Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dyskusja o Rapie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Co to za łak ten Laikikie1 i dlaczego nie nauczył się stawiać przecinków we właściwych miejscach?

W ogóle coś ciekawego się dzieje na tej scenie? Bo tak przeglądam co popularniejsze rzeczy i wszystko wskazuje na to że Mes nagrywa kolejną płytę na poziomie Żbików(czyli parę półek poniżej własnego poziomu), tylko że na jeszcze dziwniejszych bitach. 52 robi coś tam fajnego, trochę oderwanego od czystego rapu, ale też pracują nad tym chyba dłużej niż Dre nad Detoxem. Miuosh słyszałem nagrywa(albo już nagrał) Radio Pezet 2. Co się stało z tym rapem i czemu jest ch***jowszy niż zwykle? :waving:

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

22

• Bisz B.O.K

14

• Yao

11

• DonCarlos

4

Top użytkownicy w tym temacie

Oemgie, Laik łak?! Przecież ten typ zjada dupą tą scene o milion lat świetlnych (takie produkcje jak 'Milczmen', 'Bybzi Bybzi' to już kultowe płyty).

Co się dzieje? Ano gdzieniegdzie jakieś freetracki, ja osobiście czekam tylko na te produkcje:

Laikike1/Bisz - Technikolor

Enson/Golin -?

Kaczor - Most Na Rzece Odkupienia

Ponadto oczywiście sprawdzę Peje.

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Karol akurat Lajk jest spoko więc nie pierdol.Co do poziomu Polskiego rapu to niestety ale nadal jest ch***jowo. Sprawdziłem ostatnio nową płytę Bonsona i kompletnie mi nie podeszła.Nie wiem czemu Bonson zdecydował się na te trapowe bity ale kompletnie nie pasują do niego a jedyny moment który zapamiętałem z płyty to bekowa zwrotka Winiego, tak więc sami widzicie jak jest słabo.Obecnie czekam chyba tylko na Mesa i obczaję też tą nową płytkę Preerzeta chociaż po pierwszym singlu mam pewne obawy.

#SmartFanZone
  • 1 miesiąc temu...

Jest kilka osób na scenie...gdy odpalam ich kawałek wiem, że się nie zawiodę. I taką osobą jest Peja. Na najnowszym tracku 'Braggabałagan' pocisnął Tedego, OSTR'a, Icemana oraz Kobre!(?). Co myślicie? ; )

• 1 miesiąc temu...

Miuosh wjebany ; )

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

W sumie, to tylko Eripe go zjadł na tym tracku reszta, to słabo. Co jak co, ale jak Mioush nie odpowie na zaczepki, to będzie kompletnym dupkiem i całkiem pogrzebie swój stary styl przed lat. I stanie się takim pośmiewiskiem jak Tede.

Ciekawi mnie jedno, kiedy Quebo ruszy z płyta, czy coś. Tak sobie myślę i mam nadzieje, że dołączy do Bonsona gościnie zamiast Planeta ANM. Który wyjechał na jakiś czas do Niemiec. Mam nadzieje, że wyda w tym roku jakaś ciekawą płytkę, bo na prawdę koleś nie źle niszczy za mikrofonem. Ma to coś, co potrzebne. Dziwi mnie to, że StoPro. nie zakontraktowali Quebo, a zakontraktowali Tomba, który jak na razie nie rusza z płytą tylko gościnie się dogrywa do jakiś kawałków albo wrzuca jakieś luźniejsze tracki na SB Mafije. Co jak co, ale szacun dla Bonsona 3 płyty w jeden rok szacun bo jedną nie tak dawno zapowiedział że kończy projekt z matkiem i niebawem wyda kolejną solówke którą nie tak dawno skończył. Cieszy mnie to, że Quebo, to nie jakiś no life, który od razu nie rzuca się na kase tylko siedzi w podziemiu.

Reszta słabo? Proszę Cię, Penx go tutaj zjadł ; ).

'Patrzę się na ciebie, no wiadomo beka z typa

Śmieję się na twym pogrzebie, też wiadomo beka, stypa'

Ale i tak najlepszy punch to ten z telewizorem ; ). Jak ktoś nie rozumie punchy, wersów z tego dissu to zapraszam tutaj:

http://rapgenius.com/Patokalipsa-raz-ko ... erc-lyrics

Wszystko ładnie wyjaśnione.

Nie powstanie płyta Bonsona z Planetem, bo obaj się o coś poprztykali (nie, nie będzie beefu, różnica poglądów itd.). A Quebo ma materiał gotowy, tylko nie wiadomo czy EP, czy długogrający materiał. Ja osobiście w tym roku najbardziej czekam na te produkcje.

Kaczor - Most na rzece odkupienia

Peja - Książę czyli SLUmilioner

Laikike1 & Bisz - Technikolor

Enson & Golin - Brak info na temat tytułu (to nie tytuł ; p)

Ogólnie jeśli Miąsz nie odpowie na ten diss to jest beka opór, jednak prawdopodobnie nie odpowie, po 1. oprócz dissów na Aesa nie składa punchy, a 2. Pewnie Pato by znów odpowiedziało, tylko tym razem byłoby o tym głośniej i Miłosz mógłby zdecydowanie spaść w rankingu popularności. ('Jakieś Pato Cię zjadło?!') . :t_up:

• Reputacja:   0

Kaczor - Most na rzece odkupienia

Na to najbardziej czekam. Kaczor wyjebie w tym roku wszystkich. Ten track promocyjny, który nie tak dawno wypuścił jest genialny. Czekałem na jego płytkę od bardzo dawna i mam nadzieje, że Kaczor wyjebie wszystkich z procy i tyle. Szkoda Shellerini nic nie nagrywa najwidoczniej ma coś innego w planach. W tym roku, to jakaś inwazja powracających raperów. K44 po 13 latach wydaje nową płytkę. Kaczor wraca na scene, żeby wpierdolić tych wszystkich łaków. Eldo wydał swoją ostatnią płytę, która była nawet dobra. Teraz Molesta i Włodi sie reaktywowali na jednym tracku ' 1996 ' Molesta dobre stare czasy się przypominają, jak i zarazem dzieciństwo. Pelson też wyruszył z płytką, która całkiem całkiem wpadła mi do ucha. Stare wyjadacze powracając K44, Molesta, Pelson, Vienio, Eldo, Włodi, Kaczor. W obecnym momencie, to cicho w sprawie Gurala. Faktycznie słyszeliście o tej krytyce Palucha na Rap Time na Donia i na Top Trendy nie źle pojechał. Paluch zmienił troszkę swój styl, a ci mysleli, że od razu wypierdoli z podziemia! i będzie rapował na Top Trendy beka. A z tym doniem, to już całkiem przesada koleś nie potrafi rapować w ch***j się sprzedał, a wystąpił w Rap Time beka z typa i tyle. Co do Bonsona, to mam nadzieje, że kolejna płytą wyjebie z procy coś wspomniał że prowadził rozmowy na temat wspólnej płyty z jakimś raperem, ale jakim, to nie wiadomo tylko zdradził, że kilka razy z nim nagrywał na wspólnych trackach.

Właśnie dlatego polski rap jest taki smutny - jakieś nołnejmy nagrywają dissa, wszyscy się podniecają, tymczasem okazuje się że 3/4 zawodników jest kompletnie nie do słuchania. W takich momentach cieszę się że słucham tego co raz mniej na rzecz innych gatunków, serio 5-6 lat temu ogólny poziom sceny był ze 3 półki wyżej. A czy Miłosz odpowie? Wątpię, zamiast przejmować się jakimiś wackami którzy szukają jakiejś szerszej popularności pewnie skupi się na produkowaniu kolejnej płyty o tym samym tylko na jakiś gejstepowych bitach jak słyszałem po zapowiedziach. Czasami najlepszą odpowiedzią jest brak odpowiedzi, nie trzeba się przejmować każdym pierdnięciem na wietrze.

stanie się takim pośmiewiskiem jak Tede.

Kiedy Jacek stał się pośmiewiskiem? Bo chyba coś przegapiłem.

A z tym doniem, to już całkiem przesada koleś nie potrafi rapować w ch***j się sprzedał, a wystąpił w Rap Time beka z typa i tyle.

Doniu zmienił styl, ale jak chce to wciąż potrafi robić rapy co pokazał wpierdalając boga gimbazy Chade i HiFi z rok czy dwa temu. :waving:

Co do polskiego rapu przesłuchałem parę tegorocznych premier i na chwilę obecną jedynymi produkcjami które mogę spokojnie wrzucić na replay to Eldo - Chi, oraz Pięć Dwa - N.E.O. W obu przypadkach spoko bity, fajne teksty, parę numerów na pełnej podjarce. Leszek trochę bardziej na oldschool, Hans i Deep bardziej nowocześniej, trochę mieszaniny gatunków. Poza tym jeszcze Mes - chociaż mam poważne problemy z jego ostatnią twórczością, niby wszystko spoko, ale niektóre aranżacje po prostu nie trafiają w moje gusta.

MJONSZ ZNOWU ZJEDZONY : )

• 1 miesiąc temu...

Te-Tris zdissował Kaena! : ). MC byli ze sobą w konflikcie od kilku dni, w końcu Tet postanowił zaatakować

https://www.youtube.com/watch?v=T9HK6njP1hs

[Zwrotka 1]

Lepiej chwyć za majka street-fighter prosto z ulic

To co nagram to prawda jestem Vox Populi

Powiedziałem co powiedziałem poszło w nety w ch***j viralem

Jaki beef? Czuję się jak Niemcy w półfinale, (dalej)

Wchodzisz w coś co ci może skończyć karierę

Przed tą prawdą nie spierdolisz jak przed młodym Chajzerem

Byłeś jesteś kserem - ksero, podróba, atrapa

Ostatnim przypałem na taką skale był k***a Pan Yapa

Wracaj rzuć rap - może w metalu byś dawał rade

A teraz KaeN i "Nothing Else Marshall Matters"

Kładę ch***j na to, że mnie straszy wpierdolem

Zaraz, zaraz, to wszystkich czas prawdę przeboleć

Trolle - idole trolli powoli dorwie was karma

Alarma, ogłaszamy żałobę w gimnazjach!

Twoja armia nie ogarnia - ksero nie robi problemu?

To teraz wszyscy razem patrzcie w oczy Włodiemu!

[Refren]

Daj mi te bębny, to zamknę te gęby

I padnie następny co kradnie patenty

Nie będzie real MC, kto tu styl se kradł?

To jest shit nie rap, to jest wstyd nie rap!

Daj mi te bębny, to zamknę te gęby

I padnie następny co kradnie patenty

Nie będzie "Relapse", kto tu styl se kradł?

To jest shit nie rap, to jest wstyd nie rap!

[Zwrotka 2]

Drużyna rodzina sport pasja - co trochę łyso?

Później przyznać, że pisząc to miesza się kokę z łychą?

Przedrostek hipo- stawiam przed pewnym -kryzja

Freestyle poszedł, ile można trzymać wieczny dystans

Sitwa weselny hit ma

Wyświetlenia, ale bez gustu, smaku, honoru

To nic nie zmienia, koncerty, scena

Pewnie, wal focha, że to zazdrocha

Grałem na Kempie, jak targałeś torby z Sanoka, okaż

Respekt MC, kumasz dwie literki?

Mów mi... "aaa tu z kolei jebnięty jest Eddie Murphy"

Się nie wykręcisz, bity, klipy, Jezu przykre

Rzeczywiście dołączyłeś do elity... kaliskiej

Masz ambicje? To nie rób z siebie troglodyty

Wszyscy palą Jana, jak wchodzą featy, wychodzą płyty

Przy tych jak nokaut, chcesz mówić, to nie mów

Zdejmij maskę, spójrz w wodę albo w oczy Włodiemu

[Refren] (x2)

Bum, bum, bum, bum

W tym miejscu pewnie powinna pojawić się jakaś k***a epicka przemowa końcowa, ni ch***ja

Bum, bum, bum, bum

(Nara, k***a)

[Outro]

Bo po co kopiować i być powielaczem

Xeroboy myśli, że jest niezłym ściemniaczem

Można go porównać tylko z obsranym sraczem

Lubisz hip-hop to pozostań prawdziwy

Dodano:

KAEN odpowiedział na diss swojego oponenta...strasznie cienko..

Po pierwsze, dziewczyno, nie straszę ciebie wpierdolem

Za te ch***je w dupie tobie, zjebie, wpierdolę

Xero Eminema, nudy, te dziewica, lipa

Niech Polska się dziś dowie jaka to z Te-Trisa cipa

I dzwonił Frodo pytał się co żeś tam seplenił

Obesrany, przestraszony koleżka cię wybielił

Żeś nie rzucał ch***jami, że ogólnie jestem super

ch***j tobie na grób, z głębokim ch***jem w dupie, trupie

Współczuje tylko tej twojej, wierz mi, żonie

Że hoduje pod swym dachem chłopaka z żeńskim łonem

Podwójny, potrójny, poczwórny butem składa #super saiyan

Taki Shady to Slim David, baby, Superman spuszcza punchline

Adam bye bye, płyta nie zeszła, duperka opuszcza Aptaun

Daj pan spokój, to nie wina wytwórni, płyta była zła, nie poszło

Poczuj się wyróżniony, bo rozmawiasz z gigantem, numerem 2 w Prosto, Polsko pozdro

[Refren] (x2)

Widzisz Te-Trisa to wal go na cymbał (bang, bang)

Odpalona liryczna flinta (pfu)

W twarz, bo to nie mężczyzna

Prawdziwy mężczyzna wchodzi, bierze tytuł mistrza

[Zwrotka 2]

Te-Tris ten bitweny MC, chyba w królewnej sukience

Dziewczynka myśli, że pada ulewnym deszczem

Ulewy więcej, słoneczko grało na Hip-Hop Kempie

To fajnie, ale gdzieś tam zgasło w artystów odmęcie

2 i pół tysiąca osób w klubie krzyczy moje imię

Namierzam, naciskam spust, lecą naboje; Killer

Gimnazja - no proste, wychowuję brudny ten styl

To ten paskudny [?], a ty masz luźny wentyl

Domy dziecka, docieramy tam, odwiedzamy więzienia

Ślemy paczki dostaw, tym listem wysłane pozdrowienia

Nigdy nie poczujesz miłości oddanego fana

Widząc łzy, słowa, że ta muzyka bardzo pomaga

Truchło, spuchło, pusto, smutno, będziesz wisiał, synu

Mam zdjąć maskę, jesteś ciepły, lubisz chłopców; Michał Piróg

[Refren] (x2)

[Outro]

Hehehehe

Właśnie tak, panno Te-Tris

Poświęciłem tobie cały dzień mojego życia, cennego życia

A nie jesteś tego wart, człowieku

Więc jadę w trasę, bo ktoś musi grać koncerty

Żeby ktoś ich nie mógł grać

Dlatego nie będę miał już dla Ciebie czasu

To mówiłem ja: Marshall Dawid Starejki Mathers

A.k.a. Slim Dawid, hahaha

Polski rap umiera skoro całkiem niezły raper jak Tetris wdaje się w beefy z jakimś szczawikiem z gimbazy co to dwie epki wypuścił i jest nagle królem sceny bo nosi laczka na mordzie. Ostatnio przy piwku i ognisku gadaliśmy tak ze znajomymi co to się na tej scenie dzieje - jedyne dwie warte przesłuchania płyty w tym roku to chyba Eldo i 52. Reszta ciekawych zawodników zapadła się pod ziemię, albo jak Mes który poszedł w jakieś densy czy inne new school. Przez to bardzo przeciętne wacki wybijają się na szczyt, a panczlajne typu "ch***j Ci w dupę" są uznawane za mistrzostwo świata. Nie ogarniam tej sceny, wszyscy tacy sami, często ze świadomością zablokowaną w latach 90tych, JP, siedzenie na ławce(chociaż połowa z nich to wtedy po 5 lat miała). Wydawałoby się poważne wytwórnie zatrudniają takich typków i jeszcze lansują ich na gwiazdy. Scena sprzed paru lat przewraca się w grobie.

To mówiłem ja: Marshall Dawid Starejki Mathers

A.k.a. Slim Dawid, hahaha

7wuXfar.png

Nic nie poradzisz, że teraz gimnazjaliści gustują w czymś takim. Gimnazjum jara się teraz własnie tylko i wyłącznie takim rapem. Masa przekleństw, hasztagów (które są dość popularne, ale i tak połowa społeczności w ogóle nie wie o co chodzi) i rymów z dupy. Ten cały KaeN założył maskę Jason'a dlatego żeby się wyróżnić na scenie hh, ale myślący ludzie, którzy na poważnie biorą tę muzykę popatrzą na niego od strony praktycznej. Słabiak i tyle. Ale wiadome, gimbus będzie się jarał bo teraz takie czasy i gimbsztyl łyknie pierwsze lepsze gówno byle w błyszczącym pudełku. Te wszystkie Zbuki i Tomby to przez Oświęcim przepuścić, a prawdziwych, nowych raperów - artystów, którzy mają coś do powiedzenia to naprawdę ze świecą szukać. Co prawda tych nowych, całkiem w porządku twarzy to pewnie zliczyć można na palcach jednej ręki, ale zawsze można posłuchać rapu od tych zaufanych zawodników. :)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• 2 miesiące temu...

Kto według was najlepiej w tym hot 16 challenge'u pojechał? :P

Według mnie to OSTR rozjebał to wszystko tam, ale byli też raperzy, którzy również dali radę - np. Kękę, który serio mnie zadziwia bo sprawdzałem ostatnio jego rap i jestem pod wrażeniem. Własny styl, zajebiste flow, super.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

Ogólnie fajnie, że taka akcja zjednoczyła praktycznie całą scenę rapową. Mi najbardziej jednak podobają się wersy zwykłych chłopaków, którzy nie są znani kompletnie, nie koncertują, nie nagrywają płyt, są tak zwanymi "niedzielnymi raperami" jeśli skumacie o co chodzi. Fajny przykład:

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014