Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2013 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Survivor Series

Survivor_series_2013.jpg

24 Listopada 2013

Boston, Massachusetts; TD Garden

Theme song:

Oficjalna karta

Kickoff Match

20131106_SurvivorSeries_kickoff-C-homepage.jpg

Kofi Kingston vs. The Miz

WWE Championship

Single Match

20131104_SurvivorSeries_Orton_Show_LIGHT_HOMEPAGE.jpg

Randy Orton © vs. Big Show

World Heavyweight Championship

Single Match

20131106_SurvivorSeries_cena-delrio_LIGHT_C-homepage.jpg

John Cena © vs. Alberto Del Rio

Tag Team Match

20131112_LIGHT_SurvivorSeries_tagmatch_C.jpg

CM Punk & Daniel Bryan vs. Erick Rowan & Luke Harper

Traditional Survivor Series Elimination Tag Team Match

20131118_HandicapMatch_LIGHT_SurvivorSeries_HOMEPAGE.jpg

Cody Rhodes, Goldust, The Usos & Rey Mysterio vs. The Shield & The Real Americans

Traditional Survivor Series Elimination Tag Team Match

_LIGHT_MATCHES_SurvivorSeries_7on7_C-homepage.jpg

Team Total Divas (Natalya, The Bella Twins (Brie and Nikki Bella), The Funkadactyls (Naomi and Cameron), Eva Marie, & JoJo) vs. Team Non-Total Divas (AJ Lee, Tamina Snuka, Kaitlyn, Alicia Fox, Rosa Mendes, Aksana, & Summer Rae)

Intercontinental Championship

Single Match

20131120_SurvivorSeries_LIGHT_IC_homepage.jpg

Big E Langston© vs. Curtis Axel
  • Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

4

• Myers

3

• Yao

2

• Clown.

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wiem że do takiej walki musiało dojść ze względu na storyline jednak niestety będzie to aoglądalne.Mam nadzieje że dodadzą do tego jakąś stypulacje czy coś by chociaż pobijali się o barierki czy tam krzesełkami bo w singles matchu Orton z Big Showem na pewno nic dobrego nie spłodzą :( .

#SmartFanZone

No nie ulega wątpliwości że ringowo to będzie masakra skoro Orton nie dał rady nawet z Braynem wykręcić dobrej walki i wszystkie może poza HitC gdzie pomogła stypulacja były mierne. Na stypulacje nie ma co liczyć raczej. No ale mimo wszystko Big Show jest odpowiednią osobą by zając Ortona koniec roku, przed okresem RtWM. A dodatkowo trzeba mieć świadomość że po okresie walk Orton/Show nastąpi okres Kane/Show więc nie wiadomo co gorsze ;P Ringowo oczywiście.

No i zastanawia mnie co w takim razie z walką/ walkami 5vs5. Spodziewałem się Corporation vs Team Bryan/Show ale w takim układzie raczej nic z tego. Zwłaszcza że Bryan z tygodnia na tydzień został wrzucony do programu z Wyattami. No i zapewne tam dostaniemy SurviverSeries Match ale kwestia tego kto stanie po stronie Wyattów. Zwłaszcza że Kane raczej nie ma z nimi już wiele wspólnego. Czyżby szykowało się jakieś poszerzanie rodzinki? A jeżeli tak to kim? Ktoś z NXT? A może nowy wizerunek Henryczka się nada?

• Reputacja:   1

Może zacznę od tradycyjnej walki na tej gali czyli SS match. Tak szczerze mówiąc to jedyną osobą która mogłaby zasilić szeregi Wyatt'ow to Leo Kruger z NXT. Jest po*ebany na swój sposób a ringowo jest lepszy niż wszyscy oni razem wzięci. Tylko brakuje jeszcze jednej osoby i już nie mam pomysłu. Pewnie będą walczyć przeciwko team'owi Punk/Bryan, dodatkowo pewnie dołączy do nich Miz, który też miał z nimi na pieńku. Rodzinka zaatakuje jeszcze do SS pewnie z dwie osoby i będzie pełen skład. Oczywiście teamy nie powalają więc pewnie walka będzie openerem i rodzina wygra. Żeby ta gala wyszła jako tako to powinna być jeszcze jedna taka walka i pomyślałem sobie o tym, że Vince wróci na którymś z RAW jako face i bd walczył przeciwko Hunterowi. Tylko, że gdyby do tej walki miało dojść to niektóre gwiazdy musiałyby wrócić bo generalnie nie ma zawodników, którzy mogliby zasilić jego team żeby walka wyszła spoko.

Co do ME to story się rozkręca, szczególnie po tym powrocie Kane'a w garniturze i dołączeniu do korporacji. Zajebiście wyszedł ten segment swoją drogą. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że storyline jest super a walki są beznadziejne a to dlatego, że wybrali sobie na twarz federacji kompletne 0. Generalnie Show/Orton to będzie dno i wodorosty i jak nie dodadzą do tego żadnej stypulacji to wyjdzie to pewnie gorzej niż divy :D

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

ME Survivor Series nie zachwyci, walka Big Show i Randy będzie słaba i nudna. Najgorsze jest to że będzie strasznie wolna bo w ringu Show jakiś szybki nie jest. Randy nie wykręci dobrego pojedynku z Big Showem. Nie dał rady z Bryanem więc z nim tym bardziej. Oczywiście Randy obroni pas aby feud Corporation vs Big Show nadal się ciągnął. Moim zdaniem na pewno dojdzie do pomocy dla Ortona. Kto mu pomoże ? Może Kane który zasilił szeregi Corporation co dla mnie jest bardzo dobrym pomysłem. Po tym ataku na pewno feud Kane vs Big Show a Randy dostanie nowego rywala.

Co do walki 5 vs 5 to jedynie co to widzę tutaj Rodzinkę Wayttów jest ich 3 więc dwóch jakoś da radę załatwić chodź ciężko będzie dobrać do nich dwóch zawodników tak samo porąbanych jak oni. Będą walczyć przeciwko Teamie Bryan/Punk bo innej opcji nie ma. Na pewno w walce może się pojawić The Miz który ma na pieńku z Bray`em. Reszta zostanie dołączona z dupy, albo zostanie zaatakowana przez rodzinkę. Walka nie musi wcale wypaść źle chodź ja liczyłem na walkę Corporation vs Team Big Show szkoda że inaczej się potoczyły losy bo walka była by emocjonująca.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Eee tam ... Panowie tylko narzekacie. Rozumiem, że nikogo nie jara oglądanie w walce Showa i Ortona, ale tutaj będzie chodziło tylko o emocje, które na pewno dostaniemy. Olbrzym jest obecnie najciekawszą postacią w federacji już od dobrych kilku miesięcy i bez wątpienia zasłużył sobie na shota. Mimo, że program dopiero co się rozpoczął, ale w ciemno mogę obstawiać, że Orton obroni pas dzięki pomocy ''Firmy'', a nawet samego Triple H, bądź też mistrz doprowadzi do własnej dyskwalifikacji i tym samym automatycznie dostaniemy rewanż na TLC z konkretną stypulacją. Osobiście uważam, że w całym tym programie chodzi głównie o podgrzanie konfliktu na linii Show/Hunter co miałoby skończyć się na WM'ce walką o federację ... Trzeba zająć czymś Randalla przed RtWM, a Big Show to idealna opcja ...

Co do tradycyjnego SS Elimination Matchu to nie wyobrażam sobie tej gali bez tego pojedynku. To znak firmowy i musi do niego dojść. Wcale nie jest powiedziane, że Corporation nie staną do rywalizacji, przecież mamy tam jeszcze Tarczowników i nowego Kane'a, a nie jest powiedziane, że do tego czasu nikt nie zasili jeszcze ich szeregów. Inną opcją jest walka z udziałem Wyatt Family z drużyną Punka i Bryana. Nie wiem kto miałby zasilić rodzinkę, ale ktoś powinien, bo sam Wyatt z dwoma drewnami długo nie pociągnie ... Może ktoś z NXT? Idealnym kandydatem byłby Kruger, który ze swoim gimmickiem dobrze wpasowałby się w strukturę rodziny.

deathnotep.png

angle_02.gif

Wcale nie jest powiedziane, że Corporation nie staną do rywalizacji, przecież mamy tam jeszcze Tarczowników i nowego Kane'a, a nie jest powiedziane, że do tego czasu nikt nie zasili jeszcze ich szeregów.

Fakt, zgadzam się że Corporation dałoby rade nawet i bez Ortona wystawić skład do walki 5vs5 ale... zdecydowanie większy problem byłby z teamem przeciwnym. No bo kto? Show walczy z Ortonem, Bryan zajął się Wyatt'ami tak jak i Punk a nawet Rhodes'i już niewiele mają z tym story wspólnego i feudują z Amerykańcami. W takim układzie dominujący team Corporation musiąłby się mierzyć z jakimiś Mizami, Zigglerami czy innymi Kofimi bo czołowi facowie są zajęci czym innym i dlatego takiej walki niestety nie zobaczymy.

A dodatkowo natknąłem się tez na informacje że nie wiadomo czy i w story Wyattów taką walke ujrzymy gdyż podobno brany jest tez pod uwagę zwykły tag match, Bryan Punk vs Harper Rowan... Czyli bzdura jakich mało ale może to byc spowodowane stanem zdrowia Bray'a bo jakby nie patrzeć od jego kontuzji jeszcze w ringu go nie widzieliśmy a i nie wiele newsów się pojawia na ten temat więc w generalnie nie wiadomo czy byłby w stanie zawalczyć na SS. No a bez niego ta walka faktycznie nie ma sensu. Obawiam się szczerze mówiąc o SS bo jeżeli faktycznie ani Corporation ani rodzinka nie zawalczą w walce teamowej WWE zaserwuje nam na szybko zlepioną walkę między midcarderami o nic i po nic... Tak jak to było 2 lata temu gdy sobie z dupy kompletnie wyciągnęli walkę Team Orton vs Team Barrett... Jeszcze jakimś ratunkiem by tu mógł być Heyman któy by stworzył swój team i by było Heyman Guys vs... ktoś czyli tak czy siak coś robione na siłę i na szybko ale przynajmniej z Heymanem by to sprawiało pozory że o coś chodzi. No ale nie ma co krakać i liczę że jednak zobaczymy to starcie w story Wyattów.

Ja krótko i na temat. Także uważam że w walce o pas WWE nie chodzi o sama walkę tylko podbudowę feudu pomiędzy big show a HHH co doprowadzi do walki na WM 30. Z mniej realnych scenariuszy to ME gali ja bym widział walkę Triple Threat Match m pas WHC pomiedzy Cena Albercik Sandow co napewno podniosło by rangę pasa. No i Ss match czyli nie ma innej opcji jak powrót Heymana i dołączenie do braci. Miało by to sens bo Paul kontynuował by feud z Punkiem. Do faceów dołącza Langston zapewne Kofi i ktoś jeszcze i mamy dobre starcie.

Z mniej realnych scenariuszy to ME gali ja bym widział walkę Triple Threat Match m pas WHC pomiedzy Cena Albercik Sandow co napewno podniosło by rangę pasa.

Też uważam, że taka walka byłaby najlepsza. Niesprawiedliwe byłoby odsuwanie Sandow'a od tego. Triple Treat Match zajebiście by wyszedł bo panowie dobrze walczą. Rewanż dla Del Rio to pewniak a dołączenie jeszcze do tego Damiena to super pomysł.

No i Ss match czyli nie ma innej opcji jak powrót Heymana i dołączenie do braci. Miało by to sens bo Paul kontynuował by feud z Punkiem.

Szczerze mówiąc feud Punk'a z Heyman'em był już nie do zniesienia do tego HiaC i wszyscy odetchnęli z ulgą i nie wiem czy jest sens kontynuowania go? Generalnie to i tak większe szansę na tą walkę mają Wyatt Familly bo wrogów mają więcej niż Paul.

• 2 tygodnie później...

No doczekaliśmy się walki 5 on 5. Niestety ja jestem bardzo zawiedziony, byłem pewien całkowicie że w tym roku zostanie w tej walce użyty motyw corporation, że będzie to corporation vs reszta, ewentualnie dałoby się też coś sensownego stworzyć z użyciem Wyattów jak i Heymana. Po zesżłym tygodniu liczyłem że jednak ta walka teamowa Wyattów z Punkiem i Bryanem zostanie zamieniona w tą walkę, że do Wyattów dołączy Shield co by mogło być w przyszłości użyte jakoś w ich ewentualnym feudzie. No ale niestety dostaliśmy ponownie walkę z dupy. Na dodatek zawsze był to team kogoś vs Team kogoś no ale w tym roku zdaje się że zapomnieli o tym fakcie. No ale jakieś plusy też są, skład jest mega mocny ringowo więc walka będzie pewnie świetna. No i ciężko wytypować zwycięzce, znaczy na chwilę obecną stawiałbym na ekipe Shield no bo to Shield ale jeżeli tym brakującym zawodnikiem będzie Langston to jak dla mnie przeważy szalę na drugą stronę. A podejrzewam że będzie to Langston bo ma najwięcej wspólnego z Shield no i jakby przypiął Ambrose'a dostałby kolejnego shota którego tym razem już by wykorzystał. I nie zdziwię się jak będzie solo surviverem który sam wyeliminuje z 3 zawodników na koniec. Chociaż może to również teoretycznie być Kidd bo coś tam się mówiło że ma dostać push na pas US i tak samo jakby wyeliminował Deana to mógłby to być początek ale no kurcze wydaje mi się że Ambrose nie powinien przegrać pasa z Kiddem... Z Langstonem by to wyglądało odpowiednio i byłby to dla niego godny przeciwnik a jak juz chcą pchać Kidda do pasa to bardziej widzę go pokonującego Axela.

No i mamy jeszcze jedną nową walkę już wspomnianą wyżej czyli tag team match. Mam szczerze powiedziawszy mieszane uczucia co do całego tego feudu bo jakoś tak za szybko to sie wydarzyło. Bryan po miesiącach krucjaty i wojnie z corporation z tygodnia na tydzień olał pas WWE i zajął się rodzinką bo raz go zaatakowali. Z Punkiem wyglądało to podobnie w sumie z tym że on swój program poprzedni wygrał. No i też nie podoba mi się że Wyatt nie walczy bo to on miał tu jest liderem i on miał byc promowany a Harper i Rowan są dodatkami. No ale może to kwestia kontuzji. Co do samej walki no jakaś strasznie porywająca nie będzie ale nie powinna też strasznie ssać bo jednak są tam Punk i Bryan. Co do wyniku bardziej bym się skłaniał ku rodzince no bo beard & best w sumie nic nie zyskują na takim zwycięstwie a dla Wyattów to ogromny sukces który strasznie by ich podbudował. No i z drugiej strony porażka faców może prowadzić powoli do ich programu na WM który jest moim zdaniem niezłym pomysłem.

A i jeszcze wielki minus dla WWE. Nie lubie strasznie sytuacji kiedy mamy tydzień do ppv i to jednego z wielkiej czwórki a w karcie mamy 4 walki. Z czego jedna (i to ta teoretycznie najważniejsza) została dodana cichaczem nie wiem chyba dzisiaj. Słabo... Chociaż nie wiem co jeszcze wymyślą i obawiam się sporej ilości zapchajdziur.

Generalnie to bardzo się zawiodłem na karcie SS. Byłem pewny, że najważniejszy na chwilę obecną program w WWE będzie miał swoją walkę w tradycyjnym pojedynku na PPV, myliłem się. The Shield + Americans? Myślałem, że Shield współpracują sami ze sobą i ludźmi z Corporation, trochę dziwne, że "zgodzili się" na sojusz z amerykanami. Chodzi mi tutaj tylko i wyłącznie o story bo generalnie ta walka to będzie mistrz więc tu nie ma co dyskutować. Wygrają heelowie. Tak jak napisał Brem, tym brakującym zawodnikiem będzie raczej na bank Big E z wiadomych powodów. Chociaż WWE może zaskoczyć i sprowadzi kogoś, ale w to wątpię bo raczej od powrotów jest RR. Kolejną walką jest TT Match, który szczerze mówiąc jest o dupę rozbić. Myślałem, że ta stajnia składa się z trzech osób walczących a nie z dwóch, z których jedynie Harper daje radę (może tu chodzi o tą kontuzję o której Brem wspomniał.) nie uśmiecha mi się to kompletnie. Tutaj wygrają Wyatt Familly w celu podbudowy, to raczej wiadome. Kolejną walką jest walka o pas WHC, kurcze, bardzo chciałbym żeby do walki dołączył Sandow. Jasiek pas na pewno obroni trzymając go pewnie do WM czy coś. W międzyczasie załatwi sprawę z ADR'em eliminując sobie rywala i potem zacznie feudować z Sandowem i mam nadzieję, żę ten drugi przejmie pas w niedalekiej przyszłości. Zostaję ME. Szczerze mówiąc jest tutaj genialny paradoks. Segmenty Orton/Show a wcześniej Orton/Bryan wychodziły dobrze (ze względu na Huntera) a same walki wychodzą prze słabo. Ta walka na SS też wyjdzie bardzo ale to bardzo kiepsko co mnie nie dziwi bo mamy w ringu kompletne i okrągłe zera więc...

Dodadzą zapewne jeszcze walkę div AJ vs Natalya i liczę na przejęcie pasa. Dostaniemy pewnie jeszcze jakiś jeden SS match z ludźmi ze SD żeby ta gala nie była tak ch***jowa (przypomniam, że rok temu były dwie walki SS).

• Styl:  Jasny

Oglądane SS, więc czas przedstawiać wnioski.

Team The Shield & Real Americans pokonali team Rhodes Brothers, Uso's, & Rey Misterio - Świetna walka. Naprawdę dobry SS match, szczególnie fenomenalnie pokazał się Roman, i tutaj został takim typowym terminatorem, świetnie wyszło to w jego przypadku. Sama walka przyniosła całkiem niezłą ilość dobrych akcji, aczkolwiek po składzie można było spodziewać się jeszcze więcej. Nie czuję się jednak zawiedziony, a szczególnie cieszy mnie team który wygrał. Ode mnie *** i 3/4*

Big E Langston pokonał Curta Axela, i obronił pas IC - Średnia walka obu panów tym razem. Axel już bez jakiegokolwiek zacięcia w tej walce, jakby wiedział, że nic dobrego może go nie czekać. Langston pewnie obronił pas, i chociaż nikt przy zdrowych zmysłach nie miał zamiaru mu go odbierać, to jednak po tym Perfect Plexie się zawahałem ; ). Walka jak już mówiłem średnia, i ode mnie ** i 1/2*

Divy pominąłem.

Mark Henry pokonał Rybacka - Bardzo głupi wynik, bo ciekawe jak chcą teraz przygotować Rybacka pod Goldberga, chyba, że ta cała walka z Goldbergiem to szopka, i w końcowym rozrachunku Ryback nie zmieści się nawet w karcie, w co akurat wierzyć mi się nie chcę. Sama walka, taka jakiej można się było spodziewać - bez szału, ale jak na olbrzymów nie ssali ; )). Ode mnie ** i 1/4*

John Cena pokonał Alberto Del Rio i obronił pas WHC - Bardzo dobra walka. Na początku było trochę nudno, ale mniej więcej po 5 minutach walka weszła na tak świetne obroty, że oglądało mi się ją naprawdę dobrze. Zwycięzca nie jest zaskakujący i teraz trzeba szykować dla Ceny nowego rywala (Wyatt, Reigns, Sandow?), chyba że będzie Cena vs Del Rio v3, i jeśli byłaby dobra stypulacja to nie miałbym nic przeciwko, bo panowie świetnie walczą przeciwko sobie. Ode mnie dziś ****

Daniel Bryan & Cm Punk pokonali Wyatt Family- Świetna walka! Moim zdaniem tak samo dobra jak poprzednia. Było tutaj wszystko czego mogliśmy się spodziewać, i nawet te dwa wielkie klocki dały dzisiaj radę ; ). Ode mnie ****

Randy Orton pokonał Big Showa - Słaba walka, nie było czego oglądać...**

Podsumowując - No niestety, nie wszystko poszło po mojej myśli. Dobre trzy walki, reszta przeciętna, a Main Event słabiutki, wolny, tragiczny. Ode mnie za to PPV ** i 3/4, i zapomnijmy, bo na pewno nie było to PPV godne wielkiej czwórki.

• Styl:  Jasny

Obejrzałem w całości SS match. A co tam, momentami nawet nie byłem zażenowany tym co widzę. Niestety sprawdziły się plotki mówiące o dużym pushu dla Romka. Wciąż uważam że to za wysoka półka dla niego i tak naprawdę jedyne co potrafi zrobić dobrze to swojego speara. Na plus warto zanotować całkiem niezły booking Setha - spodziewałem się że będzie raczej konkurował z Ambrosem o miano pierwszego jobbera, jako że Real Americans są bardziej w typie Vinca jeśli chodzi o budowę ciała. Tymczasem Rollins był ostatnim wyeliminowanym w swoim teamie, i do tego jako jedyny poza zwycięzcą zaliczył jakiś pin dla swoich. Fajnie że dali też Cesaro minutę na giant swinga, szkoda że to jego jedyny moment w tej walce. Beczka z promocji Cody'ego Rhodesa - typ dla mnie był obok Mysterio pewniakiem do ostatniej dwójki tych dobrych(ba, nawet stawiałem na jego zwycięstwo), a postawili ponad nim jego starszego, gorszego brata oraz przypadkowego jobbera Uso, który raz na rok dostaje push razem z drugim jooberem Uso do mid-cardu tagów. Logika WWE mnie powala. Cody idź do TNA, bo tutaj wyraźnie wolą postawić na Goldusta którym zawsze był jobberem, skoro więc jesteś pod nim, to niczego wielkiego się nie spodziewaj.

chyba że będzie Cena vs Del Rio v3, i jeśli byłaby dobra stypulacja to nie miałbym nic przeciwko,

11qpnyg.jpg

Takie coś miałoby sens tylko w dwóch przypadkach.

a) Alberto Del Rio cofa się w czasie do początku roku 2011 kiedy to zmienił gimmick z meksykańskiego arystokraty na meksykańskiego nudziarza. Berto zagina czasoprzestrzeń, zmienia bieg wydarzeń i pozostaje ciekawy jak za czasów swojego debiutu. Strach jednak pomyśleć co to by zrobiło z dzisiejszą sytuacją WWE. #efektmotyla

b) Korea wypowiada wojnę Stanom Zjednoczonym, do konfliktu dołącza Rosja oraz Unia Europejska. W wyniku wojny atomowej ginie około 99,9999999999% procent ludności, jedynymi ocalałymi są John Cena i ADR właśnie.

W innych przypadkach udział DelRio w kolejnej walce o pas wagi ciężkiej jest kompletnie pozbawiony logiki(serio, w ostatnich dwóch latach to może ze 3 takie pojedynki opuścił - ma komplet w tym roku, a trzeba też pamiętać o jego story z Szejmasem z 2012 gdzie walczyli jakieś 135 razy).

Do tego plus też za koniec ppv. Wiem że u wielu osób wywołało to ból dupy, ale dla mnie Cena vs. Orton zawsze będzie zawsze będzie dobrym chociaż mocno odgrzanym kotletem. Nie ze względu na walki których nie oglądam, ale ze względu na historie jaką ta dwójka posiada, na chemię miedzy nimi, oraz na umiejętność sprzedania dobrego story. Nie miałbym nic przeciwko między jakiemuś champion vs. champion na tlc. Dla jednego i dla drugiego nie widać na horyzoncie ciekawych przeciwników, więc czemu nie zamknąć roku z hukiem. Żadnej unifikacji, tylko zwykły spór o to kto jest twarzą fedki. Chyba że chcą coś takiego zostawić na WM - jarałbym się. Dwie największe gwiazdy WWE ostatnich 10 lat, zdecydowanie powinny zmierzyć się na WM solo.

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Dobra szybko i na temat.Gala ch***jowa bardzo.Nie oszukujmy się takie coś na takim prestiżowym PPV to wstyd.Na wstępie powiem że obejrzałem to całe ale nie było łatwo! Jedynie miło wspominam pierwszą walkę która była znośna i bez większych problemów dało się ją obejrzeć z zaciekawienie.Nie rozumiem za bardzo czemu akurat taką walkę która jest znakiem rozpoznawczym SS dali na opener ale mniejsza z tym,może po to by ratingi czy co oni tam liczą na PPV na starcie nie spadły.Potem niestety już nic ciekawego,segmenty z Ortonem mega słabe,walka Langstona masakra,divy to samo ale tutaj akurat chyba nikt nic ciekawego się nie spodziewał.CM Punk & Daniel Bryan vs. Erick Rowan & Luke Harper to co prawda druga walka na tej gali którą dało się obejrzeć ale to głównie zresztą jak zawsze za sprawą Punka.Ten Erick i Luke to mega drewna których masakryczni się w ringu oglądana,nawet Bryan mnie niczym nie zaskoczył i też zniknął w cieniu Punka.Po walce jak już była szansa na rozkręcenie czegoś ciekawego czyli wreszcie wkroczenie do ringu Wyata to ten oczywiście zrezygnował z walki i się wycofał.SUPER ! O zapomniałem jeszcze o Mark Henry którego powrót chyba nikogo nie zaskoczył skoro sam wrestler przed galą pisze że pojawi się na RAW a zaraz potem Ryback pisze na twitterze że będzie open chalange na SS.Walka dwóch klocków również zasypiałem.Orton vs Show ocenie troszkę inaczej gdyż jak wiemy zrobić cokolwiek z Showem to nie proste zadanie.Jednak tutaj też można było więcej wyciągnąć a zakończenie było widać że zrobione na o***l.Gdyby nie wejście Jaśka pod koniec to każdy byłby zaszokowany że ta walka skończyła się tak a nie inaczej. Ostatni segment czyli wejście Jaśka zwiastujące unifikacje tytułów to jedyny moment na tym PPV który zachęca do sprawdzenia kolejnego RAW gdyby nie to każdy pewnie miałby w dupie co wydarzy się jutro.

Ocena PPV: 2/10 za opener

ps.Walka Ceny celowo pominięta gdyż brakuje mi słów na takie coś

#SmartFanZone

Gala nie zachwyciła ale też jakoś strasznie nie ssała, były gorsze całkiem niedawno. Na 7 walk 2 były bardzo dobre, 2 trzymała poziom no a ME był słaby ogólnie ale przynajmniej nieźle zabookowany i jakieś emocje się tam pojawiły. Opener był bardzo dobry i ciekawie zabookowany. Byłem bardzo zły w momencie gdy mielismy sytuacje 5 vs 2 i już myślałem jak bardzo zhejtuje ich za tak nierówne pojedynek a tu jaka niespodzianka. Gdy kolejni facowie byli eliminowani emocje rosły jak i szanse byłych mistrzów TT na zwycięstwo. Jak Rollins odpadł i został sam Roman a z drugiej strony był jeszcze powracający Mysterio już nie wierzyłem w Romka ale znów zaskoczenie. I to bardzo pozytywne. Bez wątpienia Reigns może oczekiwac sporego pushu no i ta walka myślę że będzie pierwszym etapem podbudowy pod rozpad Shield. Amrose został wyeliminowany jako pierwszy, Roman i Seth zostali we dwóch przeciwko piątce przeciwników, spokojnie mogą miec o to pretensję a jeżeli jeszcze Ambrose będzie wypowiadał się w tonie że to wspólne zwycięstwo reszcie pójdą nerwy.

IC nie za długi i dobrze bo inaczej byłoby to bardzo nudne a tak nie było najgorzej. Divy przewidywalne strasznie i ogólnie nic ciekawego. Open Challenge też przewidywalny i bardzo kiepski ringowo. No i trzy walki ME. WHC ogólnie bez emocji bo zwycięzca oczywisty ale ringowo było dobrze jak za pierwszym razem. TagTeam też dobry, jeddna z dwóch najlepszych walk gali zdecydowanie. Tylko zakończenie trochę słabe. Znaczy się nijakie bardzo i wygląda na to że nie wiele z tego wyniknie w takim układzie. ME jak pisałem, słabiutki ale sensownie zabookowany więc tragedii nie było mimo takiego składu. No i zakończenie z Ceną ciekawe i lecę oglądać raw żeby zobaczyć do czego prowadzi ;D

Dla jednego i dla drugiego nie widać na horyzoncie ciekawych przeciwników, więc czemu nie zamknąć roku z hukiem. Żadnej unifikacji, tylko zwykły spór o to kto jest twarzą fedki. Chyba że chcą coś takiego zostawić na WM - jarałbym się. Dwie największe gwiazdy WWE ostatnich 10 lat, zdecydowanie powinny zmierzyć się na WM solo.
Ostatni segment czyli wejście Jaśka zwiastujące unifikacje tytułów to jedyny moment na tym PPV który zachęca do sprawdzenia kolejnego RAW gdyby nie to każdy pewnie miałby w dupie co wydarzy się jutro.

Tu zdecydownie się zgadzam z Carlosem, żadnej unifikacji ale walka na TLC albo RR między mistrzami jak najbardziej na plus. Unifikacja czy też sama walka na WM nie ma racji bytu chciażby z prostej przyczyną jaką jest RR.