Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Chris Jericho czy Cody Rhodes?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

chris-jericho-bio.png

codyrhodes.jpg

Po przerwie wracam z projektem 'VS'. W premierowej odsłonie porównywaliśmy Sheamusa oraz Wade'a Barreta. Teraz porównamy starego lisa Chrisa Jericho oraz 'wiecznie młodego', utalentowanego Cody'ego Rhodesa ; ). Tym razem bez 'osiągnięć, siły oraz techniki' a dochodzi 'Ciekawiej w akcji ogląda mi się...'

Zapraszam.

Gimmick -

Finisher -

Move set -

Ring Skill -

Mick Skill -

Doświadczenie -

Theme -

Ciekawiej w akcji ogląda mi się...

Którego bardziej lubisz?

Podsumowując -

Gimmick - Tak naprawdę w chwili obecnej obaj nie mają zbyt wyrazistego gimmicku, Jericho po spadnięciu do mid cardu nie wypala, że jest najlepszy w tym co robi, Cody od czasu braku dbania o swój wygląd wzbudzał reakcję jedynie przez wąsy. Mimo to punkt dla Chrisa i 1:0 dla Y2J.

Finisher - Codebreaker to jeden z moich ulubionych finisherów, do Cross Rhodes też nic nie mam, ale zwycięża tutaj Chris. Oba finishery można wykonać z zaskoczenia i za to plus. Punkt dla Chrisa i 2:0 dla niego.

Move set - Więcej akcji posiada Jericho, Cody ostatnio ma ograniczony move set, nie pokazuje tyle jak za czasów Legacy, więc dla mnie sprawa jest prosta i 3:0 dla Chrisa. Jak na razie nokaut ; )

Ring Skill - Cody jest solidny, ale nie jest mistrzem, Chris to z kolei najwyższa półka jeśli chodzi o wrestling. Wiele lat za sobą, w różnych federacjach przekłada się na to, że jego umiejętności są lepsze. 4:0.

Mick Skill - Tutaj również punkt dla Chrisa, zawsze świetnie radzi sobie z mikrofonem. Tego co mówi Cody nie lubię słuchać, znacznie lepszym mówcą jest Damien Sandow. 5:0.

Doświadczenie - No tutaj nie ma opcji innej niż Chris. Przy nim Cody to rookie. Jericho walczył w ponad 1000 różnych walk. Ale Cody jest stosunkowo młody i ma szanse osiągnąć ich tyle co Chris. 6:0

Theme - Oba nieszczególnie mi podchodzą, ale jednak bardziej podoba mi się, muzyka wejściowa Chrisa i na niego oddam swój głos. 7:0

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... Obu. Pierwszy remis, bardzo lubię walki z ich udziałem, są świetne. 8:1.

Którego bardziej lubisz? Tutaj także remis. Obaj są w mojej ścisłej czołówce ; ). 9:2

Podsumowując - 9:2 dla Chrisa Jericho. Zdecydowane jego zwycięstwo. W mojej prywatnej rozpisce zmiażdżył Cody'ego, ale głównie z racji młodego wieku Rhodesa przez co ten musi się jeszcze dużo nauczyć. To trochę porównanie mentor vs junior, ale w tym wypadku Cody nie miał nic do powiedzenia ; )

Winner - Chris Jericho 9:2

Zapraszam do analizy ; ).

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

1

• Brem

1

• fanfanfan

1

• DEV1

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Gimmick - nie wiem, jakoś teraz Y2J jest nijaki, Rhodes zawsze często pasował i dobrze odgrywał te swoje gimmicki - chociaż w zasadzie dla mnie były one mega nuuudne. Ale i tak pkt dla Rhodes'a

Finisher - Nie ma co się rozpisywać, podoba mi się i Codebreaker i Cross Rhodes dlatego właśnie po jednym pkt dla każdego, 2:1 dla Rhodes'a

Move set - Tutaj natomiast Y2J, ma znacznie więcej setów a tak jak mój przedmówca Cody od czasów Legacy i runu IC nic ze sobą nie zrobił - remis - 2:2

Ring Skill - Cody ma zadatki na mistrza, ale nigdy nie dostał szansy, Y2J nie raz sprawdzał się w tej roli, dlatego punkt leci dla niego - 3:2 dla Y2J

Mick Skill - Krótko, zwięźle i na temat Y2J. (4:2 dla Y2J)

Doświadczenie - tak jak up Y2J. (5:2 dla Y2J)

Theme - Obydwa theme pasują do ich "gimmickow" - po jednym pkt. 6:3 dla Y2J

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... - każdy z nich potrafi skleić dobry pojedynek z kimś kto ma jakieś zadatki do bycia dobrym wrestlerem, tutaj 60/40% dla Y2J - miał więcej szans żeby pokazać się w tych "górnych" walkach i nie zawodził nas. 7:3 dla Y2J

Którego bardziej lubisz? - Nigdy za bardzo nie przepadałem za żadnym z nich, jednak gdybym miał wybierać to postawie raczej w obecnej sytuacji na Codiego - może w przyszłości będzie targał na plecach WWE :) 7:4 dla Y2J

Podsumowując - Troche kiepski "VS", moim zdaniem nie ma co porównywać wrestlera który ma już praktycznie karierę za sobą, a takiego co jest w połowie swojej drogi i nie osiągnął jeszcze za dużo. U mnie wygrał Y2J :)

Gimmick - Rozpocznę bez punktu. Wracajacy Jericho miał super gimmick jednak z czasem to zanikło. Cody to człowiek, który miał pare gimmicków z chyba najbardziej pamietnym "Dashing", no a obecnie jego gimmick polega na tym, że ma wąsa! Oboje jakoś się nie wyrózniają i nie chce żadnemu dawać punktu. 0:0.

Finisher - Tu już zdecydowanie Jericho! Cross Rhodes to raczej finisher bardziej techniczny, a u Jericho trzeba pamietać, że dobrze potrafi on zakończyć walkę zarowno przez Codebreaker jak i w submissionie! 1:0 dla Chrisa!

Move set - Tu również to co wyżej. Chris ma lepszy, bardziej wszechstronny move-set z ciekawszymi akcjami. Move ste Cody'ego ogranicza się do paru prostych ruchów, jedyne co spoko to Signature w postaci tego kopniecia z naskoku na liny, które zapomnialem jak się nazywa. Jericho za to od paru lat ma swoje solidne ciosy i wygrywa. 2:0

Ring Skill - Raczej również Jericho. Cody'ego jeszcze za czasów Legacy uważałem za drewno, teraz widzę, że nim nie jest, jednak za dobrze to też nie jest. 3:0

Mic Skill - Kolejna bezkonkurencyjna kategoria. Y2J wielokrotnie promami porywał fanów, czy też przy wielu powrotach, czy z okazji posiadania pasów. Rhodes swoich momentów przy mikrofonie mial raczej mało. 4:0

Doświadczenie - Wiele lat spędzonych w branży wrestlingowej daje kolejny punkt Chris'owi. 5:0

Theme - Wreszcie Cody! Do theme'ów nie przywiązuje dużej wagi, ale dam honorowy punkt Rhodes'owi, za dość wpadający w ucho zwłaszcza początek piosenki na wejście. 1:5

Ciekawiej w akcji ogląda mi się - Zdecydowanie Jericho! On od długiego czasu jest na szczycie, do tego decydują czynniki, za które wczesniej przyznawałem punkty jak ring skill. 6:1 dla Y2Ja!

Którego bardziej lubisz? - No i ostatni punkt tez zgarnia Chris! Rhodesa w miarę lubię, jednak Jericho od zawsze był genialny i taki pozostanie. 7:1!

Podsumowując - Podsumowując to uważam, że słabo wybrałeś osoby do konkurowania. Do mierzenia się z taką osobowością jak Jericho trzeba by umieścić kogoś pokroju Punka, a nie obecnie byle midcardera jakim jest Rhodes.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Gimmick- Obaj p-anowie obecnie nie posiadają jakiegoś wyraźnego gimmnicku. Jericho jako face mnie nie rusza tak jak jako heel i wolałem go w garniaku niż w świecącej kurtce. Gimmnick podstarzałem gwiazdy rock'a jest średniawy. Cody dostałby tu ode mnie pkt kiedyś gdy chodził w masce i rozdawał torby, teraz go nie dostanie bo nawet podstarzaly rockman jest lepszy od kolesia którego gimmnickiem są... wąsy i nic więcej. 1:0

Finisher- Jericho ma przewage bo ma codebreaker oraz walls of jericho. Pierwszy mozna wyprowadzić z zaskoczenia i w efektywny sposób, drugi już jest legendarny dzięki niemu tak więc zdecydowanie góruje nad Cross Rhodes który jest dosyć schematyczny i nie wchodzi w gre wyprowadzenie znienacka. 2:0

Move set- Jericho większa różnorodność ciosów, z jednej strony submissiony z drugiej moonsoulty 3:0

Ring Skill - Wciąż uważam że ring skille i move set to pratycznie to samo. Cody może nie jest zły w ringu ale jego walki mnie nudzą, Jericho potrafi zrobić widowsko. 4:0

Mick Skill- Jericho jest jednym z lepszych mówców ever aczkolwiek wole go słuchać w roli heela 5:0

Doświadczenie- No chyba oczywistość 6:0

Theme- No to jak narazie pierwsza kategoria w której Cody ma szanse pokonkurować z Chrisem, chociaz niewielka w tym jego zasługa. No to niech mu będzie na pocieszenie chociaż powiedziałbym że są tak samo fajne 6:1

Ciekawiej w akcji ogląda mi się... zdecydowanie Jericho, jak pisałem wyżej, Rhodes jest nudny. 7:!

Którego bardziej lubisz? Rhodes'a nie lubie zbytnio i nie podzielam zdania wielu że jest marnowany powinien być wyżej, jest tam gdzie być powinien i nie nadaje się do ME moim zdaniem bo jest mało wyrazisty i nudny. Za to Jericho mega lubie więc wybór oczywisty. 8:1

Podsumowując: Bezkonkurencyjnie wygrywa Jericho. I podzielam zdanie przedmówców że kiepski dobór zawodników. Uważam że ten projekt byłby ciekaszy gdybyś dobierał zawdoników którzy jednak mają ze sobą coś wspólnego, cokolwiek, tak jak ostatnio wyspiarze. Niewiem, dwóch ostatnich mistrzów, dwoch cżłonków tej samej stajni, obecny mistrz z poprzednim, grubasy, maluchy, europejczycy, azjaci no wiesz o co chodzi. Rhodes i Jerocho nie mają ze sobą nic wspólnego zresztą są to zawodnicy z dwoch zupełnie różnych półek więc Rhodes nie miał tu najmniejszych szans. Ciekawiej by było np go porównywac z Sandowem ;) Bo to że walczyli ostatnio na ME to marne powiązanie ;P