Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Odbudowanie BGZ

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Wrzuciłem w ten wątek, gdyż polecił mi go Kosaki, a nie widzę powodów żeby typer miał zaszkodzić forum, i będzie prowadzony - jeśli nie przeze mnie to przez Rejdena, ale prowadzony będzie czy ktoś jest za, czy ktoś jest przeciw, czy ktoś jest za a nawet przeciw. Wątek faktycznie jest przesadzony, bo nie jest to forma odbudowania BGZ'a, natomiast nie uważam by HOF miało zaszkodzić forum, więc zostaje.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kosaki

16

• Bryx

5

• Brem

5

• Myers

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Newsy jak zwykle padły, a było tak fajnie, Taker stara się to jak na razie trzymać, zobaczymy jak wyjdzie, bo też się zobowiązałem. Facebook cały czas działa, staram się wrzucać wszystko na bieżąco, robię to sam, więc wygląda to jak wygląda. Jakieś pomysły co do funkcjonowania fb?

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Co do funkcjonowania fb nie mam większych zastrzeżeń. Nie koniecznie co prawda wrzucałbym tam wszystkie wyniki czy media bo sie robi czasem trochę spam, bardziej bym się skupił na dyskusjach newsach, głosowaniach itd itp wyniki i media bym przystopował. A no i jeżeli ktoś umię robić ankiete na fb (chciałem to zrobić ale nie wiedziałem jak a nie miałem czasu się zagłebiać ;P) niech zrobi ankiete na zasadzia 'Czemu nie udzielasz się na forum' ;P Bo tam jest ponad 200 lajków więc możnaby było spróbowac zrobić coś żeby chociaż część z tych ludzi wróciła do udzielania sie.

Facebook usunął już chyba możliwość ankiet. Okej, przystopuję z mediami, zostaną tylko główne tygodniówki i PPV. Ale można zapytać po prostu.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Newsy spokojnie da się uratować, potrzebowałem jednak na to czasu, bo trzeba było od podstaw tworzyć ludzi do tego, jak wiadomo Yao odszedł, z Xebem nie ma absolutnie żadnego kontaktu, Clown już jakiś czas nie pisał. Teraz jednak mamy jako taki harmonogram, a nie ukrywam, że jeszcze chciałbym zaangażować Counta albo Whispera, a może i uda się namówić kogoś ze starszej gwardii (chociaż to tak prawdopodobne jak dołączenie Sabinqa do BGZ). Potrzeba jednak komentarzy POD NEWSAMI. I do tego zachęcam wszystkich na forum, nieważne jaki macie kolor, komentujcie newsy, to daje kopa, uwierzcie w to...i uwierzcie w The Shield przy okazji :t_up:

• 1 miesiąc temu...

Odnośnie tego co napisał Daimon w gadulcu, proszę się wypowiadać tutaj:

Do tego trzeba mieć trochę czasu. Nie jestem grafikiem ale mogę podać parę pomysłów. Jeżeli chodzi o podział to niektóre rzeczy można delikatnie pozmieniać:

We Wrestling Informacje Wrzucić wyniki a wyrzucić Biografie, Felietony, Artykuły, Wywiady. Zrobić z tego oddzielny dział W którym już na wierzchu byłby podział na te 4 tematy. Dyskusje są git, ale uważam, że ankiety powinny zostać tam przesunięte, bo już nie raz się zdarzało, że temat z ankiety był gorąco komentowany (chyba o Punku) więc przesunięcie ankiet wydaje się logiczne. Reszta w porządku.

Druga opcja to sortowanie federacją. Tj. newsy zostają. Ale wyniki, dyskusje, raporty, download byłyby po prostu oddzielnie w każdej kategorii federacji czyli WWE, TNA, Inne.

Kolorystyka jasna się u nas wyróżnia, i moim zdaniem forum jest przez to bardziej przejrzyste. Jednak zmiana barwy nie zaszkodziłaby. Ja proponowałbym zielone jasne barwy, ewentualnie bardziej niebieski, wyraźniejszy delikatnie. A co do loga? Hmm, na pewno to co mamy teraz jest dobre, ale odświeżyć by się przydało. Po prostu inne tło, innych wrestlerów, ale w podobnej stylistyce i jesteśmy w niebie. Ponadto liczę na dodanie w logo linku do fb.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Jeśli chodzi o działy to uważam, że obecny podział, który wyewoluował przez lata jest optymalny.

Ewentualnie można by z biografii itd zrobić osobną kategorię, ale potrzebne byłyby nowe ikonki działów, bo obecnie to są subfora i mają te same ikonki.

Co do logo już utworzyłem temat gdzie można wstawiać swoje prace z nowym logo.

Zmian w wyglądzie forum obecnie nie przewiduję, może za jakiś czas coś o tym pomyślimy.

94370642845de365932a94.jpg

• 4 miesiące temu...

Od dłuższego czasu mówi się, że z BGZ'em nie jest za dobrze. Nie chodzi mi tutaj nawet o dyskusje, których jest mało i ludzie się nie udzielają.

Chodzi mi bardziej o samą "pracę" moderatorów, globali i nawet adminów.

Zacznijmy może od moich działów, tj. wyniki, media i OD. Osobiście pracuje mi się przyjemnie i bezproblemowo. Zawsze staram się wrzucać wszystko na czas i tak jak być powinno. Nikt z was nie wysyła mi wiadomości, że coś jest nie tak, więc stwierdzam, że pracuję nienagannie.

Z drugiej jednak strony przydałby mi się jakiś pomocnik. Zauważyliście pewnie, że niekiedy nie mam czasu i muszę szukać zastępstwa i nawet sam global na wynikach - fanfanfan nie zerknie, że coś jest nie tak (wiem, wiem - przejąłem od Ciebie wszystko). Czasem coś wypadnie i nie zdążę wrzucić i szukając zastępstwa mało komu się zechce zrobić to za mnie. Dziś ktoś zwrócił uwagę, że nie wrzucono "One Night Only". Ciesze się, że ktoś to zrobił bo uświadomiłem sobie, że nie panuję nad wszystkim i tak naprawdę potrzebuje pomocnika. Chodzi o pomocnika, który pomoże wrzucać mi tego o czym zapominam (One Night Only) i pomocnika, który będzie wrzucał wyniki ze sceny niezależnej, której kompletnie nie ogarniam i nie oglądam. Wiem, że mało kto w ogóle to ogląda, ale dział nie powinien stać pusty, prawda?

Kolejną sprawą są newsy. Newsy, które wrzucają Kosaki i Undertaker fan. W moim odczuciu przydałby się wam ktoś jeszcze. Można byłoby zaangażować Count'a jeżeli by się zgodził. Wasze newsy pojawiają się różnie i w różnej ilości. Przykładowo w paczce jest 10 różnych news'ów z czego 6 z nich jest kompletnie niepotrzebnych lub nieinteresujących, a pozostałe 4 już się wypaliły i każdy o tym wiem bo było o nich głośno tydzień temu. W dodatku zdarzyło się chyba, że wrzuciliście je raz na tydzień. Argumentujecie to sprawami osobistymi - jasne, każdy ma życie prywatne, ale jeżeli zobowiązaliście się do wypełniania swoich obowiązków, jeżeli jesteście MODERATORAMI lub GLOBALNYMI MODERATORAMI to powinniście zdać sobie z tego sprawę. Jeżeli problemy prywatne was przygniatają i pod każdym news'em będziecie pisać - "przepraszam za ilość, sprawy prywatne" lub "sory, susza jest" - to albo znajdźcie zastępce i wrzućcie obszerne, ciekawe wiadomości lub znajdźcie sobie kogoś innego lub zrezygnujcie ze stanowiska.

Nie jestem waszym szefem, ale ktoś powinien to napisać po prostu. Forum jest 4fun, ale satysfakcja z tego co się robi powinna być ogromna i poświęcić te 20 minut na sprawy forum to naprawdę mało. Praca, życie prywatne to jedno, ale zobowiązania wobec kogoś/czegoś innego (w tym przypadku forum) to drugie.

Następną sprawą jest dział "inne", a konkretniej głosowania na wrestler'a danego mc-a. Kosaki, zobowiązałeś się, że będziesz to robił - ok. Jak to przeczytasz wejdź w ten dział i spójrz ile osób oddało głos. Problem w tym, że założysz temat i to wszystko. Nie przypominasz o nim. Po przeczytaniu tego posta pewnie większość użytkowników dopiero dowie się, że "Wrestler m-ca" jest kontynuowany.

Ostatnia sprawa tyczy się komentowania tygodniówek. Sam szczerze mówiąc tego nie robię, więc piszę do ogółu, że przydałoby się to nadal robić żeby dyskusje ożyły. Jasne, że w WWE teraz nic ciekawego się nie dzieje i tak naprawdę nie ma co komentować, więc komentowanie na siłę nie jest dobrym pomysłem.

Jeżeli chodzi o Brem'a i Norbi'ego to też powinniście trochę działać. Siedzenie i marudzenie, że nic się nie dzieje, nikt nie przybywa, nikt się nie udziela nic nie przynosi. Trzeba odświeżyć to forum. Może nawet zrobić jakiś lepszy layout, jakieś ikonki, banner. Oczywiście nie chodzi o to, że wy osobiście powinniście się tym zająć, ale napisać jakiś temat, jakiś konkurs na logo, na layout na cokolwiek co pomoże postawić to forum na nogi. Tak na marginesie zastanawiam się dlaczego ikonka działu "wyniki" nie działa? Jesteście w stanie choćby to poprawić?

Ogólny nabór do ekipy powinien wyjść z waszej strony i POWINIEN zostać zrobiony bo mało ludzi w ekipie co wiąże się z tym wszystkim co wypisałem wyżej

Pozdrawiam i k***a, do roboty! :P

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Jak chcesz ogarnąc w jakikolwiek sposób ekipę, to musi się znaleźć admin, który to wszystko posprząta. Ja sam od pół roku nie wiem za co mam Globala, dawno powinien mi on juz być zabrany, a mimo to ciągle mam kolorek. Podstawą do wszystkiego jest ekipa, któą trzebaby ogarnać i ktoś, kto będzie co miesiąc chociażby kontrolował jej poczynania w postaci weryfikacji.

Druga sprawa to nowi użytkownicy, których kompletnie brak, no ale w sumie nie dziwne, skoro nie ma gdzie się zbytnio poudzielać przez brak dyskusji.

Trzecia sprawa akurat fajna, to powrót do aktywnosci paru VIPów, co cieszy, bo jeszcze z 2 lata temu, to wpis VIPa w SB był swego rodzaju zdziwieniem :D

Sygnał do zmian powinien iść z góry, od adminów, bo tak, przy ich nieobecności Twój post zaraz spadnie w dół i pewnie nikt z pomarańczowych nawet go nie przeczyta. :)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Sygnał do zmian powinien iść z góry, od adminów, bo tak, przy ich nieobecności Twój post zaraz spadnie w dół i pewnie nikt z pomarańczowych nawet go nie przeczyta.

Dlatego wyżej napisałem, że Norbi lub Brem powinni napisać jakiś jasny komunikat traktujący o poborze chętnych do ekipy.

Nie muszą to być jakieś górnolotne stanowiska, ale chyba w każdym z działów przydałby się ktoś dodatkowy. U mnie przydałby się jakiś pomocnik, u chłopaków od news'ów też. W głosowaniach też ktoś by się przydał. Co prawda zajmuje się tam głosowaniami dotyczącymi PPV, ale reszta pozostaje pusta (tj. wrestler miesiąca czy użytkownik miesiąca [chociaż tutaj można się wstrzymać bo mało osób odda głosy])

Może jakiś nowy layout strony? Mogłoby to zachęcić nowych i napędzić stałych użytkowników do działania. Trzeba też naprawić ikonkę "Wrestling wyniki" bo nie działa, a czasem się irytuję gdy chcę wrzucić i muszę scroll'ować w dół zamiast kliknąć i pyk.

Kosaki mógłby wypuszczać te swoje felietony bo całkiem spoko się to czyta i zawsze znajdzie się coś wartego rozpoczęcia dyskusji.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

c3mh8.jpg

Panowie, ja tylko od siebie przypomnę, że nabór na moda powinien wyglądać mniej wincyj tak:

1) Ogłoszenie o wakacie na dany dział

2) Obserwacja aktywności w danym dziale

3) Przyznanie funkcji

W żadnym wypadku nie powinno być tak :

X) Dajcie mi moda, to bende pisau!

Druga sprawa - moda nie daje się od razu. Powinna być funkcja pośrednia. Pomocnik brzmi strasznie ujowo. Junior Moderator (w porywach do Mod JR.) brzmi dużo lepiej imo.

Junior moderator rozpoczyna pracę w dziale - i z czasem jak okazuje się, że jego praca jest regularna - dostaję chłopina moderatora na etacie. Jeśli okazuje się, że facio przez pierwszy tydzień wrzuca jak szalona ruda - po 8 newspacków dziennie, po czym nie dostaje seniora - rzuca robotę w piździec i robi bunt na bounty - wtedy łatwo zdejmujemy Junior admina i nie ma strat.

915802072594e34bce782c.jpg

Druga sprawa - moda nie daje się od razu. Powinna być funkcja pośrednia. Pomocnik brzmi strasznie ujowo. Junior Moderator (w porywach do Mod JR.) brzmi dużo lepiej imo.

Junior moderator rozpoczyna pracę w dziale - i z czasem jak okazuje się, że jego praca jest regularna - dostaję chłopina moderatora na etacie. Jeśli okazuje się, że facio przez pierwszy tydzień wrzuca jak szalona ruda - po 8 newspacków dziennie, po czym nie dostaje seniora - rzuca robotę w piździec i robi bunt na bounty - wtedy łatwo zdejmujemy Junior admina i nie ma strat.

Pomocnik, junior moderator czy inna nazwa rangi to już kwestia gustu, nieważne.

Oczywiście, że moderatora nie daje się za nic. Sam uważam, że na sam początek, "na próbę" powinien być pomocnik, który będzie się udzielał i przez jakiś czas wykonywał powierzone mu obowiązki. Z czasem, kiedy zobaczy się chęci, zapał, proges i po jakimś czasie będzie można zaufać temu komuś - wtedy awans na moderatora będzie w porządku. Nikt nie napisał, że moderatora dostaje każdy od strzała, żeby tylko był.

Dzisiaj rozpoczął się mój ostatni tydzień z 3 miesięcy pracy w egipcie, 20 zlatuje do polski. I wtedy też, znaczy w kolejnym tygodniu zdecydowanie szerze skomentuje ten temat. W międzyczasie postaram się skonsultować z Norbiem zastanowić się co robić bo to że w ekipie są braki jest oczywiste ale to nie takie proste. Generalnie składa się ona z 6 osób ale śmiało mogę powiedzieć że Myers zajmuje się prawie wszystkim a i jest najaktywniejszy w dyskusjach na forum nie byłoby prawie nic poza sb (Kosaki i UF też swoje cegiełki dokładają). Weryfikacji zaprzestałem bo żeby być w zgodzie z zasadami które sam ustaliłem musiałbym ekipe jeszcze zmniejszyć a większośc globali z czasem nie była mi nawet w stanie napisać swojej oceny pracy w ich działach jak jeszcze mieli tam jakąś większą ekipe. Prób podejmowałem kilka by to ruszyć (tak samo jak Droops przede mną) i za każdym razem wszystko było cacy może z miesiac po czym zapał opadał, ekipa się wykruszała, przestawała dbac o swoje obowiązki. Zresztą przyznaje że w jakims stopniu to rozumiem bo jak poświęcasz czemuś czas i starasz się a odzew jest praktycznie zerowy to i chęci zanikają, sam tez mam od ostatniej próby ożywienia forum. Dobra ale mniejsza teraz, jak pisałem po powrocie napisze więcej i konkretniej i jeszcze jedną próbę możemy podjąć.

Przez ten czas zastanówcie się albo nawet napiszcie kto bo chciał się czymś zająć bo tak na prawdę głównym problemem jest że brak nowych użytkowników doprowadził juz do sytuacji że nie za bardzo jest kim tą ekipe zastępować bo większość zwykłych użytkowników forum którzy jeszcze się od czasu do czasu udzielą już w niej była i im się odechciało, często nawet parę razy.

Ja z mojej strony mogę powiedzieć, że mam problemy by newsy były na czas, a dzisiaj jeszcze wrzuciłem newsy, z czwartku, chociaż był dzień Kosakiego, za co go szczerze przepraszam. Dyskusje na tym forum nie mają sensu, ewentualnie jeszcze dyskusje tygodniówek można by pociągnąć, a największym powodzeniem cieszy się aktualnie typer. Raczej sie temu forumowi nie pomoże, bo nie ma nikogo nowego, kto mógłby to pociągnąć, a przykładem na to wszystko jest kołek, który trzy razy był wywalany z forum, a za czwartym był już w pełni akceptowany i..znudziło mu się, ale co się dziwić. Ogólnie Kosaki prowadzi newsy wzorowo, a Myers jest tu Bogiem wszystkich innych rzeczy. Ale brakuje nowych twarzy, a bez nowych twarzy będzie nam jeszcze ciężej.

Dodano:

Ja z mojej strony mogę powiedzieć, że mam problemy by newsy były na czas, a dzisiaj jeszcze wrzuciłem newsy, z czwartku, chociaż był dzień Kosakiego, za co go szczerze przepraszam. Dyskusje na tym forum nie mają sensu, ewentualnie jeszcze dyskusje tygodniówek można by pociągnąć, a największym powodzeniem cieszy się aktualnie typer. Raczej sie temu forumowi nie pomoże, bo nie ma nikogo nowego, kto mógłby to pociągnąć, a przykładem na to wszystko jest kołek, który trzy razy był wywalany z forum, a za czwartym był już w pełni akceptowany i..znudziło mu się, ale co się dziwić. Ogólnie Kosaki prowadzi newsy wzorowo, a Myers jest tu Bogiem wszystkich innych rzeczy. Ale brakuje nowych twarzy, a bez nowych twarzy będzie nam jeszcze ciężej.

Dodano:

Aha, i jeszcze jedno. Na 10 paczek newsów, jest dokładnie 9 komentarzy, czyli na jedną paczkę nie przypada nawet 1 komentarz. Proszę innych userów o ruszenie dupska i komentowania chociaż regulaminowymi trzema zdaniami, chyba, że piszemy to z Kosakim tylko dla siebie, bo wyświetlenia paczki newsów oscylują wokół 100, a komentarzy nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      WWE podpisało kontrakt z siostrzenicą kontrowersyjnego polityka Roberta F. Kennedy'ego Jr., co sam sekretarz Departamentu Zdrowia i Usług Humanitarnych USA ujawnił osobiście. Podczas czwartkowego wystąpienia na University of Florida’s College of Medicine Kennedy przedstawiał sekretarza Edukacji USA Lindę McMahon, kiedy zdradził, że Zoe Hines „niedawno podpisała kontrakt z WWE, by zostać zawodniczką”. Następnie zażartował: „Naprawdę nie mogę się doczekać, aż poznam tylu dobrych lekarzy, którz
    • Grok
      Big Boom AJ z The Costco Guys ogłosił w czwartek, że wkrótce wróci na ring AEW – dokładnie w przyszły weekend. W krótkim wideo na Instagramie 50-letni Andrew Befumo Jr. odpowiedział na pytanie z X: „kiedy twój następny występ w AEW?”. Podnosząc ciężary, stwierdził, że zamelduje się w ringu w przyszłą niedzielę na AEW Revolution. Jak dotąd nie było żadnego build-upu do jego meczu ani na AEW TV, ani na ROH TV, ani w social mediach firmy. AJ ostatni raz pojawił się u boku QT Marshalla w odcin
    • Grok
      przez Noah Leatherland Drugi dzień turnieju New Japan Cup w NJPW rozegrano w Korakuen Hall, gdzie czterech kolejnych wrestlerów biło się o awans do drugiej rundy. Z grona pretendentów dalej przeszli Boltin Oleg i Ren Narita. Boltin Oleg stanął twarzą w twarz z El Phantasmo – dwoma wrestlerami, którzy mieli zupełnie różne wyniki na gali The New Beginning USA. Oleg wkroczył do Korakuen Hall na fali euforii po pokonaniu Tomohiro Ishii i zdobyciu pasa NJPW STRONG Openweight Champion, podczas gdy E
    • Grok
      Braun Strowman oficjalnie rozpoczął produkcję drugiego sezonu programu „Everything on the Menu”. Stacja USA Network opublikowała w czwartek wideo, w którym ogłosiła, że Strowman (Adam Scherr) wrócił na plan zdjęciowy i zaczął prace nad nowym sezonem swojego kulinarnego show. Nie podano jeszcze daty premiery, ale oczekuje się, że zadebiutuje na początku lata 2026. Zobacz ten post na Instagramie Post udostępniony przez USA Network (@usanetwork) Drugi sezon będzie liczył 12 odcinków, o czt
    • Grok
      Były mistrz świata Ring of Honor, Rush, wraca na ring w sobotnim odcinku AEW Collision. Nasz Bryan Alvarez podaje ekskluzywne szczegóły jego decyzji o rezygnacji z operacji. Pod koniec listopada szef AEW Tony Khan ujawnił, że Rush nie otrzymał zgody medycznej z powodu kontuzji kolana i musiał zostać wycofany z zaplanowanego meczu z mistrzem świata ROH Bandido. Niedługo potem Alvarez poinformował, że Rush zmagał się z tą kontuzją od lat i prawie na pewno musiałby się jej poddać. W czwartek Al
  • Dodaj nową pozycję...