Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Willow... is coming! o.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kto ogląda TNA na pewno zwrócił na to uwagę, kto nie, może czytał a jak nie to zachęcam do obejrzenia tego proma bo jest... ciekawe? Tak naprawdę to nie do końca wiem co o tym myśleć. Jeff Hardy wraca jednak do TNA czyli faktycznie jego odejście było na potrzeby europejskiego touru ale nie wraca jako Jeff Hardy a jako... Willow... Promo jak i postać wygląda tak jakby Hardemu pozwolili się naćpać i wymyślić sobie gimmnick. No ale do czego to ma prowadzić? Jeff Hardy był topowym facem federacji a czy gimmnick taki jak Willow ma szanse znaleźć się na szczycie? Ciężko mi to sobie wyobrazić. W ogóle ciężko mi sobie wyobrazić całą ta sytuacje. Zarówno co się stanie z tą postacią, do czego zostanie wmieszana, jak zareaguje na to publika no jest to dziwne. Co ciekawe a o czym może nie wiecie, gdzieś wyczytałem że Willow faktycznie jest autorskim gimmnickiem Hardego w którym występował w federacji OMEGA czyli tej którą założyli razem z bratem, Moorem, Helmsem i kimś tam jeszcze a którą później WWE w całości zatrudniło. Mimo że federacja nie istniała długo Hardy miał tam dość sporo dziwnych gimmnicków jak Iceman, Mean Jimmy Jack Tomkins, The Masked Mountain no i właśnie Willow the Whisp. I teraz powstaje pytanie o czym świadczy fakt że Hardy wykorzystuje swój stary, kompletnie nieznany gimmnick w TNA. Dali mu wolną rękę w sensie 'nie mamy na Ciebie pomysłu, wymyśl coś sobie' czy może Hardy chciał tej odmiany i był to warunek jego powrotu? Bo wydaje mi się że TNA ta zmiana się nie opłaci bo postac taka jak Willow raczej nie nadaje się do ME a co najwyżej do dziwnych segmentów i midcardowych walk coś jak Hurricane w WWE. A może bo i taką wersje widziałem o zgrozo dostaniemy powtórkę storylinu Abyss/ Park...? I pojawienie się Willow'a nie wyklucza powrotu Jeffa? Nie wiem, co Wy o tym myslicie? Skąd ten pomysł i do czego to doprowadzi? Zapraszam do dyskusji

:)

Dyskusja otwarta!!!

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• Anonymus

2

• T0meq

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Oczywiście że Willow i Jeffro będą osobnymi postaciami. Tak samo było w Omedze właśnie, i tutaj wątpię by TNA nie ruszyło z marszu z kolejnym story typu "kto kryje się za tą maską?". Szczególnie przy zablokowaniu komentarzy pod tym video, gdy każdy rozpisywał się tam o tym że to właśnie Hardas w nowej odsłonie. Nie rozumiem dlaczego Willow nie miałby nadawać się do main-eventów, oczywiście to już nie lata 90te gdzie takie gimmicki sprzedawały się najlepiej, ale dzisiaj też są w stanie ograć całkiem sporo, najlepszym przykładem powinien być chyba Bray Wyatt którego gimmick wcale nie jest tak bardzo różny od autorskiego projektu Jeffro. Osobiście czekam na ten "debiut", bo jak Hardas jest niewiarygodnie miałki jako on sam, tak gdy dadzą mu coś konkretnego do pracy(jak chociażby rolę Antychrysta wrestlingu) radzi sobie całkiem przyzwoicie.

+ video z Omegi własnie, opisujące historię tego gimmicku, nie zdziwię się jeśli TNA podąży dokładnie tą samą ścieżką(w znaczeniu drogą, nie tym co Hardas wciąga do nosa).

Z tego co się naczytałem w komentarzach pod tym promem, ludzie raczej niechętnie przyjęli nową-starą odsłonę Hardasa. Zupełnie tego nie rozumiem. Oczywiście o tym, że takie coś już Hardy uskuteczniał nie wiedziałem, ale to nie zmienia faktu, że mnie się promo cholernie podoba. Brzmi dobrze, wygląda dobrze. Hardy wydaje się czuć swobodnie w postaci Willowa. Jeżeli writerzy nie dadzą dupy, jeżeli Hardy nie zawali i fajnie go poprowadzą, to może być naprawdę cacy. Niewątpliwie wiele się okaże po debiucie, bo filmiki to jedno, a występy, ring, to drugie.

Od czasów wspomnianego wyżej "Antychrysta" Hardy był nijaki, więc moim zdaniem ta zmiana jest...ciekawa? Pewnie nie jestem jedynym, którym od dawna ciężko oglądało się Jeffa. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, ale co do promo to mogło się podobać. Jednak z drugiej strony Jeff Hardy to wyrobiona marka, a teraz dają mu maskę, zmieniają ringname i nie wiadomo co jeszcze. TNA podjęło ryzyko, ale myślę, że to może się udać. O samo to, że Hardy sobie poradzi się nie martwię bo widać, że lepiej czuje się w "pokręconych" gimmickach typu Willow właśnie. Nic więcej napisać nie można, musimy czekać na rozwój wydarzeń, ale TNA wielokrotnie pokazało, że Jeffro stoi wysoko w ich hierarchii, więc zginąć mu nie dadzą.

Słyszałem o tym gimmicku Jeffa, ale jeszcze nigdy go nie widziałem i jestem przyznam szczerze zaskoczony. Z jednej strony to pozytywne zaskoczenie - Mimo całej sympatii do Jeffro, przejadł się już jako dobry gość, podlizujący się na okrągło swoim fanom. Stał się po prostu nudny i odświeżenie jego postaci to dobry pomysł. Ciekawe tylko jaką drogą podąży TNA. Nie strawiłbym kolejnego programu z ukrywaniem swojej tożsamości pod maską. Zresztą fani od razu będą wiedzieć kim tak naprawdę jest Willow. W tym promie odnoszącym się do jego ''debiutu'' można było usłyszeć jak mówi o Dixie i o tym jak będzie niczym jej cień. Zresztą Hardy przed odejściem mówił, że nie zamierza powracać póki nad tą krainą (czyt. federacja TNA) krążą czarne chmury. Teraz mamy nowego inwestora i to wszystko można połączyć w jedną całość - coś na wzór prześladowania Carterównej i staranie się pozbawić jej władzy. Bądźmy szczerzy - Hardas nigdy nie był dobrym mówcą, a jego charyzma opierała się jedynie na wykrzykiwaniu swojego imienia. Jednak za czasów wspomnianego ''Antychrysta'' pokazali, że jak tylko dadzą Jeff'owi wolną rękę w rozpisywaniu swojej postaci to radzi sobie bardzo dobrze. Gimmick Willowa jest intrygujący, tajemniczy, a po promach widać, że Hardy dobrze czuje się w jego skórze. Po porażce z Park/Abyss byliby idiotami, gdyby serwowali nam coś na wzór tamtego shitu. Przecież Willow to zapewne nie długotrwały projekt i przez jakiś czas mogą używać jego zamiast właśnie Jeffa. Zapowiedziano już jego powrót (znaczy Jeffa) na weekend poprzedzający PPV Lockdown i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby został zaatakowany przez ''wysłanników'' Carter. Wtedy dają mu maskę, przebranie i niech robi za świra. Wszystko można podciągnąć pod ww. storyline. Co do pchania tej postaci do Main Eventów - przecież ludzie nie są tak głupi, żeby nie wiedzieć kto pod maską będzie się ukrywał, a Hardy to wyrobiona marka, znane nazwisko, więc bez problemu będzie się sprzedawał.

deathnotep.png

angle_02.gif

• 4 tygodnie później...

Tak więc, Willow pokazał nam się już dwukrotnie na ringu w TNA. Jego debiut był tak fatalny, tak nieprzemyślany, że naprawdę gorzej się nie dało. Wprowadzają faceta bez żadnego wstępu (pomijając proma pojawiające się na impektach), w dodatku wtedy kiedy miał wejść Hardy (czyli chyba nici z udawania, że to ktoś zupełnie inny). Dołączają go do walki w klatce i ten jak gdyby nic bije się ze swoimi przeciwko oponentom. Tragedia i żenada.

Na impekcie Willow dostaje walkę z małym przydupasem Dixie Carter, jakieś tam akcje z drabiny, pitu pitu. Poirytowało mnie natomiast, że Willow jak gdyby nigdy nic nosi te śmieszne rajstopy, które nosi sobie Hardy jako Hardy, a w dodatku miał t-shirt z jego logiem. Oni nawet nie próbują udawać, że to ktoś inny najwyraźniej. Póki co jestem mocno zawiedziony, ale liczę na jakieś promo, kilka słów na żywo od niego z ringu.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

TNA nie ukrywa że Willow to Hardy, komentatorzy otwarcie mówią o tym że obecna postać to tylko i wyłącznie alter ego Jeffro. Może i dobrze, w dzisiejszych czasach nie ma zbytnio sensu ukrywać tego typu spraw, i bawić się w szopki Abyss/Park skoro każdy jeden fan wie o co w tym wszystkim chodzi. Imo, dobra decyzja ze strony TNA, gdyby udawali że to dwie różne postacie wszyscy by narzekali, ale jak widzę i teraz im hejtu nie brakuje. Ja jak na razie jestem nastawiony pozytywnie, Willow wydaje się dużo ciekawszy niż Jeffro w zwykłej odsłonie. Ciekawi tez bezpardonowy atak na Spuda, fani cukierkowej postaci Hardasa lekko się zdziwili, komentatorzy jak nakręceni powtarzają że to "dużo bardziej agresywna i brutalna" odsłona Jeffro. Może być ciekawie.

Swoją drogą wybiegając mocno w przyszłość fajnie by było gdyby na koniec tej postaci okazało się że wg story tak naprawdę Willowa odgrywał ktoś inny kto ukradł pomysł Jeffro. Chociażby żywa legenda Fatt Hardy. :waving: