Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kosaki uderza w Nagasaki 4 czyli... Wszystko na przekór wam!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Siemanko po kolejnej przerwie z waszym ulubionym userem i jego serią Kosaki Uderza w Nagasaki. W tej części o Del Rio, o Ziggym, o Cenie, o Punku. O co chodzi? O pasy, a raczej o ich właścicieli. I o debiliźmie WWE.

Cofnijmy się do RAW po Wrestlemanii. Publiczność odwala manianę, Del Rio walczy z Z(j)ebem i Swaggerem w handicap matchu. Mimo kontuzji nogi, meksykaniec wygrywa walkę. Ale co to?

RAW_1037_Photo_59.jpg

I CAME TO SHOW THE WORLD! Publika nieziemsko zadowolona, krótka walka i Ziggy zostaje nowym mistrzem WHC! Publiczność reaguje pozytywnie na hella, czy to normalne?

Lecimy do przodu. Czas na Payback!

Pierwsza obrona pasa WHC przez Zigglera. Walka skupia się na głowie Adolpha. W końcu jednak:

Del-RIo-wins-Payback.jpg

Reakcja fanów jest negatywna, Ziggler dostaje wsparcie. Alberto wygwizdany. Chociaż jeszcze wtedy był facem.

Cofamy się do RAW Roulette z 2011 roku. John Cena walczy z R-Truth'em. Przegrywa. Nagle, ku uciesze widzów, przychodzi Heel CM Punk, miażdży słowami Cene i WWE przy owacjach, nawet kiedy Brooks hejtuje publiczność.

cm-punk-best-promo-ever-raw-roulette---akuqqxiookkxeqk.jpg

Zaraz później na MitB, CM Punk pokonuje Cene, i przy oklaskach i wiwatach ucieka z pasem.

images?q=tbn:ANd9GcQz-f0t2Kzg8F4P1-RBvZNXuKoT_rNtrDb7F_n7O4OkwHoMczbd

No bobra, ale o co biega? Spójrzmy, czy to normalne, aby publiczność wygwizdywała Face'ów, a wiwatowała dla hell'i? NIE! Czy (mało)kreatywni w WWE nie myślą o tym jak fani reagują na danych wrestlerów? Sheamus ma coraz mniej cheeru, tak jak Orton, a nadal trzymają ich po jasnej stronie mocy. Debilizmem będzie moment, w którym heel turn przejdą Bryan i Jericho. Bardzo prawdopodobne jest, że do tego dojdzie. WWE! Obudźcie się, zacznijcie zwracać uwagę na fanów, na ich reakcję.

Zapraszam do komentowania. Liczę na was.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vejder

2

• Kosaki

2

• Bryx

1

• Marcelo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Zgadzam się z Kosakim. To jest dziwne, że publiczność wygwizduje face'ów, a wiwatuje jak widzi heeli. W każdym z tych przypadków Alberto jako face był wygwizdany, ponieważ publiczność widocznie się już znudziła postać Del Rio. Ja osobiście byłem po części zadowolony z tego przypadku, mówię oczywiście o Raw po Wrestlemanii, jako mistrz ADR mnie już nudził, chociaż dawał dobre walki, więc byłem trochę zadowolony z nowego mistrza, a nie byłem trochę zadowolony, ponieważ lubiłem Alberta, na Payback byłem z takim samym nastawieniem, jak przez wcześniejsze dwa miesiące. Lecz styl w jakim Del Rio pokonał Zigglera był głupi, słaba walka, w której Alberto skupił się tylko na głowie Zigglera. Więc po Payback jestem już za Zigglerem,chociaż mam nadzieję, że WWE nie zrobi tego samego co Mizowi po Wrestlemanii i Del Rio jeszcze przynajmniej miesiąc potrzyma pas i wtedy, albo na SS, albo na NoC, Ziggler odzyska pas, bo ten feud jeszcze trochę raczej będzie, bo jest według mnie ciekawy. Co do drugiej sytuacji nie mam co mówić, bo szczerze mało co pamiętam tą sytuację.

SORRY ABOUT YOUR DAMN LUCKY

Uważam, że publiczność wiwatowała Punkowi bo powiedział to co większość na hali w Las Vegas myślała i dlatego go popierali. Co do reszty, to uważam, że nawet za tydzień na MitB walizkę wygra ktoś mało lubiany to ludzie będą bardzo zadowoleni, że wykorzysta walizkę. Większość z nas lubi jak zmienia się mistrz prawda ? Względny brak nudy przez najbliższy tydzień dwa

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• Reputacja:   1

Co do Cm Punka zgadzam się z Vejderem, większość ludzi myślała tak jak on. Cena ma tylu wrogów ilu przyjaciół, a liczy się to w milionach. Jednak Ci starsi wiedzieli o co chodzi Punkowi. Były to szokujące słowa, ale pamiętajmy, że za 20-30 lat Cena będzie przedstawiany jako jedna z legend federacji WWE. I ja się pytam za co? Tamto promo Punka było szokujące, ludzie pamiętają je do dziś, szkoda, że dopiero wtedy tak naprawdę zyskał sobie większe grono fanów.

Co do reakcji fanów na Dolpha - zdecydowała publika w Czikago (jak się mylę poprawcie mnie), była za heelami, więc potraktowała go jak face. Ale tak naprawdę jak ktoś chce wykorzystać walizkę dostaje przeważnie cheer od publiki np Bryan na Big Showie czy Miz na Ortonie.

Sheamus to akurat dostaje hejt zasłużenie, ale walki Ortona ostatnio coraz lepiej mi się ogląda.

Dzięki za kolejny felieton Kosa, czekam na kolejne, ten uważam był najsłabszy z nich, ale to moje zdanie :t_up:

Undertaker, według mnie Cena mimo, że go nie lubię spokojnie zasługuje na miano legendy za prenaście lat. Wszystko to co zrobił przez te już chyba 11 lat w tej federacji było bardzo dobre + 'Make a wish' czy jak to się tam nazywa też trochę dodaje jego 'legendarności'

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

A nie wydaje się wam, że zjawisko buczenia na face'ów i cheerowania heelom, to objaw szczątkowej inteligencji fanów? Ja odbieram to w ten sposób = sytuacja 1: Punk & Cena - Punk ringowo jest od Jasia lepszy o niebo, albo i dwa, do tego jego speeche nie kręcą się w kółko wokół "ja robię to dla fanów, czy mnie lubią czy nie i tak będę dawał z siebie wszystko" etc. Naturalną reakcją wydaje mi się kibicowanie gościowi, który daje ciekawe show niż czołgowi, który robi dla federacji dużo, ale jest już zwyczajnie nudny.

Sytuacja 2 - Ziggler vs. del Rio - jest strasznie podobnie, Ziggler może nie dominuje aż tak bardzo, ale też jest lepszy w ringu i za mic'em, więc publiczność woli jego, pomimo, że gra tego złego.

Osobiście nie widzę w tym nic dziwnego, że publika cheeruje heelom. Czasy, kiedy wrzeszczało się do TV, że za głównym bohaterem stoi gość z nożem minęły, ludzie mają odrobinę więcej inteligencji podczas oglądania show i liczy się dla nich to kto jest lepszy jako aktor, a nie kto gra pozytywną postać.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Ale ja nie mówię o tym, że publika źle robi. Wielkie brawa dla niej. Ale WWE powinno zadbać o to, aby to tak nie wyglądało. Powinni wiedzieć kogo dać na face'a a kogo na heel'a.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014