Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeszcze przed wypadkiem Roberta Kubicy wypowiadałem słowa, które miały pozytywny wydźwięk co do teamu Lotus Renault GP. Byłem pewien, że ten sezon będzie inny, lecz nie ze względu nieobecność Roberta. Wiedziałem, że te czarno-złote bolidy to dobra konstrukcja, bo jeśli już w pierwszym GP sezonu Pietrow kwalifikuje się do pierwszej dziesiątki, a w samym wyścigu osiąga tak wysokie miejsce, to nie jest to normalne, a konstrukcję Renault stać na dużo więcej i nawet nie chce myśleć co by było, gdyby Robert zasiadł na miejscu obok Witalija... Tak sobie pomyślałem w chwili, gdy Vettel stał na najwyższym stopniu podium, że gdyby nie jeden mały rajd, to ten niemiecki chłopaczek dziś nie cieszył by się tak bardzo... Szkoda tylko, że Heidfeld raczej nie jest w formie i znów jeden z bolidów LRGP ma jakieś problemy, bo byśmy mieli ciekawy wyścig, a tak to tylko ucieszyłem się z Pietrowa i z formy kierowców Saubera, tylko szkoda że zostali zdyskwalifikowani za te tylne skrzydła. I nie wiem co jest z HRT, który to miał być lepszy od Lotusa i od Virgina, tylko jakoś sił zabrakło już na samym początku GP i żaden z kierowców nie zakwalifikował się nawet do wyścigu. Martwi mnie także forma Force India, ale mam nadzieję że to tylko chwilowe wahanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/7031-f1/page/2/#findComment-226131

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

8

• Juppozo

3

• John Cena

3

• josser

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Widzę, że masz teorie o których pisałem wcześniej, ale chyba muszę powtórzyć.

Po 1, nie mówmy, że Kubica wygrałby wyścig, to takie gdybanie to totalna głupota.

Po 2, Co do Heidfelda, to, a zresztą wrzucę fragment jego wywiadu:

To był trudny wyścig. Jestem rozczarowany, że nie udało mi się wywalczyć punktów, ale to nie było możliwe. Zwłaszcza po tym, jak trafiono mnie na pierwszym okrążeniu. Szkoda, bo dobrze wystartowałem z 18. na 12. miejsce. Obrażenia samochodu były całkiem pokaźne, najwięcej z prawej strony (Heidfeld jechał cały wyścig z wyrwaną osłoną silnika. W telewizji nie było tego widać). Ale cieszę się ze świetnego wyniku Witalija. Oznacza to, że mamy dobry samochód, którym w tym roku możemy walczyć.

Tak więc nie mówiłbym, że Heidfeld jest słabym kierowcą, a takie głosy słyszałem już dziś tysiąc razy.

https://forum.wrestling.pl/topic/7031-f1/page/2/#findComment-226178

Po 1, nie mówmy, że Kubica wygrałby wyścig, to takie gdybanie to totalna głupota.

Spekulacje nie sa glupota czesto to robie w przypadku F1, pilki noznej czy innych sportow. Faktycznie moze troche mnie ponioslo z stwierdzeniem ze Robert wygralby wyscig, no ale (zakladajac poprawna prace teamu i bolidu) trzymalby sie blizej tej dwojki, anizeli Pietrow czwórki czy piatki.

https://forum.wrestling.pl/topic/7031-f1/page/2/#findComment-226219

W F1 ciężko przewidzieć cokolwiek. Po testach mówiono, że Mclareny to złomy i że będą wielkim rozczarowanie, a okazuje się, że to aktualnie jedyna ekipa która może zagrozić Red Bullom.

Nie wiemy jak to było z współpracą Kubicy nad budową bolidu i ile zostało zmienione za Heidfelda. Ja jednak uważam, że ocena Pietrowa, na podstawie tego co było rok temu, to duże przesada. Tak jak pisałem, wreszcie ma on szansę wyjść z cienia, może bolid pasuje bardziej pod jego styl jazdy i dlatego takie wyniki.

Ja mam nadzieję, że nie będę słuchać w mediach ciągłych porównań do Kubicy, bo to bardzo irytujące, pewnie dla Pietrowa też. Kubica nie jeździ, więc nie oceniajmy jak mógłby jechać, a oceńmy tych którzy jadą.

https://forum.wrestling.pl/topic/7031-f1/page/2/#findComment-226250

• 3 tygodnie później...

Tak więc nie mówiłbym, że Heidfeld jest słabym kierowcą, a takie głosy słyszałem już dziś tysiąc razy.

Wyścigiem w Malezji udowodnił że rzeczywiście tak jest. Fakt że uszkodzone koło Hamiltona przyczyniło się do tego, ale szczęście też trzeba mieć. Petrov bardzo ładnie poleciał(dosłownie). Urwana kierownica, wyglądało to komicznie z kamery umieszczonej nad jego głową :lol: A szkoda bo miał szansę zapunktować.

Niestety Vettel zdominuje pewnie ten sezon F1 co jest sporą stratą, gdyż każdemu zależy na emocjonującym sezonie, nawet bez udziału Roberta.

https://forum.wrestling.pl/topic/7031-f1/page/2/#findComment-228635

Dziś kolejne, trzeba powiedzieć bardzo ciekawe kwalifikacje.

Po Q1 odpadł nam Webber, co było dość dziwne, Vettel, tym samym samochodem osiągnął bardzo dobry czas. Podobno Webber miał problemy z dogrzaniem twardych opon, na których jechali, ale żeby aż tak wpłynęło to na jego czas? Możliwe też, że zespół zbudował bolid pod Vettela, co w sumie jest logiczne, bo to w końcu mistrz świata. No, ale jeśli Webber będzie dalej tak słabo jeździć, to czuję, że to będzie raczej jego koniec w tej drużynie (a nie zdziwiłbym się, jakby odszedł w połowie sezonu, przy tym robiąc jakąś zadymę w zespole, bo zespół go nie wspiera).

Potem mieliśmy Q2 i tutaj również wielkie emocje, a wszystko przez Petrova, który po wykonaniu bardzo szybkiego okrążenia, nagle zatrzymał się. Na początku pomyślałem, że zrobił tak specjalnie, ale okazało się, że to jakaś poważna awaria. Sędziowie widząc co się dzieje wywiesili czerwone flagi i wszyscy wrócili do pit stopów. Czasu zostało jednak bardzo mało, tak więc każdy ustawiał się do wyjazdu, a gdy zapaliło się zielone ruszyli. Tłok był niesamowity i przez to między innymi nie dał rady wykręcić czasu Heidfeld.

Potem ostatnia część kwalifikacji, a tam niesamowity czas Vettela. Chyba nigdy nie było tak, żeby ktoś robił taką przewagę w kwalifikacjach.

Zaskoczeniem jest 4 pozycja Rosberga. Mercedes nie imponował jakoś specjalnie ostatnimi czasy, a tu proszę bardzo, udało się wskoczyć na 4 pozycję (szkoda, że tylko Rosbergowi, a nie Schumacherowi).

Ogólnie czekam na wyścig i jestem, ciekaw jak zaprezentuje się Pietrow i Heidfeld, a co najważniejsze, czy potwierdzą, że mają mocny samochód i wskoczą przed słabszych rywali.

https://forum.wrestling.pl/topic/7031-f1/page/2/#findComment-229127

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...