Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Alkoholicy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   293
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Przetestowałem właśnie zielony Absynth... Trunek jest przedni, coś jak Gorzka Żołądkowa (podobna ziołowa formuła), ale ta "tradycyjna" (nie "z Miętą" i nie "Z Miodem"). Z jedną małą różnicą - ma 70% mocy :shock: Jeżeli ktoś lubi sobie sączyć alkohol, to Absynth jest wyśmienity, bo walić kielonami (na "jeden strzał") trunek o tej mocy raczej nie polecam. No, chyba że ktoś lubi rozcieńczać, ale ja za drinkami nie przepadam.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

21

• Romo

6

• evertonian

6

• Przemk0

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Był tu poruszany temat denaturatu, więc napisze to co wiem z opowieści szczerych bodajże. Mój kolega powiadał, że po pół szklaneczki denaturatu chciało mu wypalić gardło, przełyk itd...bleee, ale jakoś przeżył tę imprezę z deficytem normalnych procentów. Raz jeden żul podsłuchał moją rozmowę z której się zlewalismy z innymi ziomami wlaśnie z picia tej substancji technicznej? i powiedział nam słowa, kóre zapamiętam do końca życia ,,EEE nie pijta tego białego" (chodziło mu chyba a ten fabrycznie przesączony denaturat), BO TŁUSTY JEST!!!" Z fachowcem się nie będziemy kłócić i do tej pory wierzę mu na słowo.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• 6 lat później...

Już od dłuższego czasu miałem zamiar wypowiedzieć się w tym temacie. Na początek zacznę od niektórych zagranicznych wódek. Moja ocena zawiera głównie walory jakościowe. W przypadku gdy jakość jest bardzo dobra i cena niska będę starał się podwyższać ocenę.

ABSOLUT BLUE

Opis produktu: Produkowana jest w Ahus w południowej Szwecji, z najwyższej jakości składników: krystalicznie czystej wody i pszenicy ozimej, która nadaje trunkowi charakterystyczny, ziarnisty smak. Przy produkcji stosowana jest unikalna metoda ciągłej destylacji, opracowana w XIX wieku przez „Króla Wódki” - Larsa Olssona Smitha, pozwalająca uzyskać niepowtarzalną czystość wódki. ABSOLUT VODKA słynie także z unikatowej, eleganckiej butelki stworzonej na wzór XVI i XVII wiecznych szwedzkich butelek aptecznych.

Opinia: Mam problem z tą wódką. Jeśli jest wystarczająco zmrożona to jej esencja jest bardzo dobrej jakości. Niestety gdy jest ciepła to wychodzą wszystkie mankamenty i smak nie jest wystarczająco zadowalający.

Ocena 6/10

FINLANDIA 40%

Opis produktu: Finlandia Vodka jest bez wątpienia jedną z najpopularniejszych marek, której logo rozpoznawane jest w ponad 130 krajach na całym świecie. Jej początki sięgają 1970 roku, kiedy to narodził się pomysł na stworzenie wyjątkowej wódki premium o nieskazitelnym smaku. Sam proces produkcji odbywa się w najbardziej zaawansowanej gorzelni znajdującej się w małej wiosce położonej na południowym zachodzie Finlandii, w gminie Ilmajoki. Głównym składnikiem trunku jest najwyższej jakości sześciorzędowy jęczmień dojrzewający latem w Słońcu Północy, które świeci nieustannie przez długie tygodnie. Ponad to wódka tworzona jest na bazie źródlanej, polodowcowej wody, która przepływa przez morenę polodowcową czyli naturalny filtr powstały około 10 000 lat temu. Efektem finalnym jest znakomita i doskonale czysta wódka o neutralnym smaku i aromacie.

Opinia: Podobna półka jakościowo co Absolut. Wyjątkiem jest jedynie trochę gorszy smak po zmrożeniu. Natomiast jeśli będziecie zmuszeni do picia jej ciepłej to jakość jest lepsza w porównaniu do szwedzkiej.

Ocena:6/10

Smirnoff Vladimir

Opis produktu: Smirnoff Vladimir jest wódką najbardziej znaną jeśli chodzi o Ukraińskie. Wódka o wysokiej czystości i standardzie klasy Premium, stworzone z wysokiej jakości alkoholu i delikatnym smaku. Objęta jest nie małymi standardami co do procesu wytwarzania ma delikatny smak i jest niezwykle dopracowana. Poddawana jest potrójnej destylacji i ośmiogodzinnej filtracji, stąd niezwykła czystość wódki.

Opinia: Nie przepadam zbytnio za wschodnimi wódkami. Jakość tej konkretnej nie różni się zbytnio od Polskich wódek w podobnej cenie. Nic szczególnego.

Ocena: 4/10

NEMIROFF 500ml Wheat Wódka

Opis produktu:

• zawartość alkoholu: 40%

• kraj pochodzenia: Ukraina

• na bazie ziaren pszenicy

• niepowtarzalny, chlebowy aromat

Opinia: Nieznacznie lepszy od Władka, ale nie jest to coś czym można byłoby się zachwycać

Ocena 5/10

SMIRNOFF BLACK 40%

Opis produktu: Smirnoff Black to wódka wytwarzana tradycyjną metodą destylacji, w małych partiach, w specjalnych miedzianych kociołkach, ze zboża najwyższej jakości. Do procesu filtracyjnego używa się węgla drzewnego ze srebrnej brzozy syberyjskiej.

Opinia: Zdecydowanie lepszy od czerwonego. Stawiam go na równi ze szwedzką i fińską, chociaż może to być lekko zawyżona ocena.

Ocena:6/10

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• 1 rok później...

Nie jestem wielkim znawcą alkoholi z tej lepszej półki, od czasu do czasu coś kupie i spróbuje... No i musze powiedzieć, że Bourbon Jim Beam niesamowicie mi podszedł (dla samego zapachu warto kupić). Mam pytanie w związku z tym. Możecie polecić jakieś ciekawe bourbony w przystępnej cenie na naszym rynku?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PH93 napisał(a):
Nie jestem wielkim znawcą alkoholi z tej lepszej półki, od czasu do czasu coś kupie i spróbuje... No i musze powiedzieć, że Bourbon Jim Beam niesamowicie mi podszedł (dla samego zapachu warto kupić). Mam pytanie w związku z tym. Możecie polecić jakieś ciekawe bourbony w przystępnej cenie na naszym rynku?

Jeżeli podszedł Ci Jim Beam, to koniecznie sięgnij po Jim Beam Devils Cut (koszt w Tesco lub Biedronie to ok. 59,99zł za 0,7l obecnie). Jest bardziej esencjonalny, gładki i wytrawny w smaku. To taki Jim Beam de luxe :wink:

Tak samo wart uwagi jest Jim Beam Black.

Reszta Bourbonów jest już droższa, chyba że sięgniesz po jakieś no-name'y. Z Bourbonami - w przeciwieństwie do Szkockiej Whisky - jest tak, że nawet te z najniższej półki są smakowo niezłe (fajny jest ten np. z Lidla i w dobrej cenie). Eksperymentując z tańszymi "szkockimi" można trafić na prawdziwe ścierwa...

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

-Raven- napisał(a):
  PH93 napisał(a):

Jeżeli podszedł Ci Jim Beam, to koniecznie sięgnij po Jim Beam Devils Cut (koszt w Tesco lub Biedronie to ok. 59,99zł za 0,7l obecnie). Jest bardziej esencjonalny, gładki i wytrawny w smaku. To taki Jim Beam de luxe :wink:

Tak samo wart uwagi jest Jim Beam Black.

Reszta Bourbonów jest już droższa, chyba że sięgniesz po jakieś no-name'y. Z Bourbonami - w przeciwieństwie do Szkockiej Whisky - jest tak, że nawet te z najniższej półki są smakowo niezłe (fajny jest ten np. z Lidla i w dobrej cenie). Eksperymentując z tańszymi "szkockimi" można trafić na prawdziwe ścierwa...

W średniej cenie jeszcze Red Label jest całkiem dobry. Nie próbowałem jeszcze Black Labela, ale podobno też jest niezły. Nie polecam Ballantinesów.

Giero napisał(a):
W średniej cenie jeszcze Red Label jest całkiem dobry. Nie próbowałem jeszcze Black Labela, ale podobno też jest niezły. Nie polecam Ballantinesów.

Z tym, że to są szkockie Whisky, a nie Bourbony (czyli whiskEy), o które pytał PH93 :wink:

Jak dla mnie Jasiek Red Label to najgorsze ścierwo z tych markowych, blendowanych whisky (to już wolę Balentynę). Zresztą Black Label, jak na swoją cenę, dupy także nie urywa. Ciekaw jestem Jaśka Double Black (ponoć jest mocno dymny). Próbował ktoś?

W ogóle jestem ciekaw Jim Beam Apple. Tak jak nienawidzę mieszania piwa z dodatkami (wyjątek piwa miodowe) tak w mocniejszych alkoholach mi to nie przeszkadza. Widziałem ostatnio reklamę na zagranicznym kanale tego trunku, ale w Polsce chyba tego nie ma? Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jest:

https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-9830-Jim-Beam-Apple-35-0-7l.html

Ale to jest trunek bardziej likierowaty i jeżeli nie lubisz słodkiego, to raczej Ci nie podejdzie. Ogólnie - fajna rzecz żeby sobie wypić szklaneczkę dla smaku, ale uwalać się tym, to bym nie proponował :wink:

Dodatkowo, ze smakowych Beamów masz jeszcze np.:

https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-8966-Jim-Beam-Red-Stag-Cinnamon-40-1-0l.html

https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-8532-Jim-Beam-Red-Stag-Honey-Tea-40-1-0l.html

https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-8530-Jim-Beam-Maple-35-0-7l.html

https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-6879-Jim-Beam-Honey-35-0-7l.html

Jeszcze co do bourborna, to np. w Tesco jest całkiem przyjemny bourbonik za ok 40 zyla (0,7l) Joe Garret. Fajny stosunek jakości do ceny.

• Reputacja:   6

Jeśli o towarze z Tesco mowa, to nie można nie wspomnieć o Heaven Hill - nie twierdzę, że jest lepszy od Jima Beama, ale i tak uważam go za jeden lepszych bourbonów jakie piłem, a na pewno najlepszy, jaki piłem za 50 złotych. Z kolei najlepszy moim zdaniem jest Wild Turkey, którego też można dostać za przyzwoitą cenę.

Jim Beam Honey to niezwykły trunek - ma w sobie to "coś", co sprawia, że chleje się to bez umiaru i jednocześnie (przynajmniej w moim przypadku) nie sprowadza "syndromu dnia poprzedniego" ;)

A co do towarów tescowo-biedronkowych, jest jakiś fajny rum w dobrej cenie? Bo promocji na Morgana wiecznie nie będzie, a pije się go wyjątkowo dobrze...

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   6

Bardzo miło wspominam Gran Imperio z Biedronki. Nie jest to może najwyższa półka, ale dobra rzecz, lepsza niż standardy w typie Galeonu. Najbardziej smakowało mi ciemne Bacardi, ale tutaj akurat nie orientuję się w temacie ceny.

jakub97sc napisał(a):
A co do towarów tescowo-biedronkowych, jest jakiś fajny rum w dobrej cenie?

W Biedronie - nie, bo tam mają tylko jeden rodzaj rumu i to stosunkowo mało przyjazny dla portfela. Natomiast w Tesco jest bardzo fajny rumik (zarówno biały jak i ciemny), który do Coli pasuje wręcz idealnie. Nie powiem Ci jego nazwy, bo nie pamiętam, ale na półce z rumami znajdziesz go w cenie 30-35 zyla za 0,7l (na etykiecie będzie, że jest on produkowany specjalnie dla sieci Tesco). Bez picu, jeżeli pija się rum z colą, to nie ma większego sensu przepłacać.

W tych nieco tańszych rumów, to mi bardzo podchodzi Galeon (są tylko 0,5 i małpka) oraz San Filipe (czarny i biały + to jest chyba ten sam dystrybutor co Galeon). Cenowo wychodzą jak flaszka wódki, a w smaku są wg mnie całkiem okej i nadadzą się, gdy susza w portfelu.

Świetny jest też Golden Rum (chyba go można dostać w Auchan). Tak jak gówniana jest nazwa, butelka jak po zwykłej wódzie (jest tylko w 0,5l) i tak jak nie przepadam za jasnymi rumami (uwielbiam ciemne), tak Golden Rum to jeden z najlepszych rumów jakie piłem w życiu.

Badu napisał(a):
W tych nieco tańszych rumów, to mi bardzo podchodzi Galeon (są tylko 0,5 i małpka)

Potwierdzam - bardzo dobry rum, w bardzo rozsądnej cenie. Do coli - idealny.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Wiem, że pójdzie dalej, ale czas by wokół niej pojawiła się jakaś nowa postać, która wiązałby się z "potencjalną" "kolejną mistrzynią US". Czas zostawić za sobą trio Alba, Piper i Chelsea. 
    • Nialler
      Truth - fajny jako komediant (oglądam WWE regularnie (w sumie to non stop) od 2010 roku. Zawsze gdzieś był w moim sercu czy to jako komediant, czy jako jeszcze lata temu jako poważny w sumie wrestler. Szkoda mi go mimo wszystko. Nie za takie role i niesłusznie został potraktowany. Carlito - meh. Wyjebne mam bardzo bardzo w niego. Nawet w moim 2K universe nie mam go w rosterze bo typa nie trawię. W ogóle to już nawet JD u mnie nie istnieje tylko solówka. (Finn i JORDAN DEVLIN (!)) mistrzami tag team SD.  Czekam na więcej.
    • GGGGG9707
      Mi osobiście Carlito jest zupełnie obojętny, choć kolejny raz się dziwię że znowu w tym roku żegnają kogoś kto regularnie jest w WWE TV (nawet jako statysta). A przecież mają tyle ludzi (znowu pozdro Omos) którzy nic nie robią a trzymają ich dalej... Czyli Kross też zaraz poleci bo nie dość, że zaraz ma koniec kontraktu to WWE strasznie marnuje jego moment. Przecież ludzie tak na niego reagują, jak na antenie widać go w szatni to cała arena wiwatuje a ci nic, ani walki kwalifikacyjnej do MITB ani żadnej walki w ogóle... Marnować takie momentum
    • MattDevitto
      xDDDDD @ Caribbean Cool  coś dla Ciebie
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Super Power Series 2025 - Dzień 1 Data: 01.06.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Sendai, Miyagi, Japan Arena: Sendai Sun Plaza Hall Publiczność: 2.239 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...