Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy (Kiedy) czeka nas rozpad Tarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

broken-shield.jpg

Tarcza szturmem zdobyła Main Event WWE w pierwszych miesiącach działalności teamu w głównym rosterze. Wszyscy pamiętamy ataki Tarczy na Rybacka, na gwiazdy Main Eventu z Ortonem, Sheamusem i Ceną na czele. Pamiętamy jak przyszedł czas na zdobycie przez nich pasów Tag-Team, które trzymali jeszcze w tamtym miesiącu. Ostatnio Shield przejęło rolę ochrony HHH, Ortona, w ogóle było na usługach Corporation. Jednak każda stajnia ma swój koniec. Tak było z Nexusem, Nowym Nexusem, The Corre. Widzimy powolny rozpad tarczy, malutkie oznaki które w przyszłości będą wyrocznią. Pierwsza sytuacja to strata pasów przez Setha i Romana. Przez to na czele stanął Ambrose, który jako jedyny ma jakiś pas. Poza tym, czy nie zauważyliście, że to Ambrose wypowiadał się zawsze dużo, a ostatnio w ogóle dominuje na mikrofonie? Kolejna sprawa, to właśnie teksty Deana, że to on musi broni honoru The Shield. Kolejny sygnał to coś o czym wspominałem na sb, czyli o walce z The Usos, w której nie wziął udziału Roman Reigns. Według plotek to on a by pierwszym, który odsunie się od reszty. Poza tym upadek Tarczy ma na celu oddanie większego prestiżu dla Wyatt Family, bo to oni mają by przyszłością federacji. Jednak co dalej z zawodnikami? Kiedy się rozpadną? Co do tego doprowadzi? Kim będą w federacji? Jakie dostaną gimmicki? Kto powinien by face'm a kto heel'em? Czy zostaną w Main Evencie?

DYSKUSJA OTWARTA

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

2

• Kosaki

2

• Brem

1

• Clown.

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

(POST ZAWIERA SPOILERY ZE SMACKDOWN)

Zajebiste zdjęcie. Powiem tak- Tarcza rozpadnie się w przeciągu najbliższych dwóch miesięcy, obstawiam, że Tarcza ostatecznie rozpadnie się w okolicach Royal Rumble. Zalążek ich rozpadu widzimy od mniej więcej tygodnia, a dziś Reigns był bardzo niezadowolony z tego co Ambrose i Rollins powiedzieli na Smacku, a potem był gotów rzucić sie sam na trzech rywali, co nie zdarza sie heelom, i dopiero Seth z Deanem dali radę go od tego pomysłu odciągnąć. Wydaje mi się, że rozpad Tarczy nie jest taki zły, ale musiałby być częściowy - to jest wydaje mi się, że Seth i Dean powinni pozostać jako team, a dla Romana widzę faceturn. Mimo to - czas ze Shield to nigdy nie był czas stracony, także świetnie, że się pojawili i sygnał dla WWE, że warto dawać czas i szanse młodszym zawodnikom. :t_up:

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

To że tarcza się rozpianie jest już moim zdaniem pewne.Od dawna na siłę wymyślane są dla nich programy byle nie zniknęli z TV więc myślę że WWE nie będzie dłużej tego ciągnęło i do EC tej stajni już nie będzie.Poza tym wystarczy poczytać newsy gdzie coraz częściej pisze o tym ze ten kuzyn Rocka ma mieć faceturn.Tak więc po tym faceturnie stawiałbym na feud z Ambrosem. Tylko zastanawia mnie co zrobią z Sethem czy zrobią feud w postaci 3-way matchów czy po prostu chamsko wyrzucą Setha z tego storylinu.Niestety ale nie zdziwię się jak właśnie ta druga opcja się wydarzy.A szkoda bo Tylor Black to mimo wszystko pod względem ringowym najlepszy wrestler z całej tarczy.Największą szanse oczywiście na push ma Roman ze względu na gabaryty oraz Ambrose ze względu na charyzme. Jednak nie obawiam się że Roman jako face to będzie kompletna porażka i długo go nie pooglądamy na RAW.

#SmartFanZone

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Na pewno w końcu musi się to stać, żadna stajnia nie będzie wieczna. The Shield to jedna z najlepszych stajni w ostatnich latach, na początku byli nie do zatrzymania no ale teraz stracili pasy i już wątpię aby je odzyskali. Ich rozpad może mieć miejsce na początku nowego roku, moim zdaniem może to wyglądać tak że członkowie stajni zaczną się kłócić między sobą o różne duperele aż w końcu ich kłótnie doprowadzą do walki przeciwko sobie na WM XXX a stawką może być pas US Deana co było by niezłym pomysłem. W pojedynkę jednak nie wróżę im dobrej przyszłości, kto wie może spadną nawet do jobberki i tam będą siedzieć przez najbliższe miesiące. Roman ma przejść face turn co może być kiepskim pomysłem chodź nie wiadomo. Największe szanse na push z ich trójki ma Roman jako że jego kuzyn to The Rock i Dean. Szkoda że Seth ma najmniejsze szanse, dla mnie to właśnie on pod względem ringowym najlepiej się prezentuje. Ale zawsze tak jest że ten najlepszy spada na samo dno a ci którzy do Mid-Cardu czy do ME się nadają właśnie tam trafiają. Dzięki za dyskusje, dobry pomysł. ;)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• Reputacja:   0

Pozostaje mi zgodzić się z przedmówcami. Rozpad tarcz moim zdaniem już się powoli rozpoczyna. Aczkolwiek wynik i tak mają świetny bo są stajnią ponad rok i generalnie cały ten okres odgrywali ważną rolę i byli dobrze prowadzeni. Może mały przestój był między końcem feudu z Hell No a początkiem współpracy z corporation no ale i tak byli mistrzami w tym czasie. Jak na stajnie w dzisiejszym WWE taki okres to i tak bardzo długo. Ale czas ustąpić pola i żeby Wyatt'i mogli stać się najbardziej dominującą stajnia Shield musi się usunąć. Dean jako ostatni mistrz zaczyna się trochę wywyższać i tak to właśnie będzie prowadzone, już w tym tygodniu na obu tygodniówkach w segmentach naraził się na wrogie spojrzenia kompanów. Będzie się tak wywyższał aż Roman się wkurzy i to skomentuje a wtedy zaczną się otwarte spory i proces faceturnowania Romka. Tylko właśnie zastanawia mnie po której stronie opowie się Seth. Na początku zapewne będzie przydupasem albo Roman'a albo Dean'a ale ogólnie lepiej dla niego byłoby mu zostac heelem bo w takiej postaci jeszcze by jakis czas pociągnął może a jako face bardzo szybko spadnie do roli Gabriela. Na początku sądziłem że ma szanse na pozycje mniej więcej Morrisona ale teraz widać jak blado wypada w segmentach na tle reszty więc Gabriel to maks co go czeka.

Najbardziej bym był zadowolony jakby wszystko trwało do WM i tam powinniśmy dostać triple threat. Tylko no nie koniecznie o pas US bo mimo wszystko nie ma on takiej wartości. Poza tym obiektywie rzecz biorąc skoro pas stał się celem dla Langstona jakoś nie widzę by Ambrose miał go dotrzymać do WM. I pewnie jego strata pasa będzie poczatkiem otwartych konfliktów, wzajemnych pretensji itd itp. Ale jakaś stawka tego triple threatu powinna być i jak dla mnie może to być #1 contender do któregoś z głównych pasów albo nawet bym się nie obraził gdyby ktoś juz na WM wszedł z pasem WHC aczkolwiek wiem że to mało prawdopodobne by Jasiu go tracił. Nie skreślałbym ich również w kontekście RR. Tak czy siak czas The Shield jako jedności dobiega końca, nadchodzi okres Wyatt'ów.

• Reputacja:   1

Niestety, czas Wyatt'ów nadchodzi. The Shield się kończą co jest bardzo wielkim minusem. Tarcza to genialny skład, który ringowo dominował wszystko i wszystkich w ostanim czasie. Bray i partnerzy nigdy tacy nie będą, nigdy nie wykręcą dobrej walki bo po prostu są słabi, ale wiem wiem trzeba zmian, odświeżenia. Co do samych członków The Shield. Szczerze mówiąc to ja myślę kompletnie odwrotnie niż Wy. Dla mnie to właśnie Ambrose i Reigns bardziej pasują tutaj do roli heela niż Seth, który idealnie pasuje do roli face'a. Romek jest kuzynem Rocka więc raczej na pewno przejdzie na dobrą stronę tylko jeszcze nie wiadomo jak się to wszystko potoczy. Wydaje mi się jednak, że WM30 to raczej nie jest dobry pomysł aby to wszystko rozstrzygnąć. To okrągła liczba, bardzo ważna i na tej gali mają pojawić się ważne i historyczne osoby tej federacji więc nie sądzę, że dostaniemy taką walkę akurat na tej gali, ale przyznać muszę, że Triple Treat Match to najpewniejsza rzecz. Generalnie to wszystko może mieć swój początek końca na RR, gdzie każdy z będzie chciał coś udowodnić i będą się eliminować a to wszystko może się zakończyć w jakimś trzyosobowym matchu na EC. Nie wiem, głośno myślę. Tak czy siak The Shield się rozpada i na chwilę obecną nie ma stajni która by Tarczy dorównała chociaż w minimalnym stopniu.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Niech ktoś mi to wytłumaczy. Dlaczego musi dojść do rozpadu bardzo dobrej stajni, w której każdy coś potrafi? Dlaczego zastąpi ją musi grupa z ciekawymi charakterami ale bez szczególnych technicznych umiejętności? Dlaczego Bray Wyatt ma dostać jakikolwiek Main Eventowy pas? Moim skromnym zdaniem po walkach które zobaczyliśmy w jego wykonaniu w głównym rosterze, powinien zatrzymać się przy mid-cardzie. Nie chrzańcie mi tu, że w NXT wykręcał niezłe walki, bo Mistico też miał swoje życiówki w innych federacjach, a w tym momencie go po prostu nie ma.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Dlaczego musi dojść do rozpadu bardzo dobrej stajni, w której każdy coś potrafi?

Dlatego że federacja nie ma już pomysłu na nich i woli by Shield zostało zapamiętane jako dobra stanienia a nie "kiedy oni wreszcie przestaną zamulać".Poza tym w obecnym wrestlingu mainstreamowym niema już miejsca na stajnie które będą istnieć dłużej niż rok.

#SmartFanZone