Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dyskusja o Rapie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Podziwiam ludzi którzy jarają się takim gównianym czymś jak Eripe którego "poezja" polega na ch***ych panczach i rymach z dupy.To samo ze Słoniem który od 2/3 lat nadal jest w tym samym miejscu,nie stara się nic zmienić i liczy tylko hajsik z koszulek swojej ch***jowej płyty.A już najbardziej mnie wkurwiają te pierdolone hasztagi zazwyczaj nieudolne które są już tak wyruchane w Stanach a co dopiero w Polskim rapie.

Dla bardziej ogarniętych chociaż wątpię by wielu takich było na tym forum.Jakie wrażenia po nowej płycie Q ? Fajnie,bardzo fajnie czy zajebiście ?

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

22

• Bisz B.O.K

14

• Yao

11

• DonCarlos

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Akurat RIP to tekstowo prawdopodobnie top 4 w Polsce, po Mesie, Pezecie, i VNM'ie. Nie mam nic do antyfanów Ripa, natomiast narosło ich dopiero wtedy kiedy ścisnął Onara, Tedego, Mionsza i Dioxa. Jego punche miażdżą 99% sceny (dorównują mu tylko Laikike1 i PeeRZet), flow jest bardzo dobre, aczkolwiek najwyżej top 10 na scenie, a jeśli chodzi o rymy, tak naprawdę ciężko znaleźć wielu lepszych kotów, bardzo dobrze idzie Penxowi z Patokalipsy, a Słoń nawet za 10 lat będzie kupowany bo to Horrorcore, styl który wydawałoby się umarł z ostatnią dobrą płytą Spawaczy, próbował coś szarpać PiHu (z niezłym skutkiem), ale Słoniowi przy horrorcorze to każdy może lance opierdolić. Tyle na temat tej dwójki, oczywiście co do tych top tekstowców jeszcze Enson (AVE).

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Twój post tylko potwierdził na jakim mega żałosnym poziomie jest polski hip hop...Poza tym nazywanie Dioxa raperem ? Coś jest nie tak. Pezet Top 4 w Polsce ? "Patokalipsa" k***a to mówi samo za siebie .... Ale w sumie samemu ciężko by mi było wymienić dobrych polskich raperów.Gdybym już miał wymienić tych słuchalnicach to na pewno: Bisz,Kękę,Zioło,Rasmentalizm,Junes,Laikike1,PeeRZet(ale tylko że względu na to że mu markuje bo ostatnio strasznie słabo mu idzie),Zeus i w sumie chyba tyle.Erpie,Queby,Słonie,Syny Bogdanów,Gimbosze i inne Gównixy kompletnie do mnie nie trafiają.

#SmartFanZone

• Styl:  Klasyczny

Fakt że Eripe miażdży swoimi tekstami , brudne bragga trafia do większości słuchaczy ale co on reprezentuje poza bragga i punchlinami? Flow byleby się nie wyJ***ć z bitu jak to sam rapował. Punche , bragga , bragga , punche . Nie wiem czemu Eripe umieściłeś na pierwszym miejscu raperów 2013 roku. Jak dla mnie V albo Quebo który na płycie roku w większości tracków poleciał lepiej od Ripa. Poza brudnym stylem Quebo pokazał że potrafi zarapować na jednej płycie w różnych stylach , pokazał próbke swoich umiejętności w tracku Prowo.Ogólnie jego flow jest z tych lepszych w Polsce. V i jego propejn zaś to jak dla mnie najlepszy album 2013 roku. Blizna - genialne Reintrospekcja - dla kumatych cudo . Obiecaj mi - to samo . Każda nutka praktycznie jest świetna. V pokazuje że pod względem flow w Polsce tylko Mes może się z nim równać.

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

Fakt że Eripe miażdży swoimi tekstami , brudne bragga trafia do większości słuchaczy ale co on reprezentuje poza bragga i punchlinami? Flow byleby się nie wyJ***ć z bitu jak to sam rapował. Punche , bragga , bragga , punche . Nie wiem czemu Eripe umieściłeś na pierwszym miejscu raperów 2013 roku. Jak dla mnie V albo Quebo który na płycie roku w większości tracków poleciał lepiej od Ripa. Poza brudnym stylem Quebo pokazał że potrafi zarapować na jednej płycie w różnych stylach , pokazał próbke swoich umiejętności w tracku Prowo.Ogólnie jego flow jest z tych lepszych w Polsce. V i jego propejn zaś to jak dla mnie najlepszy album 2013 roku. Blizna - genialne Reintrospekcja - dla kumatych cudo . Obiecaj mi - to samo . Każda nutka praktycznie jest świetna. V pokazuje że pod względem flow w Polsce tylko Mes może się z nim równać.

Ranking nie jest mój, więc ja nie umieszczałem tam Ripa, miałbym problem by wybrać płytę roku jak i rapera roku, natomiast ranking nie jest mój.

Spoko spoko . Ja w sumie Eripe umieszczam wydaje mi się w trójce moich ulubionych raperów. Po prostu jego styl mi odpowiada najbardziej. Porównywanie go do reszty sceny to troche mijanie się z celem. Czy jest lepszy czy gorszy? Na pewno gdyby doszło do beefu między którymś raperem z mainstreamu a ripem to jestem przekonany że Eripe by go zjadł , wciągnął nosem i nie wiem co jeszcze , ale jak już mówiłem rap Eripe to punche i bragga także całokształtem nie równa się z resztą.

• Reputacja:   0

Twój post tylko potwierdził na jakim mega żałosnym poziomie jest polski hip hop...Poza tym nazywanie Dioxa raperem ? Coś jest nie tak. Pezet Top 4 w Polsce ? "Patokalipsa" k&*%$a to mówi samo za siebie .... Ale w sumie samemu ciężko by mi było wymienić dobrych polskich raperów.Gdybym już miał wymienić tych słuchalnicach to na pewno: Bisz,Kękę,Zioło,Rasmentalizm,Junes,Laikike1,PeeRZet(ale tylko że względu na to że mu markuje bo ostatnio strasznie słabo mu idzie),Zeus i w sumie chyba tyle.Erpie,Queby,Słonie,Syny Bogdanów,Gimbosze i inne Gównixy kompletnie do mnie nie trafiają.

Szad.

W sumie lepiej się jarać jakimś Eripem (kimkolwiek jest) niż Mioushem :8

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Witam ;)

Ja sam katuje bardzo długo z polskiej sceny OSTR'ego.

Odpowiada mi jego poziom, za majkiem jak i tekstowy, koncerty gra prze-zajebiste.

I każdemu mogę polecić, a osoby które w większości wymieniacie, nie znam.

Sam trochę się w to bawię ale to wszystko domowe.

Pozdro ;)

sws.png

31576.png

Witam ;)

Ja sam katuje bardzo długo z polskiej sceny OSTR'ego.

Odpowiada mi jego poziom, za majkiem jak i tekstowy, koncerty gra prze-zajebiste.

I każdemu mogę polecić, a osoby które w większości wymieniacie, nie znam.

Sam trochę się w to bawię ale to wszystko domowe.

Pozdro ;)

OSTR od 4 lat był strasznie monotonny, ale nowa produkcja z Marco Polo wychodzi widzę mu na dobre bo i odświeżył i jest lepszy zarówno tekstowo jak i technicznie. OSTR oczywiście też props, jego już można powoli zaliczać do starej gwardii, która jest na propsie od zawsze i na zawsze to jest Sokół, Peja, Liroy, OSTR, Kaczor i jeszcze znalazłoby się kilka nazwisk ; ).

Jeśli chodzi o O.S.T.R to na pewno raper bardzo dobry, akurat on nie nawija głupot jak wielu innych. Co prawda kilka lat temu miał lepszą formę ale teraz ta współpraca z Marco Polo jest bardzo dobra i naprawdę bardzo się poprawił. Do tego rapera mam duży szacunek ogólnie właśnie dla tych co można powiedzieć że zapoczątkowali rap w Polsce.

Fan poruszył także wielu innych ze starej gwardii jeśli on nich chodzi to Peja do mnie w ogóle nie przemawia, oczywiście szacunek że tyle lat nagrywa i nie schodzi ze sceny ale jego rap jak dla mnie jest słaby. Szacunek na pewno dla Sokoła czy Liroya który w końcu zapoczątkował rap. Z Kaczorem jest podobnie jak z Peją czyli nie zbyt za nim przepadam ale szacunek jest.

Co do tych nowych typu Kaen, Eripe to na razie do mnie nie przemawiają. Ja sam najczęściej słucham Ostrego. Może i się rozwiną, największa beka jest na pewno z Chady co prawda nieźle się wyrobił w tym więzieniu ale rap nadal słaby a Syn Bogdana przebił wszystko. Poruszę jeszcze temat Zbuka bo dla mnie ma chłopak do tego talent jeśli tak to można nazwać. Jest młody a już przebił swoim rapem swojego promotora czyli Chade. Nie nawija o głupotach jak wielu tylko prawdziwe i szczerze teksty pisze i to mi się w nim podoba. Także bardzo często go słucham.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

To ja właśnie mam odmienne zdanie, ostatnie płytki Ostrego mi bardzo podchodziły, obecna współpraca z Marco Polo to napewno ogromny krok w karierze Adama.

Ale po przesłuchaniu parokrotnie singli wypuszczonych przez Asfalt, chodzi mi o Kartagine to stwierdzam że są bardzo jednolite, nie wyróżniają się jeden od drugiego zbytnio. To mnie trochę martwi, mam nadzieje że za parę dni jak odpalę płytkę stwierdzę że tamte moje gdybania były jednak chybione.

Co do Peji, obecna jego twórczość mnie nie rusza, rozumiem fakt że to jest dorosły facet, który założył rodzinę i nie pasuje do niego stary uliczny styl.

Dlatego nie krytykuje go, oddaje mu ogromny szacunek za cały wkład w naszą scenę, nie jeden całe dzieciństwo słuchał własnie jego.

Następna osoba która ma u mnie naprawdę ogromny szacunek to Kielecki Scyzoryk, Liroy, jak dla mnie ojciec naszego rapu. Facet ogarnięty , styl jaki ma taki ma.

Kiedyś słuchałem więcej, obecnie, prawie nic. Czasami wracam do co niektórych kawałków, aby powspominać stare czasy, kiedy na kasetach lub póżniej na discmanie katowałem na szkolnej wycieczce w autobusie, non stop album Bestseller.

Gural, nie Donguralesko, stary dobry Gural, plus Kaczor, Killaz Group, to były czasy, to wszystko rozpierdalało głośniki, kawałki nie do zajechania, co niektóre, dla mnie nieśmiertelne. Obecnie ani DGE to mnie nie przemawia, jego styl bragga dla mnie jest poprostu ch***y, ogólnie każde bragga jest ch***jowe. Lubie przekaz a nie "synku jestem w budynku, na innym levelu"

Ale to tylko moje zdanie, nie neguje nikogo że jara się Piotrkiem, Kaczor, nie słucham, więc nie przemawia do mnie.

Własnie uświadomiłem sobie pisząc tego posta, że jestem stary, dzięki ;)

pozdro.

sws.png

31576.png

Gural, nie Donguralesko, stary dobry Gural

Donguralesko to już nie to samo co kiedyś masz racje że stary Gural był lepszy teraz jego nowe tracki w ogóle nie mają przekazu co jest najgorsze wśród rapera jeśli nie posiada przekazu. Gural to był pierwszy raper którego zacząłem słuchać, pamiętam że to były jeszcze lata podstawówki, nie rozumiałem nawet o co mu wtedy chodziło. Teraz gdy posłucham tych dawnych piosenek to było naprawdę coś. Na pewno trzeba wymienić płytę El Polako z 2008 roku to już jest klasyk który nigdy się nie powtórzy. Nie której jego piosenki pamiętam do dziś na pamięć : El Polako, Mercedes Benz, Łyk Łyk Ginu, 5 Element no i tak mógłbym wymieniać. Szkoda że z roku na rok jest co raz gorzej z jego rapem ale i tak dla mnie będzie kimś wielkim.

Edytowane przez Gość

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Najgorsze jest to że większość twierdzi że tam jest przekaz, w sumie może i jest, ale na pewno nie taki jakiego bym szukał i oczekiwał od niego. Może i problem w tym że nie lubię zbytnio bragga.

Co do płyty Elpolako, moim skromnym zdaniem, ta płytka akurat była słaba w porównaniu z poprzednikami, Opowieści z Betonowego Lasu czy Drewnianej Małpy Rock. (nie poruszam tu współpracy z Kaczorem)

Tak przy okazji, nie mogłeś słuchać w 2006 roku produkcji Elpolako, ponieważ pojawiła się w 2008 ;)

sws.png

31576.png

Dobry goral to już jest przeszłość i to już raczej nigdy nie powróci. Jakie macie zdanie na temat młodego pokolenia raperów , i kto ewentualnie według was może zamieszać na scenie w najbliższych latach. Jak dla mnie takim jednym z najbardziej prosperującym to bycia w czołówce jest wspomniany już kiedyś przeze mnie Quebonafide. Bardzo charyzmatyczny , inteligenty gość. Na płycie roku z Eripe pokazał na co go stać. Myślę że jest dużo możliwość że w niedalekiej przyszłości wyda legalne CD. Bisza też można uznawać za rapera nowego pokolenia. On jest jak dla mnie chyba numerem jeden jeśli chodzi o całą scene . Wilk chodnikowy - płyta roku 2012 (poezja) . Jego projekt jest planowany rok 2014 bodajże na pierwszą połowe czyli już niedługo. Zobaczymy co z tego wyniknie.

• 1 miesiąc temu...

Ciekawego wywiadu udzielił Laikike 1, wypowiedział się m.i.n o Wenie oraz konflikcie SB Maffija vs PeeRZeT

'Wena nawiązał do tego o czym mówię w kontekście pieniędzy, także nie widzę związku z moją wcześniejszą wypowiedzią. Nie poświęcił mi całej zwrotki tylko cztery wersy gdzie nie wymienia mnie nawet z ksywy a potem tłumaczy się z tego w kolejnych czterech. Gdybym miał odpowiadać na każdą zamgloną zaczepkę rapowaną pod rzekomo moim adresem, z braku czasu musiałbym zrezygnować z czyszczenia swoich airmaxów a na to pozwolić sobie nie mogę -'

' To co myślę o solarze dawno położyłem na bitach i nie mam zamiaru do tego wracać. Konflikt z Peerzetem to, w przypadku solara, samobójstwo także ja bym odradzał.'