Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Pierwszy raport z czegokolwiek więc proszę o wyrozumiałość. Zaczynamy Main Event ! Antonio Cesaro świetnie spisał się w zeszłym tygodniu w starciu z Kofim Kingstonem. W nagrodę ma szanse pokonać Randego Ortona, czy mu się to uda? Zapraszam na raport z Main Event !

Walka NR 1. RANDY ORTON VS ANTONIO CESARO

Zaczynamy ! Zwarcie było bardzo wyrównane z lekką przewagą Ortona, jednak po chwili przeszliśmy do techniki i tam świetną kontrą przewagę zyskał Cesaro. Antonio po odbiciu się od lin zaatakował Ortona barkiem jednak ten w odpowiedzi wymierzył Cesaro elbow w twarz. Orton wykonał stomp na każdej z czterech kończyn Cesaro nastepnie powalając go Uppercutem i dorzucając kolano z wyskoku na twarz. 1 count. Publiczność skanduje 'Radny Orton' a ten częstuje Cesaro ładnym suplexem który wystarczył tylko na 1 count. Cesaro wstał i wbił Randego w narożnik dorzucając tam trzy ciosy barkiem. Cesaro posadził Ortona na narożniku po czym z impetem go z niego zrzucił na podłogę. Wracamy po reklamie a tam Cesaro potężnie uderza Ortona kolankiem. 2 count ! Cesaro wrzucił Vipera w narożnik, dorzucił kilka ciosów i Corner Spear do którego miał double stomp na klatkę piersiową Ortona ! 2 Count. Cesaro podniósł Randego i wykonał mu Powerbomb ! 2 Count. Orton znów wylądował w narożniku a Cesaro wykonał mu fantastyczny Running Uppercut ! 2 Count. Orton wyszedł poza ring a Cesaro zrobił mu Double Axe Handle z krawędzi ringu, do tego wrzucając go w bandę. Miażdżąca przewaga Antonio! Cesaro liczył na wygraną przez wyliczenie jednak Randy wrócił na 7 count. Antonio złapał Vipera w headlock jednak ten się uwolnił i poczęstował oponenta Uppercutem. Wymiana Uppercut za Uppercut. Wygrywa Cesaro jednak Orton znienacka powala go Clotheslinem ! Do tego kolejne dwa Clothesliny oraz Powerslam! Szykowało się już DDT z drugiej liny jednak Cesaro wyrzucił Radnego na krawędź ringu i nadział go na liny ! Orton ląduje na krawędzi ringu. Cesaro dołączył do niego i chciał mu wykonać German Suplex na podłogę jednak Randy poczęstował go trzema łokciami dzięki czemu Cesaro sam znalazł się na podłodzę. Randall chciał zaatakować rywala Double Axe Handle z krawędzi ringu jednak trafił w bandę !

Wracamy po reklamie a tam Cesaro atakuje lewą rękę Randego obijając nią o metalowy słupek.

Cesaro spróbował akcji z narożnika jednak Orton złapał go dropkickiem ! Nie dało to jednak pinu. Cesaro chciał nadal atakować jednak Orton zastopował go Backbreakerem. 2 count. Randy chciał wykonać akcje odbijając się od lin jednak Antonio złapał go Bodyslamem ! 2 count. Cesaro wszedł na narożnik jednak Orton kropnął go Big Bootem dorzucając Superplex ! Tylko 2 count ! Cesaro trafił do narożnika jednak znakomicie wymierzył Ortonowi Uppercut w tył głowy ! Tylko 2 count ! Cesaro założył Randemu dźwignie na rękę jednak ten chwycił się lin. Cesaro chciał wykonać clothesline jednak Randy skontrował to na bardzo szybkie DDT z 2 liny ! Szykowało się RKO jednak Cesaro skontrował to na fantastyczny Uppercut ! 2 Count ! Cesaro szykował się już na Neatrulizer jednak Orton skontrował to na RKO ! 3 Count !

Winner - Randy Orton ( Moja ocena tej walki to 8/10. Całą walkę prowadził Cesaro a Orton starał się dotrzymać mu kroku. Nie zawsze mu to wychodziło ale ogólnie Panowie pokazali naprawdę wiele ciekawych akcji, szczególnie Antonio. Orton wygrać musiał przed starciem z Big Showem). Czas walki 15:20.

Przypomnienie wydarzeń z ostatniego RAW

Informacja że na Extreme Rules dostaniemy walkę Sheamus vs Mark Henry w stypulacji Strap Match !

Walka Nr 2. 3 vs 3 tag team match 3MB vs JUSTIN GABRIEL & THE USOS.

GONG ! Zaczynamy w rinug z Jinderem Mahalem i jednym z braci Uso. W początkowym zwarciu Jinder zdominował Uso zaprowadzając go w narożnik jednak ten rozpoczął jakiś dziwny taniec i wrzucił Jindera w swój narożnik. Zmiana z Gabrielem który zaatakował z narożnika rękę Jindera powalając go Arm Dragiem na ziemie. Zmiana z Uso który także z narożnika zaatakował rękę Jindera. W końcu Mahal zaprowadził Justina do swojego narożnika i zmiana z Drewem. Szkot zadał Uso kilka ciosów jednak ten odpowiedział mu chopem. Próba Irish Weepu, skontrowana i Drew powalił Uso ciosem barkiem. Kontra Arm Dragu i Uso powala rywala Clotheslinem. 1 count. Drew chwycił Uso za włosy i rzucił na ring. Zmiana z Jinderem jednak ten od razu po wejściu do ringu nadział się na chopa. Do tego Bodyslam. Zmiana z bratem, a ten założył Hindusowi dźwignię na rękę. Drew odwrócił uwagę sędzieg przez co Heath naciągnął liny i Uso wypadł poza ring. Zmiana z Drewem jednak nie zobaczyliśmy nic bo reklama. Po reklamie zmiana powrotna i Jinder wykonał rywalowi Neckbreaker atakując także rywala kilkakrotnie kolanem z drugiej liny. Uso próbował kontrować jednak Jinder ukarał go Flying Knee. Zmiana ze Slaterem który wchodzi do akcji po raz pierwszy. Heath zadał Uso kilka ciosów następnie łapiąc go w headlock. Uso się uwolnił i przeszedł do świetnego roll upu który nie przyniósł pinu. Uso chciał wykonać jakąś akcje jednak Slater zatrzymał go superkickiem ! 2 count. Slater próbował znów jakiejś akcji jednak Uso wbił go w metalowy słupek ! Wchodzą Drew oraz drugi Uso. Szkot zainkasował combo rywala zwieńczone Samoan Dropem. Poprawił jedną z akcji Rikishiego jednak tylko 2 count. Uso podniósł rywala jednak Szkot nadział jego szczękę na swoją głowę. Uso wpadł do swojego narożnika gdzie zmiany dokonał Gabriel. Justin zaczął od crossbody i ciosu dla Drew'a (gdzie jest Slater?). Gabriel powalił Drew'a Spinning Heel Kickiem następnie dorzucając fantastyczny Moonsoualt ! 2 count ! 3MB postanowiło że ma dość jednak Justin chciał zatrzymać rywali Splashem z górnej liny , ale cała trójka złapała Gabriela ! To jednak nie koniec akcji ponieważ tą samą akcję co Justin zaplanował Uso i powalił rywali ! W ringu o mały włos było 3 count jednak Jinder przerwał pin ! Mahal wyrzucił Gabriela z ringu jednak nadział się na potężny superkick od Uso , jednak ten po chwili nadział się na DDT od Slatera! Heath odwrócił się i otrzymał Superkick od drugiego Uso ! Samoański wojownik nadział się jednak na Running Big Boot od McIntyera ! Drew chciał zaatakować Gabriela jednak ten wykonał mu kapitalne DDT ! Do tego 450 splash i po walce !

Winner - Justin Gabriel & The Usos (walka dla mnie 6/10. Bardzo długo się rozwijała, na początku była słaba jednak końcówka wszystko zrekompensowała. Wyszedł z tego dobry tag match) Czas walki 8:48

Ogólna ocena 7/10. Dobry epizod Main Eventu, zobaczyliśmy kilka naprawdę dobrych akcji a najlepiej spisał się chyba Cesaro. Musi zostać gwiazdą światowego formatu, jednym z bardziej pushowanych zawodników w WWE. Zobaczyliśmy dwie dobre walki i oby Main Event nadal trzymało taki poziom

Na koniec proszę o ocenę raportu, oraz opinie czy mam dalej sie w to bawić czy raport jest tak słaby że nie ma to sensu.

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

4

• Brem

2

• Kotleten

1

• fanfanfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Pierwszy raport więc trzeba ocenić. W moim subiektywnym odczuciu nie musisz aż tak szczegołowo opisywać przebiegu walk. Ja np nie lubie czytac walk, nie widze w tym sensu bo i tak mnie nic nie zakoczy gdyż wiem że walka skończy sie tam gdzie kończy się tekst. I ogólnie wydaje mi się że ludzie zdecydowanie większą uwage czytając raporty zwracają na segmenty i same wyniki, ewentualnie końcówki walki niż na ich przebieg (jesli sie myle to piszcie że się myle bo to może być tylko moje odczucie). Aczkolwiek zdaje sobie sprawe że na ME i innych tego typu tygodniówkach rzadko mamy segmenty. No i proponuje Ci wykorzystac swoją nowo nabytą umiejętność (może nie będe pisał jaką, wiesz o co chodzi ;P) do ubarwienia raportu, będzie się lepiej czytać ;) Hmm no i jeszcze jedna wątpliwość to ocena, może mogłbyś gdzieś przy nastepnym czy edytuj ten na końcu w spoilerze napisać w jakiej skali czy pod jakim kątem oceniasz walki bo 8/10 to w moim odczuciu niewiem Punk vs Taker z WM'ki ;P

Pewnie że masz sie dalej w to bawić o ile oczywiście masz chęci i czas. Im więcej raportów tym lepiej. Tylko szkoda że nie oglądasz TNA bo moim zdaniem zdecydowanie bardziej przydałyby się raporty własnie z TNA niż z ME czy innych Superstarsów. No ale trzeba się cieszyć tym co jest, tak trzymaj! ;)

Ok Brem i Yao dzięki za rady, będę dodawał zdjęcia z WWE.Com. Tak naprawdę pisałem wszystko co było, każdą akcję, każde kopnięcie dlatego że Main Event daje góra dwie, czasem trzy walki więc bez tego raport miałby kilka linijek ; ). Segmentów nie było, tyle mogę powiedzieć, parę minut powtórek z RAW i zapowiedź Strap Matchu na ER. Niestety co do TNA to nie ma takiej opcji, nie znam akcji, za bardzo zawodników itd. Ale mam kontakt z kilkoma userami którzy oglądają TNA, może uda mi się zwerbować na BGZ specjalistę od raportów, z tym że z tego co się orientuje nie miałby uprawnień do ich pisania jako 'szarak'.

Jeśli to pierwszy raport to ogromne propsy. Ja swój pierwszy raport napisałem 3 i pół roku temu, ale to była katastrofa. Tutaj jest bardzo fajnie pod względem treści, ale jak mówi Brem, czytelnik zwraca uwagę na końcówkę, no chyba że starcie było dobre. Jedyne, co rzuciło mi się w oczy to interpunkcja:

Wygrywa Cesaro jednak Orton znienacka powala go Clotheslinem ! Do tego kolejne dwa Clothesliny oraz Powerslam!

Najpierw jest spacja przed wykrzyknikiem, a w następnym zdaniu jej nie ma. Momentami brakuje jeszcze przecinków tam, gdzie powinny być. To jedyny większy minus.

Jeszcze jedno. W oczy rzuca się też mieszanie czasów. Połowa walki napisana jest w teraźniejszym, a druga połowa w czasie przeszłym (walka numer 1, w dwójce jest już dobrze).

Staraj się jeszcze używać pogrubień, bo wtedy jest to bardziej przejrzyste. Ogólnie bardzo fajnie, że napisałeś raport, bo na Main Event kompletnie nie mam czasu. Nie zniechęcaj się tymi krytycznymi uwagami, bo jak na pierwszy raz jest dobrze, a gdy nabędziesz wprawy to będzie jeszcze lepiej.

Dzięki Kotlet, Twoje zdanie jest najważniejsze bo masz duże doświadczenie. Tak, to mój pierwszy raport z czegokolwiek, będę je pisał bo uważam że ME na to zasługuje. Będę uważał na czasy oraz na pogrubienia, postaram się dawać także zdjęcia, dzięki za dobre słowa, pozdro ; ). A możesz mi jeszcze zdradzić tajemnice tego w jaki sposób mierzysz czasy walk? Tzn ja wiem że stoperem :D . Ale masz gong, włączasz stoper i piszesz raport na szybko z tego? Bo ja zrobiłem tak że zatrzymywałem co kawałek walkę i ją opisywałem w raporcie i tak aż do końca. Po napisaniu walki odpalałem ją od nowa, do tego stoper i bez przerw ona sobie leciała a ja po prostu czekałem aż się skończy by zapisać czas. Jak Ty radzisz sobie z czasami walk?

Może cię zdziwię, ale ja po prostu obliczam w głowie ile czasu trwa dana walka. Zapisuję sobie gdzieś czas rozpoczęcia, patrzę na czas zakończenia i wszystko w głowie wyliczam. ;) - Ktl

Jedyne co do poprawy to właśnie estetyka, nigdzie nie pogrubiasz tekstu, rozmieszczenie czasem trochę chaotyczne i oprócz tego drobne błędy w tekście, które jednak przy pisaniu długich tekstów mogą się zdarzać. Staraj sie mniej obszernie pisać raport, tak jak robi to Kotlet i ogółem to podglądaj dużo jego raportów. To co Yao napisał przy piwku, ze zdjeciami zawsze to lepiej wygląda. Spróbuj może cos pozmieniać w tym raporcie, wyśrodkować przede wszystkim itp. bo do samego tekstu nie mam zastrzeżeń, tylko właśnie do braku użycia pogrubień itp. oraz minus za spacje przed wykrzyknikiem.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Jak się już czyta raporty Kotletena, to wszystko inne wygląda gorzej. Jeżeli chodzi o twój raport to mam jedno zastrzeżenie, za długie opisy walk, poza tym fajnie by było, jakbyś jakieś zdjęcia wrzucił.

Reasumując, wszystko naprawdę fajnie, największym minusem jest to... że jest to main event :( aż szkoda twojej pracy jak o tym myślę, ale jak wiadomo, jeżeli chodzi o WWE to 2 główne brandy są już raportowo zajęte.

iBzvb2JSpQNRM.gif

Reasumując, wszystko naprawdę fajnie, największym minusem jest to... że jest to main event aż szkoda twojej pracy jak o tym myślę, ale jak wiadomo, jeżeli chodzi o WWE to 2 główne brandy są już raportowo zajęte.

Kurcze też mam troche takie zdanie. Na ME nie ma segmentów, nic się nie dzieje poza walkami a niewiem czy kogoś interesuje jakoś specjalnie ich przebieg. Mi generalnie wystarczy że zerkne na wyniki. A nie chciałbyś się zająć jeszcze jak nie TNA to chociaż NXT? Kotleten już nie raportuje NXT a to jest taka tygodniówka na którą ja osobiście nie zawsze znajduje czas a chętnie bym wiedział co się dzieje. Masz tam segmenty, storyliny i ogólnie większe pole do popisu ;D

Jak na pierwszy raz to naprawdę dobra robota. Wiadomo, człowiek czasami musi się do czegoś przyczepić, ale w twoim przypadku ma ci to jedynie pomóc. Najbardziej co rzuca się w oczy to estetyka. Następnym razem zrób pogrubienie tam gdzie powinieneś, wyśrodkuj tekst i dodaj zdjęcia, bo zawsze to urozmaicenie, a dla osób takich jak ja, którzy rzadko oglądają ME zdjęcia pomogą. Zawsze można zobaczyć chociaż te akcje na zdjęciach zamiast oglądać daną walkę. I wcale nie trzeba pisać trzech linijek, wystarczy zobaczyć sobie na raporty Kotletena. On nawet krótką walkę wystarczająco rozpisze, także nie ma sensu rozpisywać się nad każdą akcją. Ogólnie bierz się za pisanie. Im dłużej w tym będziesz to po pewnym czasie dopracujesz to do perfekcji. No i chyba znasz angielski? Czasami widziałem tam jakieś segmenty w ringu, zdarzyły się dość dłuższe, także trzeba by było to tłumaczyć. Powodzenia i nie zniechęcaj się. :)

deathnotep.png

angle_02.gif

Reasumując, wszystko naprawdę fajnie, największym minusem jest to... że jest to main event aż szkoda twojej pracy jak o tym myślę, ale jak wiadomo, jeżeli chodzi o WWE to 2 główne brandy są już raportowo zajęte.

Kurcze też mam troche takie zdanie. Na ME nie ma segmentów, nic się nie dzieje poza walkami a niewiem czy kogoś interesuje jakoś specjalnie ich przebieg. Mi generalnie wystarczy że zerkne na wyniki. A nie chciałbyś się zająć jeszcze jak nie TNA to chociaż NXT? Kotleten już nie raportuje NXT a to jest taka tygodniówka na którą ja osobiście nie zawsze znajduje czas a chętnie bym wiedział co się dzieje. Masz tam segmenty, storyliny i ogólnie większe pole do popisu ;D

Nie da rady, nie oglądam NXT. Jak mówię zabrałem się tylko za Main Event i to mam zamiar raportować ; ). Zobaczę co w dalszym ciągu da się zrobić ale najbliższe tygodnie poświęcę tej tygodniówce i poprawieniu stylistyki jak i formy samych raportów, tak jak mówiłem nie ćwiczyłem, wszedłem w raporty z marszu ; ).

Wow, cóż za wspaniały raport! Dawno nie czytałam niczego tak inspirującego i pięknego w swej prostocie. Hemingway by się nie powstydził. Praca dużo zyskuje dzięki bogatemu słownictwu oraz różnym zabiegom stylistycznym (spacja przed wykrzyknikiem- i zaczynasz się zastanawiać nad sensem życia). Osobiste oceny walk piszącego pozwalają nam poznać go i zacząć się z nim utożsamiać. Jestem zszokowana faktem, iż jest to pierwszy raport tego użytkownika, z pewnością posiada on wrodzony talent, można wyczuć lekkość pióra i uczucia przelane na ten opis. Z przyjemnością przeczytam więcej tego typu raportów, oby tak dalej :)