Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WIELKIE POJEDYNKI BGZ - Antonio Cesaro vs Dolph Ziggler!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

20130710_LIGHT_ME_Ziggler_Cesaro_L.jpg

Czas na Wielki Pojedynek BGZ! Tym razem dwójka, która w WWE miała już swoje całkiem fajne momenty. Dwóch zawodników, których w ringu oglądamy z przyjemnością, i dwójka, która bardzo wiele potrafi. Zapraszam do szczególnego przeanalizowania tych postaci.

Punkty przyznajemy w poniższych kategoriach:

Gimmick -

Finisher -

Move set -

Ring Skill -

Mick Skill -

Doświadczenie -

Theme -

Kontakt z publicznością -

Technika -

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... -

Bardziej lubię... -

PODSUMOWANIE:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W każdej z kategorii przyznajemy po 1pkt. z możliwością wstrzymania się od glosu, kiedy nie przyznajemy punktu żadnemu z zawodników. Przyznanie punktu przy każdej z kategorii należy uzasadnić.

Zapraszam do zabawy
  • 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

1

• Brem

1

• Kosaki

1

• Myers

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Gimmick- Hmm żaden z nich nie ma jakiegoś specjalnie wyrazistego gimmnicku. Szwajcar ma gimmnick hmm szwajcara? No ale przynajmniej już nie jodłuje -.- A Ziggler ma gimmnick blond kolesia w gaciach. Nie wiem, niech będzie głos na Cesaro bo jednak chyba odrobine więcej w tym gimmnicku jest. 1:0

Finisher- Znów ciężko. Tym razem ponieważ oba finishery są fajne a zupełnie inne. ZigZag może być wyprowadzony z zaskoczenia w każdym momencie za to neutralizer wymaga zdecydowanie więcej siły techniki no i umiejętności. Tak więc głos znów dla Cesaro 2:0

Move set- Obaj są swietni w ringu ale jeżeli o wielkość move set'u chodzi to tym razem zdecydowanie Cesaro. Cały czas pokazuje coś nowego i imponującego, nawet na NoC zrobił ruch który chyba wykonał pierwszy raz i nadawalby się na finisher. 3:0

Ring Skill- Cesaro jest gwarantem dobrej walki. Ziggler niby też ale szwacjar przy każdym wejściu na ring pokazuje że to jego miejsce. 4:0

Mick Skill- Tutaj z kolei obaj kuleją więc tym razem może glos na Dolph'a. Zdarzały mu się w przzeszłości niezłe proma, zwłaszcza za heelowych czasów. 4:1

Doświadczenie- Hmm no zalezy jak na to spojrzeć. Ziggler w WWE jest dużo dłużej ale Cesaro w tym czasie królował na scenach niezależnych. No ale powiedźmy że największa scena jest ta najważniejszą i bycie gwiazda indy nie gwarantuje że sprawdzisz się w WWE więc głos dostaje Ziggler. 4:2

Theme- Obecny theme Cesaro to jakieś nieporozumienie tak więc tym razem bez wątpliwości Ziggler 4:3

Kontakt z publicznością- Ziggler zbiera świetną reakcje od publiki tak więc zgarnia kolejny głos. 4:4

Technika- Cesaro wydaje mi się jednym z najlepszych techhników, Zigglerowi zdarzają się wpadki tak więc tu tez bez wątpliwości. 5:4

Ciekawiej w akcji ogląda mi się...- Cesaro... Obaj świetni i obu się dobrze ogląda w ringu ale Cesaro jest bardziej zaskakujący. 6:4

Bardziej lubię...- Obu lubie no ale hmmm... Chyba jednak Cesaro. 7:4

PODSUMOWANIE: Początek dla Cesaro, potem Dolph dogonił ale końcówka znów dla Cesaro. Fajne i ciżkie porównanie, obaj świetni w ringu, obaj niedoceniani, obaj średni na micu, obaj w podobnym położeniu, utkwieni w midcardzie. Wygrywa Cesaro ale fakt faktem że najchętniej zobaczyłbym obu tych panów w ME ppv, najlepiej razem.

• Reputacja:   1

Gimmick - obecnie to żaden z panów nie ma ciekawego gimmnicku i wybierając, który lepszy przyznam po okrągłym, zerowym punkcie dla obu. 0:0

Finisher - Cesaro. Finisz Ziggler'a nie jest jakoś specjalnie efektowny - w przeciwieństwie do Cesaro, którego Neutralizer wykonany na jakimś byku może być naprawdę efektowny. 1:0

Move set - tutaj zaczynają się schody bo obaj panowie mają w miarę bogaty move secik. Cesaro zaskakuje, w niektórych momentach tymi podbródkowymi, a Ziggler momentami, w których energicznie wstaje i momentalnie następuje szarża w przeciwnika. Ciężko według mnie ocenić - przyznam po punkcie dla każdego. 2:1

Ring Skill - w pełni szanuje obu panów w ringu, więc - może się nie znam - ale przyjmowanie ciosów, lepsze sprzedawanie ich i w ogóle...Ziggler. 2:2

Mick Skill - przyznaje każdemu z nich po zero punktów. Wciąż 2:2

Doświadczenie - nie chce palnąć gafy, ale... Ziggler? 2:3

Theme - gdybym miał głosować w czasie gdy Cesaro dzierżył pas US to głos oddałbym na niego. Teraz zdecydowanie Dolph Ziggler. 2:4

Kontakt z publicznością - Dolph Ziggler zdecydowanie. 2:5

Technika - tutaj lepszy jednak Cesaro 3:5

Ciekawiej w akcji ogląda mi się...Cesaro 4:5

Bardziej lubię... - Cesaro 5:5

PODSUMOWANIE: Mimo że jest remis to jednak bardziej lubię Cesaro. Powinni zacząć coś z nim robić. :D

ps - UF, następnym razem załączaj to dodatkowo pod czymś takim:

Gimmick -
Finisher -
Move set -
Ring Skill -
Mick Skill -
Doświadczenie -
Theme -
Kontakt z publicznością -
Technika -
Ciekawiej w akcji ogląda mi się... -
Bardziej lubię... -
PODSUMOWANIE:
tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Gimmick - Zero gimmicku vs zero gimmicku? 0:0

Finisher - ZigZag wygląda fajniej. Neutralizer jest tym typem finishera, któych akurat nie lubię. 0:1

Move set - Cesaro cały czas zaskakuje nas czymś nowym więc głos na niego. Nie ujmując Zigglerowi umiejętności oczywiście. 1:1

Ring Skill - Znów głos na Cesaro. Po prostu ring to jego żywioł. 2:1

Mick Skill - Cesaro nigdy na majku nie był dobry a Ziggy miał swoje dobre momenty. 2:2

Doświadczenie - Ziggler. Po prostu jest tu dłużej :D 2:3

Theme - Znów Ziggy. Ten Cesaro jest jakiś nijaki a przy themie Ziggy'ego od razu wiadomo o kogo chodzi. 2:4

Kontakt z publicznością - Po raz kolejny Adolph. Nieważne co robi, kiedy, albo go uwielbiają, albo go wygwizdują. 2:5

Technika - Tu Cesaro jest jednak półkę wyżej. Ziggler czasem coś zbotch***je a Cesaro to jeden z tych zawodników, których uwielbia się właśnie za super technikę. 3:5

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... - Zigglera. Mimo że obaj mają słabe gimmicki a praktycznie ich brak, to jednak Ziggler ma swój klimat a Cesaro to po prostu Szwajcar i tyle. 3:6

Bardziej lubię... - Jak wyżej, Ziggler. Zmieniłoby się to może, gdyby Cesaro dostał coś ciekawszego do grania. 3:7

PODSUMOWANIE: Nie sądziłem, że Adolph aż taką różnicą pokona Cesaro. Szwajcar jest znakomity technicznie, ale cała otoczka wokół niego to flaki z olejem. Czekam na ten obiecany push Cesaro, wtedy pokarze jak wygląda jako ten wygrywający a może nawet jako babyface.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   0

Gimmick - Cesaro->zadecydował debiut

Finisher - Ziggler->poprostu dla mnie ciekawiej wygląda

Move set - Cesaro->chociaż Dolph również nie ma czego się powstydzić w ringu

Ring Skill - Cesaro->tu Cesaro jest lepszy może nie wiadomo jak bardzo ale jednak lepszy

Mick Skill - Ziggler>a tu z kolei Antonio przegrywa o klasę jak dla mnie

Doświadczenie - Cesaro->mimo wszystko Cesaro jest bardziej ogarnięty

Theme - Ziggler->ta syrena Cesaro...porażka

Kontakt z publicznością - Ziggler->publika na niego reaguje bardziej żywiołowo

Technika - Cesaro->patrz doświadczenie

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... - Cesaro->patrz technika

Bardziej lubię... - Ziggler->choć Cesaro mało traci...

Cesaro 6 Ziggler 5