Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kosaki uderza w Nagasaki 8, czyli... hamburger i szampan.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Elo! To już ósma edycja mojej serii

:D Jeszcze trochę i dobiję do dyszki. Hamburger i szampan? Coś tu nie pasuje. Kawior i cola? Tu też nie tak. O co chodzi? Czym jest szampan a czym kawior? Już tłumaczę. Ale od początku. Hamburger, zwykłe danie z przydrożnej budy, łatwo znaleźć. Dawać do niego szampana to po prostu idiotyzm. Na odwrót z drugim zestawieniem. Popijać kawior colą to nie jest szczyt dobrego smaku. No dobra, teraz dokładnie.

Lecimy do 8 lipca 2013 roku. Co wam to mówi? We're here:

Na Summerslam Wyatt rozegrał swoje pierwsze PPV. Pokazał jakim drewnem jest.

Lecimy dalej, a raczej wcześniej. 4 dni po moich urodzinach, (pamiętać proszę) 20 maja bieżącego roku dostajemy nowego Paul Heyman Guya:

Co więcej, nie tylko taki zaszczyt spotkał Curtisa. DWUKROTNIE pokonuje Triple H'a, poza tym nosi IC. Jego umiejętności pozostawiają wiele do życzenia.

Lekka zmiana frontu. 7 czerwca 2010 roku przejdzie do historii WWE. Debiut Grupy Nexus...:

http://www.youtube.com/watch?v=kLrUmWwvrYc

...w tym Justina Gabriela. Jakiś czas później powstała nowa grupa:

The Corre, znów z Wadem Barrett'em na czele. Justin zajmuje miejsce zwykłego szaraka. Teraz? Nie robi nic. Jest w rosterze, ale jakby go nie było.

10 lutego 2009 roku? Coś wam to mówi? Nie? To spójrzcie:

Debiut Tysona Kidda. Zadebiutował sobie chłopak, raz zdobył pasy TT w Hart Dynasty, a potem długo długo nic, aż do dzisiaj.

Dobra, koniec. O co chodzi. Dlaczego WWE wymyśla dobre lub genialne gimmicki takim beztalenciom? Dlaczego taki Bray Wyatt lata w kozackim psychodelicznym gimmicku, a Justin Gabriel marnuje się na Superstarach, SMS, Main Event i innych takich pierdołach. Czy niekreatywni w WWE naprawdę muszą dawać propozycje dla góry, tak fatalne, że później Wyatt będzie latał z WHC a Curtis już miażdżył HHH? Ludzie, powagi! Czy my musimy to oglądać? Skoro dla takich klocków można coś ogarnąć, to dla utalentowanych już nie? Dyskusja na dole.

Pozdrawiam, czekam na wiele komentarzy i zapraszam na kolejne części. A jeżeli nie czytałeś poprzednich, to zapraszam!

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

2

• Bryx

2

• Kosaki

2

• Deep

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Nie postawię Ci wyjątkowo piwa za tą dyskusję, chociaż jestem ich fanem, ale tym razem nie postawię mimo iż praca jest dobra, bo... się nie zgadzam ; ). Wyatt a w szczególności Axel to zawodnicy, którzy naprawdę sporo potrafią w ringu, i to zdążyli już pokazać. Axel miał kilka świetnych walk m.i.n z Punkiem i Kingstonem. Wyatt'a walka z Kofim też była niezła, a w NXT pokazywał już dużo. Dlatego, narzucając swoje zdanie przy Axelu 'Jego umiejętności pozostawiają wiele do życzenia.'. Nawet nie powiedziałeś, że Twoim zdaniem, bo ja mam inne :D. Co do Kidda i Gabriela, to moim zdaniem Tysonowi zdecydowanie brakuje 'tego czegoś' by być najlepszy, i moim zdaniem będzie idealnym Tag Team partnerem do kogoś, ale solo nic nie osiągnie, to Gabriel jest jak dla mnie lepszy w ringu. Ale i tak prawda, że oboje zasługują na bycie wyżej niż jobberka (taki Marella, który nie jest noskillem, ale w obecnym gimmicku żenuje dostaje czas razem z Khalasem na PPV, to czemu nie zmienić ich na Gabriel - Kidd? Ja wolałbym raczej obejrzeć walkę Real Americans vs Gabriel & Kidd, niż to co dostaliśmy na PPV). A co do charyzmy - no ludzie, jaką charyzmę ma Khali? Żadną. A WHC trzymał, Takera złożył jak jakiegoś lokalnego jobbera (pozdro Nick Nardone aka Jamin Olivencia). Także moim zdaniem dyskusja dobra, ale od drugiej części, bo obaj panowie zarówno Kidd jak i Gabriel zasługują na push, ale ja wcale nie odbierałbym pushu Wyattowi oraz Axelowi. Powiem więcej. Wolałbym zobaczyć walkę o pas WHC Bray Wyatt vs Roman Reigns niż Del Rio vs Sheamus - ostateczne starcie nr 35134. Bardziej pasowałoby to do jego rodzinki, Harper i Rowan, a szczególnie ten pierwszy to już beztalencia konkret. Ale dziwnie wyglądają i mają push, może to także tajemnica sukcesów Khalasa. To tyle ode mnie, dzięki za starania, ale moim zdaniem z początkiem nie trafiłes bo Ty np uważasz, że Axel to beztalencie a dużo ludzi uważa odwrotnie, zresztą niektórzy uważają np Barreta za drewno a inni za świetnego wrestlera, zdania są podzielone, szkoda, że je narzuciłeś... ; )

A no i jeśli chodzi o ten wstęp... n655nw.jpg

Pozdro Kosa, czekam na kolejną część, tylko dodaj od siebie 'Moim zdaniem/ jak dla mnie' bo to bardzo ważne w takich dyskusjach, nie każdy ma takie samo zdanie :t_up:

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie zaszalałeś jakoś z tym felietonem. Bardziej chciałbym czytać jakiś twoich opinii na dany temat,przemyśleń a nie filmik i "lecimy dalej" i kolejny filmik.Fajnie że dajesz pytania i zachęcasz do rozkminy jednak nie na tym polega forma felietonu.

Co do tematu co tu pisać. Na gimmicki wpływa wiele czynników i aspektów o której my pewnie mało co wiemy #FaniNicNieWiedząDDW . Wyatt wcale niema jakiegoś genialne gimmicku i wcale jakoś genialnie go nie odgrywa tak więc nie robiłbym jakiś teorii że będzie z niego main eventer.Zresztą twoje srozumowanie że Wyatt czy Curtis wygrywają swoje walki bo dostali jakiś genialny gimmick jest błędne. Curtis praktycznie niema żadnego gimmicku poza tym że jest synem legendy i człowiekiem Heymana. Oni po prostu dostali push od federacji, przed nimi również było wielu wrestlerów jak np.Drew McIntyre który dostał na starcie mega push mimo że był jednym z najbardziej drewnianych wrestlerów w rosterze. Najbardziej mnie jednak denerwuje wrzucanie do każdej dyskusji Kidda i Gabriela.Okej fajnie skaczą,są dobrzy ringowo ale nie róbmy z nich też geniuszy ringu.Niestety mają zero charyzmy,niema na nich pomysłu i raczej nigdy nic nie ugrają.Poza tym WWE zbytnio nie przepada za tak niskimi wrestlerami więc bez odpowiedniej reputacji #DanielBryan #SinCara bądź wstawienia się kogoś szanowanego to raczej nic większego niż mid-card nie ugrają. Tak więc jak już chcecie szukać kogoś na którego WWE powinno wreszcie postawić to poszukajcie jakiś nowych ludzi a nie ciągle ta dwójka :).

jaką charyzmę ma Khali? Żadną. A WHC trzymał

Weź pod uwagę jaki gimmick miał wtedy Khali.Można hejtować go jednak wtedy swoją rolę odgrywał bardzo dobrze i dało się to oglądać mimo że WHC to była przesada.Chyba nikt z obecnych fanów nie pogniewałby się gdyby zamiast Panjabi Playboya ujrzeli Khaliego w gimmicku Panjabi Monstera.

Pozdro Kosa, czekam na kolejną część, tylko dodaj od siebie 'Moim zdaniem/ jak dla mnie' bo to bardzo ważne w takich dyskusjach, nie każdy ma takie samo zdanie :t_up:

To jest felieton nie dyskusja :x

Felieton-specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający - często skrajnie złośliwie - osobisty punkt widzenia autora.
#SmartFanZone

• Reputacja:   1

jaką charyzmę ma Khali? Żadną. A WHC trzymał

Weź pod uwagę jaki gimmick miał wtedy Khali.Można hejtować go jednak wtedy swoją rolę odgrywał bardzo dobrze i dało się to oglądać mimo że WHC to była przesada.Chyba nikt z obecnych fanów nie pogniewałby się gdyby zamiast Panjabi Playboya ujrzeli Khaliego w gimmicku Panjabi Monstera

Tak, tylko, że to było na maxa przeruchane, bo takich potworów niszczących innych mieliśmy już kilku od The Gianta, przez Gonzaleza po Khaliego, a jeszcze był Henryk. Z tym, że ten Khali nie był tak wzięty z dupy, bo wszystko miało jakąś kontynuacje, wtedy bodajże Shawn Daivari chciał by Mark zniszczył Takera, a że Andrzej zawsze był niezniszczalny to się nie udało i wprowadził kolejnego swojego człowieka, którym był Khali. Wtedy to miało jakąś siłę przebicia, ale wiadomo, że z takim skillem długo na szczycie pociągnąć nie mógł i mnie zastanawia co on JESZCZE tam robi. A jego gimmick umarł z chwilą faceturnu ; ).

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

i mnie zastanawia co on JESZCZE tam robi. A jego gimmick umarł z chwilą faceturnu ; ).

Tyle razy było to tłumaczone. Dzięki Khaliemu WWE sporo zarabia na Indiach i nie bez powodu średnio co roku federacja organizuje tam gale. Podobny efekt był jak Sin Cara przeszedł do WWE, widziałeś jakie wtedy były ratingi? To samo było jak Khali miał WHC i nadal mimo że ch***ja robi to przynosi WWE wiele hajsu z tamtejszych rejonów.Myślę że gdyby w WWE był teraz Polak to nawet jakby był takim drewnem jak Khali to i tak każdy by mu kibicował i się jarał że wgl mamy jakiegoś przedstawiciela. :offtopic:

#SmartFanZone

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Generalnie uważam że zdecydowanie za bardzo ze swojego pkt widzenia napisałeś ten felieton, podając niektóre informacje jako fakty a faktami bynajmniej nie są bo np ja mam zdanie inne. Wyatt faktycznie coś ostatnio nawala ale widziałem nie raz w NXT że potrafi zrobić świetną walkę a charyzmę ma niesamowitą moim zdaniem jest o pare dobrych poziomów nad Gabrielem i Kiddem. Z Curtisem juz się bardziej zgodze bo faktycznie koleś wiele nie reprezentuje. Nieprawdą jest że że ma on jakiś super gimmnick bo nie ma żadnego po prostu ma super menagera na którego nie zasługuje bo nigdy topowym graczem nie będzie. Ma natomiast plecy, jest gwiazdą trzeciej generacji i temu zawdzięcza swój push ale nie gimmnick bo chyba się wszyscy zgodzimy że jeżeli Paul by go tyeraz zostawił Axel bardzo szybko by spadł w hierarchii.

Natomiast Gabriel i Kidd... Zgadzam się z Yao że drażniące jest ciągłe narzekanie na ich pozycje. Gabriel i Kidd nie mają absolutnie żadnej charyzmy więc nie wiem czego Ty od nich byś oczekiwał? Serio widziałbys któregokolwiek z nich przy pasie WWE lub WHC? Ja bynajmniej nie i wcale bym tego nie chciał a Wyatt'a o ile się troche ogarnie i wróci do poprzedniej formy spokojnie tam widzę za jakis czas. A dostał mega gimmncik bo się w nim świetnie sprawdza no a Kidd'a niespecjalnie w nim widze. Bez charyzmy w WWE nic się nie osiągnie obojętnie jak dobrym ringowo się bedzie więc nie piszcie w kółko że zawodnikom typu Gabriel Kidd Bourne czy Kofi należy się push bo nie mają oni mikrofonu a co za tym idzie są tam gdzie byc powinni.

No i na koniec apropo dyskusji która się nawiązała apropo Khalego. Raz że jak napisał Yao jest on z indii i produkuje tam ratingi i frekwencje na live eventach. A po drugie jest ogromny. I nie mówicie że mogliby znaleźć innego bo to wcale nie jest takie proste. Jakby mieli innego giganta z Indii o lepszych skillach z pewnością by go zastąpili. I zgodze się też że faceturn go kompletnie zniszczył. Jako potwór na samym początku robił wrażenie ale szybko się znudził gdy wszyscy się już do niego przyzwyczaili a poza wyglądem nie ma w nim nic. Tak więc jako dominator nie mógł pociągnąć za długo bo nie mogli go z takimi skillami trzymac na górze karty a jak zaczął przegrywać to co z niego za potwór. Dlatego zdecydowali się co rozumiem z biznesowego pkt widzenia na faceturn i trzymanie go bardziej jako maskotki do komediowych segmentów. Ogólnie uważam że tacy wielcy zawodnicy powinni być dominującymi heelami ale ze skillami na poziomie zero zarówno ringowymi jak i mikrofonowymi niestety jest to na dłuższa mete niemożliwe.

Dobra praca bo napracowałeś się i pomysł też dobry jednak nie zgadzam się jak większość z twoim twierdzeniem. Na przykład taki Curtis naprawdę dobrze sobie radzi w ringu i myślę że pas IC na pewno dostał zasłużenie. Może i nie jest aż tak dobry jak Justin ale na pewno nie jest jakimś drewnem i w ringu sprawuje się naprawdę nieźle i akurat na niego nie można narzekać. Waytt ma świetny gimmick i to trzeba przyznać bo akurat jego postać i debiut wypadły świetnie a w ringu nie jest idealnie bo brakuje mi nie co, ale także jak Curtis nie jest żadnym drewnem i źle tutaj napisałeś o jego umiejętnościach. Co do Justina i Taysona to świetni zawodnicy w ringu sprawują się wyśmienicie ale ich gimmicki pozostawiają wiele do życzenia i dla mnie na mistrzów się nie nadają no może jedynie pasy tag teamów ale jeśli chodzi o pasy solowe to nie dla nich. Jeśli zmienili by im gimmicki to oczywiście jak najbardziej ale jak na razie to odpada. Co do felietonu to dobry pomysł i czekam na kolejne ale za bardzo ostro podsumowałeś zawodników. ;)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Uwaga! Obalam mit z tym, że pisanie tych felietonów jest ciężkie i długie jak cholera! Napisanie akurat tego zajęło mi pół godziny. Pisanie, czyli tekst oraz wyszukiwanie i wklejanie filmików. Owszem, sam pomysł i zastanowienie się jak to ubrać zajmuje trochę więcej, ale bez przesady.

@Undertaker fan - a czy Axel jest przekozacki na majku? Nie. A jego umiejętności to też nic specjalnego. Świetnie to kiedyś podsumował Miz. Curtis, nie jesteś swoim ojcem. I taka jest prawda. A wstęp? RILEY! RANDY! JIMMY! ps, jeśli jeszcze raz nazwiesz mnie kosa, to cię odwiedzę ;)

@Yao - Masz trochę racji ztym, że to nie jest tak do końca felieton. Następnym razem może to będzie wyglądało inaczej. Poza tym, będę wszędzie ich wciskał, bo do WWE wciskają gówno zamiast talentu.

@Clown - Początek to w sumie też do ciebie. Apropo tego że za ostro podsumowałem, trzeba trochę zaznaczyć co myślę, nie sądzę że przesadziłem.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Rzeczywiście mogłeś się bardziej postarać, bo każdy felieton robisz dokładnie w ten sam sposób. Filmiki jak najbardziej w porządku, ale dobrze byłoby gdybyś przed nimi dodał kilka swoich zdań i opinii, które podparłbyś jakimiś sensownymi argumentami, a nie raptem dwa zdania i uznajesz, że to w zupełności wystarczy.

Nie wystarczy jedynie posiadać gimmick. Najważniejsze by kupowali cię fani i spodobał się on zarządowi. Trzeba, go po prostu wiarygodnie odgrywać. Jeśli tak się stanie dany zawodnik może naprawdę sporo osiągnąć i wcale nie trzeba mieć wielkich umiejętności ringowych, ani mikrofonowych. Oczywiście dobrze by było gdyby potrafił skleić dobre promo i odnaleźć się w dłuższym segmencie, ale to na dobrą sprawę schodzi na dalszy plan ... Z Wyatta żaden wirtuoz ringowy, ale odnajduje się na micku, a po za tym świetnie odgrywa swoją rolę. Publiczność, go kupuje i to sprawia, że dobrze się, go ogląda. Mimo wszystko wcale nie widzę dla niego roli Main Eventera toteż zbytnio bym się tak nie zachwycał. Na razie dostaje mało znaczących przeciwników typu Kingston, a więc Mr.Nobody i na kimś takim po prostu się nie wybije, a to, że udało mu się pokonać Kane'a ... Typowe i przewidywalne. Niemal każda wschodząca gwiazda musi się w swoim mniemaniu wybić, by zaistnieć. Jednak wiemy również jak to w większości przypadków się kończy. Spadają z piedestału i rzadko się zdarza by tam powracali. Kane wróci po kontuzji i zapewne poskłada Wyatta i jego drewnianych braci. Tamci wracają do NXT, a Bray pozostaje w solidnym mid-cardzie i tam buduje swoją pozycję. Pas IC/US, a nawet Tag Team ... Nigdzie więcej, go nie widzę. Curtis ... O nim nie warto się nawet wypowiadać, bo po prostu nie zasłużył na swoją pozycję, a w szczególności na Heymana. Koleś jest przynajmniej o klasę niżej od swojego ojca, a o dwie od Punka czy nawet Lesnara. Na micku słaby, zresztą w głównej mierze to Paul się za niego wypowiada, a on jedynie stoi z boczku i przytakuje, choć w ringu daje rade. Potrafi stworzyć dobrą walkę, ale bywają przypadki, gdzie totalnie zassysa. Pas dostał chyba tylko dlatego, że Barrett był kurewsko nijakim mistrzem, a lepiej już dać pas komuś nowemu niż chociażby Mizowi ... Pozycję zawdzięcza plecom, a więc tym, że jest zawodnikiem trzeciej generacji i jego ojciec w przeszłości wiele znaczył. I proszę przestańcie już tak narzekać na to, że ludzie pokroju Kidda czy Gabriela nic nigdy nie ugrali, bo niby dlaczego mają? To, że świetnie skaczą i są dobrzy ringowo nic nie znaczy - choć w NXT siedzi kupa utalentowanych gości, którym Justin i Tyson nie dorastają do pięt - Nie mają żadnej charyzmy, są nijacy i to już wystarczy by mogli pozostać na swoich miejscach.

deathnotep.png

angle_02.gif