Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dobra Tania Wóda-Wasze Rekomendacje (+18)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

635066389747697793.jpg

Temat skierowany do pełnoletnich userów(nie dla ciebie Count) którzy lubią sobie wypić nieco więcej niż kieliszek do obiadu.Wiem że na naszym forum jest wielu degustatorów dobrego alkoholu z wieloletnim stażem.Jak wiadomo drogie wódki są bardzo fajne jednak tych tanich można kupić więcej co zazwyczaj przeważa podczas planowania zapasów na piątkową libację. Niestety nie każda wódeczka wchodzi tak gładko jak Smirnoff czy Finka i często możemy napotkać mega ścierwa których żaden człowiek nie powinien nigdy przełknąć.Żeby unikną takich syfów jest ten temat.Liczę że koneserzy z tego forum napiszą swoje cenne rekomendacje co warto pić a co należy unikać dzięki czemu kolejne pokolenie(o ile forum będzie istniało) kiedyś tu wejdzie i przeczyta te jakże mądre słowa. Zapraszam !
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

6

• hhynagata

1

• DonCarlos

1

• chlebek91pl

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

Ogólnie jak już każdy z KSW Team wie, wódki czystej nie pije, bo jeśli chodzi o mnie, to bełcik na 100% ale... Z cocacola w drineczku już się napije i tutaj polecę wam... Sławną wódkę premium. Marka stara i szanowana, niestety ja jestem młode ścierwo i nie piłem tego oryginalnego trunku ale tak się stało, że już jakiś czas, Wyborowa S.A. wypuściła na nowo i w nowej odsłonie Premium. Nie wiem jak cenowo gdzie indziej ale w Matrixie na widzewie, ostatnio kupowałem za 18.50 połówkę także nie jest źle.

5900685000645-premium-500ml-wodka.jpg

A jeśli ktoś szuka ekonomiczniejszego rozwiązania - polecam (i to bez żartów, na serio) spiritus sanctus. Tylko nie z ryneczku. Jak macie jakiegoś wuja/szwagra/ciocie/dziadka, który ma dojście do DOBREGO I PEWNEGO źródła (wypisałem wujków i szwagrów bo takowi na ogół mieszkają na wsi a wiadomo - dobre źródło = wieś). Spirytusik takowy to koszt około 15 zł za liter. Wiadomo - ma swoją moc także do coca coli nie trzeba lać dużo a równa się to z tym, że starcza na więcej :)) 15 zł - 3 osoby się upierdolą, mówiąc brzydko. Apropo.. Kupiłem ostatnio od wujka 10 litrów spirytusu i zalałem śliwki, także jak będzie zlot w okolicach marca/kwietnia to wiecie co pijemy :))

Okej to od mnie TOP 3 najczęściej spożywanych substancji

gieroy-1.jpg

Nazwa Wódeczki:"Legendary" Gieroy

Cena:15.49 :shock:

Gdzie kupić:Tylko Lidl

Zdecydowanie mój lider wśród taniej(i nie tylko) wódki.Chyba najtańsza wódka na rynku obok 1906 jednak w przeciwieństwie do tej drugiej smakuje pięknie.Gieroy'a co ciekawe właśnie wyróżnia smak i cierpkość dzięki której tak dobrze on w chodzi.Nie raz przetestowana wódka na wszelkich domówka oraz plenerze.Często również konkurowała z takimi pozycjami jak De luxe czy Krupnik i wcale nie była na szarym końcu.Polecam również przy zakupie zainwestować w lidlowski Energy Drink(ten w fioletowej/bordowej) butelce idealnie się komponuje ze smakiem gieroya :) .Tak wiec polecam każdemu przejść się do Lidla gdyż lepszej wódeczki za niską cenę raczej nie znajdziecie w Polskich sklepach.Jedyna wada to to że są tylko połówki a jak chcesz więcej to niestety tylko +litr wchodzi w grę(w sumie często to też zaleta).

zubrowka_biala_art.jpg

Nazwa Wódeczki:Zubrówka Biała

Cena:Bez problemu dostaniecie do 2 dyszek 0,5

Gdzie kupić:Większe supermarkety lub jakieś twory ala Żabka,Lewiatan.

Tutaj już wyższy pułap cenowy jednak oczywiście bez przesady.Fanem prawdziwej Żubrówki nigdy nie byłem jednak od kiedy na rynku pojawiła się wersja "biała" od razu podbiła moje serce które wtedy było zdominowany przez teraz jakże już przejedzony Krupnik.Bardzo dobra w smaku dzięki czemu nie chce się wymiotować po dwóch łykach. Głównie dobra opcja jak twoja ulubiona tania wóda jest daleko a w pobliżu masz Lewek czy Żabkę gdzie możesz dostać równie dobry produkt.

5902573004261.jpg

Nazwa Wódeczki:Żołądkowa Gorzka: De Luxe

Cena:Bardzo różnie, jednak najtaniej w Lidlu za 17,90 :)

Dostępna:Prawie wszędzie. Często dobre promocje w Biedronce i Kauflandzie.

Również często wykorzystywana na różnorodne okazje.Idealnie się sprawdza jako wóda urodzinowa gdy nie masz siana a wiesz że z Gieroyem to siara wtedy warto kupić de Luxe a raczej nikt nie będzie zły.W smaku jak wódka,szału niema ale nie odpycha.Natomiast bardzo często napotykam się na różne promocje, dwa dni temu właśnie się zaopatrzyłem w nią na sobotę kupując literek za 32 zł.Natomiast jednak polecam kupować głównie w Lidlu gdyż tam cena jest ciagle 17,90 a w innych sklepach potrafią nawet sobie zażyczyć +20 co uważam za skandal :x
Kupiłem ostatnio od wujka 10 litrów spirytusu i zalałem śliwki, także jak będzie zlot w okolicach marca/kwietnia to wiecie co pijemy :))

Nie mogę się doczekać kiedy go tu zrecenzuje :8

#SmartFanZone

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Najpierw piszesz żeby unikac syfów, a potem wymieniasz gorzką deluxe. :8 Przecież ta wóda jest tak ch***jowa że głowa boli(i to nie w ten przyjemny sposób dzień po), osobiście unikam tego gówna jak tylko się da, chyba z tydzień temu jednak znowu nadziałem się na ten produkt. Niestety tak ch***jowa wódka potrafi zepsuć nawet wściekłe psy, które teoretycznie wychodzą dobrze z każdym rodzajem gorzały. Serdecznie odradzam, już lepiej denaturat przez chleb przesączyć i walić na kielony. Chyba że to tylko na Kujawach takie ch***jowe partie tego przychodzą, a w reszcie Polszy nie jest takie złe.

Podbijam za to całkowicie zdanie o Białej Żubrówce, osobiście uważam że to zdecydowana czołówka jeśli chodzi o jakość względem ceny. Poleciłbym również wszystkim klasyczną rudą żołądkową. Nie jest to klasyczna czyściocha, ale dzięki temu świetnie komponuje się chociażby z mlekiem(kielon mleka do kielona rudej), albo jeśli jesteście bardziej wyrafinowani jako driny ze sprajtem czy czymś takim. Cena zbliżona do deluxa czyli około 18 złotych za połówkę. Poza tym na wódzie nie ma co oszczędzać bo najebka przy gorzale i napoju jest zawsze tańsza niż przy browkach, a i poziom upojenia często wyższy. Nawet w klubach gdzie cena drina równa się cenie piwa ja osobiście przestawiłem się na driny - ujebie się tak samo, za te same pieniądze, a nie będę szczał co 15 minut jak pojebany po browarku.

34745922.jpg

A i bym zapomniał... ludzie z większych miast sprawdzajcie swoje lokalne akademiki. Studenci mają zazwyczaj bardzo ciekawe produkty. Na ten przykład w bydgoskim akademcu UTP szałem było wódka pomarańczowa po 10 złotych za pół litra. Wypiłem dużo, było spoko, nie oślepłem, także polecam.

Edytowane przez Gość

• Styl:  Klasyczny

Wódka,Kurwica/Przekurwica.Z 10zł.Lubelszczyna.Czwarte zdanie.

Poleciłbym również wszystkim klasyczną rudą żołądkową

Jeżeli już schodzimy na ten temat to jako alternatywę dla rudej polecam Balsam Pomorski

balsam.jpg

Z reguły jest strasznie tani 15-17 zł a smakuje równie dobrze jak nie lepiej niż Ruda.Niestety u mnie w Germanii to bardzo ekskluzywny towar i ciężko go zdobyć jednak w większych miastach bez problemu dostępny i powszechnie szanowany.

rzecież ta wóda jest tak ch***jowa że głowa boli(i to nie w ten przyjemny sposób dzień po), osobiście unikam tego gówna jak tylko się da, chyba z tydzień temu jednak znowu nadziałem się na ten produkt.

Mi jakoś nigdy smak nie przeszkadzał w niej.Nie jest to jakaś rewelacja ale no k***a da się to pić.A może to ja po prostu mam już tak przepite gardło od niej że nie czuje tego smaku ? Chuy wie w każdym bądź razie jutro na imprezie jest do obalenia 1,5 tego syfu i

nie-boje-sie-kurwa-pl-ffffff

#SmartFanZone

Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak dobra wódka. Wódka nie jest dobra. Wódka, ma sponiewierać, a nie smakować. Jak komuś smakuje wóda, to już nie jest najciekawiej :D

• 2 tygodnie później...

Nie mam co prawda 18 lat no ale trudno się nie napić gdyż jest wiele imprez itp.

z9076217O.jpg

Cóż te dwie wódki czyli Krupnik i Żubrówka Biała cenię najbardziej i najlepiej lubię. Dlatego że są to pierwsze wódki które wypiłem. Były to moje 15 urodziny i postanowiłem nie co się zabawić. Jak na sam początek nie co przesadziłem i nie było ze mną najlepiej. Potem razem z kumplami postanowiliśmy robić takie imprezy w każdy weekend i zawsze były te dwie wódki no i niestety nigdy nie miałem umiaru. Dwie dobre wódki i wcale nie są drogie. Nie wyobrażam sobie iść na imprezę na której nie ma chodź jednej z tych wódek. Daimon ma rację wódka nie jest dobra, ale kopie i to najważniejsze. Jest jeszcze wiele wódek które piłem i dość lubię ale to już nie takie same co te u góry. Te dwie zawsze będą dla mnie najlepsze i raczej się to nie zmieni. Jest jeszcze jedna wódka bardzo dobra ale nie w smaku. Jest tania i klepie, Barmańska 0,5 litra kosztuje 7,50 zł co jest bardzo tanio. Wódka jednak nie jest czysta tylko posiada smaki : Wiśniowa, Grejpfrutowa i Cytrynowa. Ten pierwszy smak jest ok bo da się wypić ale reszta przez gardło nie chcę przejść. :D

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• 2 tygodnie później...

W Kaufie do 6tego jest 0,7 Tatry za 24 zł.Wóda nawet nie najgorsza,coś jak krupnik a za 24 zł to nie lada okazja :).Tak więc polecam puki jest :)

Jarzebiak.jpg

Podczas wczorajszego wypadu napotkałem się na coś takiego.Dużo sklepów było już zamknięte więc miałem kupić krupnik więc wskoczyłem do Małpki i szukam tego trunku jednak zamiast Krupnika znalazłem wódkę Jarzębiak którą pierwszy raz widziałem na oczy.Oczywiście urzekła mnie ta piękna nazwa ale wiadomo od razu obczajka na najważniejsze rzeczy czyli % i cena.Tutaj bez niespodzianek norma 40% i cena 21 zł, więc źle nie jest.Oczywiście szybko przetestowałem ze znajomymi. Powiem tak nie jest źle ale do perfekcji wiele brakuje :lol . Jeżeli jednak ktoś lubi jak wódka mu daje ostro po gardle swoją goryczą to powinien sobie spróbować gdyż to na serio ma moc :).Jednak osoby które zwykle pijają w małych ilościach i lżejsze wódy to nie polecam bo może skończyć się na solidnym rzyganiu po kilku łykach.
#SmartFanZone
  • 2 miesiące temu...

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

A pamiętacie może jak całkiem niedawno w Lidlu w zajebistej cenie około 16 zl za 0,5 była bardzo przyzwoita wódka Putinoff ?

Schodziło tego mnóstwo z półek. U mnie całe osiedle brało tylko to. W osiedlowym lidu na sylwestra nawet wszystkie Gieroye zostały, a Putinoffy zeszły co do cna.

300090_PUTINOFF-Premium-Vodka_xxl.jpg

Wódka, która w smaku dawała radę. Nie biło od niej bimberowym zapachem, nie była przesadnie gorzka i nie krzywiła twarzy. Pasowała zarówno pod chipsy jak i pod lepsze zagrychy. Dzisiaj takim odpowiednikiem jest Żołądkowa Delux. Dziwne czemu Putinoffa wycofali...może ma ktoś jakieś info ? :thinking:

915802072594e34bce782c.jpg

Wydaje mi się że ostatnio w Lidlu widziałem Putinoffa na półce, jednak nie jestem pewien czy był on czysty czy jednak jakaś cytrynowa wersja.Jeżeli czysta to możliwe że przy najbliższej okazji sprawdzę czy taka dobra jak opowiadasz gdyż nie tak łatwo znaleźć dobrą i tanią alternatywę dla Gieroya :D

#SmartFanZone

w%C3%B3dka-na-wesele-stock-prestige.jpg

no cóż powiedzieć o tej wódeczce, najtańsza nie jest (u mnie 25 zł za 0.5) ale za to można pić i pić a rano kaca zero w smaku jest oj nie krzywi ryja podchodzi pod bigosik jak i pod sledzika jak dla mnie ideał.
sig.png
  • 1 miesiąc temu...

Ostatnio sprawdziłem tego Putinoffa co Dziku tak zachwalał.Jednak nie wycofali tego z sprzedaży i nadal widnieje na lidlowych półkach.Co do trunku to szału niema, nie to że jakoś tragicznie jak Absolwet bo jednak Putinoff jest pijalny jednak za tą cenę możemy kupić sobie króla Gieorya oraz dołożyć z 2 zł i zainwestować w Krupnik lub białą Żubrówkę. Co do Putinoffa to strasznie daje po gardle co może być zarówno zaletą jak i wadą, wiadomo co kto lubi.Jednak jak się otworzy butelkę to na kilometr jebie spirytem co aż odrzuca od picia(charakterystyczne dla ch***ych tanich wódeczek) ale jak już mówił to tylko pozory bo po łyku nie zbiera na wymioty i da się tym napić jednakże nie polecam na całonocne imprezy gdyż ten mocny smak z pewnością nie przyniesie nic dobrego. Ciekawe czy kiedyś było lepiej i tak się skurwiła pod względem smakowym czy po prostu mi tylko nie przypadła do gustu :)

#SmartFanZone