Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank 2013 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Money in the Bank

WWE_Money_In_The_Bank_2013_poster.jpg

14 Lipca 2013

Philadelphia, Pennsylvania ; Wells Fargo Center

Promo:

http://www.youtube.com/watch?v=wQ8kjFFrkAc

Theme song: "Money, Money, Money" by Jim Johnston

http://www.youtube.com/watch?v=e1yuDh9TRGY

http://www.youtube.com/watch?v=e1yuDh9TRGY

Oficjalna karta

WWE Tag Team Championship

Pre show Tag Team Match

20130701_EP_LIGHT_MITB_matches_tagteam_C-HOMEPAGE.jpg

The Usos vs. The Shield

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match

20130621_EP_LIGHT_MITB_matches_7man_homepage.jpg

Kane vs. Randy Orton vs. RVD vs. CM Punk vs. Daniel Bryan vs. Christian vs. Sheamus

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match

20130626_EP_LIGHT_MITB_matches_WHW-champ_C-homepage.jpg

Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Damien Sandow vs. Dean Ambrose vs. Fandango vs. Jack Swagger vs. Antonio Cesaro

WWE Championship

Singles Match

_TEMPLATE_EP_LIGHT_MITB_matches_cena-henry_C-hompepage.jpg

John Cena © vs. Mark Henry

World Heavyweight Championship

Singles Match

20130624_EP_LIGHT_MITB_matches_HW-championship_C-homepage.jpg

Dolph Ziggler vs. Alberto Del Rio ©

WWE Intercontinental Championship

Singles Match

20130701_EP_LIGHT_MITB_matches_miz-axel_C-homepage.jpg

The Miz vs. Curtis Axel ©

WWE Divas Championship

Singles Match

20130701_EP_LIGHT_MITB_matches_Divas_C-HOMEPAGE.jpg

AJ Lee © vs. Kaitlyn

Singles Match

20130624_EP_LIGHT_MITB_matches_JERICHO-RYBACK_C-HOMEPAGE.jpg

Chris Jericho vs. Ryback
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Clown.

2

• Brem

1

• Arab

1

• dżek

1

Top użytkownicy w tym temacie

WWE Tag Team Championship - Szkoda że to tylko Pre-Show ale feud się rozwija i naprawdę można spodziewać się dobrego starcia. Nawet na Raw widzieliśmy niezłe starcie w wykonaniu tych tag teamów. Oczywiście zwycięzcy są pewni czyli The Shield ale feud nie skończy się raczej na jednej gali i może coś z tego wyjdzie.

Singles Match for the WWE Championship - Feud tych panów się rozwija ale za pewne wszystko zakończy się już na Money in The Bank gdzie Cena obroni pas. Jednak całe przedstawienie Marka i w to w jaki sposób wyzwał Cena do walki naprawdę było niesamowite. Walka będzie wyglądała tak że Mark będzie przez całą walkę niszczył Cena ale na sam koniec John odzyska siły wykona FU i będzie po walce. Ale i tak cieszę się że federacja dała szansę Markowi na ten pas.

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Na ten pojedynek czekam niecierpliwie ponieważ do końca nie będzie wiadomo kto wygra a faworytów jest wiele. Jednak rozegra się to pomiędzy Rob Van Damem a Danielem Brayanem bo ta dwójka ma chyba największe szansę na walizkę ale nie można lekceważyć innych zawodników. Punk raczej nie wygra bo długim panowaniu z pasem WWE. Ale Orton znowu... Nie można go lekceważyć ale ma małe szanse na zwycięstwo. Kane moim zdaniem jest w tej walce tak tylko ale szans nie ma żadnych. No i ten rudy Sheamus który no z żadnym pasem już dawno nie latał, ale Daniel dostaje bardzo duży push ostatnimi czasy więc to raczej on wygra. Chyba że federacja będzie chciała od razu dać push Van Damowi w co raczej wątpię.

Singles Match - Walka może być naprawdę niezła, ale będzie znowu ona wolna bo Ryback raczej w ringu nie porusza się jakoś szybko, myślę że walka będzie krótka i że wygra ją Ryback aby podbudować jego osobę. Dziwi mnie jednak że Ryback wygrywa prawie z każdym ale jak walczy o pas to nigdy... nie rozumiem trochę zachowania WWE dość że niby dostaje push ale na pas dużych szans na razie nie ma. Tak jak mówiłem wcześniej zwycięzca : Ryback.

World Heavyweight Championship- Zdziwiło mnie że na Payback Del Rio odzyskał pas WHC, myślałem że Ziggler obroni ten pas z łatwością i że nadal będzie mistrzem a tutaj miła niespodzianka no i Ziggler dostaje rewanż. Szanse na zwycięstwo raczej małe ale feud nie skończy się na jednej walce i za pewne zobaczymy ich walkę na SumerSlam. Zwycięzcą będzie Del Rio i chyba po jakimś czasie Ziggler zniknie z walki o pas WHC, chodź szkoda.

World Heavyweight Championship Contract Money in The Bank Ladder Match - Walka niesamowicie ciekawa, sami heelowi. Ciężko powiedzieć kto wygra, ale faworytów jak zwykle mamy. Dean Ambrose to za pewne jeden z nich ale szanse na walizkę ma małe ponieważ posiada już pas US. Fandango już się wypalił i wkrótce będzie jobbował i nic większego nie osiągnie. Antonio Cesaro myślę że największy faworyt, ja osobiście kibicuje temu zawodnikowi bo naprawdę jest niezły technicznie i myślę że jako mistrz nieźle by cię prezentował. Jack Swagger wygrał już walizkę rok temu i w tym na pewno się to nie powtórzy. Damien Sandow zawodnik również z dużymi szansami na zwycięstwo moim zdaniem, ale nie chcę żeby wygrał bo nie lubię go i uważam że jako mistrz był by słaby. Wade Barrett i Cody Rhodes o nich można powiedzieć razem bo obydwoje już rok temu mieli sięgnąć po walizkę, żaden z nich tego nie zrobił. Wade ma ostatnio zły okres w federacji, niby miał pas IC ale daje mu małe szanse na zwycięstwo ale może być różnie. Cody natomiast według mnie zalicza się do trzech największych faworytów. WWE lubi zaskakiwać ale Cody znowu ma tag team z Sandowem i teraz jeśli któryś z nich wygra to za pewne pokłócą się o walizkę albo o pas i będzie ich koniec. Największe szanse daje Antonio Cesaro i mam nadzieje że to on zgarnie walizkę.

Divas Championship - Feud jak na Divy nieźle wygląda, Kaitlyn i AJ są naprawdę bardzo dobrymi zawodniczkami i nieźle walczą w ringu, oczywiście walkę wygra AJ która odkąd przyszła do federacji już naprawdę sporo namieszała i teraz jeszcze pas Div. Jestem zaskoczony bo nie dawałem jej szansy na wielką karierę a tu proszę. Osobiście wolałbym Kaitlyn bo była lepszą mistrzynią ale trudno.

Intercontinental Championship - Walka zapowiada się dość dobrze, oby dwoje w ringu są dobrzy i myślę że starcie będzie na wysokim poziomie. Myślę że wygra The Miz ale różnie może być, jednak feud jakoś nie prezentuje się dobrze i szczerze to dołączyłbym kogoś do tej dwójki może właśnie Wade.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

WWE Tag Team Championship - tylko pre-show? a IC, Divy, Rajbek w głównej karcie? jakim prawem? mimo wszystko wątpie, że Shield Przegra. Walka na pewnobędzie dobra, ale bez przesady.

Singles Match for the WWE Championship - feud bo Czekoladka tak chciała. I bardzo dobrze. Świetna promocja, a jeżeli Mark Zdobędzie pas to będzie śmiesznie. Bo zaraz ucieka na emeryturę. Nie chcę mu życzyć źle, ale gdyby przydarzyła mu się kontuzja, to mielibyśmy turniej o pas. Walka będzie średnia.

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - za cholerę nie wiem kto wygra, bardzo bym chciał Bryana, Randy i Christian też byliby fajni, Kane i Sheamus? Hell NO! A RVD? Nie oglądałem jego walk, nie wiele mogę o nim powiedzieć, ale nagle przychodzi i dostanie walizkę? The Rock się przypomina.

Singles Match - walka z dupy, feud z niczego, Ryback wygra, koniec

World Heavyweight Championship - Del Rio po prostu nie może wygrać, jeśli nadal będzie miał pas, to go zmarnuje. Ziggy coś ciekawego przynajmniej robi.

World Heavyweight Championship Contract Money in The Bank Ladder Match - tutaj łatwiej. Wade? no chyba nie. FhaaaaanDhaaaaaanGhoooooo? Nie. Sandał? Nic z tego. SWAG? Miał swoją szansę. Cody, tak, tylko koper niech zgoli. Cesaro? Nuuuuuuudyyyy! Ambrose? YES YES YES YES!

Divas Championship - AJ świetnie robi swoją robotę, Kaitlyn stara się jej dorównać, co wyjdzie? Myślęże AJ zostanie przy pasie.

Intercontinental Championship - Miz? I co on z tym pasem zrobi? Wypromuje? Nie. Sam się wypromuje? Nie. A Axel to fajna nowość przy tym pasie. Zostaje

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

The Usos vs. The Shield - Tak też myślałem,walka o pasy tag team zostaje zepchnięta do pre show.Rywalizacja pomiędzy tymi drużynami nie porywa i szczerze nie czekam na ten pojedynek.Odkąd Shield się podzieliło z coraz mniejszym zainteresowaniem śledzę ich pojedynki.Bracia Uso to tylko przystanek przed czymś grubszym dla The Shield,całkiem niedawno pisano o powrocie Takera i BoD vs The Shield na SummerSlam. Z czego byłbym ogromnie zadowolony,jednak nie czas na bajkopisarstwo i rozpisywanie karty na SS. Bez najmniejszych wątpliwości stawiam na zwycięstwo obecnych mistrzów.

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Ladder match o czerwoną walizkę potwierdzony,skład również,a ja wciąż podchodzę do tego starcia chłodno.Chciałbym aby to Christian sięgnął po swoją życiową szansę,ale ..

Racjonalnym zwycięzcą na chwilę obecną jest Danielson.Ale sugerując się jego ogromną promocją i wydarzeniami z ostatniego RAW jest aż zbytnim pewniakiem,a chude lata Ortona powinny się niedługo zakończyć.Mówi się o turnie,więc Randall także nie jest na straconej pozycji.Reszta uczestników jak dla mnie piętro niżej jeśli chodzi o szanse na tryumf.Zastanawia mnie w jakiej formie zaprezentuje się RVD,nigdy nie byłem jego fanem jednak liczę na kilka efektownych spotów.Teraz trochę o promocji.Typowe utarczki słowne uczestników jak najbardziej na plus.Może i przerabia się to co roku jednak ja z miłą chęcią przypatruję się takim zmaganiom. - Orton/DB

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - młode wilki przed swoją wielką szansą.Nie widzę tu przegranych,każdy przy odpowiedniej promocji może sobie pozwolić na mniej lub bardziej wyraziste panowanie.Nawet ten z miejsca skreślany tancerz,który w sumie może nieźle namieszać. ;) Rhodes Scholars i Colter's Militia - ,,drużyny'' na pierwszy rzut oka powinny mieć większe szanse niż zawodnicy idący solo,jednak nie w WWE.Nie mam bladego pojęcia kto może zdjąć walizkę.Jak w przypadku czerwonego ladder matchu,gdzie Daniel Bryan jest wyraźnym faworytem,tak tutaj niemal wszyscy są równi.Liczę na strawny i obfitujący w ciekawe akcje match.Czy i tym razem USC zgarnie walizkę? Kogo WWE nagrodzi wygraną? Przekonamy się już wkrótce.Mój typ leci na Ambrołza.

WWE Championship - Henry jednym krokiem na emeryturze,Cena z nieco ponad 2-miesięcznym runem.Kto wygra? :thinking: Po cichu liczę na ostatni pas w rękach Marka.Facet w pełni na to zasłużył,a i nie widzę bardziej wiarygodnego kandydata na potem.Tylko posiadacz walizki może im pokrzyżować plany.Mark zbeształ Jasia na ostatnim RAW,teraz pora aby face się odgryzł,ale nie chcę tego tym razem,a więc. - Mark Henry + cash in

World Heavyweight Championship - jedna z większych zagadek tego wieczoru.Dolph przed jedną z większych walk w swojej karierze,czy odzyska co mu się należy? Myślę,że może wygrać,jednak nie wykluczam DQ.Fejsowy Ziggler jak na razie nie zaskakuje niczym nowym tudzież absorbującym,ale dla niego to nowa rola,jeszcze nigdy w MS nie fejsował tak więc z czasem się rozbuja. Mam wrażenie,że lepszą decyzją byłoby zakończenie tego programu na SummerSlam,momentum DZ także będzie większe,a w takim składzie z jakąś stypulacją mogą skraść sierpniowe ppv. A więc DZ via DQ.

WWE Intercontinental Championship - Seria zwycięstw Cusrtisa została przerwana. Zestawienie go z Mizem nie musi być tak tragiczną decyzją na jaką wygląda na papierze.Mike czasem potrafi zaskoczyć i jeśli nie debilny booking to walka nie będzie zła.Axel dopiero co zgarnął srebro,ma 99% szans na zwycięstwo.

WWE Divas Championship – Podbudowa programu div wreszcie nabiera tępa.To już nie przelewki,gdzie pretendentka była wyłaniana poprzez battle royal tego samego wieczoru.Przed AJ obrona wymarzonego trofeum i pas obroni,co do tego nie mam żadnych wątpliwości.Dotychczasowy konflikt mnie satysfakcjonuje,nawet na Smacku miały możliwość pod[isywania kontraktu,co u pań nie często się zdarza.Liczę na miły dla oka przerywnik pomiędzy grubszymi starciami i będę markował pannie Lee.

Y2J vs Ryback – Czyli pierwsza wygrana Rybacka na ppv w roku 2013.Liczę na strawne +10 min starcie,ale nie spodziewam się zupełnie niczego.Ta niby kontuzja Rybacka to pryszcz,zbędny pryszcz.Nie wiem co WWE miało na celu ,,dając'' ją Rybackowi.Jestem tylko ciekaw,w jaki sposób Ryback zdewastuje rockmana,bo to jego ostatni występ przed trasą,czyż nie? Typ -Ryback

20380130025322984650.gif

Myśle że karta juz się nie powiększy, mamy 7 walk w głównej karcie a że 2 z nich będą musiały troche potrwać raczej nic więcej tu nie zcisną a i nie wszystkie które są potrzebne. Jericho i Ryback np mogli sobie darować a zamiast tego dodać ich do walk o walizki i walki by moły byc dłuższe. No ale mniejsza, skupmy sie na tym co mamy.

Preshow Tag Team Championship: The Shield vs The Usos

Zgadzam się z przedmówcą że to zdecydowanie nie powinien być preshow. Juz bardziej IC widziałbym w preshow niż Shield. Niestety widać że spadli oni bardzo w hierarchi, jeszcze pare gal temu robili oni ppv a teraz zostali zepchnięci do preshow. Szkoda. O samej walce nie ma co wiele pisać. Shield napewno pasów nie straca. WWE robiło co mogło by podbudować Usosów, by ich uwiarygodnić, nawet kosztem Shield jednak i tak nie uważam żeby mieli tu jakiekolwiek szanse. Walka powinna za to byc bardzo dobra ringowo i mimo że to preshow napewno ją zobacze.

Winner: The Shield

Intercontinental Championship: Curtis Axel vs The Miz

Nuda nuda i jeszcze raz nuda. Mam nadzieje że moje i nie tylko przypuszczenia się sprawdzą i Axel rozpocznie feud z RVD. I to co się dzieje teraz jest tylko oczekiwaniem na RVD. Miz stał się typowym zapychaczem niczym Kofi Kingston. Z tą różnicą że Kofi nie umie mówiać a robi świetne walki, Miz umie zrobić świetne segmenty ale robi nudne walki. Axel pas zachowa i innej opcji nie widzę. No chyba że już dostrzegli że jest on mocno przeciętny jeśli nie gorzej i przestaną go pushować aczkolwiek nie ma na to co liczyć.

Winner: curtis axel

Ryback vs Jericho

Zuepłnie nie rozumiem po co jest ta walka. Przeciez jak pisałem wyżej obaj panowie mogliby znaleść się w walkach o walizki. Jericho wśród byłych mistrzów a Ryback wśród tych którza pasa jeszcze żadnego nie dzierżyli. Zapwne zrobili to dlatego że Ryback był przed chwilą pretendentem, walczył w MEtach więc nie chcieli go wystawiac do walki z midcarderami a weteranem tez nie jest. Nie pasiował ani tu ani tu więc ktoś musiał się z nim zająć a kto jest lepszy do takich zadań niż Jericho... Wkurza mnie powoli to jak jest on traktowany, nie robi nic konkretnego tylko ciągle albo kogoś promuje albo kogos zajmuje... Ryback'a zresztą tez w tym feudzie strasznie zeszmacili, cała ta szopka z Cryback, porażka z Mizem, przytulanie Vickie, nie wiem do czego to doprowadzi ale czuje że do niczego dobrego. No i bardzo ciężko wytypowac zwycięzce. Obaj zasługują na jakiś chociaż mały sukces, obaj potrzebują zwycięstwa i dla każdego porażka będzie kolejnym poniżeniem. Naprawde na chwile obecna nie mam pomysłu kto by to miał wygrać więc się wstrzymam.

WHC: Alberto Del Rio vs Dolph Ziggler

Walka będzie bardzo dobra i raczej bardzo emocjonująca. Dolph powinien pas odzyskać i raczej tak się powinno wydarzyć. Całe to zamieszanie z pasem mam nadzieje że ma na celu tylko zrobienie z niego face i wreszcie duży pożądny push po którym będzie dominującym mistrzem a nie jobbującym mistrzem. Del Rio był może i dobry na ten okres przejściowy ale teraz już pas powinien szybko stracić bo napewno nie zrobi z nim nic ciekawego. Niestety obojętnie czy heel czy face Albercik jest dosyć nudny, nie potrafi zrobić ciekawego programu więc nie widze sensu by utrzymywac go przy pasie. Jak mówie, był dobry na przetrzymanie i faceturnowanie Ziggler'a ale teraz powinien nastać czas Dolph'a. Aczkolwiek istnieje ryzyko że poczekają z wielkim triumfem Zigglera do SummerSlam a to może oznaczać że jakims kantem pas zostanie u Alberta. Jednak licze że tak się nie stanie bo nic ciekawego z tego feudu już nie wycisną i na SS Dolph powinien dostac lepszy program.

Winner: Dolph Ziggler

WWE Championship: Mark Henry vs John Cena

Nie sądze by Jaś tracił pas na rzecz Henrego ale nie uważam tego za niemożlowe. Zwłaszcza przy jednym założeniu. Jeżeli zwycięzca walizki miałby wykorzystać ją jeszcze na gali to w takim wypadku pas powinien trafić do Mark'a by zaraz go stracił i dostalibysmy na SS triple threat. W sumie nie byłoby to głupie, dostalibysmy triple threat, jedna walizka by już została wykorzystana no Mark mógłby sobie na koniec odhaczyć że był mistrzem WWE. Były ploty o Cena vs Henry vs Ryback na SS. I to by była dobra opcja by to osiągnąć. Oczywiście w takim wypadku Ryback a nie Wyatt musiałby zastąpić Kane'a ale to tez nie jest wykluczone, wystarczy dodać do jego walki z Jericho stypulacje że zwycięzca wskakuje do walki o walizke. Ale i niekoniecznie musi to byc Ryback, Bryana też widze w takiej roli i w sumie każdy mógłby tak zadziałać. Jednak to jest bardzo duże gdybanie a pas zapewne po prostu zostanie u Jasia. Teraz go obstawie ale jeszcze się nad tym zastanowie jak się okaże co z Kanem ;P

Winner: John Cena

Divas Championship: AJ Lee vs Kaitlyn

Winner: Aj Lee

All Stars MitB

Chyba rzeczywiście jest to najmocniejszy skład walki MitB w historii. W zeszlym roku tez co prawda mielismy byłych mistrzów ale 5 a teraz mamy 7. Ciężko typować tutaj bo wydarzyć się może bardzo wiele. Cały czas mocno skłaniałem się w strone Bryan'a. Aczkolwiek po ostatnim raw zacząłem mieć wątpliwości. Ta szopka na koniec ostatniego raw, pasmo sukcesów i pushu Bryan'a, jego zwycięstwo zrobiło się zbyt oczywiste. Aczkolwiek nie wykluczone że WWE zrobiło to specjalnie, zdając sobie sprawe że wszyscy się spodziewają że zgarnie on walizke postanowili go przypishować żebyśmy właśnie w to zwątpili. Jeżeli okaże się że tak rzeczywiscie się wydarzy byłoby to bardzo sprytne posunięcie. Punk raczej odpada, ma Lesnara. Chociaż oczywiście nie musi się to wykluczać bo walizke może wykorzystac później ale tak czy siak nie. Christian zdecydowanie nie, nie wzniesie się powyżej midcard. Sheamus mógłby bo nic nie robi konkretnego ale nie byłoby to ani fajne ani ciekawe. Dla Orton'a mogłaby to być szansa na upragniony heelturn i push więc też biore go pod uwage. RVD no ciężko powiedzieć, wątpie żeby tak z bomby dostał walizke ale też go całkiem nie skreślam. No i Kane a raczej osoba go zastępująca. Jeżeli byłby to Wyatt mogłaby to być sensacja i coś naprawde wielkiego i wcale nie niemozliwego. Widze też tutaj Ryback'a ale o tym juz pisałem przy walce o WWEC. Z ostatecznym typem poczekam aż się wyklaruje sytuacja z Kane'm.

WHC MitB

Tutaj sytuacja wcale nie jest prostrza a wręcz przeciwnie. Bo tu nie ma nikogo kogo można określić jako faworyta. Na dodatek nikt z tej grupy nie ma w perspektywie jakiegoś konkretnego programu na najbliższy czas ani na później więc no może to byc każdy. Fandango odpada na wejściu, miałby szanse może jakby wrócił z chociaz troche innym gimmnickiem, tak się nie stało a z obecnym napewno nie zostanie mistrzem. No i raczej mozna skreślic Swagger'a, dostał swoja szanse juz dwa razy, zmarnował ją dwa razy i więcej nie dostanie. Reszta moim zdaniem ma szanse na zwycięstwo. Cesaro byłby moim faworytem gdyby nie dołączył do Coltera. Po tym jak widzialem jak jednym głosem ze Swagger'em mówią 'We the people!' raczej bankowo będą teamem i w sumie całkiem spoko teamem więc walizki jakos w tym nie widze. Sandow i Rhodes tez mają szanse aczkolwiek żadnego z nich nie widze w ME. Co oczywiście nic nie znaczy bo Bryan'a w 2011 też zupełnie nie widziałem. Ambrose mógłby zdobyc walizke o ile wykorzystałby za conajmniej pół roku bo by potrzebował czasu by się podbudowac singlowo. No i Barrett który nie jest zbyt dobrze traktowany od bardzo dawna, który nie ma żadnych planów ani programów na horyzoncie no i został już w przeszłości sprawdzony w ME, poradziłby sobie tam. I to on jest moim typem i faworytem ale jak pisałem, wygrać może prawie każdy.

Winner: Wade Barrett

Gala zapowiada się dobrze, wiele może się wydarzyć, wiele może się zmienić, zapowiada się super i obyśmy się nie zawiedli.

WWE Tag Team Championship - Nie wiem na kogo typować wiem, że Usosi kiedyś dostaną pasy drużynowe. Micheal Cole wspomina cały czas o Rikishi przy każdej ich walce, a to biorę pod uwagę i liczę na to, że kiedyś przejmą pasy Tag Teamowe, ale nie teraz teraz w zupełności pasy są w dobrych rękach i są świetną ozdobą The Shield!, które oczywiście cały czas dominuje, chociaż mało o nich teraz słychać i za pewnie będzie teraz więcej słychać o Wyatt Family to za pewnie znajdzie się coś mocnego dla Tarczy na Smackdown! jest nie mal pewny, że pasy zostaną uboku The Shield, bo są odpowiednimi zawodnikami, którym te pasy się należą, chociaż możemy dostać duże rozczarowanie i Usosi zgarnią pasy.

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Tu liczę na duże rozczarowanie. Daniel Bryan nie zdobędzie walizki, jeżeli Cena zatrzyma pas na dzisiejszym Pay - Per - View to możemy być pewni, że dojdzie do walki Cena. vs Bryan na SummerSlam, gdzie Bryan czysto pojedzie Cena udowadniając, że jest lepszy od wszystkich w rosterze, bo pokonał Cena największe scenie lata. Randy Orton po Smackdown stwierdziłem, że on też nie dostanie walizki Money In The Bank i mam nadzieje, że jej nie dostanie! po co ma wracać znowu push***jący się Randy nie dziękuje i tyle. CM Punk cicha istota w tej walce po chwalił się pare razy, że zdobył 2-krtonie walizkę Money In The Bank to wszystko zerowe szanse na zdobycie walizki obecnie jest przymierzany do wygrania RR 2014. Christian i to liczę, że on wygra walizkę dostaniemy duże rozczarowanie wszyscy go nie biorą na poważnie, a to on zawsze był prawie zdobycia walizki MITB, więc licze, że w tym roku ją ściagnię i dostanie na koniec kariery pas WWE Championship, bo mu się z pewnością należy. Rob Van Dam!, to jest drugi typ, który może zgarnąć walizkę!! te promo i te promowanie na każdej tygodniówce oznacza, że on może zgarnąć walizkę i nawet się nie zdziwię na koniec kariery może jeszcze dostać dużą szanse od WWE. ???? nie wiadomy zastępca Kane biorę go pod uwagę! i coś mi tu świta, że dostaniemy Shoocker a tym Shoocker'em będzie sam Brock Lesnar!, który nie wbije się po to, żeby zgarnąć walizkę tylko po to, żeby nie umożliwić Punkowi ściągnięcia walizki, jeżeli nie będzie to Brock, to będzie Bray Wyatt, który może dostać ogromną szanse ze strony kreatywnych. Mój typ leci na Christian! małe cicha nie wiadoma, której nikt nie daje szans.

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match - Tu tak samo liczę na duże rozczarowanie, bo tu faktycznie nie można wytypować zwycięscy. Fandango boje się, że to on zgarnie walizkę lub zanudzony Barrett na śmierć! jezu jak on ma pas to tak nudzi, że to sie w głowie nie mieści przecież on, by zanudził nas wszystkich na śmierć pamiętamy jego run z pasem IC i ie był on za fajny. Jack Swagger i Antonio Cesaro nie licze na to, że Cesaro zgarną walizkę oni będę ustawieni na pasy Tag Teamowe, które mogą zgarnąć fajny projekt ten We Want Pepole i licze na to, że będzie z nich udany Tag Team, ale danie walizki Cesaro lub Jackowi będzie strzałem w stopę. Damien Sandow i Cody nie licze na to, żeby Cody lub Damien zgarneli walizkę dla tego, że Cody jobbuje co walkę to samo Damien, chociaż nie dawno miał tam jakąś promocje, chociaż to za mało. Został tylko Dean Ambrose na, którego liczę i mam nadzieje !, że zgarnie tą walizkę ma charyzme, mic-skill wszystko, co potrzebne mistrzowi on jako jedyny nie kłóci się o walizkę tylko na spokojnie powiedział w promie, że to on opuści galę jako Mr.Money In The Bank! i licze na to najlepszy kandydat na Championa.

World Heavyweight Championship - Liczę na to, że Dolph Ziggler odzyska pas World Heavyweight Championship!, ale ten motyw Sin Carowym Ziggler'em zniszczył wszystkie segmenty na Smackdown! normalnie perfekcyjnie to Ziggler odegrał i może jakiś tam push dla Cary się znajdzie świetnie się z tym postarali. Alberto Del Rio obecnie nie nudzi jako mistrz, ale już rzygam oglądając go z pasem WHC! Ziggler'owi się opłaca pas WHC! mam nadzieje, że zgarnie pas na Money In The Bank! i niech promuje się mocno mam nadzieje, że stanie główny Baby Face'em na Smakdown, chociaż jest to mało prawdopodobne. Ale, kto, by nie chciał widzieć walki Ziggler. vs Ambrose o pas Wagi Ciężkiej! mój typ leci na Dolpha Zigglera.

WWE Intercontinental Championship - Ta walka nie skradnie Show, ale dobre 8 min stracimy na to starcie podbudowa jest itd., więc mamy podbudowę i mam nadzieje, że Curtis Axel odwali kawał dobrej roboty z The Miz'em, chociaż Miz to nie jest jakiś wielki zawodnik, ale w roli Face'a spisuje się idealnie i, chociaż jego postać nie nudzi być może dołączy do walki o walizkę " Money In The Bank RAW ". Mój typ oczywiście leci na Curtis'a Axela, który za pewnie pojedzie w jakiś sposób Miz'a za te porażki na Smackdown i RAW.

WWE Divas Championship - AJ Lee straci pas coś czuje cały czas dominowała teraz straci pas i czuje, że pomoże jej w tym Big E, Langston będzie to oznaczało jego Face Turn i za pewnie będzie przepraszała Kaitlyn dostał mocnego policzka i było widać, że żałowała, że tak postąpił, więc obstawiam, że w tej walce Big E, odpierdzieli jakąś dużą robotę w tej walce. Kaitlyn za pewnie zgarnie tytuł, gdzie straci go w rewanżowej walce świetnie podbudowali ten feud i cieszę się, że promują tak diwizje Div. nie kupuje AJ Lee w tym psycho gmmicku, chociaż się stara, ale nie kupuje jej w tej roli. Mój typ leci na Kaitlyn..

Chris Jericho vs. Ryback - Tu będzie nudna walka jest to zapychacz, ale ma tam jakąś podbudowę uważam, że tu Ryback odniesie swoje pierwsze zwycięstwo na pierwszym Pay - Per - View cały czas przegrywał, więc teraz za pewnie wygra będzie duże rozczarowanie, jeżeli wygra Chris Jericho jednak uważam, że Ryback wygra i za pewnie nie będzie w tej walce nic interesującego.

WWE Championship - Nie liczę na to, że będzie w tej walce Cashing! nie licze, że to będzie walka wieczoru ze względu na to, że na gali powraca RVD to walka o czerwoną walizke będzie walką wieczoru. Liczę na to, że Mark Henry zdominuje Cena a na SummerSlam ktoś go czysto pojedzie, jeżeli Cena wygra to będzie, to oznaczało, że Daniel Bryan pojedzie go na samym SummerSlam dostając pas WWE Championship.

Gala zapowiada się interesująco i mam nadzieje, że wyjdzie tak samo, jak Karta, która zapowiada się grubo.

tumblr_mq3sf0Vh8u1rpv6kho1_500.gif

Nic, zu­pełnie nic...A jed­nak tak wiele.

http://secondwwe.tumblr.com/

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Karta zamknięta więc czas ją skomentować.

WWE Tag Team Championship

Pre show Tag Team Match - The Usos vs. The Shield - Myślę, że wyjdzie z tego bardzo dobra walka, Shield już wszyscy znają, Uso jeszcze nie każdy, choć są w tym rosterze kilka lat. Szkoda, że nie mają żadnych szans, ale wydaje mi się, że w niedalekiej przyszłości zgarną pasy. Potencjał tej walki 7/10, bo to niestety tylko Pre Show

Winner The Shield

WWE Championship Contract Money in the Bank Ladder Match

Randy Orton vs. RVD vs. CM Punk vs. Daniel Bryan vs. Christian vs. Sheamus -

Randy Orton 70% szans na zwycięstwo - Duże szanse Randalla, liczę na jego heelturn (w końcu) a do tego potrzebna mu będzie walizka, ostatnio uważam, że Randy nie ssie, stara się w ringu, i CT raczej to doceni.

RVD - Szansę oceniam 85%. Ma je duże z tego względu, że wraca... i tylko z tego względu. RVD, którego zawsze ceniłem ostatnio ssie po całości, ale z tego co wiem, stara się, nadrabia... Byłby murowanym kandydatem gdyby nie to, że będzie walczył okazyjnie.

Cm Punk - Nie widzę dużych szans u niego, dlatego, że miał już dwa razy tą walizkę, a po drugie, na SummerSlam będzie czekać go walka z Lesnarem, co raczej pokieruje storyline na ten kierunek. Punk zresztą jak większość walczących nie potrzebuje nic innego oprócz nazwiska do wielkich walk. 40% szans.

Daniel Bryan - 70% szans dla Daniela. Ma je duże, ale za bardzo dominuje, za bardzo niszczy, przez co raczej podobnie jak Punk przestanie potrzebować walizki do tego by walczyć o pasy. Mimo wszystko jest w tej walce i jest na ten moment głównym faworytem, wspólnie z Ortonem.

Christian - 65% szans. Bardzo bym chciał, jest to mój faworyt do wygrania walizki MITB, ale muszę oceniać sprawiedliwie, i nie ma on aż tak dużych szans jak Orton i Bryan. Powód - Jest stary i Vince go nie lubi. Jedyna nadzieja w HHH który to ma coraz większą władzę w federacji.

Sheamus - 10% szans. Najmniej z wszystkich, WWE było bardzo krytyczne na jego tittle runy jako face'a, publiczność już rzyga jego gimmickiem, więc niech się nie pcha do walizki.

Winner - RVD

Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Damien Sandow vs. Dean Ambrose vs. Fandango vs. Jack Swagger vs. Antonio Cesaro

Wade Barret 60% szans - Mimo iż ssie jak Sasha to uważam, że ma duże szanse, WWE powinno odświeżyć jego postać, a wtedy coś z tego może być, źle w ringu nie wygląda, tylko nie ma za grosz charyzmy, którą rządził w Nexusie. Mimo to dość duże szanse

Cody Rhodes 55% - Troszkę mniej niż Wade, ale nadal dużo, Cody jest dobrym zawodnikiem, ale ze słabym gimmickiem, i także musiałby ogarnąć troszkę majka.

Damien Sandow - 60% - On ma wszystko oprócz finishera, żeby być mistrzem i szczerze na niego stawiam, to już nie jest Aaron Stevens, to Damien Sandow - całkiem inny gimmick, jeszcze lepsze umiejętności.

Dean Ambrose - 50% szans. Ambrose w przeciwieństwie do reszty jest na tyle wypromowany,że nie potrzebuje być bardziej na ten okres w którym jest w WWE. Nie sądzę, że to akurat on.

Fandango 65% - Tancerz pokonał na SD Bereta, i automatycznie jego szanse dla mnie wzrosły. Fartownie bo fartownie, ale tą walizkę ma duże szanse zdobyć, tylko czemu tak ch.uj.owy gimmick.

Jack Swagger - Niedługo obierze kierunek - tag team, czyli z walizki nici, mimo to 60% mu daję.

Antonio Cesaro 60%. JW.

Winner - Fandango

INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP MATCH

The Miz vs Curtis Axel©

Wydaje mi się, że Curt zatrzyma pas po dobrej walce. Zgadzam się z Arabem, że 8-10 minut wystarczy dla nich, i powinni wykręcić coś niezłego, Axel pokazał już na tyle dużo, że promocja powinna trwać.

Winner - Curt Axel

DIVAS CHAMPIONSHIP MATCH

AJ Lee© vs Kaitlyn

Winner - AJ Lee.

Chris Jericho vs Ryback - Liczę na przyjemną walkę. Wygra Ryback bo tak.

Winner - Ryback

Dodano:

Wiedziałem! Ta gala musiała być świetna! Każde PPV w tym roku od WWE jest zajebiste i ta tendencja się potwierdziła. Pre Showu nie oglądałem, ale z tego co słyszałem dostaliśmy chanty 'This Is Awesome', a nie muszę mówić co to oznacza ; ).

Walka Nr.1: Fandango vs Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs Jack Swagger vs Cody Rhodes vs Damien Sandow vs Wade Barrett - World Heavyweight Championship Money In The Bank Ladder Match - Zwycięzca Damien Sandow

OMG! Świetny MITB match! Kapitalny, tak naprawdę sami mid carderzy, ale jak to wypadło! Fantastyczna walka, każdy pokazał coś od siebie, chociaż mieliśmy małe botche chociażby kiedy Ambrose na raty wdrapywał się na drabine, ale to było trudne bo drabina była cały czas w ruchu. Świetny pojedynek, naprawdę geniusz.... Zwycięzca? Sandow ma wszystko by być dobrym mistrzem... Czekam na speeche z pasem WHC! : ). 9.5/10

Walka Nr.2: Curtis Axel (Champion) (w/Paul Heyman) vs The Miz - Intercontinental Championship Match- Winner Curt Axel©

Dobra walka. To jest to czego można sie było od panów spodziewać. Nie było nadzwyczajnie, to prawda, ale na pewno ani Mizanin ani Axel nie zawiedli ; ). No i Curt pokazuje, że nawet jak zabraknie przy nim Heymana to potrafi wygrywać ; ). 7/10

Walka Nr.4: Ryback vs Chris Jericho - Zwycięzca- Ryback - Solidny pojedynek, jak wyżej tak naprawdę, z nieco popsutą końcówką, wygrana nie dała nic Rybackowi, a Chrisa specjalnie nie poszorowała. 7/10

Walka Nr.5: Alberto Del Rio (Champion) vs Dolph Ziggler - World Heavyweight Championship Match

-Zwycięzca - Alberto Del Rio © - Kolejna dziś walka, która trzymała mnie w napięciu od początku do końca. Brawa dla Panów, ale po wejściu AJ już wiedziałem, że Dolph tego pasa nie zdobędzie ; ). 8.5/10

Walka Nr.6: John Cena (Champion) vs Mark Henry - WWE Championship Match - Zwycięzca John Cena - Najsłabszy punkt gali, ale tak być musiało szczerze mówiąc, panowie wiele nie wyciągnęli. 5/10

Main Event: Rob Van Dam vs Sheamus vs Randy Orton vs Christian vs Daniel Bryan vs CM Punk - All-Stars WWE Championship Money In The Bank Ladder Match - Winner Randy Orton - I druga dziś niesamowicie świetna walka. Zwycięża Orton co jest naprawdę dobrym wyborem, Randy ostatnio bardzo się starał, a to co dziś panowie robili było niesamowite! 9/10

Ogólna ocena walk. 7.6

Podsumowując- Gala miała tylko dwa minusy. Maddox stracił czas, i Cena vs Henry. Reszta trzymała doskonały poziom, czym nie jestem zaskoczony ; ).8.5/10

Walka o walizkę MitB rosteru SmackDown była zdecydowanie walką gali. Dziwie się, że mając ją tak mocno zabookowaną dali ją jako opener. Wiele świetnych, nowych akcji, drabiny latały co chwila, praktycznie zero przestojów w walce. Co chwila coś ciekawego się działo. Zwycięzca też wybrany przemyślanie, z którego bardzo się cieszę! Już przed PPV mówiłem, że Sandow ma bardzo dużo szans i, że jest gotowy na skok w górę! W dodatku teraz Cody przejdzie face turn, chwile pofeudują, oboje wyjdą na tym dobrze, tyle, że to u Damiena na barku wyląduje pas. Po prostu miodzio! Lepiej otworzyć gali nie mogli! ****1/4 spokojnie!

Axel z Mizem również wypadli dobrze! Dostali trochę czasu, było ciekawie, szybko i jestem wręcz pod wrażeniem jak Axel przy Heymanie się rozwinął, Paul wyrzucony w trakcie walki a z dalszego przebiegu gali oraz Raw można się doszukiwać podtekstu, że Axel został już sam, co jednak pewne nie jest. Się zobaczy.

Divy również znowu spoko. Ostatnimi czasy popatrzeć na Kaitlyn i AJ zaczyna być miło nie tylko z powodu, że obie panie są ładne, ale również z powodu, że coś w ringu jednak robią. Jestem dalej pod wrażeniem finishera AJ... Wow.

I jeden z dwóch pojedynków, który według mnie był najsłabszym momentem gali. Jericho i Ryback. Walka strasznie nudna, wolna, że o Jezu... Chris jakoś nie miał okazji tego rozhuśtać, oczywiście z uwagi tez na to, że Ryback w tej walce musiał wygrać i dominować. A końcówka? Góra mięśni, siłacz, dominator wygrywa z technicznym zawodnikiem przez roll up! Osom.

Walka o pas Wagi Ciężkiej również wypadła super! Del Rio przy ostrzejszym move-set'cie, kiedy może pozwolić sobie na nieco wiecej wypada serio dobrze. Ziggler wypadł jak zawsze, jednak znów czkawką odbija się współpraca z AJ, która kiedy tylko wpadła było pewne, ze na korzyść Dolpha już nie zagra. Szkoda, bo ze zmiany mistrza bym się bardzo ucieszył, a tak to czekam na powrót do tego co na początku robił Alberto.

Jak doszliśmy do walki o pas WWE to pomyślałem, że może z okazji, że gala wypada ekstra, to i ta walka wyjdzie w miarę. Niestety się przeliczyłem. To była żenada. Pewny wynik, nudy w ringu, ciągła dominacja Henryka i jak zwykle nieśmiertelny Janek wstaje, nagle z dupy wykonuje AA, a tu tylko 2 Count! Potem milion ciosów dla Ceny, ale ten wstaje i STF. No k***a mać! Przecież to jest beznadziejne. Walka na chodzonego i oby pretendent na SS był o niebo lepszy.

Main Event'u do openera porównac niestety nie można, bo zdecydowanie lepiej wypadła pierwsza, ale ta nie odstawała od calokształtu gali. Też była solidna, okraszona powrotem Roba Van Dama. Również leciały finishery, fajne akcje, złamana drabina i do tego zaskakujący zwycięzca, który jednak patrząc przyszłosciowo i na to co Orton soba prezentował od niemal 2 lat moze tylko zwiastować, że z jego postacia bedzie tylko dużo lepiej, bo z wygraną walizki wiąże się to, że jakies zawirowania wokół niego będą, mając w perspektywie, że mistrzem jest Cena. Robi się ciekawie. Walka można powiedzieć, że ociera się o 4 gwiazdki.

Podsumowując gala z tematyką MitB z dwoma walkami tematycznymi zawsze wypada swietnie i w tym roku wypadła wręcz rewelacyjnie! Pora tylko czekać na rozwój sytuacji i tego co bedzie działo się wokół walizek, jest sporo materiałów do dyskusji. Najlepsze PPV w tym roku.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Najlepsza walka gali moim zdaniem ! Wszyscy panowie spisali się świetnie, wiele ciekawych akcji i zaskakujących momentów. Do samego końca nie można było być pewny zwycięzcy, jednak zwycięzca jak dla mnie największe zaskoczenie gali. Ogólnie to panowie w tej walce pokazali naprawdę wysoki poziom i że zasługują na więcej niż obecnie mają. Mam nadzieje że federacja ujrzy wreszcie potencjał w tych zawodnikach i że taki Wade czy Cody pójdą do góry. Ocena ****

Intercontinental Championship Match

Walka moim zdaniem wypadła bardzo słabo, wiadome było od początku kto wygra ale myślałem że się lepiej spiszą obaj zawodnicy. Jednak zapamiętam to jak Miz zaczął symulować i Paul Heyman został wyrzucony. Ocena **

Divas Championship Match

Jak na walkę Div to nie było aż tak źle, prawda było trochę nudno ale zobaczyliśmy Spear od Kaitlyn lub niesamowity submission od AJ na sam koniec walki dzięki czemu wygrała. Ocena **

Chris Jericho vs. Ryback

Moim zdaniem najgorsza walka show. Tempo walki było bardzo wolne a do tego zwyciężył Ryback przez taką głupotę. Jednak Chris w tej walce jednak udowodnił że jeszcze jest w stanie wykręcić dobry pojedynek tylko nie z takim rywalem. Ocena **

World Heavyweight Championship Match

Szczerze to spodziewałem się po tej walce nudy a panowie mnie miło zaskoczyli. Walka wypadła dobrze, wiedziałem że wygra Del Rio ale że przez taki sposób ? Trochę mnie to zdenerwowało ale co zrobić. Obaj panowie trzymali poziom i walka trzymała niezłe tempo. Parę fajnych akcji. Ogólnie dobra walka. Ocena *** i 1/2*

WWE Championship Match

Walka ssała od samego początku. Było jak zawsze na początku Cena dostaje łomot a potem wraca wielki terminator i wygrywa przez jedną akcje. FU nie dał rady no to STF i po walce. Szkoda było oglądać tego. Ocena **

Money in the Bank All-Stars Match

ME dobrze wypadł. Powrót Rob Van Dama jednak bez żadnej reakcji publiczności trochę mnie to zdenerwowało. Ale kilka ciekawych akcji od niego dostaliśmy. Walka na początku nudna ale potem się naprawdę rozkręciła i było na co popatrzeć. Brayan dobrze sobie radził i myślałem że wygra a tutaj bliski wygranej Punk jednak Paul mu przeszkodził uderzając go drabiną !? Co to miało być ? Zwycięzca mnie cieszy ale liczę na to że Orton przejdzie heel turn i wtedy będzie super. Ocena ****

Przenieś posta do OD MitB.//Fan

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013