Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PWG "Is Your Body Ready?" 2013-Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

PWG "Is Your Body Ready?" 2013

MAIN.jpg

15 Czerwiec 2013

American Legion Post #308 w Reseda, CA

Oficjalna karta

60-Minute Iron Man Match

Adam Cole (Champion) vs. Sami Callihan

Non-Title Tag Team Match

The Young Bucks (Matt & Nick Jackson) vs. AR Fox & Samuray Del Sol

First Time Ever Singles Match

"Mr. Wrestling" Kevin Steen vs. "Ultraviolent Golden Boy" Drake Younger

Tag Team Match

DojoBros (Eddie Edwards & Roderick Strong) vs. Johnny Gargano & Chuck Taylor

Singles Match

Kyle O'Reilly vs. Davey Richards

Tag Team Match

RockNES Monsters (Johnny Goodtime & Johnny Yuma) vs. Unbreakable F'N Machines (Brian Cage & Michael Elgin)

PWG nie zwalnia tempa i prezentuje nam kolejną dobrą kartę.Dwie pierwsze walki prezentują się bardzo przyzwoicie jednak niema tutaj jakiejś rewelacji.Ciekawy jestem natomiast jak wypadnie starcie DojoBros z Gargano i Tylorem. Gargano na nocy 1 ASW został w cieniu swojego tag partnera który był po prostu rewelacjny mam nadzieje natomiast że w tym starciu i Gargano coś pokaże bo jest naprawdę dobrym wrestlerem."Mr. Wrestling" Kevin Steen vs. "Ultraviolent Golden Boy" Drake Younger to będzie coś! Oboje prezentują dosyć brutalny styl więc chemia między tymi zawodnikami powinna być ogromna.Szkoda że nie dostali chair matchu bo to mogłoby być naprawdę ciekawe.Non-Title Tag Team Match pomiędzy Bucksami a Fox'em i Solem? Po tym co zobaczyłem na ASW mogę oglądać ich walki godzinami. No i na koniec 60-Minute Iron Man Match prawdopodobnie o mistrzostwo.Tutaj sam nie wiem co sądzić o tym.Po pierwsze nie jestem zwolenikiem godzinnych walk oraz tym bardziej fanem stylu Callihana.Oby walka tylko miała odpowiednie tempo a jakoś to przeżyje.Przegrana Adama kompletnie nie wchodzi w grę.

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Hacjend

1

• Randa

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

"Is Your Body Ready" - sama nazwa gali wskazuje, że ta gala będzie ostatnia przed wielkim świętem PWG - 10tymi urodzinami federacji. Co nam PWG serwuje tym razem - patrząc na kartę są dobre i słabsze punkty, no ale po kolei. 60 min Iron Man Match Callihan vs Cole - sam nie wiem, co o tym myśleć, bo nie jestem fanem walk typu Iron Man, a już na pewno nie godzinnych. Może w dniu eventu dojdzie jeszcze NoDQ. Ale ten pojedynek może być wyjątkowy, gdyż wszystko wskazuje na to że będzie to ostatnia walka Sami'ego w PWG, przed przejściem do WWE. Dlatego uważam, ze ta dwójka pokaże swój cały asortyment ruchów, jaki tylko mają w zanadrzu. Ta dwójka walczyła już ze sobą tyle razy co dwójka Styles/Daniels, ale uważam, że będzie to dobrze napisane, to walka może wypaść bardzo dobrze. Non-Title Tag Team Match zapowiada się mega. Udział Bucksów w walce od razu stawia walkę wysoko, a duet Del Sol/Fox spokojnie dotrzyma im kroku. Zapowiada się najlepsza walka gali. Trochę szkoda, że pasów nie ma na szali, co nie zmienia faktu że walkę i tak wygrają YB. Niezależnie kto to wygra, walka będzie zajebista. Steen vs Younger - First Time Ever. To będzie cholernie interesujące. Dwóch zawodników, którzy walczą bardzo stiffowo i mocne ciosy czy spoty nie są im obce. Tutaj mogliby dorzucić NoDQ - dać im 25 minut i będzie walka roku w PWG :) Najbardziej czekam właśnie na ten pojedynek. Teraz oba Tag Team Matche - wg mnie troszkę źle zestawili te 4 teamy. Bardziej by tu pasowało Dojo Bros vs Monsters oraz FIST vs Machines. No ale jest jak jest - Dojo Bros vs FIST będzie ciekawym pojedynkiem. Z pewnością można spodziewać się wielu krzyków Chuck'a Taylor'a po chopach jakie będzie dostawał od Eddie'ego czy Roderick'a. Machines vs Monsters - kolejna walka , którą totalnie zdominują "pieprzone Maszyny", czym dostaniemy powtórkę ich walki z Future Shock. Na koniec pojedynek, który może być showstealerem - Richards vs O'Reilly. Z pewnością dostaną trochę czasu i zobaczymy około 20minutowy pojedynek. Obaj mają niemalże identyczny styl walki, dzięki czemu zobaczymy wiele wymian kopniaków, dźwigni i suplexów.

Ten event, to tylko wstęp do tego co chyba już planuje Dragon na 10 urodziny, więc - "Czy Twoje Ciało Jest Gotowe ??"

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Allstar Weekend 9 miało imponującą kartę i wypadła znakomicie, nawet jeszcze lepiej niż przypuszczałem i w tym przypadku jest podobnie. Nie ma tutaj słabych pojedynków i tak naprawdę każda walka może skraść show.

Podobnie jak panowie wyżej nie jestem zwolennikiem 60 minute iron matchy bo akcja cały pojedynek toczy się w nieskończoność, nie zawsze jest tutaj dobre tempo walki, emocje itp ale w tym przypadku może być inaczej a to ze względu na Callihana. Tak jak zostało wspomniane będzie to prawdopodobnie ostatnia walka Samiego w scenie niezależnej dlatego mam nadzieję, że wykorzystają swój naprawde duży potencjał i pokażą nam to z czego są naprawdę znani. Jeżeli chodzi o zwycięstwie to raczej nie będzie niespodzianki, nie ma możliwości aby Cole stracił pas i to jest niestety minus tego pojedynku. Jest również możliwość walki bez pasa na szali ale w tym przypadku nie miałoby to najmniejszego sensu.

AR Fox i SDS świetnie zaprezentowali się na poprzedniej gali dlatego liczę na conajmniej podobny występ. Jedna z walk, w której będziemy oglądali bardzo dużą ilość spotów, pojedynek będzie bardzo szybki ale to Bucski wyjdą z tego jako drużyna lepsza. Bucksi to jeden z lepszych teamów w ostatnim czasie i naprawde musiałaby stać się niespodzianka aby bracia zostali przez nich przyćmieni. Dobrze, że nie jest to walka o pasy ponieważ cały czas mam nadzieję, że teamem, który im te pasy odbierze będą Cage i Elgin.

Nie ukrywam, że pojedynek Steena z Youngerem to to na co czekam. Obaj prezentują bardzo stiffowy styl walki jednak jako osobowości i to co prezentują to dwie całkowicie różne osoby. Steen osoba z nutką komedianta ale potrafiąca walczyć brutalnie natomiast Younger nie na darmo zasłużył sobie na taki a nie inny przydomek. Pokazał nie raz, że uwielbia hardcore czy to w PWG czy BJW czy CZW. Jestem ciekawy jak to połączą.

Walka O'Reillego z Richardsem to kolejna walka z serii potencjalnych show stealerów Panowie mają wszelkie zadatki aby taki pojedynek stworzyć. Prezentują podobny styl walki a takie połączenie w ich przypadkach prezentuje się znakomicie. Pokazali to na ostatnich epizodach RoH dając nam świetny pojedynek. Jeżeli ich walka na tej gali będzie przynajmniej tak dobra jak tamta to z chęcią obejrzę.

Z dwóch ostatnich walk tag teamowych liczę na Gargano i Taylora. Ich połączenie wychodzi bardzo dobrze i jestem za tym aby połączyć ich na dłużej natomiast w ostatniej walce nie powinno dojść do niespodzianki. Nie widzę innego zwycięstwa niż Unbreakalbe F'N Machines.