Kolejne Raw w drodze do SummerSlam i zobaczmy jak wyjdzie dzisiejsza czerwona tygodniówka! Na początku mamy powtórkę wydarzeń z Saturday Night's Main Event, a samo show w ringu o dziwo zaczynamy od walki, a nie od segmentu, mam wrażenie, że dawno tak nie było, ale lecimy z walką Je'von Evans i Dragon Lee vs The Vision! Mamy atak jeszcze przed walką i to face'owej ekipy na heel'ową, ale szybko przechodzimy do oficjalnej walki. Ponad 9,5 minuty pojedynku, który wygrywa The Vision, ale pojedynek bardzo dobry i przyjemny do oglądania, tego nie da się ukryć, po walce The Vision jeszcze atakuję swoich przeciwników, ale na pomoc szybko przybiegają Im Alpha Academy! Otis i Tozawa o dziwo szybko rozprawiają się z Bronem i Austinem, Maxxine próbuję pomóc swoim sojusznikom, ale niezbyt to wychodzi i tylko rozzłościło bardziej Otisa, jednak przy próbie ataku na stół komentatorski dla Austina od Otisa to rolę się odwróciły, Bron wykonał Speara na Otisie i to jednak Vision kończy brawl jako Ci, którzy ostatni stoją na nogach i ponownie skutecznie zniszczyli Alpha Academy. Na backstage'u widzimy jak Judgment Day wciąż próbuję odzyskać pieniądze od Danhausena i zastraszają Go, dowiadujemy się, że Danhausen ma 30 sekund, żeby znaleźć pieniądze i Je oddać, Danhausen się zgadza xD. Wideo promo na temat powrotu Big Cassa do WWE. Very Evil! Very Nice! Danhausen wychodzi na stage i idzie w stronę kwadratowego pierścienia z torbą, zapewne pełną pieniędzy, ale przekonamy się, Danhausen wchodzi do ringu i złapał za mikrofon, co będzie miał Nam do powiedzenia? Faktycznie sam mówi, że ma pieniądze w tej torbie, ale nie chcę dawać Ich Judgment Day i proponuję rozdanie tych pieniędzy fanom, ale szybko przerywa mu Judgment Day, którzy wciąż chcą swoich pieniędzy z powrotem, Danhausen jedyne co ma do powiedzenia to szybkie "You are CURSED!" Judgment Day atakują Danhausena, ale na pomoc przybiega mu Joe Hendry! Jednak Judgment Day udaję się przejąć torbę z pieniędzmi i pomimo ucieczki z ringu to czują się jak zwycięzcy jak widać, fajny komediowy segmencik. Trzeci rozdział historii Rollinsa i Reignsa i widzimy Cash In Rollinsa, THE HEIST OF THE CENTURY! Piękne to było, do tej pory to pamiętam i emocję temu towarzyszące, oglądałem to live. Na backstage'u dowiadujemy się, że w torbie, którą zabrało Judgment Day są fałszywe pieniądze i rzucił torbą przypadkowo w Oba Femiego i ostatecznie dostaniemy dzisiaj walkę JD McDonagh vs Oba Femi oraz Dominik Mysterio vs Joe Hendry. JD McDonagh vs Oba Femi pora zacząć! Przed walką było lekkie zamieszanie, Judgment Day nie chciało tej walki wcale, ale pojawili się Joe Hendry i Danhausen, którzy od razu wrzucili do ringu Dominika i McDonagha, walka się zaczęła i Oba Femi rozwalił McDonagha w mniej niż minutę. Solo Sikoa wchodzi do ringu od strony komentatorów bez swojego theme songu, ale z mikrofonem, więc zobaczmy co Nam powie, Solo mówi, że nie powinien być na tym show, ale ma propozycję i chcę, żeby Rollins wyszedł do ringu? Co Solo może chcieć od Setha? Przekonajmy się! Seth wychodzi na stage i wchodzi do kwadratowego pierścienia, łapię za mikrofon i wita Solo na Monday Night Rollins! I pyta się co Seth może zrobić dla Niego, skoro Solo jest na Jego show, zastanawia się czy będą rozmawiać czy walczyć? Solo jednak od razu mówi, że jest tutaj, żeby rozmawiać, a nie walczyć, Sikoa mówi, że Jego walka z Reignsem nie jest tylko pomiędzy Nim i Romanem, to walka Setha z całym Bloodline, to będzie czterech na jednego, Solo proponuję, że pomoże Rollinsowi, Seth przyznaję rację Solo i zastanawia się nad wspólną pracą z Nim, Rollins chcę to przemyśleć, ale Sikoa Go zatrzymuję i mówi z tego co zrozumiałem, że tu nie ma o czym myśleć i przypomina sytuację z Codym i jak dzięki Sethowi Cody wygrał tytuł i że Solo może zrobić teraz to samo dla Rollinsa, ale cały segment przerywa Jacob Fatu! Który przegania Solo, ale kompletnie ignoruję Rollinsa, odwraca się i otrzymuję Superkicka od Rewolucjonisty! I koniec segmentu, ciekawy segment i to tylko prowadzi zapewne do wciągnięcia reszty Bloodline do całego feudu Romana i Setha. Kolejnym pojedynkiem dzisiaj jest Gigachad Gable & Pentagon vs Rusev & Ethan Page, bardzo dobre zestawienie, możemy otrzymać bardzo dobry pojedynek. Lekko ponad 8,5 minuty pojedynku i Gigachad bodajże kolejny raz sprawia, że Rusev odklepuję, mocno dość promują Gigachada, mam nadzieję, że zdobędzie tytuł Interkontynentalny na SummerSlam, mocno na to liczę, ale z racji na to, że to Gable i Tryplak bardzo lubi jak przegrywa, to mam wątpliwości xD, ale walka dość przyjemna. Rozdział czwarty historii Rollinsa i Reignsa i mamy Ich pierwsze singlowe starcie na Money In The Bank 2016 oj też pamiętam to jak dzisiaj Rollins pokonujący Reignsa i cash in Ambrose'a, każdy członek The Shield był mistrzem WWE World Heavyweight tej jednej pamiętnej nocy. Mamy Setha, który przechadza się po backstage'u i spotyka Jacoba Fatu i prowokuję Go do zaatakowania Rollinsa, ale wie też dlaczego Fatu tego nie robi, bo ma wyraźne instrukcję od Romana, więc może faktycznie dostaniemy czyste Reigns vs Rollins na SummerSlam? W sumie na to liczę. Mamy wideo promo od Paula Heymana, który mówi, że jest adwokatem Króla Klatki, Bestii Brocka Lesnara i mówi ogólnie o walce w klatce Hell In A Cell oraz, że Brock Lesnar nigdy nie przegrał w Hell In A Cell Matchu, mówi też, że Oba Femi ma najlepszy rok nowej gwiazdy od czasów Brocka Lesnara, ale Oba Femi nie da rady pokonać Brocka Lesnara w Hell In A Cell, świetne wideo promo Paula Heymana i mega klimatycznie zrobione przede wszystkim, hype zbudował na walkę Femiego z Lesnarem oj tak. Rozdział piąty historii Rollinsa i Romana czyli powrót The Shield i widać sporo pokazywania nawet Deana Ambrose'a, fajnie było zobaczyć takie ujęcia. Dominik Mysterio vs Joe Hendry to kolejny pojedynek, który dzisiaj zobaczymy, ciekawe jak wyjdzie, czy wygra Dom Dom czy może jednak Joe? Raczej Joe, ale może zaskoczą. Prawie 9,5 minuty pojedynku, podczas którego pojawił się Danhausen oraz Iyo Sky, Danhausen wykonał jeszcze swój finisher na Dominiku, całe zamieszanie doprowadziło do porażki Dominika z Joe Hendrym, walka była całkiem dobra. Dominik Mysterio vs Danhausen na SummerSlam xD, to mamy Comedy Match. Next week: Rollins i Reigns będą mieli face to face oj tak to chętnie zobaczę. The Vision vs Alpha Academy, kontynuujemy feudzik, mi się podoba. Sol Ruca vs Raquel Rodriguez o tytuł Women's Intercontinental, chętnie obejrzę i nawet widziałbym Raquel z tytułem. Joe Hendry & Danhausen zagrają wspólny koncert ulala, to może być ciekawe. Oba Femi i Brock Lesnar, będzie oficjalne ważenie? Chyba tak z tego co zrozumiałem, ostatnie Raw przed SummerSlam zapowiada się całkiem dobrze. It's main event time! LA Knight vs Jacob Fatu! To chyba main event, znaczy raczej na pewno ostatnia walka wieczoru, ale ciekawe czy będzie po niej jakiś segment, bo jeszcze ponad 20 minut zostało gali, aaa dobra Knight jeszcze wziął mikrofon przed walką i daję promo na temat Six Man Tag Team Matchu, w którym bierze udział na SummerSlam i jak do tego doszło, ma chyba też problem o to, że Solo zaproponował pomoc Sethowi Rollinsowi, mówi też, że jest zmęczony tym całym Roman Reigns vs Seth Rollins i że Knight jest wszystkim czym chciałby być Reigns oraz jest wszystkim czym chciałaby być cała szatnia WWE, mówi też o Sethie Rollinsie, ogólnie Knight robi to co Knight robi przez ostatnie miesiące czyli wylewa swoją frustrację na temat tego co się dzieję dookoła i było to bardzo dobre promo, ale przechodzimy do walki! Nie jestem pewny ile trwał ten pojedynek, ale coś około 13-14 minut, bo rozpoczął się w trakcie reklam, które są pomijane na odtwarzaczu na Netflixie i nie wiem kiedy się zaczęła ta walka, ale była bardzo fajna, w trakcie walki doszło do chaosu, pojawił się Jimmy Uso, Solo Sikoa, Royce Keys, Jey Uso i mamy podbudowę pod Six Man Tag Team Match na SummerSlam, ostatecznie Jacob wygrał pojedynek, tak się spodziewałem, że będzie, a po walce mamy brawl pomiędzy całą szóstką i ten brawl wygrywa Bloodline, Romuald pewnie jest dumny, co jak co, ale podoba mi się ten feud, fajnie się ogląda taką rywalizację, bo ma sporo sensu mimo wszystko. Podsumowanie: To Raw sprawiało wrażenie jakby było jednym z tych, które było tylko po to, żeby się odbyło i lecimy dalej, nie było w nim za wiele kluczowych momentów, miałem wrażenie, że niektóre to też tylko takie, żeby się wydarzyły, ale nie będą miały żadnego pokrycia i zapomnimy o Nich już jutro, chociażby segment Setha z Solo dał mi takie wrażenie czy promo LA Knighta przed Jego pojedynkiem, najciekawszym momentem tego Raw to w sumie wideo promo Heymana, które zostało świetnie zrobione, ogólnie rzadko to mówię, ale nie obejrzałbym drugi raz tego Raw i jakbym go nie obejrzał za pierwszym razem to też bym niewiele stracił i oglądając następną tygodniówkę nie byłbym nic w plecy, ale to może tylko moje wrażenie, obejrzane, bo obejrzane, nie było tu nic wielce złego, ale czuć było, że jest to tygodniówka, żeby tylko ją odbębnić, przynajmniej ja tak czułem.
Tag Team Match Taisei Nakahara & Toru Yano vs. House Of Torture (Dick Togo & Ren Narita) Tag Team Match Masatora Yasuda & Yuya Uemura vs. Unbound Co. (Daiki Nagai & Drilla Moloney) Tag Team Match United Empire (HENARE & Jakob Austin Young) vs. Unbound Co. (Gedo & OSKAR) Tag Team Match United Empire (Callum Newman & Zane Jay) vs. TMDK (Hartley Jackson & Zack Sabre Jr.) G1 Climax 2026 Block A Match Hirooki Goto vs. Jake Lee G1 Climax 2026 Block A Match Great-O-Khan vs. Ryohei Oiwa G1 Climax 2026 Block A Match Konosuke Takeshita vs. Yuto-Ice G1 Climax 2026 Block A Match SANADA vs. Yota Tsuji G1 Climax 2026 Block A Match Shingo Takagi vs. Oleg Boltin
◯The 1st Match•6-man Tag Team Match 20-Minute Single Match Shoko Nakajima & Hyper Misao & HIMAWARI vs Yuki Kamifuku & Yuki Aino & Pom Harajuku ◯The 2nd Match•3-WAY Match 20-Minute Single Match Rika Tatsumi vs Mahiro Kiryu vs Chika Nanase ◯The 3rd Match•Tournament first round 30-Minute Single Match Toga vs Momo Sato ◯The 4th Match•Tournament first round 30-Minute Single Match Suzume vs Shion Kanzaki ◯The 5th Match•Tournament first round 30-Minute Single Match Wakana Uehara vs Mifu Ashida ◯The 6th Match•Tournament first round 30-Minute Single Match Arisu Endo vs Sakura Hattori ◯The 7th Match•Tournament first round 30-Minute Single Match Raku vs Mizuki ◯The 8th Match•Tournament first round 30-Minute Single Match Miu Watanabe vs Ren Konatsu ◯Semi-Final•Tournament first round 30-Minute Single Match Uta Takami vs Miyu Yamashita ◯Main-Event•Tournament first round 30-Minute Single Match Haru Kazashiro vs Yuki Arai
W międzyczasie od Great American Bash, kolejne 3 NXT były headline'owane przez kobiety, które wykręcały świetne matche. (Łącznie 4 main eventy z rzędzu) W jaki sposób WWE może stworzyć bardzo dobrą dywizję kobiet w NXT a potem zjebać całą tą pracę w głównym rosterze powinno być obiektem badań naukowców. Nie mówiąc o tym że rok temu Evolution było Top 3 najlepszym PLE roku i w tym roku "Sorry, girls, no space for you". Albo TKO jest seksistowskie w chuj, albo boją się że kobiety pokazują jak bardzo chujowy jest obecnie męski roster i nie chcą ośmieszać swojej głównej atrakcji.
Coś w tym jest, ale to bardzo niebezpieczne, bo w takim boksie nikt nawet nie udaje, że przejmuje się resztą pojedynków - włączasz tylko galę dla konkretnego starcia i elo.
Mam wrażenie że Mike to taki trochę Finn Balor z Temu. Nie mam na myśli nic złego, tylko rodzaj zawodnika który na spokojnie mógłby być gwiazdą, potrafi mówić, potrafi złapać kontakt z widownią, wygląda dobrze...ale z jakiegoś powodu nie pasuje do "WWE Megastar". Nie ma ani niepotycznego nazwiska ani 2m wzrostu i 50 kg sterydów...przepraszam, autokoretka, miałem na myśli mięśni. Finn miał swoje momenty, wciąż gdzieś się kręci non stop ale nie zapowiada się żeby WWE chciało go na plakatach, co jest zbrodnią samą w sobie i powinno być ukarane. Szkoda bo faktycznie pewnie tylko będzie robił za gwiazdę kiedy WWE zawita do latynoskich miejsc. Nie powiem że jestem ogromnym fanem, ale nie przeszkadza mi jak go widzę.