Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Battleground 2013 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Battleground

403680_lg.jpg

6 Października 2013

Buffalo, New York; First Niagara Center

Promo:

http://www.youtube.com/watch?v=2W1wGIBb-A8

Theme song: "The Mighty Fall" by Fall Out Boy

http://www.youtube.com/watch?v=e3XJq0tK_y8

Oficjalna karta

Kick Off

Single Match

20130930_EP_LIGHT_battlegroundKICKOFF_C-homepage_SUN.jpg

Dolph Ziggler vs. Damian Sandow

WWE Championship

Single Match

20130918_EP_LIGHT_battleground-matches_bryan-orton_C-homepage.jpg

Daniel Bryan vs. Randy Orton

World Heavyweight Championship

Battleground Hardcore Rules Match

20130919_battleground-matches_HOMEPAGE_DelRioRVD.jpg

Alberto Del Rio © vs. Rob Van Dam (with Ricardo Rodriguez)

Single Match

20130923_EP_LIGHT_battleground-matches_C-homepage_punkryback.jpg

CM Punk vs. Ryback

Divas Championship

Single Match

20130930_battleground_HOMEPAGE_Divas.jpg

AJ Lee © vs. Brie Bella

Tag Team Match

20130930_EP_LIGHT_battleground-matches_C-homepage_tagteam.jpg

Cody Rhodes & Goldust vs. Seth Rollins & Roman Reigns

:arrow: Jeżeli Cody i Guldust wygrają obaj wrócą do WWE, jeżeli nie, zarówno oni jak i ich ojciec nigdy nie zostaną ponownie zatrudnieni.

Intercontinental Championship

Single Match

20131002_EP_LIGHT_battleground-matches_axeltruth_C-homepage.jpg

Curtis Axel © vs. R- Truth

Single Match

20131003_LIGHT_battleground_Kofi_Wyatt_HOMEPAGE.jpg

Kofi Kingston vs. Bray Wyatt
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

3

• Kosaki

3

• Brem

2

• Myers

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Po Nocy dowiedzieliśmy się, że Ryback będzie miał jednak wielki wpływ na następne tygodnie. Battleground to pierwsze takie PPV więc nie wiadomo, czy będą na niej jakieś stypulacje. Na pewno nie oczekujcie HiaC matchu, bo niedługo gala tytułowa. Jednak wracająć do Rybacka. Czy będzie on nowym Paul Heyman Guy? Czy to jest ten hucznie zapowiadany niesamowity program dla wędkarza? Oby to pierwsze, i byle nie to drugie. Bo dla Rybacka przydałby się shoot na jakiś pas. Skoro Ryback zostanie nowym PHG, to co z Axelem? Czy może Ryback będzie potem szykowany na Brocka Lesnara? Dużo pytań, i tylko jedna odpowiedź.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   1

Po Nocy dowiedzieliśmy się, że Ryback będzie miał jednak wielki wpływ na następne tygodnie. Battleground to pierwsze takie PPV więc nie wiadomo, czy będą na niej jakieś stypulacje. Na pewno nie oczekujcie HiaC matchu, bo niedługo gala tytułowa. Jednak wracająć do Rybacka. Czy będzie on nowym Paul Heyman Guy? Czy to jest ten hucznie zapowiadany niesamowity program dla wędkarza? Oby to pierwsze, i byle nie to drugie. Bo dla Rybacka przydałby się shoot na jakiś pas. Skoro Ryback zostanie nowym PHG, to co z Axelem? Czy może Ryback będzie potem szykowany na Brocka Lesnara? Dużo pytań, i tylko jedna odpowiedź.

Na pewno Ryback nie będzie szykowany na Brocka, bo Brock jest szykowany na Takera. Moim zdaniem pociągnie feud z Punkiem, wygra go i dostanie shota na pas WHC, który RVD przejmie od Del Rio. Taka mała wizja... To Tyle ode mnie :t_up:

Wątpię, że Brock będzie walczył z Takerem, bo walczy zbyt agresywnie i nie wiadomo jak zareagują kości Takera. Zobaczymy. Oby Ryback dostał titleshoota, ale takiego, po którym pas potrzyma dłużej niż Ziggler ostatnio.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Wątpię, że Brock będzie walczył z Takerem, bo walczy zbyt agresywnie i nie wiadomo jak zareagują kości Takera. Zobaczymy. Oby Ryback dostał titleshoota, ale takiego, po którym pas potrzyma dłużej niż Ziggler ostatnio.

Owszem, Bestia walczy bardzo agresywnie, natomiast sam Andrzejtejker już wyraził zgodę na to starcie, więc szykuje się masakra, kotlet mielony z Takera na ringu, ale streak przetrwa ; ). Też mi się wydaje, że Ryback powinien dostać pas na taki okres jak Del Rio, lub stracić jak Sandow zdecyduje się na wykorzystanie walizki. To Tyle ode mnie :t_up:

• 2 tygodnie później...

No to w karcie mamy już 3 walki. Praktycznie same powtórki przy czym jedna lekko zmodyfikowana i obawiam się że Battleground nie będzie zbytnio lepsze niż NoC.

Bryan vs Orton. Jak pisałem już parokrotnie, jeżeli Bryan pasa nie zdobędzie to nie zdobędzie go już w ogóle, chyba że po walce dostanie kicka w bańke i nie zobaczymy go aż do okresu przed WM gdzie wróci by zdobyc pas na największej ze scen. No i pojawiła się też plotka, moim zdaniem bardzo średnia ale logicznie się wpasowująca że mieliby oni dostać stypulacje Ironman. Jest to o tyle prawdopodobne że nie widzieliśmy takiej stypulacji w WWE od chyba 2009 roku gdzie Orton mierzył się z Jasiem, dwa Battleground jako nowy tytuł mógłby dostać jakąś innowacje (bylebyśmy nie byli skazani na Ironmache co roku bo no nie jest to najbardziej fascynująca stypulacja świata) no i co chyba najważniejsze bardzo łatwo zakończyć walkę remisem tym samym przeciągając feud i wakat pasa do HitC gdzie odbyłoby się ostateczne starcie tych panów. A no i jeżeli faktycznie dojdzie do tego Ironmachu, jeżeli faktycznie będzie on trwał godzine co jest mozliwe bo WWE raczej się chyba trzyma tej zasady, jeżeli przez to dostaniemy max 5-6 walk na gali to jest szansa że będzie to najsłabsza gala roku przebijająca NoC. No ale wiadomo jak w WWE zawsze wygląda koniec roku więc nie zdziwie się.

Starcie o WHC interesuje mnie w stopniu powiedziałbym srednim jak cały ten bardzo sredni feud. Jeżeli Ziggler ma dostać z powrotem szanse na pas i pas to niech Del Rio wygrywa i traci pas na HitC na rzecz Dolph'a. Natomiast jeżeli całkowicie zrezygnowali na chwile obecną z Show Off'a to niech zgarnia pas RVD chociaż będzie tak samo nudnym albo jeszcze bardziej nudnym mistrzem niż ADR. Ale wtedy bardzo chętnie bym zobaczył feud RVD vs Ryback i niech ten drugi w końcu jakiś pas dostanie bo jak dla mnie zasługuje na coś, skoro nie pas WWE to WHC nadaje się idealnie. I chyb a bardziej skałaniałbym się niestety ku wersji RVD, może Ziggler będzie w kolejce następny w sensie po Rybacku czy innym heelu który pas RVD odbierze.

No i zostając w temacie Ryback'a walka nr 3. Moim zdaniem powinni już kończyć ten feud i bardzo licze że będzie to ostatnie starcie Punk vs Heyman. Bo to że przy Paul'u sie zmieniają zawodnicy nie zmienia faktu że jest to wciąż ten sam feud od praktycznie MitB. A Ryback się nadaje na przeciwnika z którym Punk WRESZCIE może triumfować. Lesnar'a nie chcieli podkładać, Axel nie jest dla Punk'a żadnym przeciwnikiem więc nie byłoby to żadne zwycięstwo a Ryback jest można powiedzieć dokładnie po środku między Lesnarem a Axelem. Chociaż obawiam się że mogą chcieć to przeciągnąć do HitC aczkolwiek to już by była przesada bo juz teraz ten motyw robi się nudny.

WWE Championship

Postawię tutaj na Daniela Bryana na potrzebę kontynuacji feudu. Gdyby Randy zdobył pas to Bryan prawdopodobnie nie byłby już pretendentem a pas mu się należy. Na późniejszych galach zapewne będą się tak pasami wymieniać ale ostatecznie wygra Orton bo głupotą by było gdyby tak prowadzony feud, gdzie na dobrą sprawę Randy jest tam najważniejszy, przegrał z o niebo lepszym ringowo Bryanem, który praktycznie nie odwdzięcza się za te krzywdy. Zrobią z Danielem to samo co z Zigglerem, czyli kopną w dupę i do mid-cardu.

Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało, ale skoro to już drugie podejście RVD'iego to prawdopodobnie przejmie pas. Liczę tutaj na cash od Sandowa spowodowanym np. zdradą Ricardo.

CM Punk vs Ryback

CM Punk pewnie znów dostanie oklep od Rybacka. Chociaż liczę na to, że CM Punk wreszcie coś wygra bo kiepsko z nim. Jednak rola face'a mu kompletnie nie służy. Nie ma również tak wielkiego pola do popisu za mikrofonem jako face. Coś mi się wydaje, że feud Punk-Heyman będzie jeszcze baaaaardzo długo trwał a Heyman będzie sobie dobierał coraz to nowszych klientów.

Divas Championship

Pretendentką została Brie co mnie nie zdziwiło bo kręciła się wokół Bryana obijanego przez Ortona i w ogóle. Prawdę mówiąc miałem nadzieję, że pretendentką do tego tytułu zostanie Natalya, ale Brie też może odebrać pas nudnej AJ.

Tag Team Match

Walka nie jest o tytuł więc podejrzewam, że Rhodes Familly wyjdzie z tego zwycięsko i obronią swoje kariery. Mimo to mam nadzieję, że ten feud na linii właśnie tych dwóch znienawidzonych wzajemnie rodzin się nie skończy do SS gdzie dostalibyśmy zaklepaną i świetną walkę w SS matchu.

Pre-show

Mam nadzieję, że Sandow tutaj wygra. Ziggler jest dobry ale Damianowi takie zwycięstwo by się na maxa przydało.

IC Championship

Nie rozumiem, po co dawali Axel'a do Heyman'a skoro teraz prawdopodobnie ma stracić pas na rzecz R-Trutha? Myślałem, że ten koleś dostanie coś porządnego. Dostał push na pas IC, zdobył tytuł, potem pare nudnych feudów i koniec? Jak Axel przegra pas to Heyman na bank go wy*ebie z 'drużyny', pytanie po co to wszystko? Z tym sojuszem z Punkiem może i byłby jakiś pomysł, przynajmniej trzymałby się trochę u góry a nie na samym dole. Mimo wszystko wierzę w tego typa i mam nadzieję, że jeszcze coś osiągnie w WWE.

Edytowane przez Gość
tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Może się odniose do walk które doszły. Kickoff mnie zniszczył troche, nie wiem co przeskrobał Dolph ale musiało to byc coś strasznego skoro walczy w preshow z totalnie zerową historią i to mówiąc totalnie mam namyśli że Ci dwaj zawodnicy jak dotąd nie mieli ze sobą żadnej najmniejszej styczności. No dodatek też żaden z nich nie powinien jobbować w preshow'ach... Dolph z racji tego że to Ziggler i w ogóle nie powinien jobbować tylko latać z pasem WHC lub WWE ale coś się stało na a Sandow ma walizke i jak dalej będzie tak wyglądała jego promocja to niech ją traci. Jak Ziggler miał walizke to tez ciągle przegrywał ale przynajmniej w jakichś storylinach, w jakichś większych walkach, Damian jobbuje jobberom... Nie wiem kto to wygra, każda opcja jest zla ale no skłaniałbym się ku Ziggler'owi jednak.

Divy...

Prawdę mówiąc miałem nadzieję, że pretendentką do tego tytułu zostanie Natalya, ale Brie też może odebrać pas nudnej AJ.

Spokojnie pas AJ odbierze Natalya, Brie nie wygra z paru powodów. Po pierwsze jest teraz wmieszana a sądze że będzie coraz bardziej aż w końcu zarobi RKO w story Bryan Orton a tam pas nijak nie jest jej do niczego potrzebny a wręcz by tam przeszkadzał. No a po drugie AJ zapowiedziała że pokona wszystkie divy z total divas a narazie stanęła na Naomi i Cameron i na dodatek dopiero co dołączyła do niej Tamin'a więc tak szybko pasa nie straci. Natalya będzie tym ostatnim, mozna powiedzieć że finałowym starciem i pas prawdopodobnie zdobędzie. Tak więc teraz 99% dla AJ.

No i starcie TT. Szkoda że nie jest o pasy bo byłaby to większa niewiadoma. W takiej postaci walke na bank wygrają Rhodesi i mam nadzieje że w późniejszym czasie zdobędą pasy bo przy nich pasy nie stracą na wartości, zwłaszcza przy obecnym story czego nie można powiedzieć o Usosach czy odpukać Los Matadores.

O właśnie zobaczyłem że dostaliśmy jeszcze jedną walke a mianowicie starcie o pas IC. R- Truth wygrał na ostatnim raw dzięki Punkowi, tutaj raczej wątpie by CM się mieszał ale nie wykluczam też takiej mozliwości. To co jest pewne, strata pasa przez Axel'a będzie początkiem jego całkowitego końca, odejścia od Heyman który zapatrzony w Ryback'a w końcu stwierdzi że Curtis jest nieudacznikiem i się go pozbędzie. Wtedy jego szansą będzie przymierze z Punkiem ale jest to raczej wątpliwe i prędzej widze scenariusz w którym Ryback go niszczy i Curtis leci prosto do joblandu. Ale czy to Truth przycczyni się do jego upadku? W sumie wątpie i zdecydowanie nie chciałbym by Truth w obecnej postaci dostawał jakikolwiek pas. Jak wrócą do heelowego Truth'a albo przynajmniej do psychicznego Truth'a to jak najbardziej.

WWE Championship

Mamy powtórkę z rozrywki czyli po raz kolejny starcie Ortona i Bryana. Na początku była mowa o pojedynku ze stypulacją Iron Match no ale na Raw nic takiego nie usłyszeliśmy więc raczej taka stypulacja odpada. Może i to nawet dobrze, panowie przez godzinę na pewno zaczęli by się robić nudni dość że to ich kolejna walka. Tak dostaniemy starcie max 20 minutowe i po sprawie. Obstawiam Ortona i za pewne to on wygra, nie ma sensu znowu dawać pasa Bryanowi na jeden dzień albo kilka godzin. Orton pas może spokojnie potrzymać do końca roku. Bryan za pewne wygra RR i zawalczy na WM XXX o pas gdzie pewnie go zgarnie. Ciekawe tylko ile ten feud może jeszcze potrwać bo jeśli ma on się ciągnąć do końca roku to stanie się to strasznie nudne i odstraszy a nie zachęci.

Kolejna walka która się powtarza, no i teraz ciekawi mnie ona bardzo bo jeśli Del Rio po raz kolejny obroni pas to już będzie lekka przesada. Od dawna nie było tak nudnego mistrza jak on i oby się ten mistrz zmienił. Rob jednak jeśli ma dostać pas to na krótki okres czasu, może na parę minut i wpadnie Sandow i zrealizuje kontrakt z walizki i według mnie ta wersja jest bardzo prawdopodobna. Nie ma co owijać w bawełnę ale walka będzie na średnim poziomie. Oby wygrał Rob bo nie przeboleje kolejnego miesiąca Del Rio łażącego z pasem Wagi Ciężkiej.

CM Punk vs Ryback

Cm Punk raczej z tego zwycięsko nie wyjdzie. Powiem inaczej, za pewne przez cały pojedynek będzie dominował Ryback który będzie nim rzucał gdzie tylko popadnie no i wreszcie Punk skontruje ale Heyman go zagada i będzie po sprawie. Szkoda że ten feud Punk i Heyman trwa tak długo bo na pewno mogli by znaleźć coś ciekawszego dla Punka niż taki nudny feud który trwa już kilka dobrych miesięcy i jest nudny jak flaki z olejem.

Divas Championship

Jak do Divy więc dużo nie napiszę. AJ raczej po raz kolejny obroni pas bo raczej federacja nie da pasa Brie. Ja liczyłem że to Natalya znajdzie się w roli pretendenta i odbierze pas jednak trzeba chyba jeszcze trochę poczekać. Oby nie długo bo AJ także zaczęła się robić nudna i oby pas szybko straciła może na następnej gali ?

Tag Team Match

Szkoda że w walce nie będzie na szali pasów. Jednak to pokazuje że raczej z tego wszystkiego wyjdzie zwycięsko rodzinka Rhodesów. Cody i Goldust wygrają i będą mieli swoje kontrakty no i wtedy będziemy mogli zacząć ciekawie się zapowiadający feud o pasy tag teamów i oby z tego zwycięsko wyszli bracia bo The Shield już są tymi mistrzami długo i zaczęli się robić nudno a wypadałoby odświeżyć trochę dywizje tag teamów.

Pre-show

Walka taka trochę z dupy, ale nie ma się co dziwić w końcu to Pre-Show. Cóż wydaje mi się że to Damien wygra bo będą chcieli podbudować jego postać bo w końcu ma walizkę i wcześniej czy później musi zostać mistrzem a stanie się to według mnie w najbliższym czasie a może i nawet na tej właśnie gali. Dolph jest już całkowicie stracony i dobrej przyszłości mu nie wróżę.

IC Championship

Walka zapowiada nam nowego mistrza IC. Wszystko by się do siebie pasowało, jest w to zamieszany Heyman który po porażce swojego podopiecznego będzie wściekły i go wywali. R-Truth już od dawna nic ciekawego nie osiągnął a taki pas dla niego na sam koniec kariery to wcale nie głupi pomysł tylko żeby było ciekawie to powinien przejść heel turn i wtedy może być mistrzem spokojnie kilka dobrych miesięcy.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

WWE Championship

Liczę na kolejną dobrą walkę w wykonaniu tych panów. Szkoda tylko, że brak fajnej stypulacji. Jestem cholernie ciekaw kto weźmie pas, a może dalej będziemy mieli wakat? Podobno feud Orton-DB ma się toczyć do Road to WM tak więc bardziej bym się skłaniał do wakatu.

BŁAGAM! Zabierzcie pas dla Del Rio. Przez ten miesiąc prawie w ogóle nie było widać, że WHC to bardziej prestiżowy pas od IC. Kurde. Jakby przejął go na chwilę RVD i doczekalibyśmy się cashingu to byłoby ciekawie, jednak bardziej liczę na cash na RAW. Walka dobra nie będzie.

CM Punk vs Ryback

Znowu Punk ma dostać po dupie? Serio? Znajdźcie mu jakiś inny feud a nie cały czas tylko Heyman. Ryback. Hmm. Temu facetowi należy się kolejny dobry feud, najlepiej o WHC. A Punk? Może również tam? Walka będzie dosyć dobra.

Divas Championship

Oby pas straciła AJ. Tyle.

Tag Team Match

Walka na którą czekam najbardziej. Moim zdaniem wiadome jest, że Rhodesi wygrają. Przecież Cody nie ma być zwolniony. Jednak jeżeli chodzi o samą walkę, to będzie to jeden z lepszych pojedynków na BG.

Pre-show

Serio? Dolph w Pre-show? Serio? Mr MitB w Pre-show? Powaliło ich tam w stanach. Dolph to jeden z lepszych zawodników w tym rosterze, a Sandał to przyszły WHC do jasnej cholery! Przez tą walkę Sandow prawdopodobnie nie zaliczy cashingu na BG. Pojedynek będzie dosyć dobry, jak na czas który panowie dostaną.

IC Championship

Fajnie by było jakby Truth dostał ten pas. Pamiętam fajnego heelowego R-Trutha w feudzie z Ceną. Poza tym mielibyśmy ciekawą sytuację z Curtisem, który nie byłby już ciekawą opcją dla Heymana, który ma Rybacka.

Kofi Kingston vs. Bray Wyatt

Czyżby przerwa dla Kofiego? Ta walka też jest bez historii. W ogóle nie rozumiem wyborów Wyatta na swoich rywali. Zwykli midcarderzy. Walka będzie średnia, chociaż lepsza od tej w wersji z Kane'm.

Ogólnie karta jest ciekawa, ale ta gala nie będzie należała do najlepszych. Liczę na większą ilość zmian we właścicielach pasów, bo na NoC'y mieliśmy tylko jedną zmianę.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Damn,aż tak przekreślacie WHC? :S

WWE Title-Mamy tu Ortona który jest heel'em i baby face'a Bryan'a.Walka na pewno będzie w czołówce BG ale zakończy się albo via DQ więc nikt nie zdobywa pasa jednak wbije HHH/dostaniemy stypulację. Jako że Orton ostatnio latał z krzesełkiem...Chairs Match? Orton wg mnie może stworzyć z Tarczą coś a'la Legacy ver.2 albo Evolution ver.2 jednak na dłuższą metę nie bardzo jest to dobry pomysł.

WHC-A ja się chamsko wyłamię,a co. Mamy tu stypulację która zwiększa przewagę na rzecz RVD a nie ADR. Jak dla mnie może to być na przekór waszym przypuszczeniom naprawdę dobra walka. Na NoC wg mnie panowie spełnili oczekiwania więc jeśli tam było 11min[albo 13,nie pamiętam] to tutaj +2/7min i mamy kawał dobrego wrestlingu z elementami stypulacji.

Divy-Albo pozytywnie zaskoczy poziom albo nie zaskoczy,skreślać przed czasem nie należy.

IC-Truth dostał shota tak "nieco z dupy" i nie mówię że jest on bez szans w pojedynku z Axelem ale faworytem na pewno nie jest,walka ma potencjał i nie zdziwiłbym się gdyby był to show-stealer(jeden z kilku)

TT-Wygrywa rodzinka,pewnie poprzez Small Package po chair shocie którego sędzia nie zauważy bo będzie jakieś tam zamieszanie...chyba tyle w temacie

Kofi vs Bray-no i tak,tutaj raczej Wyatt na spokojnie wygra...nie rozumiem tylko czemu Kofi się tam znalazł...słaby motyw na tą walkę był i dostało się to do PPV...idąc tym tokiem myślenia to powinniśmy dostać odcinek nr3 Los Matadores vs 2MB?3MB?

Pre-Show-no i tak.Faktycznie zaskakujący skład Show który można jednak tłumaczyć choćby w ten sposób że chcą zwiększyć zainteresowanie BG/Pre-Showy poprzednich PPV nie spełniły oczekiwań.Walka jeśli będzie to najmniej 8min ma szansę być jednym z najmocniejszych punktów całego PPV.

US-nie ma ale sądzę że będzie to bonus match poprzedzony jakimś wideo który wygra Dean

WWE Championship

Liczę na kolejną dobrą walkę w wykonaniu tych panów. Szkoda tylko, że brak fajnej stypulacji.

Naprawdę? Ja np. nie zaliczyłbym walki o pas WWE na NoC do udanej. Może gdyby był to inny zawodnik a nie Randy, który w ringu jest zerowy i nie znam żadnego pojedynku, w którym zrobiłby na mnie wrażenie. Co do stypulacji to wydaje mi się, że przed walką lub zaraz na jej początku dostaniemy jakiś segment zwiastujący, że jednak stypulacja zostanie dodana.

BŁAGAM! Zabierzcie pas dla Del Rio. Jakby przejął go na chwilę RVD i doczekalibyśmy się cashingu to byłoby ciekawie, jednak bardziej liczę na cash na RAW. Walka dobra nie będzie.

Dla mnie RVD byłby równie nudnym mistrzem co ADR. Po co Robowi pas skoro pare sekund później Sandow miałby wykorzystać walizkę? Jakby miałbyć cash w wykonaniu Damiana to szczerze mówiąc wolałbym żeby walizkę wykorzystał na Alberto niż na Robie. Jeżeli chodzi o poziom walki na NoC to ten poziom nie był zły, mogę powiedzieć nawet, że był dobry, a na BG nic się nie zmieni i dostaniemy równie dobrą walkę.

CM Punk vs Ryback

Znowu Punk ma dostać po dupie? Serio? Znajdźcie mu jakiś inny feud a nie cały czas tylko Heyman. Ryback. Hmm. Temu facetowi należy się kolejny dobry feud, najlepiej o WHC. A Punk? Może również tam? Walka będzie dosyć dobra.

Mnie się wydaje, że tak naprawdę to Punk nigdy nie dorwie Heymana tak jakby chciał. Zawsze znajdzie się ktoś kto mu w tym przeszkodzi. To nie jest zły pomysł. Heyman i Punk jako najwięksi wrogowie gonią za sobą cały czas i utrudniają sobie życie (oczywiście nie jako feud na całą karierę tylko tak okazyjnie). Lepiej by to im wychodziło jakby Punk był heelem i Paul również.

Moim zdaniem wiadome jest, że Rhodesi wygrają.

W typerze obstawiłem, że wygrają Rhodes ale teraz mam mieszane uczucia. Gdzieś wyczytałem, że Vince ma przejść faceturn więc idealna sytuacja: The Shield wygrywają, Cody, Goldust i Dusty zostają zwolnieni a z biegiem czasu face'owy Vince przywraca ich i mamy feud Rhodes vs Hunter i ekipa, w którym sam Vince wybiera co tak naprawdę jest słuszne dla biznesu i w odpowiednich momentach reaguje na źle podejmowane decyzje przez Huntera.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Do PPV zostało ledwie kilka godzin, więc czas wnikliwie rozpatrzyć kartę.

Kick Off Single Match - Dolph Ziggler vs Damien Sandow - Walka, typowo bez historii, bez wcześniejszego żadnego programu, ale jeśli panowie się postarają, to może być to naprawdę bardzo dobra walka. Cieszę, się, że będziemy oglądać tą walke, szkoda, że nie w głównej karcie, bo moim zdaniem można było Wyatta i Kofiego wyrzucić do Kick Off, a Sandowa i Zigglera do głównej karty, bo przecież Damien jest posiadaczem walizki, który na tej gali ma ją wykorzystać. Mimo to uważam, że wygra Dolph

WWE Championship - Randy Orton vs Daniel Bryan - Myślę, że zwycięzcą tej walki będzie Randy, a wszystko wyjaśni się na HIAC, gdzie górą znów będzie Randy. Ogólnie ten feud to duża porażka Daniela, bo chociaż na tygodniówkach w większości to on był górą, to w tych najważniejszych momentach przegrywa, i mam przeczucie graniczące z pewnością, że tak będzie i tym razem. Myślę, że walka będzie podobno do tej z NOC, czyli naprawdę solidna.

World Heavyweight Championship Battleground Hardcore Rules Match- Alberto Del Rio vs RVD- Myślę, że nowym mistrzem zostanie tutaj Rob, który jednak będzie mistrzem tylko na chwilę, gdyż Sandow wykorzysta na nim walizkę. Po samej walce mam wrażenie, że będzie to Show Stealer tej gali, że będzie to jej najlepsza walka, a stypulacja Hardcore naprawdę będzie Hardcorowa.

Single Match - Ryback vs CM Punk- Myślę, że walka będzie przyzwoita lub dobra. Czekam na nią, bo tak naprawdę moim zdaniem dużo wyjaśni się w przyszłości obu panów. Oboje na razie są w martwym punkcie, choć to Wędkarz szybciej idzie do przodu. Punk nie zasługuje na to by przegrywać, ale uważam, że i tym razem nie da rady i polegnie w starciu z Rybackiem, i to Heyman będzie w tym feudzie górą.

Divy przewinę.

Tag Team match - Goldust & Cody Rhodes vs The Shield - Fajnie będzie zobaczyć Goldusta znów na PPV, no i Cody, którego jakiś czas nie było. Mam nadzieję, że zobaczymy świetne widowisko, chociaż wolałbym tutaj 'Tornado', ale dobre i to.

Intercontinental match - Curt Axel vs R -Truth - Wydaje mi się, że tutaj dojdzie do dużej niespodzianki, mianowicie to Prawda wyjdzie z pasem z tej gali. Dostał shota, wcześniej miał go na pas US, ale nie dał rady Cesaro, teraz jednak uważam, że zwycięży i wyjdzie z gali z pasem.

Single match - Kofi Kingston vs Bray Wyatt - Nie wiem co da tutaj ta walka, obu zawodników umiarkowanie lubie, ale tutaj raczej zwycięsko wyjdzie Wyatt, tylko co z Kingstonem, zostanie porwany jak Kane?

Podsumowując - Karta zapowiada się 6/10, i gala pewnie też tak wyjdzie, czyli będzie po prostu dobra. I z takim nastawieniem zasiądę jutro do oglądania tej debiutanckiej gali PPV. To tyle ode mnie :t_up:

Dodano:

Gale komentuje od razu ją oglądając, więc póki co żadnych wniosków nie będzie.

Dolph Ziggler pokonał Damiena Sandowa - Kontuzja kolana Damiena w tej walce, nie wiem czy faktyczna czy tylko storylinowa, ale wyglądało na prawdziwą, bo szybko po niej zakończyli walkę. Mimo to, nie był to słaby pojedynek, dało się obejrzeć, oczywiście bez fajerwerków, ale i bez kiepścizny. Ode mnie ** i 1/2*

Alberto Del Rio pokonał RVD i zachował pas - Świetne starcie, na gorąco mogę powiedzieć, że panowie spisali się rewelacyjnie, było i trochę faktycznego hardcoru, mieliśmy krzesło, drabinę i kosz, a szkoda, ze zabrakło jeszcze stołów ; ). Naprawdę podobało mi się w tej walce wszystko oprócz wyniku, cała walka od początku do końca kapitalna! ; ). ****

Wszelkie divy itd pominięte

The Real Amercans pokonali Santino Marelle i The Greata Khaliego - Przyzwoita walka, którą dało się obejrzeć, ale nic poza tym. Nic faktycznie ponad stan, ale trudno tego wymagać od Khaliego, a Santino i tak wykonał najlepszą akcję jaką widziałem u niego od bardzo dawna - Springboard Crossbody. Khali jak to Khali, zanudzał, ale nie zdążył tego zrobić zbyt długo, a Cesaro klasa z tym Giant Swing. Szkoda, że nie było Neutralizera ; ). ** i 1/4*

Curt Axel pokonał R- Trutha i zachował pas - Przeciętna walka, spodziewałem się akurat tutaj lepszej, a także tego, że to Prawda wyjdzie z pasem z tej gali, bo to mu się po prostu należy, ma świetny ring skill, jest dobry na majku, a jedyne czego brakuje to sukcesów. Serio szkoda, ale teraz mamy w WWE czas Axela. Narzekający na niego? Nie widzę. ** i 1/2*

Cody Rhodes i Goldust pokonali The Shield - Naprawdę bardzo dobra walka. Nie spodziewałem się nawet, że będzie tak dobrze, każdy spisał sie tutaj świetnie, a Goldust zaskoczył Springboard Crossbody, co fani całkowicie słusznie zresztą nagrodzili chantami 'This Is Awesome'. Bo to faktycznie było niesamowite. Do pełni szczęścia zabrakło pasów Shield na szali, bo to wprowadziłoby dużą niepewność, a tak można było złotego i Codyego stawić w ciemno. Za dobrą walkę ***

Bray Wyatt pokonał Kofiego Kingstona - Przeciętna walka, ale kilka ciekawych akcji i fajna, szybka sekwencja końcowa sprawiła, że oglądało się to całkiem dobrze. Wynik z cyklu tych 'wiadomych przed walką'. Aha, jeszcze jedno... co ten świr Wyatt zrobił idąc tym przedziwnym sposobem? ; O. Kofi widząc to uciekł z ringu i się nie dziwię, bo tez bym uciekał :D. ** i 1/2*

Cm Punk pokonał Rybacka- Bardzo słaba walka. Naprawdę nie podobała mi sie, jak dla mnie najgorsza z dzisiejszych do tej pory . Ryback cały czas spowalniał, a Punkster dostosował się do jego poziomu. I końcówka wskazuje na kontynuację feudu i rewanż. Bez dobrej stypulacji tego drugi raz nie zdzierżę... Ale shit... * i 3/4*

Randy Orton vs Daniel Bryan - No Contest - BREM, królu złoty, jesteś jasnowidzem, bo tak właśnie zagłosowałeś. Sam Main Event, dobry, ale bez jaranka, a końcówka wskazuje mi tu jasno - HELL IN A CELL TRIPLE THREAT MATCH! I jestem na tak. Za tą walkę *** i 1/2*

Podsumowanie - Przyzwoite PPV, ale jak już wcześniej wspomniałem bez jaranka. Moim zdaniem nieco słabsze ogólnie od NOC, ale WWE teraz przystopowało ze storylinami. Uważam, że najlepszą oceną dla tego PPV będzie ** i 3/4*. To tyle ode mnie :t_up:

Nadrabiam zaległości zwiazane z wrestlingiem i zaczałem od Battleground. Ta gala była świetna odpowiedzia na moje pytanie - Dlaczego zaniedbałem ogladanie wrestlingu? Jest on cholernie nudny i 5 minutowy skrót w zupełnosci by wystarczył. Nie będę omawiałkażdej walki po kolei - nie ma żadnego sensu, bo 3/4 z nich nadawała się na Saturday Morning Slam, a nie na PPV. Omówię te najciekawsze i najbardziej znaczące.

Opener dawał mocne podstawy do tego, by sądzić, ze PPV będzie mocno zabookowane w walki. Tak sie jednak nie stało. Do tej walki nie mam żadnych pretensji, dobrze, że dostali stypulację, bo każda możliwość dania większego pola manewru w postaci przedmiotów w walkach RVD powoduje tylko wyższy poziom. Trochę zdziwiła mnie kolejna wygrana Del Rio, to juz prędzej bym obstawił, że RVD wygra nie zgarniajac pasa, a tymczasem Rob zostaje czysto poskładany. No dziwne. Jest to koniec feudu obu panów, który w mojej ocenie wypadł dobrze, zwłaszcza pod względem walk, a i do samego programu jakichś mega pretensji mieć nie można.

Dalej aż do piatej walki zupełne dno. Americans-Khali&Marella, Axel-Truth, AJ-Brie zostały mocno przewiniete pomimo prób oglądania - nie dało się!!! Na szczęście piata walka stała się jasnym światełkiem w tunelu. Program z udziałem Rhodes Family wypada póki co bardzo dobrze, fajne rodzinne połączenie - każdy spodziewałsie ich feudu, a tymczasem dostalismy sytuację zupełnie odwrotną, no i fajnie wyszła im ta batalia z Shield. Końcówka bardzo klimatyczna, ciekawa, z komentarzem Cole'a ta akcja Dusty'ego na Ambrose'a, a późniejsza kontra Cody'ego pod finisher była mistrzowska. Drugi mocny punkt gali!

Potem dwie walki dość średnie, nawet śmiem stwierdzic, że Wyatt-KIngston wypadło lepiej niż Punk-Ryback. Na tego ostatniego nie mogę patrzeć, rusza się jak kłoda, nie wnosi nic do walki i nawet Punk nie zdołał pokazać z nim wiele ciekawego. Co innego Bray, którego ja osobiscie kupuję, ogółem cały klimat rodzinki dalej do mnie przemawia, zwłaszcza zachowaia typu ten mostek Braya, który był świetny, nowy, brawo. Jak pisałem, dwie walki, których nie zaliczę ani do plusów, ani do minusów, ale warto było jakkolwiek poruszyć ich temat.

No i Main Event. Z przebiegu walki też nie jestem zadowolony, jedynie pod koniec pare dynamicznych kontr, zwłaszcza fajne wykonywał Orton, bo Bryan utrzymywał tylko swój stały poziom. Mogę przejść jedynie do zakończenia, bo co tu innego omawiać. Wbija Big Show, robi porządek i pozostawia story w martwym punkcie do kolejnego PPV - bardzo fajnie. Ten feud jest juz mocno rozkręcony, teraz osoba Big Showa jako totalnego rozpierdalacza nie trzymajacego żadnej ze stron, który w koncu moze postawi się szefostwu i może wyjsć całkiem spoko walka na HiaC, która mimo wszystko teraz zapowiedziana jest jako 1 na 1, chociaż moze o czymś nie wiem bo Raw i SD przede mną. Po PPV mam bardzo mieszane uczucia, duzo walk było zwykłymi zapychaczami jak te z poczatku karty nie licząc walk 1 i 5. Punk nie porwał do czego przyzwyczaił, a Main Event w sumie jak zwykle, w ringu jako tako po japońsku, tyle, że z mocną końcówka. Nie oceniam, bo moje oceny sa tu mało potrzebne, ale było tak słabo średnio...

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png