Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Transfery - Lato 2013

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Klasyczny

Karuzela się zaczęła, jest wiele spekulacji. Można ciekawy temat stworzyć. Coś zacznę.. Aha, nie wrzucajcie tu kopii onetowych, czy wp, czy innych bzdetów z jakimiś listami transferów, bo mija się to z celem.

Chciałbym zacząć od transferu Isco do Realu. Chłopak ma to wielki talent, ale to chyba każdy wie. Przeszedł on za ok 30mln i miejmy nadzieje, że presja go nie zje. Jeżeli będzie się rozwijał jak do tej pory może on zostać wspaniałym graczem, ale warunek jest jeden: SYSTEMATYCZNA GRA. To jest największe wyzwanie dla niego, aby wywalczył sobie miejsce w składzie królewskich. Osobiście myślę, że presja kibiców na działaczy klubu mu pomoże, ponieważ będą chcieli aby hiszpan grał w pierwszej 11. Najprawdopodobniej będzie to kosztem Di Marii, który stracił w oczach kibiców po słabym sezonie. Dobra to tyle na jego temat.

Jeden transfer dałem do obgadania, teraz czekam na wasze propozycję dotyczące omawiania nowych transferów i ich domniemanych.

PS: Dziwne, że nikt nie założył takiego tematu.

37184451712723064921.png

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• fanfanfan

4

• Munio

3

• Kosaki

3

• Vejder

2

Top użytkownicy w tym temacie

Niewątpliwie Isco to zawodnik jakich w Realu potrzeba, nie jest typem gwiazdy, a swoim stylem może wprowadzić wiele do gry Królewskich. Jest młody, wiec transfer wydaje się bardzo przyszłościowy, Real powinien mieć z niego dużo pożytku. Myślę, że jeżeli Ancelotti nie ściągnie swoich ludzi do Madrytu, to Isco będzie miał bardzo duże szanse na pierwszy skład bo jak napisał Munio, po tym sezonie wielu graczy jak Di Maria będą zmieniani.

Dalej chciałbym poruszyć wątek Paulinho. Zobaczymy jak zawodnik, którego mam autograf, który był za słaby na MÓJ ŁKS poradzi sobie w najlepszej lidze świata. Na Pucharze Konfederacji pokazał już swoją klase świetną grą przez cały turniej i zainteresowanie wokół jego osoby było duże już wczesniej, choćby ze strony milanu. Suma 17 milionów funtów nie jest raczej wysoka, ale wiadomo było, że długo w Brazylii nie posiedzi. Paulinho to świetny środkowy pomocnik i myślę, że obrał dobra drogę, bo w Spurs powinien sobie pograć no a wiadomo, że w Premier League będzie musiał pokazać pełen asortyment możliwości.

Następny warty uwagi to Mario Gotze! Wielki zdrajca w Drotmundzie, którego kibice znienawidzili momentalnie. Tego typu zdrady piłkarskie ostatnio zdarzają się coraz częściej i szczerze to nie dziwię się Mario. Jest młodym graczem o wielkim talencie, nie chciał zmieniać otoczenia, a wiadomo, że gra w Bayernie czyli największym klubie Niemieckim to pewna przepustka do gry w kadrze, oraz niemal gwarancja wygrywania czego Borussia raczej nie gwarantowała, szczególnie, że wielu graczy w przyszłosci raczej będzie odchodzić z Dortmundu, który jest dobrym klubem do wypromowania by wylecieć wyżej. Gotze zrobił blyskawiczną karierę w Borussi, a w Bayernie ma raczej pewny pierwszy skład i świetną kontynuację kariery.

Ostatnim według mnie ciekawym transferem, który obecnie mam w głowie jest Aubameyang! Zawodnik, który w Ligue 1 był wiodącą postacią w calej lidze. Zawodnik obdarzony niewiarygodną szybkością, świetną kontrolą piłki oraz strzałem. Przeszedl do Borussi Dortmund co jest świetnym ruchem działaczy z Dortmundu, ale nie wiem czy to dobrze dla samego gracza. Jemu raczej bardziej by odpowiadał kierunek Angielski, jak Paulinho, a Tottenham ze skrzydłowymi Bale-Aubameyang byłby chyba nie do zatrzymania, bo o ile niektórym kluczowym klubom udawało się czasem zatrzymać Bale'a to drugiego takiego "wiatraka" nie byłoby szans. Niemieckie kluby nie grają typowymi skrzydłowymi, może oprócz Bayernu gdzie tam one obsadzone są przez Ribery'ego i Robbena. Wracajac do samego transferu nie wiem na jakiej pozycji bedzie grał, a raczej konkurować o miejsce w skladzie też nie będzie. Raczej zajmie miejsce fałszywego napastnika za Robertem. Borussia będzie miała z niego pożytek bo kto go oglądał we Francji to wie, że potrafił dobrze ciągnąć przeciętne Saint-Etienne.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Stary. BVB nie zapewnia Mario tytułów? 2 lata z rzędu byli mistrzami, mało brakowało a by wygrali LM! Poszedł frajer na łatwiznę i tyle. Życzę mu aby siedział na trybunach.

Jeżeli chodzi o transfery domniemane. Myślę że dla polaków bardzo ważne jest gdzie będzie grał Robert Lewandowski. Bayern odpada po słowach Zorca czy tam Watzkego, ManCity jest zapieprzony od napastników, to samo jest u sąsiadów zza miedzy The Citizens, Barca odpada,to samo, za duży tłok. Pozostają 2 opcje. Real i Chelsea. Real napastnika ma jednego, Benzemę, bo Higuain zaraz ucieka. Chelsea ma Torresa który nawet w formie jest do dupy, Demba Ba,który tylko co przyszedł to grał piach. Jedyny sensowny człowiek to Lukaku, który nie wiadomo jak grać będzie na SB. Co z tego, że w The Blues, bramki strzelają wszyscy? Mourinho myślę że nie pójdzie tym tropem,będzie chciał mocnego, silnego killera, którym Lewandowski jest. Cavani już chyba nie zagości na Stamford Bridge, ucieka za kasą do PSG, Rooneya nawet kibice nie chcą, więc Lewy jest w sam raz, w dodatku tańszy niż pozostali.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

No i jak mówiłem, Gotze i BVB się wyszaleli i w tym roku już tytułu nie było, a Bayern obecnie ma patent jaki pare lat temu miała Barcelona. Niewątpliwie chłopak spełnił swoje marzenia i dla mnie nie jest frajerem, tylko przyszłosciowym zawodnikiem, bo sorry, ale też gram w piłkę i jakbym miał do wyboru grę w ŁKSie bez pieniedzy a pójscie do Legii to do Warszawy bym jechał pierwszym pociągiem.

Za to sorry, ale Lewandowskim to ja rzygam i o nim nic nie napiszę. Za to jego chętnie bym zobaczył w jakimś klubie, gdzie będzie niczym Torres ;)

Może potem jeszcze coś dopiszę o wielkich transferach Monaco! James Rodriguez, Joao Moutinho, Falcao a chyba od dzis jeszcze Toulalan - jest o czym pisać.

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Fan, tylko czy ty wypowiadasz się jak kochasz Ełkaes, że to twój dom, że chcesz wypełnić kontrakt, a potem bez tłumaczenia fanom, dlaczego, spierdzeilasz do Widzewa? Sorry.

Nie martw się, wiesz dlaczego chcę transferu Lewego? Żeby pierdzielenie o nim się skończyło.

Monaco faktycznie, buduje zgraję, ale dobra DRUŻYNA to to będzie za 3-8 lat.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

To może ja się troszkę wypowiem. Przy transferze Gotzego do Bayernu ( <3 ) wszyscy się dziwili, że wzmacniają swojego największego rywala. Kiedy Bayern miał jeszcze ochotę na Reus'a i przez chwilę na Robercika BVB powiedziało, że nie mają zamiaru wzmacniać rywala. Trochę to dziwne, że sprzedali swojego najlepszego piłkarza, no ale trudno :D Gotze na razie przez sprawę ze sponsorami grzeje ławę na wszystkich sparingach i musi wyłożyć 10000 euro. Co do Lewandowskiego to modlę się żeby nigdy nie przeszedł do Bayernu bo po pierwsze będzie grzał ławę, po drugie nigdy się tam nie przyjmie, po trzecie wszyscy fani BVB przejdą na FCB ;_; Dziękuję.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

To może ja się troszkę wypowiem. Przy transferze Gotzego do Bayernu ( <3 ) wszyscy się dziwili, że wzmacniają swojego największego rywala. Kiedy Bayern miał jeszcze ochotę na Reus'a i przez chwilę na Robercika BVB powiedziało, że nie mają zamiaru wzmacniać rywala. Trochę to dziwne, że sprzedali swojego najlepszego piłkarza, no ale trudno :D Gotze na razie przez sprawę ze sponsorami grzeje ławę na wszystkich sparingach i musi wyłożyć 10000 euro.

Jak nie mieli się zgodzić na transfer Niemca do Bayernu jak ten zapłacił klauzule zawartą w jego kontrakcie? I co z tego, że dostał karę w wysokości 10000 euro jak dostał on od sponsora za taki występ 2x więcej? Chciałbym zaznaczyć, że Gotze "grzeje ławe", ponieważ nadal leczy kontuzje. O Reus'ie nic nie słyszałem, że miał przechodzić do Bayernu lecz o uszy obiło mi się, że on miał ponoć przechodzić do City. A jeżeli chodzi o Lewego zostawię jego transfer lepiej w spokoju.

Dalej chciałbym poruszyć wątek Paulinho. Zobaczymy jak zawodnik, którego mam autograf, który był za słaby na MÓJ ŁKS poradzi sobie w najlepszej lidze świata. Na Pucharze Konfederacji pokazał już swoją klase świetną grą przez cały turniej i zainteresowanie wokół jego osoby było duże już wczesniej, choćby ze strony milanu.

Masz rację, że Paulinho jest dobrym wzmocnieniem kogutów. Ich siła w środku rośnie. Dembele, Holtby, Sandro, Dempsey. Odejdzie pewnie Parker, który będzie zbędnym bagażem. Tym transferem Tottenham pokazuję, że celuje w Top4. Martwi mnie to, ponieważ do tej pory Arsenal nie zrobił większych transferów, a przecież pomiędzy nimi będzie się toczyć bój o 4 pozycję w lidzę, chodź może dołączy do tego Liverpool, który też się niezłymi transferami wzmocnił.

37184451712723064921.png

ManCity jest zapieprzony od napastników mowisz to wes ich wymien bo jest ich tylko trzehc dzeko wchodazcy z laki aguero i guidetti na ktorym sie nie rozpoznano z powodu ze ich trenerem byl mancini... dobra mniejsza jesli mowie juz o city do podam ich wzmocnienia

fernadinho bardzo ciekawys srodkowy/defensywny pomocnik o silnym uderzeniu z dystansu ,celnych dlugich podaniach,zawodnik ktory dotychasz nie przebil sie w kadrze,kolejna perelka wypatrzona z brazyli przez szachtar.cena 40 mln

next jesus navas dosyc szybki skrzydlowy niedoceniany w kardze hiszpani wiadomo zjakich przyczyn ... jedna z wiekszych legend sevilli w dekadzie ,szkoda ze chlopak bo juz swoje lata ma 27 chyba trafia do lepszego klubu dopiero teraz ale to wylacznie z powodu swojej choroby psychicznej ktorej objawy widocznie oslably ze zdecydowal sie na daleka podroz .cena 28-30 mln

Sorry, zapomniałem, że Tevez odszedł. Ale City to miejsce, gdzie od gracza oczekuje się tu i teraz, nie miesiąca, dwóch tylko już. W CFC i Realu ma czas się zaaklimatyzować.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Stało się, Mario Gomez we Fiorentinie za 20mln euro. Co o tym myślicie ? Osobiście trochę mi smutno, bo Mario dobrze spisywał się w sytuacjach kryzysowych potrafił strzelać gole tuż po wejściu na boisko dzięki czemu dawał zwycięstwo drużynie...

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

No to mamy trochę zawirowań w Realu Madryt! Oficjalnie już chyba Asier Illarramendi trafił na Santiago Bernabeu! Świetny środkowy pomocnik, majacy 23 lata ostatnio występujący w rewelacyjnym w tym sezonie, Realu Sociedad kosztował aż 30 milionów euro, ale co to dla Realu. Szczerze mówiąc uważam, że to świetny krok ze strony Królewskich, bo Illarramendi to bardzo obiecujący, młodzieżowy reprezentant Hiszpanii. który przy grze w Realu na pewno w tym roku wedrze się do pierwszej kadry Hiszpanii! Ale to pociagnęło za sobą konsekwencje takie, że Xabi Alonso, który nie przedłużył kontraktu z Realem może odejść! W składzie na pewno nie bedzie miejsca dla obu graczy, a Xabim zainteresowany jest jego były pracodawca - Liverpool oraz Chelsea! Mówi się, że trzeba wyłożyć za niego zaledwie 12-15 mln euro co raczej dla klubów angielskich nie jest niczym wielkim. Co Wy na takie zawirowania w Realu? Asier ma oficjalnie podpisać bodajze w tym tygodniu, a co do Alonso to mogą być tylko plotki, jednak w przypadku, kiedy nie bedzie grał wątpię by chciał zostać na Bernabeu.

Ponadto Eric Abidal oficjalnie w Monaco. Oznaczać to może też, że Evra zostanie na Old Trafford, a Baines nie zasili Czerwonych Diabłów, co przy transferze Patrice'a byłoby niemal pewne.

Stało się, Mario Gomez we Fiorentinie za 20mln euro. Co o tym myślicie ? Osobiście trochę mi smutno, bo Mario dobrze spisywał się w sytuacjach kryzysowych potrafił strzelać gole tuż po wejściu na boisko dzięki czemu dawał zwycięstwo drużynie...

Gomez według mnie jest świetnym snajperem, niejednokrotnie jak pisałeś w kluczowych momentach okazaywał się być niezbędny drużynie i miał tylko niefart, że trafił do Bayernu, gdzie praktycznie co rok wymieniani są zawodnicy niezależnie od tego jak dobrze grali ich poprzednicy co osobiście wydaje mi się, że jest takie sobie bo taki Gomez nie jest na pewno gorszy od Robercika, dla którego niby robi miejsce, bo Klops powiedział, że Lewy idzie do Bayernu po zakończeniu sezonu.

DAVID VILLA W ATLETICO!

Coś czuję, ze Villa nastrzela naprawdę masę bramek w barwach klubu z Madrytu. Co prawda gdyby Valencia miała kasę to pewnie by starała się chociaż wypożyczyć Davida, ale idzie on do innego świetnego klubu z Hiszpanii. Ma dość trudne zadanie, bo musi zastąpić świetnego Falcao ale snajperzy w Atletico zawsze sprawdzają się dobrze i praktycznie sami strzelają połowę bramek drużyny w lidze. Kolejny bardzo ciekawy transfer! Cena? 2 mln za dwa kolejne sezony i milion za trzeci i 50% od następnego transferu. Troszkę dziwnie xD

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

No to mamy trochę zawirowań w Realu Madryt! Oficjalnie już chyba Asier Illarramendi trafił na Santiago Bernabeu! Świetny środkowy pomocnik, majacy 23 lata ostatnio występujący w rewelacyjnym w tym sezonie, Realu Sociedad kosztował aż 30 milionów euro, ale co to dla Realu. Szczerze mówiąc uważam, że to świetny krok ze strony Królewskich, bo Illarramendi to bardzo obiecujący, młodzieżowy reprezentant Hiszpanii. który przy grze w Realu na pewno w tym roku wedrze się do pierwszej kadry Hiszpanii! Ale to pociagnęło za sobą konsekwencje takie, że Xabi Alonso, który nie przedłużył kontraktu z Realem może odejść! W składzie na pewno nie bedzie miejsca dla obu graczy, a Xabim zainteresowany jest jego były pracodawca - Liverpool oraz Chelsea! Mówi się, że trzeba wyłożyć za niego zaledwie 12-15 mln euro co raczej dla klubów angielskich nie jest niczym wielkim. Co Wy na takie zawirowania w Realu? Asier ma oficjalnie podpisać bodajze w tym tygodniu, a co do Alonso to mogą być tylko plotki, jednak w przypadku, kiedy nie bedzie grał wątpię by chciał zostać na Bernabeu.

A słyszałem coś innego. Otóż to, że rozmowy w sprawie transferu zostały zerwane. A koszt może wynieść 30 mln (cena zawarta w klauzuli), a może też wynieść o 12mln więcej z powodu podatku, który istnieje gdy dwa kluby hiszpańskie przeprowadzają transakcje. Co do Xabiego to na pewno nie odszedłby w tym sezonie, ponieważ młody bask miałby się od niego uczyć. Takie jest założenie Pereza, aby osoba, która przyjdzie na Śr. pomocy ma pobyć przez chwile pod skrzydłami Xabiego. Alonso sam powiedział, że odejdzie dopiero z Madrytu kiedy nie będzie mógł grać na najwyższym poziomie. Jedynym klubem do którego odejdzie do Sociedad.

Ponadto Eric Abidal oficjalnie w Monaco. Oznaczać to może też, że Evra zostanie na Old Trafford, a Baines nie zasili Czerwonych Diabłów, co przy transferze Patrice'a byłoby niemal pewne.

To wcale nie wyklucza transferu Evry, ponieważ Abidal może grać na środku i na lewej pomocy, więc nie widze wcale przeszkód aby Francuz odszedł.

Przyjście Baines'a do Mułów nie musi być takie łatwe, bo nowy trener Evertonu, Martinez nie chce sprzedawać kluczowych zawodników.

37184451712723064921.png

• 2 tygodnie później...

No i jak mówiłem, Asier Illarramendi w Realu Madryt, jego prezentacja miala miejsce już jakiś czas temu. Jestem ciekaw jak ancelotti wymiesza nowe transfery ze starymi zawodnikami, bo wzmocnienia Królewskich serio są może i nieco przepłacone czy sensacyjne, ale mimo wszystko przemyslane przede wszystkim w kontekście najbliższych 2-3 lat kiedy Ci piłkarze będą już wielkimi gwiazdami. Swoją drogą jak te czasy nam się zmieniają, że kiedyś Real dawał 37mln za Beckhama, a teraz 38mln za Illarramendiego. :8 Ciekawe czy Carvajal, Isco i właśnie Asier znajda miejsce w pierwszej 11.

Najgłośniejszy obecnie transfer to oczywiscie Edinson Cavani! Chodza różne plotki, że transfer Cavaniego to alternatywa na ewentualną sprzedaż Ibrahimovicia, który też jest juz wiązany z Realem. Sam Cavani przeszedł chyba za aż 64mln, ale akurat w jego przypadku taka cena nie dziwi, zawodnik jest świetny i nawet bez Ibry do pomocy da radę pociagnąć PSG znów do mistrzostwa Francji, a co odopiero, kiedy okaże się, że jednak stworzą duet napastników.

Chciałbym jeszcze poruszyć i zapytać Was o polski hit transferowy, a mianowicie o informację na stronie Pogoni Szczecin, że zakontraktowano... Daniela Ljuboję!!! Gwiazdor po odejsciu z Legii kojarzony był z drużynami Ligue 2, a tymczasem Pogoń?! Skad oni maja na niego pieniądze?! Jakim cudem Daniel zamienia mistrza Polski na niemal spadkowicza z ligi?!

Na koniec świetne transfery Romy! I nie mówię tu o Polskim bramkarzu - Łukaszu Skorupskim. Maicon, Kevin Strootman oraz Mehdi Benatia to niewątpliwie świetn ruchy drużyny z Rzymu! Strootman kupiony po walce z samym Manchesterem united, Maicon czyli świetny boczny obrońca podkupiony od Mistrza Anglii, a Benatia to młody talent, środkowy obronca z Udinese, o którego starało się Juve, które wybrało Ogbonnę. Ale wracając do Romy to czy klub z Rzymu odzyska dawną świetność? Pewnie będą starali sie jeszcze o jakiegoś napastnika z głośnym nazwiskiem i będą jedną z drużyn z najlepszymi ruchami w okienku transferowym!

b9e3d6d02a.png

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png