Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WIELKIE POJEDYNKI BGZ - Damien Sandow vs Alberto Del Rio

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

660xNxSD_738_Photo_107.jpg.pagespeed.ic.N_W5gu5PYl.jpg

Damien Sandow - zdobywca walizki, który prawdopodobnie już w niedalekiej przyszłości postanowi wykorzystać swoją walizkę na posiadaczu pasa WHC - Alberto Del Rio. Pomijając to, że Albercik za chwile będzie zajęty Ceną, postanowiłem wrzucić dziś dyskusję o tych dwóch panach. Na SD zobaczyliśmy zalążek ich feudu, który niedługo może przerodzić się w coś większego. Krótkie i proste pytanie - Który z nich waszym zdaniem jest lepszy?

Punkty przyznajemny w poniższych kategoriach:

Gimmick -

Finisher -

Move set -

Ring Skill -

Mick Skill -

Doświadczenie -

Theme -

Siła -

Technika -

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... -

Bardziej lubię... -

PODSUMOWANIE:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W każdej z kategorii przyznajemny po 1pkt. z możliwością wstrzymania się od glosu, kiedy nie przyznajemy punktu żadnemu z zawodników. Przyznanie punktu przy każdej z kategorii należy uzasadnić.

Zapraszam do zabawy

Podziękowania raz jeszcze dla fanfanfan, który w poprzedniej edycji niejako pokazał w jakim kierunku ta seria będzie iść. Oczywiście ten odcinek nie będzie ostatnim, przed końcem roku planuje wypuścić jeszcze dwa.

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

1

• Brem

1

• Clown.

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Gimmick - Sam nie wiem, jednak myślę że lepiej wypada tutaj Del Rio który dobrze się wczuwa w postać bogatego arystokraty. 1-0 Del Rio.

Finisher - Tutaj daje głos na Alberto bo jego Crossambreaker naprawdę wygląda bardzo dobrze i ciężko z niego wyjść. 2-0 Del Rio.

Move Set - Także daje na Del Rio, lepiej się sprawdza w tej roli niż Damien który nie zbyt dobrze wypada przy mikrofonie. 3-0 Del Rio.

Ring Skill - Pod tym względem stawiam również na Alberto bo w ringu sprawdza się świetnie, chodź jest już nudny. Del Rio 4-0.

Mic Skill - Tutaj jednak Sandow przewyższa Del Rio i to bez dwóch zdań 4-1 Del Rio.

Doświadczenie - Tutaj także pałeczka po stronie Del Rio bo jednak w federacji jest już trochę i od samego początku był wysoko dzięki czemu zebrał dużo doświadczenia walcząc w walkach o pas i najważniejszymi postaciami tej federacji. 5-1 Del Rio.

Theme - Jakoś lepiej mi podchodzi Del Rio, Damien ma nudny a Del Rio ma nawet fajny bo ciekawie się zaczyna. 6-1 Del Rio.

Siła - Ciężko tutaj powiedzieć kto jest silniejszy, tutaj jednak uważam że lepszy jest Sandow. 6-2 Del Rio.

Technika - Technikę lepszą według mnie ma Alberto który w końcu pochodzi z Meksyku. 7-2 Del Rio.

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... - Tutaj także daje głos na Del Rio gdzie jego walki naprawdę dobrze wypadają. 8-2 Del Rio.

Bardziej lubię - No i tu tak samo wolę Del Rio, gdyż Damiena w ogóle nie cierpię, dla mnie nawet walizki nie powinien mieć tylko Cody ale ok. Tak więc Del Rio 9-2.

Podsumowanie - Widać że Del Rio ma dużą przewagę nad Sandowem, oceniałem sprawiedliwe bo nie patrzałem na to kogo lubię bardziej a kogo mniej. Po prostu uważam że Del Rio sprawdza się lepiej w tych rzeczach niż Damien. Sandow wcale zły nie jest ale trzeba jeszcze jego postać dopracować i wtedy może coś z niego będzie ale jak na razie na mistrza się nie nadaje.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Na początek kolejna pochwała za dobór zawodników, obecny mistrz vs posiadacz walizki czyli możliwy przyszły mistrz. Do tego moim zdaniem panowie są porównywalni więc jestem ciekaw zarówno swojego jak i Waszych wyników ;)

Gimmick- Hmm Alberto obecnie nie za bardzo ma jakiś wyraźny gimmnick. Nie jest już to ten arogancki nadziany maksykaniec wjeżdżający samochodami i w ogóle z początku. Nie jest to też bynajmniej meksykański super hero z okresu facowego. Obecnie jest czymś po środku czyli heelem z meksyku. Sandow ma gimmnick zdecydowanie wyraźniejszy, fajny i ciekawe jak się z nim odnajdzie o ile przejdzie turn tak więc pkt dla Sandow'a 1:0

Finisher- Sandow swojego finishera nie używał od tak dawna (bo nic nie wygrywa od tak dawna) że pewnie wielu nie pamięta jak on wygląda. Ymm co prawda wikipedia twierdzi że terminus już nie jest jego finisherem a silencera to już w ogóle nie kojarze i pierwsze słyszę... Zresztą mniejsza tak czy siak zdecydowanie pkt dla Del Rio. Armbreacker to klasyk, dodatkowo bardzo fajnie go zakłada więc zdecydowany pkt dla Aberto 1:1

Move set- Damian moim zdaniem jeszcze nie pokazał wszystkiego co potrafi, facowie zawsze mają większe pole do popisu więc wszystko przed nim tak więc Alberto 1:2

Ring Skill- Nigdy do końca nie rozumiałem różnicy między tymi dwiema kategoriami, znaczy no owszem w teorii jest ale w praktyce wychodzi na to samo więc ADR 1:3

Mick Skill- Obaj mają je na wysokim poziomie, ciężko wybrać lepszego, Alberto miał więcej okazji do prezentowania swoich i śmiem twierdzić że Damian na jego miejscu bardziej by wywoływał reakcje więc tutaj Damian 2:3

Doświadczenie- No Alberto tak, najpierw długo kariera w meksyka, potem z bomby duży push w WWE w którym przez chyba 3 lata osiągnął praktycznie wszystko, 2x WWE champ, 2x WHChamp, RR, MitB no Sandow jakiś czas w rozwojówce no i jakiś czas w głównym rosterze gdzie jeszcze nic nie osiągnał. Del Rio bez wątpienia 2:4

Theme- Ani jeden ani drugi nie należy do moich ulubionych ale jednak ciężko znaleść gorszy theme niż Sandow'owy tak więc znów Alberto 2:5

Siła- Proponowałbym Ci zamienić ta kategorie na wizerunek bo skąd mam wiedzieć kto ile wyciska na klate ;P W efekcie czego zawsze tutaj pkt dostaje ten bardziej spakowany tak więc znów Alberto 2:6

Technika- Obaj są dobrzy technicznie ale po raz kolejny musze postawić na Alberto 2:7

Ciekawiej w akcji ogląda mi się- Niestety ale jak narazie Sandow w ringu raczej przynudza. Oczywiście duży związek z tym ma fakt że nigdy nie działo się z nim nic ciekawego więc tu też licze dopiero na rozwiniecie skrzydeł po faceturnie i wykorzystanie walizki. 2:8

Bardziej lubię- Niewiem, wstrzymuje się, obaj są u mnie na bardzo zbliżonym, średnim poziomie jeżeli o sympatie chodzi

PODSUMOWANIE: Hmm no to wygląda na to że Del Rio jednak w brew pozorom wygrywa druzgoczącą przewagą. Lubie te zestawienia bo czasem sam jestem ciekaw co mi wyjdzie. Generalnie sa dla mnie jak pisałem na bardzo zbliżonym poziomie, na podobnym poziomie mnie interesują a tu okazuje się że jednak Del Rio ma ogormną przewagę czyli chyba jednak uważam że jest lepszy ;)

Dzięki za dyskusje :t_up: