Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kosaki uderza w Nagasaki 10 czyli... koniec roku. Jakiego?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Witam was w jubileuszowej odsłonie mojej serii, którą uwielbiacie. Naprawdę, fajnie się dla was pisze, kiedy potem komentujecie, a raczej prawie tego nie robicie, kiedy na sb Rejden pisze, że nikt tego nie czyta, i tak was uwielbiam

:D Wkraczamy w 2014 rok, czas podsumować obecny, 2013. Zajmiemy się galami PPV, main eventami, feudami. Zaczynamy!

Royal_Rumble_2013_Poster.jpg

Startujemy od uwielbianej gali Royal Rumble. Niestety, sprawiła ona wielki zawód. Royal Rumble wygrał John Cena który wyeliminował Rybacka, ponadto uwielbiana walka nie zapewniła żadnych ciekawych powrotów. Mnie najbardziej zachwycił jednak pop na Jericho po wejściu. CM Punk przegrał z The Rockiem pas WWE, kiedy spuścił aktorowi lanie życia. Na pewno nie było to dobre rozpoczęcie roku.

ec2013ppv.jpg

Jeszcze gorsze było Elimination Chamber. Powtórka z rozrywki w walce o pas WHC, jedna walka w komorze, walka o WWE Championship również wspaniała nie była, reszta walk po prostu była. RTW w tym roku nie była dobra.

Wm29poster.jpg

Trochę lepiej było na Wrestlemanii, ale tylko trochę. Po pierwsze: feud Takera z Punkiem. Oczywiście jest pewne "ale". Gdyby nie śmierć Paula Bearera, feud byłby do niczego. Feud Brocka Lesnara z HHH był fajny, ale walka była fatalna. Pas WHC był przedmiotem sporu Del Rio i Swaggera. Swagger.... Gdyby nie jego wpadka z marihuaną, pojedynek byłby mniej przewidywalny. Pasy Tag Teamów również zostały na miejscu, czego się spodziewaliśmy. Jericho podpromował Fandango i... tyle. Cena vs Rock to standardowo pojedynek przewidywalny aż do bólu. Wiadome było, że Cena nie przegra na WM'ce 3 raz z rzędu, wiadome było, że Rock odejdzie po WM'ce, wiadome było, że Cena musi znów mieć pas WWE.

ExtremeRules2013.jpg

Extreme Rules moim skromnym zdaniem było lepsze niż największa ze scen. Walka o WWE Championship była bardzo dobra, fantastyczny spot z wbiciem Ceny w titantron, szkoda tylko zakończenia. Na gali tej również zaczęła się hegemonia The Shield. Rollins-Reigns zdobyli TT Championship, Ambrose pas US. Walka HHH z Lesnarem była lepsza niż ta z Wrestlemanii, chociaż wciąż nie idealna. I Quit Match wyszedł dosyć dziwnie, jednak był stosunkowo niezły.

WWEPayback2013RandyOrtonPoster.jpg

Nowa gala Payback też miała swoje plusy. Największym z nich był pojedynek Ceny z Rybackiem z dawno niewidzianą stypulacją "3 Stages of Hell Match". Luberjack , Tables i Ambulance Matche były znakomitym motywem, wielkie brawa dla kreatywnych. Ponadto walka Jericho z Punkiem była fajna. Kolejny turn Alberto nie był moim ulubionym, tak jak nowy mistrz IC, Curtis Axel. Pojedynek o pasy TT był nawet dobry, ale zbyt oczywisty. Mimo wszystko, było nieźle.

WWE_Money_In_The_Bank_2013_poster.jpg

Gala Money in the Bank to mym zdaniem, i wielu userów, najlepsza tego roku. Zacznijmy od dobrej walki o niebieską walizkę, i kompletnie niespodziewanego zwycięzcę. Wygrana Sandowa to wielki plus. Kick Off był również świetny, Uso's pokazali, że zasługują na teamowy main event. Solidny pojedynek Curtisa Axela z Mizem, Jericho wykrzesał co mógł z Rybacka, pojedynek o WHC był kolejnym dobrym pojedynkiem. By może sama walka o pas WWE nie była porywająca, ale to co zrobił Mark Henry na którymś RAW to najbardziej epicki moment tego roku. Bez dyskusji. Main Event był kolejnym znakomitym ladder matchem, niesamowite interwencje, nieoczekiwany zwycięzca, powrót Roba Van Dama. Pomimo początkowego niezadowolenia ze zwycięzcy, przyniosło to jednak upragniony heelturn Ortona.

WWE_SummerSlam_2013_poster.jpg

Summerslam przyniosło mieszane uczucia. Fatalny debiut na PPV Braya Wyatta, nieciekawa walka o WHC, pojedynek o US również przesadnie dobry nie był. Ale ale. Punk vs Lesnar wyszedł super, walka Sandowa z Rhodsem podobała mi się, a Main Event z końcówką przyniósł wielkie emocje. Sam feud Bryana z Ceną był super, i przyznam się, że chyba 30 razy w tym roku oglądałem scenę, w której Cena wybiera rywala. Walka sama w sobie była równie dobra jak feud, Daniel pokazał, że jest jednym z najlepszych, Cena dał z siebie co się dało. A Pedigree od HHH i zainkasowanie walizki przez Ortona? No cholera, fenomenalny pomysł, kto się tego spodziewał? Gala spoko.

Night_of_Champions_2013_poster.jpg

Niestety, NoC nie dorównała dwóm poprzedniczkom. Tylko 3 walki sprostały zadaniu, walka o WHC, pojedynek Punka z Curtisem, i Main Event Bryana z Ortonem. Szkoda tylko, że to nie był koniec feudu Punk-Heyman, że tak perfidnie wych***jano znowu Bryana, że więcej walk nie było dobrych.

403680_lg.jpg

Battleground było jednym z najgorszych PPV. Pre Show średnie, walka o WHC dobra, ale z beznadziejną promocją. Na PPV jest miejsce dla Khaliego i Hornswoogla? Błagam... Pojedynek o IC do dupy. Walka o pracę wyszła nawet spoko, Wyatt po raz kolejny nic nie pokazał, kontynuacja feudu Punk-Heyman nie była olśniewająca, wręcz przeciwnie, a Main Event i jego zakończenie wkurwiło całe WWE Universe.

hitc13.jpg

Hell in a Cell było lepsze od poprzedniczek, jednak wciąż nie wspaniałe.Cieszyć może w końcu zakończenie feudu z Heymanem CM Punka, zajebisty pojedynek o pasy TT, stosunkowo niezła walka o pas WHC i średni, a nawet słaby main event z dupną końcówką, ale do tego kreatywni nas przyzwyczaili w ostatnich miesiącach. Poza tym po gali,na następnym Smackdown doszło do...

SandowLoses_crop_650.jpg?1380781022

...straty walizki przez Sandowa. To na grom on tą walizkę dostał? Miał jakiś super program z Ceną? Nie. Miał coś potem, coś co go mogło wypromować? Nie. Ja fanem Sandała nie jestem, ale decyzja ta jest lekko mówiąc ch***jowa.

Survivor_series_2013.jpg

SS było do dupy, fatalne można powiedzieć, Dwie dobre walki, nic poza tym. Żeby to chociaż main event był. Nie, SS match bez historii i TT Match z zalążkiem dobrego feudu. No pierwsza z nich to fajna walka, początek promocji Reignsa, a w drugim The Best Beard wycisnęli maxmimum z Wyattów i w sumie na tej gali nie działo się nic bardziej interesującego bo: Divy to Divy, walka Ceny nie była tą z HiaC, Main Event to masakra.

Wwetlc2013.jpg

Rok zakończyliśmy TLC. Jedna z najlepszych gal w poprzednich latach, zawiodła, ale była nadal lepsza niż niektóre poprzednie. Fatal 4 Way był emocjonujący, handicapy zaskoczyły niejednostronnością, bo Punk nawet wygrał swój pojedynek w dobrym stylu i widzieliśmy tam zalążek rozpadu Tarczy. IC był znośny a Main Event był lepszy niż 4 ostatnie.

Rok zakończyliśmy unifikacją głównych pasów, co musi spowodować zmiany w np. Royal Rumble. Całościowo, rok nie był dobry, mimo swoich wielu zalet i momentów. Ja zapamiętam takie momenty jak:

RR13_Photo_061.jpg

Pop dla Jericho przy wejściu na RR

rr+chair.jpg

Kofiego na krześle

cm-punk-undertaker.png

Fajny i kontrowersyjny feud Punka z Takerem

9660600406_28396e93f1_z.jpg

Fandangoing

dolph-ziggler-is-ecstatic-after-his-world-heavyweight-championship-win-against-alberto-del-rio-1528265.jpg

Pop dla Zigglera jak wykorzystywał walizkę

mark-henry-salmon-jacket.png

"Odejście na emeryturę" Marka Henry'ego

440862675_640.jpg

Money in the Bank

ape4yhyb.jpg

Wybór Bryana na #1 Contendera do pasa WWE

SS13_Photo_294_original.jpg?1384896295

Pedigree dla Bryana od Huntera

Big-Show-KO-Triple-H.png

Story z Authority

RAW_11042013jg_1015.jpg

Debiut corporate Kane'a.

Te pamiętne momenty będą mi przypominać ten rok, przez co za 10 lat będzie mi się wydawało, że był dobry,a był kiepski. Jednakże to jest tylko moja subiektywna ocena. Znowu trochę inna forma tekstu, może spotka się z pozytywnym odzewem. Jednocześnie przepraszam,że moje teksty nie pojawiają się tak często, ale czasem nie mam pomysłu na napisanie, a kiedy coś napiszę to usuwam to do kosza, bo jest to tak słabe jak ortografia Satanica. Poza tym 10 część miała pojawić się wczoraj wieczorem, ale BGZ nie działało. Ja zapraszam was do komentarzy, hejtów, beki z nicku (cześć Pietrek) pod spodem. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku, w którym skorzystacie z lektury KuwN. Cześć.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• Bryx

1

• Marcelo

1

• Kosaki

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Według mnie najlepszy odcinek ze wszystkich dziesięciu. Przebiła jak dotąd dla mnie najlepszą część czyli Klatka bez klatki. Zgadzam się, że Royal Rumble i Elimination Chamber nie były najlepsze nie wspominając o Battleground i Survivor Series, ale RTW była dobra. Świetny feud umarlaka z Punkiem, bardzo dobre story z Lesnarem i HHH (co do walki była dla mnie dobra) i dobry feud "Real American" Jack Swagger i "Mekszykański Arystokrata" Alberto Del Rio. Ogólnie świetny 10 odcinek i zostaje tylko czekać na następne odcinki.

SORRY ABOUT YOUR DAMN LUCKY

Kolejny raz dobrze się spisałeś, na pewno to dobry pomysł z opisaniem gal w tym roku i najlepszymi momentami. Trzeba przyznać że ten rok jakiś super nie był ale też żadnej żenady nie było. Road to Wrestlemania bardzo słaba, sama gala także nie najlepsza. Na pewno dobry feud Punka i Takera to akurat można było oglądać z miłą chęcią. Później Extreme Rules które także mogło się podobać, moim zdaniem gala nawet lepsza od WM. Później nic ciekawego, kilka dobrych walk a reszta słabych lub średnich. Wreszcie doczekałem się Money in the Bank i w ogóle się na niej nie zawiodłem. Bardzo dobra gala która i miała bardzo dobrym poziom a także wiele niespodziewanych momentów które wymieniłeś. Najważniejsza gala lata nawet fajna, było trochę zawiedzeń ale najgorzej nie było. Potem całkowita nuda, żadna gala jakaś super nie była. Survivor Series to gala na którą liczyłem i wyobrażałem sobie bardzo dużo. Niestety wszystko zakończyło się na marzeniach, sama gala słaba i nic ciekawego do oglądania nie było. Ostatnia gala czyli TLC średnia, niezła walka o pas WWE dużo tutaj dała stypulacja. Tak po za tym to może jeszcze dwa Handicapy a także walka o pasy tag teamów. Ogólnie pod sumując ten rok jakiś super dla fanów nie był, 3-4 galę były naprawdę niezłe ale reszta to dużo błędów. Najbardziej zaskoczyło mnie zwycięstwo Randy Ortona walizki RAW, a także odejście na emeryturę Marka po czym zaatakował Cena co naprawdę było dobrym pomysłem. No i chyba najbardziej co mi utkwiło w głowie to skaczący Kofi na krześle co naprawdę było dobrym i zaskakującym pomysłem. Miejmy nadzieje że przyszły rok będzie o wiele lepszy niż ten i twoje artykuły nadal będą się pojawiać. ;)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Nie jestem na bieżąco z Twoimi pracami, z forum i szczerze mówiąc nie za bardzo pamiętam, co w tym roku wydarzyło się w serialu wujka Vincenta to tym bardziej doceniam to co zrobiłeś. Świetne podsumowanie roku, krótko i na temat. Doskonale widać, że federacja miała też i dobre momenty, choć większość z nich to powtórka. Rock na pierwszych trzech plakatach, mówi samo za siebie. Zarząd próbował coś zmienić, ale bez Rock'a najwidoczniej się nie da nic sensownego zrobić :roll: Już się chyba za stary robię, bo to wszystko zaczyna mnie nudzić ;P Naprawę super robota!.

Dzięki :t_up:

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Jeden z lepszych epizodów w Twoim wykonaniu, i ode mnie masz piwo.

Nie ominąłem żadnego PPV od WWE w tym roku, i z większością Twoich typów się zgadzam, uważam, że co prawda poziom ringowy pojedynków był dobry, jednak same zestawienie rywali, turbo promowanie Rocka nie wychodziło najlepiej. To się dało odczuć, bo Punk nie zasłużył by wtopić z kimś takim jak Rock. Ogólnie RTW pod względem poziomu ringowego całkiem fajna, z jednym naprawdę dobrym plusem - promocją Swaggera, gdyby nie to, że przesadził to dzisiaj mógłby być na szczycie federacji z pasem WHC, albo nawet to on mógł pokonać Cenę w walce unifikacyjnej. Mógł być twarzą federacji, a nie został z własnej woli. Sama WM była całkiem spoko, potem też nie było źle, ale debiutujące gale troszkę zaniżyły średnią. Ogólnie, ten rok z WWE oceniam 7.5/10, gdyby tylko trochę lepiej promowali SD byłoby dobrze, bo coś mi się wydaje, że niedługo... zunifikują tygodniówki i będzie tylko RAW, bo różnica między RAW a SD jest w tej chwili potężna. Dzięki za kolejną dobrą pracę, czekam na kolejne w nowym roku. :t_up: