Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Ultimate Fighter 18: Team Rousey vs. Team Tate

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

6b26a6b210.png

Zapraszam do dyskusji nt. turnieju, zawodników, walk, generalnie odcinków i wszystkiego co ślina na język przyniesie.

(na pewno oglądam to ja z Carlosem, więc wrzucam ^^ )

Dodano:

Jak na razie jesteśmy po trzech epizodach i dwóch walkach drużynowych. Na początek dostaliśmy starcie weteranki Baszler i panny Pena, która jest koleżanką Mieshy. Mało kto stawiał na Pena, a ta udowodniła, że nie da się zastraszyć, przez legendę Baszler. Nie dość, że wygrała walkę, to jeszcze doprowadziła do poddania Baszler.

Drugą walką drużynową było starcie Beal - Holdsworth. Miesha wybrała tego pierwszego z drużyny Rondy, ponieważ miał on nie do końca sprawną rękę, ale mimo to nie pokazał on się w pełnej krasie. Holdsworth - jak to powiedział D.White - pokazał się z zupełnie innej strony, niż by się każdy spodziewał. Został w stójce, zapodając Beal'owi dobre, dokładne punche. Potem gilotyna i po zawodach.

Póki co mamy 2:0 dla Team Tate, ja osobiście nie ukrywam, że kibicuje jej i jej drużynie.

Swoją drogą zauważyłem dopiero teraz, że Ronda podchodzi do pewnych rzeczy zbyt emocjonalnie, a może zbyt agresywnie. Np kiedy miala zarzuty do Mieshy, że ta cieszy się ze zwycięstwa swojej zawodniczki/koleżanki. Przecież to oczywiste. Widać, że między dziewczynami jest ogień i będą leciały iskry - nie wiem czy nie będzie goręcej, niż za czasów Ortiz vs. Shamrock.

Warto też zwrócić uwagę na kompletnie nowy wątek TUF. Przez poprzednie 17 sezonów w domach mieszkali wyłącznie faceci. W tym sezonie po raz pierwszy w domach zamieszkały również babki, co już zmienia relacje tam panujące. Miałem niezły ubaw, jak jeden typek wymieniał, że ta jest spoko, ta jest milf, a z tą lubi flirtować.

Dodano:

Jesteśmy po kolejnych dwóch odcinkach. Na ten moment karta zawodników prezentuje się następująco:

rub1pt.png

Tydzień temu Rakoczy zmierzyła się z Modafferi. Nie myślałem, że blondyna jest aż tak dobra, byłem wręcz przekonany, że młoda weteranka da radę pokonać Rakoczy. Stało się dokładnie na odwrót i poprzez nokaut Rakoczy przeszła do kolejnego etapu. Tydzień później zmierzyli się Grant oraz Fisette, który pomimo przegranej w eliminacjach otrzymał drugą szansę pokazania swoich umiejętności. Tutaj bez wątpienia dominował Grant, który każdym kolejnym ciosem w stójce powoli niszczył młodego z kolczykami. Skończyło się duszeniem i suma sumarum Team Rousey 2:2 Team Tate. W najbliższym odcinku Duke zmierzy się z Pennington.

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anonymus

2

• hhynagata

1

• DonCarlos

1

• antyrusso

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

k***a, chłopaki już gonie :D Jestem na 1 sezonie także niedługo do 18tego dojdę ;D

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Jeszcze po drodze masz 2 sezony w Bazylii i jeden UK vs. Australia :thumb:. Odnośnie ostatniego odcinka, to szkoda trochę Modaferri, ale sądzę, że dostanie jeszcze szanse w finale i może zatrudnią ją do dywizji kobiet. W końcu ma doświadczenie, a świeżą dywizję trzeba jakoś budować. Dla Rakoczy jakoś miejsca nie widzę, już nie te lata (ile ona tam ma, chyba 37?). Przed nią może jeszcze dwa lata góra, a dla UFC to raczej potrzeba jakiś młodszych.

Patrząc na matkę Rondy i to co tam mówiła, to sądzę, że hejting przelał się z niej na córkę. Pewnie biedaczka lekko nie miała w dzieciństwie i mamusia robiła jej armbara, jak nie zjadła porcji warzyw :8.

tak czy inaczej WAR TATE!!

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Luzik, wypisałem Hogwartowi tylko sezony warte oglądania, także zostało mu góra z 10 sezonów :8

Co do obecnego show czyli TUF 18 aka "najgorszej rzeczy jaką Ronda mogła zrobić dla swojej kariery" - dobra telewizja ogólnie jak na razie. Tak jak Panie wchodziły do programu jako RR - face, MT- heel, tak bardzo szybko zamieniły się rolami i co by nie mówić wychodzi to na dobre, może nie wszystkim, ale oglądalność pewno będzie dobra. Cały czas nieustająca beczka z wampira która jest trenerem Rousey - jego postawa i klasyczna pojedyncza brewka klasyfikują go w czołówce najbardziej bekowych uczestników show. Równać się z nim mogą chyba tylko Gruby Czarny Pielęgniarz(

) oraz Pijany Francuz którzy pomagali swego czasu GSP. Zaskoczeniem zdecydowanie awans Rakoczy która ma tam jakiś śmieszny streak (1-1-3 bodajże) jako pro, czarnym koniem(czy też klaczą) może byc imo Duke, przy jej zasięgu i z tego co kojarzę nienajgorszym wrestlingiem może spokojnie dojśc do finału. Z facetów stawiałbym na #1 pick Tate - Bollinger bodajże, w eliminacjach wypadł naprawdę kozacko, półkę wyżej niż cała reszta stawki. Oby tak dalej.

• Styl:  Klasyczny

Nie chce mi się wrzucać update'u do obrazka.

Duke vs. Pennigton - najlepsza walka sezonu. Prawdopodobnie nie przebiją tego starcia, chociaż lubię być pozytywnie zaskakiwany. Duke zdawałoby się miała przewagę dzięki wzrostowi i zasięgowi, jednakże Pennigton perfekcyjnie przygotowała się do tego starcia, unikała klinczu, żeby nie zarobić kolanem. Do tego świetna praca nóg, ale przede wszystkim boks. Silne punche, celne punche, rozwaliła Duke - szkoda, że bez nokautu, ale jednak zasłużone zwycięstwo.

W tym odcinku doskonale jest zobrazowane jaka z Rondy jest pinda. Po walce Miesha poszła pogratulować zarówno zawodniczkom, jak i trenerom z przeciwnej drużyny świetnej walki. Co robi Ronda? Pokazuje Mieshy środkowy palec. To już nawet nie jest kwestia antypatii do kogoś. To już się nazywa buractwo. Poszperałem w necie i ludzie też cisną z Rondy za jej gówniane zachowanie.