Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ROH Respect is Earned - Dyskucja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh
  • Styl:  Jasny

W zeszłą niedzielę miała miejsce premiera pierwszego PPV spod znaku ROH. Nagranie gali miało miejscie 12 maja w Manhattan Center w Nowym Jorku. Nie wszystkie walki i segmenty zostały wyemitowane, podczas 2 godzinnego PPV. Kompletna gala zostanie wydana na DVD. Poniżej przedstawiam kartę z walkiami z PPV:

http://www.attitude.pl/gfx/postery/roh_ppv1.jpg

Takeshi Morishima & Bryan Danielson vs Nigel McGuinness & KENTA

Roderick Strong vs Delirious

ROH World Tag Team Championship

Claudio Castagnoli & Matt Sydal vs Jay & Mark Briscoe ©

Rocky Romero vs Naomichi Marufuji

ROH World Championship

BJ Whitmer vs Takeshi Morishima ©

Zapraszam do dyskusji na temat tego historycznego PPV!

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Romo

2

• majonez

2

• Przemk0

1

• Streetovs

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Gala znakomita wedlug mnie...

Wszszytkie pojedynki bardzo dobre/idealne...Znakomite wyszkolenie techniczne niemal kazdego

Najlepszą walką weldug mnie było ROH World Tag Team Championship...Niesamowi arsenał ciosów....akcji ...poza tym nie raz byem przygotowany ze to koniec walk i będzie..a tu kick out...

Wspaniale pokazał sie Matt Sydal ostatnio czytałem ze TNA i WWE sa nim zainteresowane nawet..ale nie dziwie sie....znakomity wrestler...Walka według mnie nie gorsza od najlepszych tag teamowych walk z WWE...

Także pozostałe pojeydnki stały na bardzo wysokim poziomie...i dzięki tej gali stwierdzam fakt ze musze sie poważniej zaopatrzeć w ROH...

30647399048b9a5c265ace.jpg

może ktoś podać linka bo bym z chęcią obejrzał, szczególnie walke tagów gdzie występuje KENTA. Albo jestem ślepy albo nie ma w multimediach :(
...

• Reputacja:   25
  • Urządzenie:  Windows

Albo jestem ślepy albo nie ma w multimediach :(

Stawiam na ślepotę ;) http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=11048

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Walka według mnie nie gorsza od najlepszych tag teamowych walk z WWE...

Moim zdaniem najlepsze tagowe walki WWE z wielką nieśmiałością zbliżają się do tego co można było zobaczyć na tej gali z ROH.

Co do tagowych walk w ROH to polecam walkę Blood Generation vs. Do Fixer (nie pamietam z jakiej gali, ale jest do zassania z forum attitude) Sześciu zawodników z Dragon Gate, 3 vs. 3. KOS-MOS! (będę polecał to do końca życia ;) ) Ta walka już naprawdę spuszcza w kiblu najlepsze dokonania WWE w tym temacie. Powaga, bez przesady.

Wracając do tematu. 'Respect is Earned' uważam za bardzo dobrą galę. Jak to scena niezależna - oferuje całkowite przeciwieństwo tego co sprzedaje Vince. Każdą walkę świetnie się ogląda, sporo near fall'i po efektownych akcjach, high risk moves, bardzo dobrze przygotowani wrestlerzy - brawo, to się ceni.

Właściwie można traktować tę galę jako esencję sceny niezależnej, jako przedstawiciela tejże właśnie. Davey Richards, Kevin Steen czy El Generico, którzy pojawili się na tej gali na codzień występują w innych fedach i mam nadzieję, że nie będzie problemu aby mogli wystąpić w następnej gali PPV, co może tylko cieszyć.

Fajnie też, że trzy magiczne lterki - PPV przyciągają do sceny indy fanów, którzy wcześniej niekoniecznie sięgali po gale choćby z ROH.

P.S. Tak przy okazji to jest najlepsza chwila na to, aby uświadomić sobie jaką stratą dla ROH było odejście do TNA Homicide'a, Low Ki, Samoa Joe czy Danielsa (Low Ki vs. CIMA - taki mały dream match, heh). Na szczęście ROH nie musi serwować walk diva vs. diva aby zapchać czas na gali, bo potencjał w rosterze i tak jest wielki.

4143166924a5dc43430e70.jpg

W WWE fakt raz na rok(jak w zeszlym pod koniec bodajze armagedon) wyjdzie im wyjebisty match tag-team, ale nie trzymaja takiego rownego poziomu jak tutaj w ROH, nie ma co porownywac.

Majonez na tej gali byla walka pan, tylko w ppv jej nie pokazali :grin:

Teraz o gali, szkoda ze tylko wybrali pare walk, rozumiem limit czasowy ale np; zamiast jednostronnego matchu Morishimy na poczatku mogli dac Davey Richards vs Erick Stevens, ktora niestety nie pokazali.

A teraz podsumowanie:

Bardzo dobre walki:

Roderick Strong vs Delirious

ROH World Tag Team Championship

Claudio Castagnoli & Matt Sydal vs Jay & Mark Briscoe ©

Rocky Romero vs Naomichi Marufuji

Pierwsza wiadomo, juz napisalem taki maly wstep i pokazanie championa federacji. Natomiast main event mimo iz nie byl zly, jakos wrazenia nie zrobil, tutaj ROH mogl dac cos lepszego, bo dla mnie byla nierowna ze slaba koncowka, moze i wymagajacy jestem ale wkoncu to ROH.

Podsumowujac mysle ze debiut udany, choc moglo byc lepiej, nie raz ROH robil jeszcze lepsze gale, wiec mozna sie spodziewac ze nastepne ppv beda jeszcze lepsze.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Co do tagowych walk w ROH to polecam walkę Blood Generation vs. Do Fixer (nie pamietam z jakiej gali, ale jest do zassania z forum attitude)

Supercard Of Honor I 2006 ;)

Na Supercard Of Honor II 2007 odbyła się druga taka walka, może nie taka dobra jak pierwsza, ale też świetna, zresztą na tej gali odbył się rewelacyjny Steel Cage Match BJ Whitmer vs Jimmy Jacobs, więc warto to zobaczyć w całości ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

Majonez na tej gali byla walka pan, tylko w ppv jej nie pokazali :grin:

Jeżeli będzi mi danę ją zobaczyć to chętnie ją ocenię. Mam nadzieję, że będę mile zaskoczony ;) Jednak mimo wszystko jestem raczej uprzedzony do takich walk w jakiejkolwiek federacji.

4143166924a5dc43430e70.jpg

Raczej nie oglądam fedów niezależnych, ale o ,,Respect is Earned" było całkiem głośno, więc galę obejżałem i jestem oczywiście pod wrażeniem. Walka Claudio Castagnoli & Matt Sydal vs Briscoes pozamiatała, z resztą nie mniej udane były inne walki. Chyba nadrobie zaległości w ROH bo skoro tak świetna gala nie jest jeszcze wszystkim na co ROH stać, to chyba sporo tracę :D Nie siedzę w temacie więc zapytam - kiedy ma być następne PPV ?
DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg