc temat midcardowych tytułów zauważę że dawno nie było ppv na którym oba pasy były bronione i to w tak mocnych składach.

Pozostałe dwie walki czyli te dla których mamy to ppv oglądać. Walka stajni powinna byc bardzo dobra. Ostatnio było nieźle, tym razem stypulacja powinna bardzo pomóc i spodziewam się totalnej demolki. Opcja z elimination też dodaje smaczku i jest kolejną okazją na pokazanie dominacji Reigns'a. Jeżeli np zostałoby 2vs1 Romek powinien dać radę skoro na SurvivorSeries wygrał 4vs. Z 3vs1 sobie nie poradzi i to moim zdaniem są dwie opcje zakończenia tej walki. Nie wiem do której bym się bardziej skłaniał. Ostatnio wygrało Shield więc teraz no wypadałoby żeby wygrało Evolution bo jeżeli nie i jeszcze dodając do tego odejście Batisty po ppv wyjdzie na to że jedna z najbardziej legendarnych stajni w historii reaktywowała się po to żeby jobbnąc dwa razy nowicjuszom i ogólnie nic wiecej z tego nie wyniknie. Ale z drugiej strony nie wiem co by im miało dać to zwycięstwo, Shield jest na fali i myślę że jeszcze w tym roku zakręcą się przy pasie WWE więc powinni dalej pruć do przodu. Na ostatnim raw triumfowało Evolution i to tak konkretnie, bez pomocy innych, bez interwencji a po prostu w 'czystym' brawlu 3v3 zniszczyli Tracze więc idąć najstarszą logką WWE powinni polec na ppv. Ciężko wytypować ale odejście Batisty jednak chyba bardziej mnie skłania ku Shield.

Jasiu vs Wyatt vol3. Na WM było bardzo dobrze, na ER słabiutko i tutaj raczej skłaniałbym się ku opcji słabiutko. Stypulacja gwarantuje nam ciągłe interwencje rodzinki co przy Jasiu wyjdzie im wizerunkowo na nie korzyść jak na ER. Chyba że wmieszają się w to jeszcze Usosi co swoją drogą by podciągnęło poziom walki. Last Man Standing pasuje bardzo do całego story symbolicznie i też trudno wytypować wynik. Oczywiście bardzo jestem za Wyatt'em ale niestety szanse myślę że są wyrównane bo w końcu Jasiu to Jasiu i powinien pozostac niezłomny. No i jeszcze kwestia czy to koniec tego story czy nie bo jak dla mnie spokojnie mogą to ciągnąć do SS tylko nadać temu jakąś większa stawkę. Niepewnie ale stawiałbym tu na Bray'a z rodzinką. Tylko fajnie by było jakby końcówka była jakaś taka hmm psychologiczna. Żeby Jasiu nie mógł wstać nie fizycznie a bardziej psychicznie się poddał.

No i jeszcze sytuacja z Bryan'em. Podoba mi się taki sposób grania na zwłoke, jest to naapewno ciekawsze niż 'nie mogę walczyć ale pasów nie oddam, czekajcie sobie'. I w sumie całkiem zastanawiające jak Bryan i Brie wybrną z tej sytuacji, mam nadzieje, że będzie to coś ciekawego no ale zobaczymy. Mamy tylko 5 walk w karcie więc zdecydowanie coś jeszcze musi dojść albo na SD albo juz na samym ppv. I mam tu trzy główne opcje. Pasy TT Usosi vs Harper i Rowan aczkolwiek jezeli będa chcieli wszystkich ich zaangażować w LMS to mogą sobie na razie odpuścić oficjalną walkę. Dalej raczej na pewno dostaniemy debiut ringowy Rose'a w walce ze Swagger'em i spodziewam się że pojawi się to starcie w karcie po SD. No i albo jakis szybki squash dla Rusev'a albo sie bardziej wysilą i już dostanie walkę z Langston'em czyli pierwsza poważniejsza walka. I to chyba tyle, ewentualnie może Bo dostanie jakiś squash.

• Reputacja:   1

Tak jak napisałeś - PPV bez emocji to i samej karty nie chce się komentować. :P

Tak czy siak trzeba coś napisać.

pcja z elimination też dodaje smaczku i jest kolejną okazją na pokazanie dominacji Reigns'a. Jeżeli np zostałoby 2vs1 Romek powinien dać radę skoro na SurvivorSeries wygrał 4vs. Z 3vs1 sobie nie poradzi i to moim zdaniem są dwie opcje zakończenia tej walki.

Po części się zgadzam, ale z drugiej strony według mnie jest to inwestycja w bezwartościowego zawodnika. Na SurvivorSeries Reings wyeliminował generalnie mało znaczące osoby. Nic nie wartościowego Rhodes'a z bratem i braci Uso, którzy też nie są jakoś specjalnie wysoko. Tutaj jest mowa jednak o Hunterze, Batiście i Ortonie. Osobach, które są na topie i zawsze będą. Pewnie będzie tak jak napisałeś, ale według mnie nie powinni absolutnie go tak pushować. Gdyby nie był kuzynem Rock'a to pewnie nadal siedziałby w NXT.

Tylko fajnie by było jakby końcówka była jakaś taka hmm psychologiczna. Żeby Jasiu nie mógł wstać nie fizycznie a bardziej psychicznie się poddał.

Miało już nie być teorii spiskowych, ale skoro dzieciaki tak się przyjebali do tego Wyatt'a i On też ich tak lubi i prowadzi je jak baranki to może dzieciaczki namieszają :D W końcu PPV będzie 1 czerwca - dzień dziecka :8

Co do reszty walk. Feudu kobitek nie śledzę jakoś specjalnie, obejrzałem dzisiejszy SmackDown i Alicie Fox fajnie się nawet ogląda. Nie wiem czy Ona coś tam mówi, ale jak dzisiaj pojawiła się z tym tytułem w walce Paige/Tamina to generalnie bardzo jej pasował :D Paige na pewno tytuł obroni i oczekuję, że AJ wróci szybko i zrobią coś poważniejszego powiedzmy na SummerSlam.

Mamy w karcie jeszcze dwie walki o pasy midcardowe, tak jak napisał Brem - z bardzo marną podbudową. Mistrzowie raczej na pewno to obronią, ale mam nadzieję, że wycisną jak najwięcej z tych walk.

Czekam na walkę Ceny z Wyatt'em która może wypaść lepiej niż ta z ER. Będzie grubo, może wykorzystają ten czas i zrobią coś czego jeszcze nie było. Co do zwycięzcy to też szczerze mówiąc się waham. Z jednej strony zwycięstwo Wyatt'a byłoby super sprawą, a z drugiej jeżeli Jasiek zdołał pokonać całą trójkę w klatce to tutaj pewnie też wyjdzie z tarczą.

Co do reszty karty to tak jak napisałeś Brem. Dojdzie pewnie Rusev/Big E i Swagger/Rose. Te walki są mało interesujące i potrwają w sumie pewnie jakieś 10 minut.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg