Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Heavyweight Championship - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

tnatitle.jpg

W tej dyskusji będziemy omawiać wszystkie wydarzenia związane z pasem TNA Heavyweight Championship, aktualne feudy, mistrzów, pretendentów oraz plany na przyszłość. Można nazwać ją oficjalną dyskusją dotyczącą tego pasa.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

4

• Godzila

2

• Rejden

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

Uhh TNA przechodzi momentami samo siebie... Wydarzenia z ostatnich impactów zdecydowanie skłaniają do zastanowienia się się będzie działo z pasem WHC przez okres trwania BfG series czyli do BfG. I mimo że bezpośrednio to wszystko dotyczy pasa dywizji X ale w praktyce każdy ma go gdzieś a gra tu się toczy o pas WHC. Swoją drogą pas xD bardzo na tym traci i w ramach rekompesaty dostaniemy ponownie turniej o niego na Destination X który wygra Suica... a nie moment, Manic. Mniejsza, wróćmy do WHC. W zeszłym tygodniu sytuacja wydawała się jasna. Aries podstępem zdobył pas dywizji X by po raz drugi wymienić go na titleshota na WHC. Nie głupi storyline, Aries z Reyem daliby nam dobre story na najbliższy czas a i pas dywizji X jakos strasznie by nie ucierpiał. Minusem tej sytuacji był fakt że AA bierze udział w turnieju więc jednoczesnie by feudował o pas WHC i starał się o titleshota na ten właśnie pas... No ale nie takie głupoty widzielismy w TNA, jakoś by to przeszło.

Jednak teraz już wiemy że tak się nie stanie. Pas odzyskał Sabin i może jeszcze nie oficjalnie ale już zapowiedział że opcje zamiany go na shota wykorzysta. No iiii własnie co teraz. Po co była ta szopka z Ariesem skoro tydzień później pas wrócił do Sabina? Ok można powiedziec że podbudowało to Chris'a i że chcieli go w ten sposób uwiarygodnić jako pretendenta. Ale czy mimo wszystko ktoś daje mu realne szanse? Pozornie nie aczkolwiek ja zaryzykowałbym stwierdzenie że nie jest to niemozliwe by zdobył on pas. Nie na długo ale na chwile by Bully mógł go odzyskać jeszcze przed BfG i tym samym mieć zajęcie do końca turnieju. No bo jeżeli Sabin wykorzysta swój shot, nie wygra to no nie będzie żadnej podstawy by to ciągnąć i mistrz znowu zostaje bez przeciwnika na pare miesięcy. Popłynąłbym jeszcze bardziej. W walke interweniują Asy, jednak MEM się ich pozbywa i czuwa nad przebiegiem pojedynku tak jak dziś na impactcie. Sabin wygrywa i ujawnia się jako 5 członek MEM. Hmm co myślicie? Realne czy nie realne? Dajecie Sabinowi jakąkolwiek szanse czy po prostu po tych wszystkich zawirowaniach przegra i wróci sobie do dywizji X walczyc we three wayach?

Hmm co myślicie? Realne czy nie realne? Dajecie Sabinowi jakąkolwiek szanse czy po prostu po tych wszystkich zawirowaniach przegra i wróci sobie do dywizji X walczyc we three wayach?

Na pewno to by było ciekawe gdy by Sabin wygrał pas na DX i dotrzymał go aż do czasu BFG, byśmy mieli od świeżenie ME BFG , jeszcze gdyby AJ wygrał BFG SERIES to byśmy mieli znakomitą walkę i stajnia gangsterów coś by znaczyła ale wątpię aby TNA na coś takiego wpadło. :(

Co Ty mnie tu wrabiasz w słowa jakiegoś no name'a jak Brem? :D //Fan

• 2 tygodnie później...

• Styl:  Jasny

713ef5c173b76f32e6a4461d161d0849_L.jpg?t=1374218088

Od tej chwili oficjalnie stwierdzam, że w TNA pracują ludzie głupsi od ziemniaka. Jak można dać pas komuś kto w ogóle na niego nie zasługuje ? Chris Sabin nigdy nie powinien nawet się zbliżać do tego pasa, a co dopiero go wygrać, w ogóle nie rozumiem TNA w tym momencie, mieliśmy bardzo dobrego championa, który był mocny w ringu, mocny w gadce I MIAŁ JAKIŚ GIMMICK. Sabin to typowy bohater i cierpiętnik, który to całe swoje życie poświęcił dla wrestlingu jak 90 % osób w tym biznesie, ale żeby coś osiągnąć w tym biznesie trzeba być we wszystkim dobry, a nie tylko w ringu. Chris Sabin jedyne na co zasługiwał to pasy tag team z Alexem no i może raz czy 2 razy pas xD bym mu dał, ale nic poza tym i chyba nigdy się z tym nie pogodzę, że ktoś taki jak Chris Sabin miał pas. Jedyny sposób na uratowanie wszystkiego to szybki rewanż Bullego i odzyskanie pasa. TNA [*]

Sory ze tak krótko ale odjeło mi mowe. WTF Sabin TNA Hheavyweight Champion? Normalnie :censored::censored::censored: ,przeciez jak poprzednik napisał Sabin nadaje sie do pastowania butów Bullyemu. Sam pomysł walki Bully vs Sabin było chore a tu prosze suprise i mamy nowego TNA HC.

Strzelam focha na całe TNA :t_down:

Nie wierze że Sabin wejdzie na BfG jako mistrz. Bully musi pas odzyskać w rewanżu i tyle. Chciałbym zauważyć też że pisałem wcześniej że taka opcja jest mozliwa i że nie powinniśmy całkowicie skreślać Sabin'a. Moim zdaniem zrobili to po to żeby zająć Bulliego na okres do BfG. Gdyby Sabin przegrał, nie byłoby żadnej podstawy by ciągnąć dalej to story i Bully nie miałby przeciwnika do feudu aż do zakończenia turnieju. W takim przypadku wszystko się ładnie przeciągnie, Bully odzyska pas w rewanżu, potem dostaniemy kolejny rewanż i tym sposobem dotrwamy do BfG. Opcja desperacka i głupia. Jak napisał Rejden Sabin nie jest zawodnikiem zasługującym na pas. Sabin nie jest Aries'em któremu sie ten push należał jak nikomu. Ogólnie nie podaba mi sie ten motyw że teraz co roku na DX mistrz będzie sobie wakatował pas. Nie podoba mi się bo szybko stanie się to oklepane, TNA takimi stałymi motywami blokuje sobie opcje na storyline'y inne lub patrząc na to z drugiej strony idzie na łatwizne bo tym sposobem co roku na czas trwanie BfG series mogą zajmować mistrza WHC mistrzem DX. Desperacja i głupota TNA. No i tez TNA chciało tu nas zaskoczyć, nikt nie dawał Sabinowi żadnych szans więc na przekór dali mu wygrać. Ale jest to element zaskoczenia typu Marelli prawie wygrywającego WHC na Elimination Chamber 2012. Tak więc podsumowując ruch głupi, nie pogrążą się do końca jeżeli Rey zaraz pas odzyska i prawdopodobnie się tak stanie. Jeżeli na BfG Sabin będzie mistrzem robie sobie kolejny odpoczynek od TNA... I jak tak dalej pójdzie po przerwie moge już nie miec do czego wracać.

Mnie już po raz kolejny drażni historia pt od zera do bohatera. Połamany Sabin po okresie ciężkich starań wraca, zdobywa pas X Division, żeby go poświęcić na rzecz możliwości starcia o pas wagi ciężkiej, które to mistrzostwo również zdobywa przy pierwszym podejściu. Ja rozumiem, że tam młotek poszedł w ruch i to jest dla mnie jedyne (mierne, bo mierne, ale jest) wytłumaczenie, dla którego Sabin mógł niby nawalić Raya.

Panowie do 20 pazdziernika jeszcze mamy dużo czasu a jest to dzień w którym będzie się odbywało PPV BOUND FOR GLORY. Przez ten czas gdyby CHRIS SABIN nie zdobył tytułu WHC to by się nic nie działo widzieliśmy byśmy bullego ,ktory lata za Hoganówną i parę fajny segmentów i nic więcej. Widać że, TNA chciało zrobić za skocznie i to im się kurew*ko udało. Nie możliwe że wygrana przez młotek była specjalna moim zdaniem to u sprawiedliwa bullego przecież przez ten młotek przegrał Hardy, Sting więc pas na pewno wróci do Bullego przed BFG. Gdzieś przeczytałem że TNA zarządziło walkę w której Bully będzie miał rewanż w stalowej klatce to będzie tez gala w stylu destination x nazwana Hardcore Justice więc pas na pewno wróci do raya. Więc nie spinajcie bo nie ma co następny originals ma pas. Słaby bo słaby ale ma. :D

• 3 miesiące temu...

Wydaje mi się że nie ma lepszego momentu na rozruszanie tej dyskusji bo przy pasie dzieje się teraz sporo. Po pierwsze mamy AJ'a jako mistrza bez kontraktu który zawinął pas i opuścił federacje a po drugie wkurzona Dixie zorganizowała w związku z tym turniej o pas. Hmm brzmie znajomo co? ;P Sytuacja dokładnie taka jak z Punkiem w 2011 z tym że TNA zdecydowanie dłużej to pociągnie. W WWE caly turniej odbył się poza finałem na jednym raw a na kolejnym punk już powrócił więc w praktyce opuścił jeden tydzień. Tutaj będzie to wyglądać inaczej bo wygląda na to że będziemy dostawac jedną walkę turniejową na galę (no może poza zapowiedzianym za dwa tygodnie Turning Point jako special impact gdzie zapewne dostaniemy dwa pozostałe ćwierćfinały). Tak więc AJ'a nie będzie z pasem conajmniej dwa miesiące a też niekoniecznie wróci odrazu po ukoronowaniu nowego mistrza. No i kolejną różnicą jest że Styles swojego pasa broni w federacjach niezależnych na co WWE sobie nie mogło raczej pozwolić. No i to by było na tyle jeżeli o AJ'a chodzi a teraz bym się bardziej na samym turnieju skupił.

TNA-championship-tournament.jpg?resize=578%2C328

A oto jak się prezentuje turniejowa tabelka. I jeszcze jeden duży plus dla TNA, wszystkie walki otrzymają stypulacje wylosowaną przez 'koło Dixie' czyli standardowa ruletka ze stypulacjami jak na Raw Roullette. A dzięki stypulacjom walki które i tak wyglądają dobrze będą jeszcze lepsze. Jest też minus turnieju a mianowicie prawie pewny zwycięzca bo jeżeli nie będzie to Magnus będę baaardzo zdziwiony. Powiem więcej, jestem nawet w stanie przewidzieć przebieg turnieju. Angle i Roode będą interweniować w swoje walki tylko kwestia czy odpadną już w pierwszej czy raczej w drugiej rundzie. Bardziej skłaniałbym się ku drugiej bo Storm i Aries niewiele wnoszą do tunieju oczywiście jeżeli o fabułe chodzi a też fajnie jakby Magnus mierzył się zarówno z Joe jak i Anglem gdzie w półfinale wykorzystałby sytuacji interwencji Roode i tylko by to posuneło proces jego heelturnu. I w takim układzie mamy finał Hardy vs Magnus z oczywistym zwycięzcą i dalej już wszystko idzie gładko. Magnus po tylu miesiącach niepowodzeń, starań i dążeń do udowodnienia wszystkim ile jest wart wreszcie osiąga cel i zdobywa upragniony pas. Na co wraca AJ, kwestionuje jego mistrzostwo, Dixie staje u boku 'swojego' mistrza i mamy bardzo fajnie się zapowiadający program z finałem na jakimś ppv. Co o takim scenariuszu myślicie? ;)

• 5 miesięcy temu...

EYChamp.jpg

Myślę że warto poruszyć tą dyskusję bo dzieje się nieco dziwnie. Krótkie naświetlenie sytuacji. Na ostatnim impactcie Magnus miał bronic pasa w triple threat przeciwko Samoa Joe z którym od jakiegos czasu feuduje oraz przeciwko Abyss'owi który to jest jego ochroniarzem. MVP wymyslił sobie że jeżeli da Abyssowi szanse na pas i doda go do tej walki ten zapomni o lojalności wobec Magnusa i walka będzie bardziej sprawiedliwa. Co prawda już raz ten plan nie zadziałał i juz raz taki triple threat się odbył i Abyss okazał się wierny i pomógł Magnusowi pas obronić. Nie śledze ostatnio bardzo dokłądnie impactów więc nie wiem co kierowało MVP że planował ten zabieg powtórzyć ale pojawił się wtedy kompletnie z nikąd ktoś czwarty. Eric Young który niby miał niedokończone sprawy z Abyss'em przekonał wszystkich żeby zostać dołączonym do tej walki pod hasłem 'ja zajmę się Abyss'em, Ty [Joe] skupisz się na pasie i będzie sprawiedliwie'. Nie wiem tez co się stało potem że z fatal four zrobiła się z tego walka 1v1 ale w każdym razie Young pas zdobył.

I co dalej? Jak to się ma do czegokolwiek. Young jest jedną z moich ulubionych postaci w TNA ale no nigdy go sobie nie wyobrażałem jako posiadacza głównego złota. Przypominam że jeszcze nie tak dawno temu był on druzynowym mistrzem... kobiet... Ostatnim w historii generalnie. Co prawda podbudował swoja postac w tym programie z Abyyssem ale czy aż tak? No i nie wiem czemu bardzo kojarzy mi się tu sytuacja z Sabinem z zeszlego roku. W bardzo podobnej sytuacji gdy walka miała być formalnością bo wiadomo było że strata pasa przez Bulliego nie miałaby żadnego sensu ten pas kompletnie z zaskoczenia zdobył. I stracił po chyba niecałym miesiącu... Czy tutaj zobaczymy sytuację analogiczną? Czy TNA po prostu chciało pobudzić fanów, zaskoczyć czymś kompletnie abstrakcyjnym i zaraz pas wraca do Magnusa czy jednak będzie to coś dłuższego? Jak sobie wyobrażacie dalej tą sytuację?

No i jeszcze na koniec kwestia która wszystkim jakby nie patrzeć się rzuca w oczy. Mały brodaty koleś który ogólnie najlepiej sobie radzi jako postać komediowa zdobywa główne złoto federacji mimo przeciwnościom losu. Bez związku czy jednak TNA kierowało się jakąś pokrętną logika robiąc to w tym samym tygodniu co zdobycie pasa przez Bryana? Oczywiście sytuacje porównywać ogólnie ciężko bo storyline WWE był prowadzony w sumie ponad pół roku i był świetny pomijając cała otoczkę związaną z publiką a tu story nie było praktycznie wcale ale któż zrozumie TNA.