Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W Polsce bardzo wzrosło zainteresowanie Formułą 1 dzieki Kubicy. Ja oglądam ten sport od dobrych paru lat i ciesze sie bardzo, że w końcu jest jakiś Polak i to bardzo utalentowany. Jak wiadomo Kubica będzie startować w dzisiejszym wyścigu z 4 miejsca, co jest jego najlepszym wynikiem w kwalifikacjach. Daje to duże nadzieje na dobre miejsce.
  • Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

8

• Juppozo

3

• John Cena

3

• josser

2

Top użytkownicy w tym temacie

ja też juz wiele lat oglądam f1,dokladnie to chyba był sezon 99/00 kiedy pierwszy raz oglądałem oczywiście na ct2 czeskim:)to były czasy..a teraz na polsacie i fajnie:)przynajmniej ten sport bedzie popularniejszy.Kubica bedzie dzisiaj na podium albo utrzymie te 4 pozycje tak myśle

Także ogładam F1 od paru lat.Która stała sie bardzo popularna w polsce dopiero pod koniec poprzeedniego sezonu dzieki Robertowi. Co do dzisiejszego wyścigu musi bardzo dobrze wystartować ponieważ za nim jest dwóch kierowców Reanult.A gdyby mu się udało wyprzedzić na starcie Raikonena to ma szanse na podium ponieważ na tym torze właściwie jest tylko jeden zakręt dobry do wyprzedzania.

No i Kubica 4. Utrzymał pozycje do końca. Ogólnie wyścig był nawet fajny. Najlepsze były pojedynki miedzy Alonso, a Heidfeldem. No i wkońcu powrót Ferrari. Massa może mówic o wielkim pechu, bo gdyby nie kierowcy których musial dublować to byłby pierwszy, a tak pierwsze miejsce zdobył Raikkonen

Ja oglądam F1 od pamiętnych czasów Senny. Pamiętam jak jeździł w jednym teamie z Prostem, a nienawidzili się jak psy. Zabawne sytuacje wynikały z tego powodu. A co do Kubicy, to talent napewno ma, ale jak zawsze liczy się przede wszystkim klasa auta. BMW jest nawet niczego sobie, ale chętnie obejżałbym sobie jak Kubica, Hamiltom i Alonso jeżdżą w takich samych autach. Wtedy można by przekonac się kto jest lepszy. Dzisiejsze 4 miejsce jest dużym osiągnięciem i potwierdzeniem, że Robert jeździ dużo lepiej i odważniej niż Heidfield. Oby tak dalej i jak najmniej defektów.

53541565549537ccb6a05f.jpg

BMW jest nawet niczego sobie, ale chętnie obejżałbym sobie jak Kubica, Hamiltom i Alonso jeżdżą w takich samych autach. Wtedy można by przekonac się kto jest lepszy.

Niestety to niemozliwe bo najwyżej Robert może kiedyś jezdzic z jednym z nich w jednym Teamie .

. Dzisiejsze 4 miejsce jest dużym osiągnięciem i potwierdzeniem, że Robert jeździ dużo lepiej i odważniej niż Heidfield

Bardzo dobrze ze po wypadku zajął tak dobre .A jesli chodzi o to potwierdzenie bo Heifeld był 5 (startował z 7) po drugie miał problemy z plecami .Po trzecie i najważniejsze to tez troche Rober dzieki niemu był 4 bo Nick blokował Alonso przez dużą część wyścigu .

BMW jest nawet niczego sobie, ale chętnie obejżałbym sobie jak Kubica, Hamiltom i Alonso jeżdżą w takich samych autach. Wtedy można by przekonac się kto jest lepszy.

Niestety to niemozliwe bo najwyżej Robert może kiedyś jezdzic z jednym z nich w jednym Teamie .

Tu nie chodzi o to, czy to możliwe czy nie, tylko to jedyna możliwość, żeby przekonać się, kto jest najszybszy - kwestia gdybania.

117380471846b21e8779201.gif

Tu nie chodzi o to, czy to możliwe czy nie, tylko to jedyna możliwość, żeby przekonać się, kto jest najszybszy - kwestia gdybania.

Dokładnie o to mi chodziło. :D

I po kwalifikacjach. Pole position zdobył Hamilton, ale musze przyznać że nie wierzyłem w niego, że mu sie uda (duża presja, bo u siebie), a tu jednak. Obok niego Raikkonen, a potem Alonso, Massa, Kubica, Ralf Schumacher, Fisichella, Kovalainen, Heidfeld i Trulli.

Szczerze mówiąc to błem ie o miejsce Kubicy po tym jak na 3 treningu coś mu sie zepsuło z autem, ale widać że BMW dobra firma wszystko naprawiła.

po tym jak na 3 treningu coś mu sie zepsuło z autem

Miał problemy ze skrzynią biegów. Co do pozycji to nie wiadomo jaką taktyke przyjęły poszczególne teamy na jutrzejszy wyścig. Prawdopodobnie MCLareny i Ferrari jechały z prawie pustymi zbiornikami paliwa i dlatego były poza zasięgiem. Chociaż Kubica też pojechał niesamowicie.

Ciekawe w tych kwalifikacjach były różnice miedzy1 a 9 kierowcą bradzo nie wiele się róznią . Myśle że najmniej paliwa ma Kimi ponieważ gdyby nie błąd na ostatnim zakręcie to on by był pierwszy.Sam Kimi powiedział "Jechałem na Pole Position" .Myśle że Hamilton może nie wytrzymać presji i nie dojechać do mety .Alonso i Massa powinni mieć troche więcej paliwa niż pierwsza dwojka .Boje sie ze Robert ma nie zbyt dużo paliwa ponieważ bardzo nie wiele stracił do czołowki.Zastanawiająca jest także pozycja Heidfelda Ma tak duzo paliwa i czy może tak słabo pojechał??

Czeka nas ciekawy wyścig;)

No i Robert Kubica 4. Bardzo ciekawy jak dla mnie wyścig, szczególnie ostatnie 13 okrozen kiedy Robert bronił sie przed Massa(a dla niego tez podziw bo z ostatniej pozycji podskoczyl do 5) Moze niedlugo po tych 4 miejscach Kubica wskoczy na podium :D
"Jeśli mam wybierać między jednym złem a innym, wole nie wybierać wcale"

1200038744487ba1ca9e71d.jpg

Wyscig naprawde ciekawy. Brawa dla Kubicy. Bardzo podobaly mi sie taktyki w boksach, gdy Alonso po wyjechaniu z boksu był pierwszy, a potem pod koniec gdy Raikkonen wyszedł na pierwszą pozycje. Najlepsze było, że w studiu na polsacie oraz na RTL'u Niki Lauda typowali podium właśnie takim jakie było pod koniec

Mnie cieszy to ze Robert po bardzo slabym poczatku sezonu nareszcie pokazuj ena co go naprawde stac :D moze w przyszlosci przejdzie do jakiegos lepszego Teamu (McLaren moze?)brawa dla Kubicy dwa wyscigi i 2x czwarte miejsce moze wkoncu wskoczy na podium

1480916194a0b1a85edad5.jpg

• 3 lata później...

Rozpoczął się nowy sezon F1 i dziś mieliśmy pierwszy wyścig, przez co postanowiłem odkopać ten temat, z nadzieją, że może się on rozrusza ;)

Jak wiemy Kubica w tym sezonie nie startuje, jednak czy to powoduje, że sezon będzie gorszy? Według mnie nie i pokazał to już pierwszy wyścig, który był bardzo ciekawy.

Świetnie spisał się Vettel, który praktycznie nie dał szans rywalom i może on kompletnie zdominować ten sezon.

Zaskoczyć mogła dobra postawa McLarenów. Podczas testów mówiono, że ich auta są bardzo słabe, ale jednak udało im się poprawić bolid na GP i wydają się oni największym zagrożeniem dla Red Bulli.

Trzecie miejsce zajął Pietrov, czyli kolega z drużyny Kubicy, co było niewątpliwie zaskoczeniem wyścigu. Świetna równa jazda, taktyka drużyny na dwa pit stopy, to wszystko miało swój efekt.

Od razu po wyścigu pojawiły się głosy (które bardzo mnie zirytowały), że co by było, jakby Kubica wszedł do tego bolidu. Według mnie taka ocena kompletnie nie ma sensu. To jest całkowicie nowy sezon, Pietrov najwyraźniej mocno się rozwinął, bolid bardziej mu odpowiada, a co najważniejsze wyszedł z cienia Kubicy i chce wykorzystać swoją szansę. Ja więc wstrzymałbym się od takich ocen, bo niektórzy już mówią, że Kubica byłby mistrzem świata.

Kolejna ważna osoba, czyli drugi członek Lotus-Renault: Heidfeld. Już czytam, że wiele osób cieszy się z tego, że słabo poszedł mu wyścig, lub po prostu jadą po nim. Ja jednak oglądałem z nim wywiad, w którym Heidfeld powiedział, że bolid ma wielki potencjał, co pokazał Pietrov, ale też i on dobrze zaczął wyścig, bo na starcie i paru pierwszych zakrętach wyprzedził rywali. Jednak ktoś zahaczył go na jednym z zakrętów i uszkodził boczny wlot powietrza, przez co auto stało się niestabilne i nie miał on już szans na lepszy wynik.

Mnie jako fana Ferrari trochę zmartwiła postawa Massy, który jechał dość słabo. Alonso radził sobie o wiele lepiej. Jedynym pozytywem może być to, że najlepsze czasy wyścigu osiągnęli obaj kierowcy Ferrari, co daje nadzieje na przyszłość.

I jeszcze jedna osoba: debiutant Perez. Pierwszy wyścig meksykanina i już zdobyte punkty. Imponująca, równa jazda, ale chyba największa zasługa to taktyka na jeden pit stop. Nie mniej jednak, to właśnie Perez zrobił największe wrażenie z debiutantów.

Ogólnie cieszę się, że wraca sezon F1 i nie mogę się doczekać kolejnych wyścigów.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
  • Dodaj nową pozycję...