Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TUF 17: Team Sonnen vs. Team Jones

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

The Ultimate Fighter 17: Team Sonnen vs. Team Jones

Dyskusja odnośnie obecnego sezonu TUFa, którego finał już 13-ego kwietnia.

tufy.jpg
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• CezarMVP

1

• Anonymus

1

• antyrusso

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Nie ma to jak założyć temat w porę. :8

Do rzeczy jednak - najlepszy sezon TUF od długiego czasu. Tak ciekawych trenerów i zawodników ostatni raz widzieliśmy podczas rywalizacji GSP z Koscheckiem. Przez cały sezon dostaliśmy dopiero dwie walki które zakończyły się przez decyzję(nie liczę eliminacji do programu), co jest niesamowitym wynikiem szczególnie biorąc pod uwagę poprzedni sezon gdzie bodajże dwie walki zakończyły się przed czasem. Świetną robotę jako mentor odgrywa Chael który przez ten program wyszedł poza swój gimmick bad boya i pokazał bardziej ludzką twarz. Poza tym kilku naprawdę ciekawych zawodników którzy mam nadzieję otrzymają swoje szanse w UFC nawet pomimo porażki jak Luke, Adam(rip) czy Clint. Do tego grona dołączył bym oczywiście wszystkich półfinalistów. Szczególnie imponuje mi młody Kelvin który zaskoczył wszystkich dochodząc tak daleko. Faworytem jest oczywiście Hall który po wejściu do programu zaliczył KO roku, po czym w drugiej walce zrobił to samo. Sam Dana wspomniał nawet w komentarzu po walce że chyba będzie musiał podwoić mu nagrodę za KO sezonu. W półfinałach spodziewam się oczywiście pogrzebu Dylana(wkrótce rip), który pomimo że jest ciekawym zawodnikiem to jednak nie widzę możliwości w której pokonuje Uriaha. W drugim starciu liczę na Kelvina z prostej przyczyny - Josha po prostu nie lubię. Tak samo jak nie lubiłem Bubby(rip) który jednak odkupił się umierając w ostatnim odcinku i głośno zapewniając leżąc półprzytomny na macie że nic mu nie jest, po prostu nie może się ruszyć :D :D :D

Jeśli ktoś chociaż troszeczkę interesuje się mma - bardzo polecam cały sezon. Świetna rozrywka.

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No dobra też coś napiszę. : P To mój pierwszy sezon TUFa jaki oglądam i się nie zawiodłem. Wziąłem się za to ze względu na Sonnena, którego lubię i dopinguję jego drużynie w programie. Jestem pozytywnie zaskoczony. Bardzo fajnie pokazują życie zawodników w domu, nie ma zbędnego przynudzania, trening i rozmowy są dobrze rozgraniczone. Świetnym elementem było np. Coaches Challenge. Co do zawodników to część jest świetna, ale np. Casey czy Cummings IMO są za słabi nawet na TUFa i myślę, że było kilku ciekawszych gości podczas walk eliminacyjnych, ale po prostu przegrali swoje walki. Pewniakiem do wygranej jest Hall o ile nie da się złapać w jakiś submission. Warto pochwalić też Gilberta, który przegrał w pierwszej walce, ale później był duszą towarzystwa całego domu. : D

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Z twittera Bubby

Bubba McDaniel ‏@BubbaTheMenace 15 h

Told I can now say that I DID suffer 3 facial breaks in that fight from that punch... I am healed and recovered now. See yall at the #Finale

:shock:

Co do wypowiedzi Pietrka - Casey rzeczywiście był cienki jak dupa węża, ale Cummings sprawił nie najgorsze wrażenie. Po prostu Dylan był lepsze w bezpośrednim starciu. Tak czy inaczej Zak na pewno byłby lepszym kandydatem do dzikiej karty niż właśnie Kevin. Ogólnie w tym sezonie trenerzy dali dupy z daniem drugiej szansy dwóm mocno przeciętnym zawodnikom. Czemu szansy nie dostał ciekawy Cella(rip) czy naprawdę niezły Hester? Już nawet Tor który też nie pokazał niczego specjalnego, byłby lepszym wyborem niż dwójka Kevin/Bubba(rip).

Dodano:

I jesteśmy po półfinałach. Pierwsza walka spełniała moje marzenia i wyrzuciła Josha z turnieju. Kelvin rozegrał to świetnie, szybko sprowadził walkę do parteru i tam był wyraźnie lepszy od swojego rywala. Poprzedni przeciwnicy Josha też próbowali tej metody, jednak dla nich kończyło się to słabo, bo Samman jest naprawdę niezły z pleców. Młodziak jednak nie dał się zaskoczyć i wychodził z każdej próby submissionu, cały czas dominując z góry. Potem wyraźnie zmęczony Josh oddaje plecy, szybki choke i Kelvin w finale. Można otwierać szampana, nie wygra tego sezonu Bubba(rip), nie wygra Josh, może wygrać każdy inny będę zadowolony. Wymarzony finał Danki legł w gruzach, mógł jednak puścić półfinały jakich chcieli trenerzy, przynajmniej spełniło by się marzenie wielu w którym Josh umiera po starciu z Hallem. Drugi pojedynek przebiegł raczej wg wszelkich przewidywań Uriah zdemolował Dylana(rip), który wyszedł tak obsrany do tej walki że powinien mieć pieluchę zamiast szortów dzięki czemu w całej pierwszej rundzie zadał ze trzy ciosy, przyjmując całą serię punchy od rywala. Dana dobrze skomentował że jego twarz po 1 rundzie wyglądała jak po 5 rundach o mistrzostwo. Druga runda mnie zaskoczyła, Dylan po przyjęciu kolejnej setki ciosów, nagle poszedł to takedown, zdobył pozycję i zaczął poważnie obijać tors Halla. Pod koniec rundy jednak Uriah jakby miał dosc i znikąd zaczął potężnie uderzac wciąż będąc na plecach. Parę ciosów szybko odwróciło sytuację, finalny g&p, Dylan umarł. Kolejny potężny finish Halla i trochę niespodziewanie dostajemy w finale jego walkę z Kelvinem. Kto wygra? Szansę są 50/50. Uriah szedł jak burza niszcząc rywali, ale na Kelvina nikt nie stawiał a też skończył wszystkich rywali przed czasem(i to żadne ogórki nie były). Świetny sezon.

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Bez wątpienia jeden z lepszych sezonów TUF ever. Jednym z mocniejszych akcentów była tutaj postać Chaela Sonnena, który z trashtalkera #1 przeszedł w tym programie faceturn i stał się wspaniałym motywatorem, nauczycielem, trenerem. Naprawdę fajnie się go oglądało. W roli tej zupełnie nie sprawdził się Jones, no ale nie każdy się do tego może nadaje. Walki naprawdę dobre, zabójczy Urijah Hall, pozostaje czekać kto dostanie harleya, a potem, czy Sonnenowi uda się dokopać Jonesowi.