Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2014 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Elimination Chamber

WWE_Elimination_Chamber_poster_(2014).jpg

23 Luty 2014

Minneapolis, Minnesota ; Target Center

Promo:

http://www.youtube.com/watch?v=lslrvw5HfPU

http://www.youtube.com/watch?v=lslrvw5HfPU

Theme song:

http://www.youtube.com/watch?v=1QqY-8mohxo

Oficjalna karta

Tag Team Match

Kickoff Tag Team Match

20140217_LIGHT_EC_Kickoff_HOMEPAGE_SUN.jpg

Cody Rhodes & Goldust vs. Ryback & Curtis Axel

WWE World Heavyweight Championship Elimination Chamber Match

20140130_EP_LIGHT_EC_matches_6man_HOMEPAGE.jpg

Sheamus vs. Christian vs. Randy Orton © vs. John Cena vs. Antonio Cesaro vs. Daniel Bryan

6-Man Tag Team Match

20140127_EP_LIGHT_EC_matches_wyatts-shield_C-homepage.jpg

The Wyatt Family vs. The Shield

Single Match

20140127_EP_HP_EC_Batista_DelRio.jpg

Batista vs. Alberto Del Rio

Intercontinental Championship

Single Match

20140214_EP_LIGHT_EC_matches_bigeswagger_C-homepage.jpg

Big E Langston © vs. Jack Swagger

Tag Team Championship

Tag Team Match

20140214_EP_LIGHT_EC_matches_outlawsusos_HOMEPAGE.jpg

The New Age Outlaws © vs. The Uso's

Single Match

20140217_LIGHT_EC_OneilYoung_HOMEPAGE.jpg

Titus O'Neil vs. Darren Young
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

2

• patryniu

1

• Bryx

1

• Anonymus

1

Top użytkownicy w tym temacie

No chyba najwyższy czas coś tutaj ruszyć. Może na początek krótko Batista vs Del Rio bo nie ma tu o czym pisać. Jak zawsze między RR a EC jest problem co w tym okresie zrobić ze zwycięzcą RR i pojawiaja sie takie mini programy na jedno ppv. Batista oczywiście wygra, nie dziwie się że Del Rio jest niezadowolony że został rzucony na pożarcie no ale przynajmniej zobaczymy po raz pierwszy w jakiej formie powrócił Dave i to jedyny ciekawy aspekt tego starcie. Aczkolwiek mam złe przeczucia...

Wyatt Fmily vs Shield tez raczej krótko. Ogólnie fajnie że zrobili tą walkę bo wielu na nią liczyło a Shield chyli się ku upadkowi więc to ostatnia szansa. No i bardzo rzadko widzimy starcia heel vs heel a tu mimo to nawet program jest ciekawie prowadzony. Wygrać raczej muszą Wyatt'ci. Będzie jakaś spinka między Ambrosem a Romanem, spodziewam się czegoś w stylu sytuacji między Show'em a Ortonem na ostatniej WM. Seth będzie gdzieś poza ringiem leżał, Roman będzie się szykował do spear'a, Ambrose się zmieni na chama jak często ma to w zwyczaju ostatnio, szybko zaliczy siostrzyczke Wyatt'a a Roman będzie się tylko przyglądał z politowaniem i mu nie pomoże (tak wiem jak zabrzmiało to zdanie ;P). Później Ambrose będzie obwiniał Roman'a za porażkę, że nie przerwał pinu a mógł i rozpad Shield przechodzi na kolejny level. Innego wyjścia raczej nie ma zwłaszcza że skoro Wyatt jest szykowany na Cene to musi wygrywać.

No i wbrew pozorom moim zdaniem starcie o Intercontinental Championship wcale nie jest takiie oczywste jak na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać. W sumie juz o tym pisałem w dyskusji o Cesaro ale i tu należy. Jeżeli Swagger przegra to co z tego mamy? Nic... Big E dalej nic nie robi z pasem, Amerykanie wracają do pkt wyjścia czyli jobberki, ewentualnie się rozpadają i mamy kolejny sztampowy rozpad teamu. A jeżeli Swagger wygrywa sprawa wygląda zupełnie inaczej. Antonio wychodzi z komory z pustymi rękami podczas gdy Jack zostaje mistrzem i rolę się odwracają, teraz to Jack stanie się ulubieńcem Coltera. Cesaro który zbiera ostatnio pochlebne opinie przechodzi turn i na WM walczą o pas IC który Cezaro powinien zgarnać. A Langston? To już co prawda bardziej fantazyjna teoria ale czy nie fajna? Po coś zaczęli gadać o tym że Dean nie broni pasa i po coś ten open challange był. Jest opcja że jeżzeli te open challenge będą kontynuowane w końcu odpowie na niego Roman ale ja bym to widzial inaczej. Na raw po spinie między Shield Amrose wychodzi do ringu sam chcąc udowodnić że możze obronić pas bez pomocy. Na wyzwanie odpowiada właśnie Langston i dzień lub tydzień po stracie IC zgarnia pas US by zawalczyć o niego na WM z Romanem który będzie chciał raz na zawsze udowodnić że jest lepszy. Tam pasa nie wygrywa przez interwencje Ambrose'a i generalnie nikt nic na tym nie traci. Znaczy dobra Ambrose i Rollins traci ale wiadomo że to Roman i Langston są ulubieńcami władź i najwazniejsze że żaden z nich nie traci na takim roozwiązaniu. Dlatego nie skreślałbym szans Swagger'a aczkolwiek wiem że teoria może okazać się zbyt złożona jak na WWE ;P

No i ME czyli Elimination Chmaber Match. No i opcje są w zasadzie dwie chyba się zgodzicie. Orton albo Bryan. Ja osobiście uważam że Bryan jest opcją lepsza dla biznesu bo starcie Orton vs Batista na WM nie wzbudzi żadnych emocji, obaj zostaną wygwizdani, Batista nie dostanie żadnego popu a jeżeli zgarnie pas to 75tys ludzi będzie chantować w tym momencie 'Daniel Bryan'. A jakby to wyglądało? A skoro Batista i tak nie zbiera popu to po co trzymać go jako face'a. A i samą reakcję fanów można użyć jako sensowny argument do heelturnu i starcie Bryan vs Batista lub ewentualnie triple threat byłoby o niebo lepszym posunięciem niż Orton vs Batista. Przecież odpowiednio zabookowane starcie Bryan mistrz z heelowym Batistą który w takim układzie byłby przedstawicielem authority to by był kompletny szał na trybunach. No ale znów obawiam się że do tego nie dojdzie i na dodatek obawiam się że w tą walkę wtrąci się Kane i doprowadzi do porażki Brayn'a...

Dojda jeszcze pewnie TT NAO vs Usos ale mozliwe że w preshow i może divy o ile Naomi będzie w stanie walczyć. Innych pomysłów narazie nie mam.

Gala już za niecały tydzień, więc czas wypowiedzieć się na temat karty i tego co przygotowała nam federacja ze Stamford przed ostatnią prostą do WrestleManii:

Batista vs Alberto Del Rio - Walka ma niby jakieś swoje podłoże. Wojna na Twitterze, konfrontacje na tygodniówkach, czy wyrzucenie Del Rio z RR Matchu właśnie przez ''Animala". Jednak czy naprawdę ktoś wierzy w wygraną Del Rio? Czy są na to jakiekolwiek szanse? Klocek powrócił po czterech latach przerwy, z miejsca dostał wielki push, na który swoją drogą nie zasłużył i po wygraniu Royal Rumble zdobył bilet na Main Event Najważniejszej Gali. Musi zostać podpromowany, poza tym nie walczył w singlu od kilku lat i będzie to dla niego taki ''test'' by sprawdzić czy rzeczywiście da rade wytrzymać kondycyjnie, a jak nie to do dwójki Orton/Batista zostanie wrzucony od dawna zapowiadany Bryan by zakryć braki ringowe obojga. Meksykanin będzie przeważał przez większą część walki, a Klocek będzie zbierał siły, a gdy przyjdzie odpowiednia pora, wykona zryw i pokaże nam jakąś siłową akcję. Oczywiście wcale się nie zdziwię jak zabookują Alberta w squashu (ot taka mała kara za groźby odejścia z fedki ;)).

Wyatt Family vs Shield - Jeśli chcą rozpadu ''Tarczy'' to lepszej okazji już nie będzie. Szkoda tylko, że nie zostawili tego na WrestleManię zamiast pakować Bray'a w feud z Jaśkiem, ale trudno. Kiedyś musiało do tego dojść, a przecież dwie dominujące stajnie nie mogą ciągle się wymijać (nie byłoby to większym problemem, gdyby wciąż istniał podział na rostery ...). U Tarczowników od jakiegoś czasu iskrzy, przede wszystkim na linii Ambrose-Reigns. Widać, że ta dwójka nie może już ze sobą współpracować tak jak wcześniej i wszystko robią z tzw. łaską. Zapewne to zaważy na ich porażce, Dean zostanie przypięty, będzie miał pretensje do partnerów, a Roman mając już go serdecznie dość wykona mu Spear - przechodząc tym samym długo wyczekiwany Face Turn. Mówi się o walce na WM'ce z udziałem wszystkich członków Shield (jeśli nie sprawdzą się plotki o Triple Threat Matchu o WWE World Championship), ale czemu by nie zrobić walki single? Tak na dobrą sprawę Rollins mógłby w tym wszystkim odgrywać inną rolę - obaj chcieliby go przeciągnąć na swoją stronę, a ten ostatecznie musiałby dokonać wyboru. To jedna z możliwych opcji do przedyskutowania, ale poczekajmy do zakończenia EC PPV. Wszystkie karty zostaną wówczas odkryte. Co do walki z Wariatami. Spodziewam się mocno stiffowego brawlu z paroma widowiskowymi akcjami i mocnym zakończeniem. Rodzinka ma wygraną jak w banku - Wyatt szykowany jest dla Ceny (ktoś musi Jankowi jobbnąć), więc musi zostać należycie podpromowany. Wejście z Johnem do ringu w dodatku na WrestleManii to zaszczyt i okazja do wybicia się.

Intercontinental Championship - Big E w moim odczuciu nie radzi sobie jako mistrz, ale tak jest z każdym Mid Cardowym mistrzem, który nie dostaje konkretnych rywali i programów, a zamiast tego upychany jest w Pre-Showach. Wreszcie coś porządnego, szkoda tylko, że nie wpadli na ten pomysł wcześniej - mieliby więcej czasu na podgrzanie emocji i rozkręcenie feudu, a tak znowu dostaniemy zapychacz z jakimś tam tytułem w tle. Dlaczego w tym wypadku użyłem słów ''coś porządnego''? Chodzi o emocje i sytuację jaką obserwujemy wśród Amerykańców. Swagger, pretendent do pasa ostatnimi czasy jest linczowany przez Zeba, ponieważ nie radzi sobie tak dobrze jak jego partner - Cesaro - który zapewnił sobie miejsce w Komorze. Zapewne w głębi duszy uważają go za słabe ogniwo. Taka sytuacja nie mogła trwać w nieskończoność i na ostatnim nagraniu SD! Jack wziął się w garść i wreszcie ugrał coś poważnego. Zdobył shota na pas. Pytanie co dalej? Jedyną sensowną opcją w tym wypadku jest zgarnięcie pasa przez Szwagiera i walka na WM'ce z Cesaro, który szans na ''złoto'' nie ma. Po takim obrocie spraw to Jack wróci do łask, a Antek zostanie odsunięty na bok, zbuntuje się, mamy kolejny Turn i gotowy program na jubileuszową galę. Feud heel-heel nie wchodzi w grę, więc kto miałby przejść na ''dobrą stronę mocy"? Kompletnie nie widzę Cesaro jako dobrego gościa, zwłaszcza że będzie feudował z rodowitym Amerykaninem, który nie cierpi cudzoziemców. W tym wypadku Jack założyłby kostium Kapitana Ameryki, Colter to jego najwierniejszy druh - Bucky i obaj mogą ratować USA głosząc wkoło swoje sławetne już hasło: "WE THE PEOPLE". Obawiam się jednak, że to właśnie Antek będzie tym dobrym, podlizującym się publiczności nie-amerykanem (tak jak to było w przypadku Del Rio, gdy ten jeszcze paradował z pasem jako Face) ... Po walce nie oczekuję cudów, ale w połączeniu z technicznym stylem Swaggera oraz siłą i zwinnością (jak na swoje gabaryty) Big E, a także mając w posiadaniu sporą dawkę czasową starcie może oglądać się przyjemnie. Jack to jak dotąd najpoważniejszy pretendent do pasa od czasu, gdy zdobył go ex Langston.

Elimination Chamber Match - Stawka duża bo nie tylko przepustka do ME WM'ki, ale i obecnie jedyne ''złoto'' federacji WWE. O składzie nie ma sensu pisać; o połowie zresztą wypowiadałem się w dyskusji o WWE Championship. Cokolwiek by się nie stało stawiam w ciemno, że to Randall wyjdzie z hali ze swoim beltem na ramionach. Szkoda, że WWE nie jest trwałe w swoich decyzjach od początku do końca i nie dali wdupić mu ze wszystkimi rywalami na tygodniówkach. Tak, wchodząc do Komory z przegranej pozycji i wygrywając tą walkę stałby się wiarygodnym rywalem dla Batka i wymazałby wcześniejsze błędy z oczów Authority. Przede wszystkim trzeba go dobrze rozpisać. Mówię tu o konkretnym, mocnym bookingu - nie miałbym nic przeciwko, gdyby wyeliminował wszystkich swoich rywali. Oczywiście nie sam od siebie, po swoich własnych akcjach, ale wykorzystując zamieszanie i wrodzone cwaniactwo. Na końcu zapewne dostanie Dragona i kwestia tego jak WWE zamierza to rozegrać. Czy planują dołączyć Daniela do walki o pas na WM'ce, aby jeszcze bardziej podnieść jej star power i zagłuszyć hejty dla Klocka i Push Killera? Od tej decyzji wiele zależy. Jeśli nie, to mogą wykorzystać motyw z interwencją Kane'a czy nawet samego Huntera. Albo mam inną teorię. Bryan zdobywa pas, ale Triple H, mając w rękach władzę karze mu bronić go jeszcze dziś i wykorzystując jego zdziwienie wykonać mu Pedigree i ''oddać'' pas Ortonowi. W tym wypadku Daniel odpuściłby sobie przynajmniej na jakiś czas rewanż i rozpoczął program z Nochalem o równe traktowanie ...

deathnotep.png

angle_02.gif

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

EC już jutro w nocy, czas podsumować to co nas czeka.

Cody Rhodes & Goldust vs. Ryback & Curtis Axel - Kick Off jest taki na odwal, walka porywać nie będzie, bo Rajbeck i Axel, ale to może być nawet zapowiedź rozpadu rodzinki, tak więc warto to zobaczyć.

Sheamus vs. Christian vs. Randy Orton © vs. John Cena vs. Antonio Cesaro vs. Daniel Bryan EC Match - Podsumujmy szanse wszystkich zawodników. Sheamus, Christian i Cesaro odpadają od razu. Wyobrażacie sobie Main Event o WWE WHC na WM'ce? No chyba nie. Dalej mamy obecnego mnistrza, czyli Ortona. No i tu Viper ma chyba największe szanse. Bardzo często jest tak, że zwycięzca często przegrywa przed PPV, tutaj dostał wpierdol nawet od 4 o ile się nie mylę. Ale to jest zbyt proste, myślę, że WWE będzie chciało coś namieszać. I tu lecimy do Daniela Bryana. Nie po to WWE tak pompuje ostatnio Daniela, promuje wszędzie Yes Movement, podburza ludzi do krzyczenia 'YES'. I może być tak, że to Daniel trzyma pas do WM'ki, Orton żąda rewanżu i dostaje go na WM'ce w Triple Threat Matchu. Ale jeżeli Bryan nie wygra, to znając życie przeszkodzi mu ktoś z zasobu Kane/HHH/ktokolwiekinnyzktórymBryanbędziemiałfeud. No i jest jeszcze Cena. Ale jego szanse są małe, bo najprawdopodobniej na Wrestlemanii czeka go Wyatt. Tak więc zwycięstwo zostanie rozdzielone między Bryana a Ortona.

The Wyatt Family vs. The Shield - Ludzie się jarają tym pojedynkiem, czemu wcale się nie dziwię, bo emocje sięgnęły zenitu na ostatnim RAW, gdzie w końcu doszło do bójki. Wyatty wygrają, topewne, bo trzeba Braya podbudować. Tutaj możemy być również świadkami definitywnego rozpadu Tarczy.

Batista vs. Alberto Del Rio - Ehh, naprawdę, forma Baptisty jest fatalna, nie wiem, ten pojedynek będzie trwał max 10-15 minut. Batista nigdy nie był mistrzem techniki, a teraz jest jeszcze gorzej, jego spear jest fatalny, po prostu do niczego cały Batista. Przez coś takiego Del Rio odchodzi z federacji, bo szlag go trafia, że musi podkładać się komuś takiemu tylko dlatego,że powraca po latach i z dupy wygrał RR.

Big E Langston © vs. Jack Swagger - A ja bym chciał, żeby Big E stracił pas. Ktoś tam kiedyś na forum pisał, że jak Szwagier wygra pas, a Cesaro przegra, to potem czeka nas pojedynek na WM'ce Szwagra z Cesaro i mi to pasuje. Także tu trzymam kciuki za Dżeka.

The New Age Outlaws © vs. The Uso's - Staruszki vs Naprawdę bardzo fajny team, który i tak pasów nie dostanie, a szkoda, bo zasłużyli. Walka będzie pewnie nawet dobra, ale bez szału. Pasy zostaną.

Titus O'Neil vs. Darren Young - Co? No bez jaj, walka będzie miała z 5 minut, bo EC match zawsze dosyć długi. I po co pchać takie coś do karty? Na pre show zamiast rodziny i eks-heymanów tak, ale nie do głównej karty! Titus wygra, słyszałem że oficjele chwalili go za ostatnie promo.

Gala będzie średnia, najciekawsze pojedynki to Shield vs Wyatty i EC Match. Dziękuję, dobranoc, przekonamy się w niedzielę w nocy, ja dopiero w poniedziałek.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Titus O'Neil vs. Darren Young - Co? No bez jaj, walka będzie miała z 5 minut, bo EC match zawsze dosyć długi. I po co pchać takie coś do karty? Na pre show zamiast rodziny i eks-heymanów tak, ale nie do głównej karty! Titus wygra, słyszałem że oficjele chwalili go za ostatnie promo.

Też uważam że to bynajmniej nie jest materiał do ppv i zgadzam się że Titus powinien to zdecydowanie wygrać ale... Nie mogę się pozbyć wrażenia że juz to gdzieś widziałem. Sytuacja jest praktycznie identyczna jak rozpad Cryme Time w 2010. Tam też ten większy czyli Shad przeszedł heelturn, stiwerdził że JTG go ograniczał, dostał nowy theme song, nowy ring gear a JTG został w starym gimmnicku. I tam też wsszyscy byli pewnie że Shad zmiecie byłego partnera i może nawet się zakręci koło jakiegos midcardowego tytułu. A jak to się skonczyło? Gaspard przegrał na ppv i chyba zaraz po tym został zwolniony a JTG jest w federacji do dzisiaj. Co prawdo jako największy jobber ale jest. I bardzo bym nie chciał żeby tu sie historia powtórzyła bo Titus ma potencjał a Yonug jest kompletnie niejaki. Wolałem go w gimmnicku z NXT, wtedy przynajmniej bym wyrazisty.

No i tak krótko o dwóch walkach o których się wczesniej jeszcze nie wypowiadałem. Czyli dwóch walkach teamowych. Preshow jest kompletnie z dupy a na dodatek walki tej czwórki oglądaliśmy już nie raz i nie dwa razy na tygodniówkach. No ale ciężko tu typować. Jeżeli Rhodesi mają faktycznie walczyć na WM mimo że wszyscy temu ostatnio strasznie przeczą to tutaj przegrają i ktoś do kogoś będzie miał pretensje bo ostatnio wsszystko przegrywają. Natomiast jeżeli nie mają się rozpadać to tutaj powinni wygrać bo ostatnio wszystko przegrywają i się im należy. Wiec no ciężko przewidzieć. No i walka o tytuły. NAO długu pasów trzymać nie będą ale raczej wydaje mi się że do WM je dotrzymac powinni i mam w sumie nawet nadzieje że tak będzie. Czemu mam nadzieje że dwóch starców obroni pasy w walce z mega utalentowanym i niedocenionym teemem? A z tej prostej przyczyny że jeżeli NAO będa trzymać pasy do WM to mamy szansę na jakiś fajny program w dywizji tagów zakończony na WM i tam niech nawet Ci Usosi zgarniają pasy bo im się należy. A jakby teraz je zdobyli i NAO wróciliby na emeryture to niestety ale żadnego programu nie dostaniemy zwłaszcza że ostatnio sporo teamów się rozpadło.

Sheamus vs Christian vs Randy Orton© vs John Cena vs Cesaro vs Daniel Bryan- Dziś przeglądałem konkurencyjne fora, jaki strony i stwierdzam, że wszyscy stawiają na Ortona, ale żeby się nie przeliczyli. Właśnie Randy Orton człowiek, który nie wygrał ani jednego Elimination Chamber Matchu i teraz ma go wygrać? Jakoś w, to nie wierze. Patrząc na to, co się dzieje z jego obecną postać, to kompletna masakra kaszana i chłam aż się nie chce go oglądać jest ospany nie, jaki i do dupy zerowy mistrz taka prawda. Teraz od RR podkładał się każdemu Bryan go zniszczył później Cesaro i Cena. Tutaj najbardziej będzie miał przejebane Christian, który już i tak nic nie osiągnie w WWE po za Jobberka i Mid-Card'em podobno ma ktoś wbić i go zniszczyć nie, którzy typują, że to będzie Brock Lesnar ja też właśnie mam nadzieje, że to będzie właśnie on, ale po za, nim są też Swagger i być może Mark Henry, więc nigdy nic nie wiadomo ale dostaniemy tutaj miła niespodziankę i wbije Brock, który zmasakruje Christiana przed klatką niebawem kończy mu się kontrakt z WWE i podobno nie chcą z, nim przedłużać umowy, więc za pewnie zeszmacą go nawet nie dadzą mu dojść do klatki. Co do eliminacji, to z pewnością Cesaro kogoś ważnego wyeliminuje i tym kimś będzie za pewnie Sheamus, jeżeli Brock Lesnar wbije, to większość za pewnie zostanie przez niego wyeliminowana. I tutaj oczywiście Daniel Bryan tutaj wszystko będzie robił Kane, ale za te ataki co nastąpił na RAW i Smackdown to Bryan mu sprawi łomot w tej klatce czym jeszcze bardziej się wypromuje nie zdziwię się, jeżeli mu Cena pomoże, bo widać jest jego wielkim mentorem co usłysze jego Theme na RAW, to pojawia się uśmiech na twarzy Johna, więc Bryan i Cena za pewnie sprawią łomot Kane'owi w klatce,. We finale przewiduje Bryana i i być może Lesnar, jeżeli ten oczywiście wbije do tej klatki jak nie Lesnar, to Cesaro i Bryan zostaną na końcu ciężko wytypować. Ja nie będę walił na ślepo i strzelał na Ortona, bo jeżeli obroni pas, to za powiada się nam kolejny nudny Main Event na WrestleManii. Może dostaniemy jakieś nie złe jebniecie i Cesaro zgarnie pasy?, to by było kozackie :$. Co do przejęcia pasów, to obstawiam Daniela Bryana, jeżeli Brock Lesnar nie wbije.

Typ: Zaryzykuje Daniel Bryan!

The Wyatt Family vs The Shield- Czuje tutaj totalny rozpierdol i mam nadzieje, że publika wybuchnie wielkim chantami w stronę tarczy i wyatt'ów, którzy z pewnością stworzą niesamowite widowisko. Mam nadzieje że to będzie zajebiste starcie wyczekiwałem jej już od Survivor Series i doczekałem się w końcu. Oczywiście, tutaj będzie kilka spięć na początku walki pomiędzy Ambrose'em, a Rollins'em. Patrzcie teraz, to tak wygląda Seth Rollins robi wszystko, żeby tarcza się nie rozpadał, ale w końcu Roman go wyeliminował na Royal Rumble czyż nie? Więc teraz może przyjść czas, kiedy to ten się od niego odwróci i razem z Ambrose'em wykiwają Romka i pójdą w babuko. Tu obstawiam Wyatt'ów, bo będzie rozpad na końcu gali za pewnie Ambrose i Rollins wykiwają Romana lub wszyscy się pokłócą i sami zaczną się napierdalać.

Typ: Wyatt Family.

Batista vs Alberto Del Rio - Wow! Ile ta walka będzie trwała co najmniej 6 min? Przecież, to jest tylko po to, żeby Batista zniszczył Del Rio i pokazał jaki, to on jest silny, więc na bank będzie Batista Bomb na stół komentatorski nie zdziwię się, jeżeli dostaniemy tutaj stypulacje DQ przed rozpoczęciem walki, więc na bank będą emocje. Za pewnie Batista udowodni jaki, to on jest kozacki i, że jest tylko jeden zwierzak w WWE. Tutaj za pewnie zobaczymy Speara, Batiste Bomb, możliwe, że Batista użyje w końcu telewizorka oby. Podobno kontrakt Alberto się kończy, więc niebawem odejdzie z WWE, więc teraz podłożą go Dave'owi, który go zniszczy.

Reszta walk, to nie jest już taka ciekawa. Z pewnością publiczność będzie się domagać CM Punka i będą chantować, a tego to już nie zagłuszą :)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Czas już zaczynać

The Rhodes Brothers pokonali Rybaxel (8:21) - Walka jak walka, było całkiem fajnie, aczkolwiek jak na standardy PPV to co najwyżej średnio. Ten pojedynek i tak spełnił moje oczekiwania, o dziwo nie był zbyt wolny, natomiast ja, licząc na rozpad Rhodesów postawiłem tutaj na Rybaxel, tym bardziej, że Axel miał członka swojej rodziny przy ringu. Ale na zwycięstwo Rhodesów nie mam co narzekać, nadal w ringu dają dobre walki. Ode mnie ** i 1/2*

Big E Langston pokonał Jacka Swaggera i zachował pas IC (12:30) - Świetna walka o pas IC! Bardzo dużo kontr, i chociaż dwa lub trzy zauważalne botche były, to jednak nie przysłoniły całego obrazu walki, która była po prostu doskonała. Tak myślałem, że to Langston zgarnie pas, natomiast liczyłem na niespodziankę w postaci Swaggera. Nic z tego, ale wiele Jack na tej porażce nie stracił, bo stawiał opór bardzo długo, i był dwukrotnie blisko wygranej. Kupili publiczność. Ode mnie *** i 1/4*

NAO pokonali The Uso's i zatrzymali pasy TT (9:15)- W miarę dobra walka, trochę miejscami brakowało tempa, ale i tak bracia podciągnęli ten pojedynek do poziomu 'w miarę dobry'. Trochę szkoda, że bracia nie zdobyli pasów, bo byłem zdecydowanie za nimi w tej walce, z tego też powodu, że siedzą w WWE już bardzo dużo czasu a brakuje im tych pasów, zdecydowanie zresztą na nie zasługują. Ale są i tacy, którzy cieszą się ze zwycięstwa NAO, pewnie w większości. Sam pojedynek jak już mówiłem w miarę. Ode mnie ** i 3/4*

Titus O'Neill pokonał Darrena Younga (6:22) - Tak jak się można było spodziewać, walka nie porwała publiczności, ale i nie za bardzo odwracali oni uwagę od pojedynku. Tak naprawdę to tylko był 'Who Cares Match', ale nie było tak źle, kilka całkiem fajnych akcji, i co najważniejsze - Titus wygrał. Ode mnie **.

The Wyatt Family pokonali The Shield (22:43)- Kapitalny pojedynek! Wiadomo było, że ta walka będzie fantastyczna i jak najbardziej spełniła pokładane w niej nadzieje! Mnóstwo świetnych kontr, zwrotów akcji, zmian przewag itd! To była genialna walka, i tylko zdziwiło mnie, że to Reigns został przypięty, bo wydawało mi się, że lider to przetrwa. Wielka walka na tym EC! **** i 1/2*

Batista pokonał Alberto Del Rio (7:09)- Średnia walka obiektywnie patrząc. Publika 100% za Del Rio, wygląda na to, że jeden mocny face będzie musiał być podczas ME WrestleManii, ponieważ jak ktoś na forum wspominał - przy dobrej karcie, podczas ME publiczność wyjdzie z hali. Tutaj nie było tak źle, natomiast daleki jestem od stwierdzenia, że było dobrze. ** i 1/4*

Randy Orton wygrywa EC match (37:34)- Naprawdę dobra walka, aczkolwiek końcówka mnie trochę zawiodła, bo Ortonowi, chociaż i tak go nie lubię - nic nie daje. Wygrał przy pomocy Wyattów i Kane'a, bo samemu niewiele by zdziałał, zresztą w tej walce pokazał najmniej, a akcją tej walki był zdecydowanie ten Frog Splash Christiana z krawędzi komory. Tak jak mówiłem, pojedynek nie zawiódł aczkolwiek sposób w jaki wygrał Orton już tak. Ode mnie ****

Podsumowując - Nie takie EC straszne jak je malują. Mówiło się, że gala będzie arcych***jowa, tymczasem była 'w miarę'. Nie powiem bym jakoś szczególnie był zadowolony po tej gali, natomiast spełniło to PPV wymogi karty, i sprawiło, że nie będziemy chcieli o nim jak najszybciej zapomnieć. Mogło być jeszcze lepiej, więc tak - całkiem przyjemny pre show, bardzo dobry opener, NAO i Uso dali radę, Titus z Darrenem przeciętnie, ale nie ssali, Wyattci vs Shield to poezja, Del Rio z Batistą przeciętniactwo w czystej postaci, i dobry Main Event. Ile to daje? Całkiem fajną galę, ale moim zdaniem, odrobinę słabszą od dobrego RR. Ode mnie *** i 1/4* i teraz jesteśmy już na ostatniej prostej w drodze do WrestleManii!

Starałem się generalnie nie przewijać gali, bo bądź co bądź - jest to moje ulubione PPV gali. W tym roku po unifikacji pasów mistrzowskich dostaliśmy tylko jedną walkę w klatce - nie wiem czy to dobrze, czy źle. Chyba gorzej, ja zawsze lubiłem te walki, zwłaszcza kilka lat temu świetnie się to oglądało.

Jeśli chodzi o mocne strony tego PPV, to były to Bad News Barrett - bez kitu, moim zdaniem Wade dodaje trochę zdrowego trollingu do tygodniówek czy ppv swoimi komentarzami, tak było i tym razem. Zgryźliwe komentarze odnośnie ilości zdobytych medali na olimpiadzie przez Amerykę i Rosję - imo spoko.

Najlepszą i naprawdę dobrą walką Elimination Chamber PPV było niewątpliwie 3 vs 3, czyli Tarcza vs. Rodzinka Wyattów. Nie pamiętam specjalnie początku, ale z każdą minutą walka nabierała tempa, publiczność została porwana, mocno stała za Romanem. No właśnie, Roman - znowu mocno rozpisany, choć już bez przesady, jak na Royal Rumble. Krótko mówiąc - sporo fajnych akcji, dobre tempo, fajnie się oglądało.

Aj vs Cameron przemilczę. Raz, że przewinąłem. Dwa - jeśli o pas dywizji kobiet walczy jakaś miernota z Tough Enough, dla której najlepszą walką w historii jest Alicia Fox vs. ktoś tam, no to nie ma co komentować.

Main event nie wiem jak ocenić. Obrona pasa raczej przewidywalna. Dużo w tego typu walce nie można zaprezentować, co już nie było wcześniej pokazane. Było włażenie do klatki przez HBK, były podmianki zawodników. Nie umiem ocenić ani pozytywnie, ani negatywnie zjawiających się nagle Wyattów - odpierdalają super moce niczym Undertaker.