Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wszystko o MMA-Dyskusje,newsy itp

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wiem że wiele osób z obecnych userów śledzi poza wrestlingiem również MMA, jednak jak widać dział został już dawno zapomniany.Proponuje zamiast tworzyć jakieś bez sensowne newsy,osobne dyskusje i inne rzeczy zrobić jeden temat gdzie każdy będzie mógł pogadać na temat KSW,UFC,TUF,Bellatora i innych federacji zamiast tworzyć milion osobnych tematów gdzie nikt się nie udziela.Poza dyskusjami można by tutaj wrzucać co ciekawsze newsy zamiast robić co tydzień paczki z których może jeden news jest ciekawy.Mam nadzieje że temat się przyjmie i nie upadnie tak szybko jak reszta w tym dziale.

Opinie na temat wyników gal proszę pisać w spoilerach :)

Tak więc od dwóch tygodni możemy śledzić nowy sezon TUF:Edgar vs Penn.Ogląda ktoś z was ktoś(wiem Karol że oglądasz) ?

Ja ogólnie zazwyczaj TUF nie oglądam jednak po raz kolejny próbuje się do tego przekonać i muszę powiedzieć że ogląda się jak narazie całkiem spoko.Trenerzy tym razem są w przyjacielskich stosunkach co nie oznacza że nie jest ciekawie gdyż już pierwsza walka miała potencjał a jak wyszło w rzeczywistości ?

TUF:Edgar vs Penn Sezon 19 Odcinek 2

Cathal Pendred vs Hector Urbina.Całkiem ciekawie wyszło że w pierwszym odcinku dostaliśmy walkę dwóch "zagranicznych" zawodników.Nie wiem czy był to przypadkowy wybór czy jednak miało to jakieś znaczenie przy wybieraniu ale oczywiście w TV trzeba było wykorzystać jakiś motyw z flagami przy ważeniu.Bardzo fajnie wyglądało jak na ważeniu obie drużyny śpiewały przyśpiewki z danego kraju.Co do walki to przed nią byłem pewny że Cathal raczej bez problemu pokona cichego meksykańczyka jednak podczas oglądania pierwszej rundy zacząłem mieć spore wątpliwości po tym jak Hector prawie znokautował Irlandczyka.Główną przyczyną takiego obrotu sytuacji moim zdaniem było to że Cathal bardzo skupił się na boksie a mniej na obaleniach.W drugiej rundzie natomiast jego pomysł na walkę był kompletnie inny co dało oczekiwane rezultaty i przez większość rundy to on dominował w pojedynku.Najbardziej mnie zaskoczyło co się stało w trzeciej rundzie w której Hector kompletnie się zawiesił na dosyć łatwym chwycie ze strony Pendreda.Wyglądało jakby kompletnie odpuścił już sobie walkę ale wątpie by tak było gdyż raczej podejście w takich programach powinno być Do or Die(nie kojarzyć Raidem).Co do walki w kolejnym odcinku to może być jeszcze ciekawiej gdyż obydwaj zawodnicy mają dosyć podobne warunki fizyczne.

#SmartFanZone
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• Yao

2

• Anonymus

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ja osobiście byłem bardzo ciekaw w jakiej formie jest Irlandczyk, po pierwsze dlatego, że w zasadzie nic nie zaprezentował w walkach eliminacyjnych, a po drugie dlatego, że łączy się z jego osobą jakiś krajowy/miastowy fejm. Myślał, że gładko pojedzie Meksykanina, ale walka była naprawdę wyrównana, mało tego - jakby Urbina trochę się lepiej spiął i postarał, to zaliczyłby nokaut, albo chociaż techniczny nokaut na Irlandczyku. Nie raz i nie dwa były sytuacje, że takie "kozaki" dostawały baty od underdogów i dlatego też lubię ten program/turniej.

Druga walka kompletnie bez jaranka, jak to sam Dana powiedział - chyba nie da się zrobić nudniejszej walki, więc pozostaje czekać na kolejne starcia.

W tym sezonie brakuje mi trochę napinki i konfliktu pomiędzy trenerami, bo to zawsze dodaje smaczku całej serii. Tutaj panowie Edgar i Penn się szanują, co jest dobre i złe zarazem. Szkoda, że taki TUF Sonnen vs. Silva odbywa się w Brazylii, bo ja nie jestem w stanie tego oglądać. Jakby odbyło się normalnie w stanach, to mógłby to być jeden z lepszych sezonów w historii.

Z zapowiedzi jakieś tam smaczki zapowiadali - chyba wreszcie, po 19 sezonach, Dana zrobi porządek z punktowaniem walk przez sędziów :D

• 4 miesiące temu...

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Na weekend dostaniemy aż dwie gale z udziałem Polskich zawodników.Oczywiście chodzi o KSW 28 oraz UFC FIGHT NIGHT w Sztokholmie.

ksw-28JPG_eqxqaxh.JPG

Co do KSW to nie oczekuje rewelacji gdyż karta bardzo przewidywalna i aż się prosi o obstawienie tego u bukmachera.Bedorf bez problemu pokona Gracie któremu zostało już tylko nazwisko a częściej niż w MMA widujemy go w NJPW gdzie również ssie.

Rolles_Gracie_vs._Derrick_Mehmen.gif

Jedyną walką która napawa niepewnością jest to debiut Rafała Jackiewicza z Parechtą.Obaj debiutują w MMA,obaj odnosili sukcesy w swoich dyscyplinach jednak wydaje mi się że Jackiewicz mimo wszystko wygra to.Jeżeli dojdzie rozstrzygnięcia na punkty nie wierzę że sędziowie KSW dadzą mu przegrać(za duży kontrakt i fejm).O Moksa jestem spokojny gdyż chłopak ma naprawdę talent a dostaje rywala który ostatnio ciągle dostaje łomot w tym przegraną z Aslambekiem Saidovem.

Największa beka jednak jest z tego Walusia którego tak "pushowali" a teraz walczy w pre-showach :D

ufcJPG_eqxqaxe.JPG

Jednak przejdźmy do najważniejszej federacji MMA na świecie.Chyba każdy z nas jest ciekawy jak pójdzie w debiucie gwiazdeczce KSW czyli Jankowi Błachowiczowi.Na starcie dostaje już dobrego rywala jakim jest Latifi.Co prawda Błachowicz ma większe doświadczenie jeżeli chodzi o walki w tej formule mimo tego Latifi w UFC pokazał już ze nie jest zwykłym kelnerem i potrafi stanowić zagrożenie.Ciekawe też jest jak poradzi sobie Jotko który jak na razie w UFC ma bilans 1-1 i od tej walki może zależeć dalsza przygoda tego chłopak w UFC.

+

Jak bardzo jaracie się wczorajszą walką Marcina Helda ? Wiem że bardzoo ! Oglądał ktoś całą galę Bellatora ? Bo właśnie sobie pobrałem by sprawdzić walkę Helda i nie wiem czy warto oglądać inne matche :)

ExhaustedElegantIberianemeraldlizard.gif

#SmartFanZone
  • 5 miesięcy temu...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Oglądał ktoś UFC 185? Kurde, Polka zostaje mistrzynią największej federacji MMA na świecie, a w mediach cisza. Jakieś Trybsony, czy ukraińscy bokserzy to się łapią do gazet, a o sukcesie Jędrzejczyk ani słowa. Chyba największy rozgłos w Polsce zapewnił jej Mamed ogłaszając jej wygraną na swoim fb :lol

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Nie widziałem całej gali, ale obejrzałem jej walkę na YT i trzeba powiedzieć, że dominowała całą walkę. Nie wiem jak wygląda poziom babek w tym przedziale wagowym, przestałem oglądać TUF'a jakoś na początku, ale zakładam, że ostatnia przeciwniczka Jędrzejczyk właśnie ten turniej wygrała. Jeśli tak, to albo była w słabej formie, albo Jędrzejczyk trochę z pasem sobie pośmiga. Wielkie propsy, duma jest :)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Poziom jest dosyć wyrównany i zdecydowanie wyższy niż w 135tce gdzie jest Ronda, Ronda i Ronda. Tak, dobrze zakładasz, Esparza wygrała cały turniej i została pierwszą mistrzynią. Wcześniej również była mistrzynią w Invicta FC, dlatego też startowała z #1 w TUFie, ogólnie rzecz biorąc była na fali od dłuższego czasu mordując publikę i rywalki swoim lay 'n' pray przez całe walki. Nie sądzę by była w słabej formie, po prostu dziewczyna jest dosyć jednowymiarowa i poza wrestlingiem nie ma jakiś większych atutów. Po prostu od dłuższego czasu nikt nie był w stanie zatrzymać jej w stójce, a gdy JJ to zrobiła to jej doświadczenie w tej materii pokazało różnicę. I sądzę że możemy się spodziewać dłuższego panowania, na chwilę obecną jednym realnym zagrożeniem może być Gadelha, ale one walczyły parę miechów temu, a przed Claudią ciężka walka w Krk więc nie spodziewam się takiej pierwszej obrony. Prędzej Calderwood(JJ vs. JoJo podczas gali w Szkocji?), albo Penne.