Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Scena niezależna, lucha libre i Japonia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   992
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Coś spać nie mogę, a powinienem, bo rano wyjazd do Londynu na wyżej opisaną galę. Jaram się, emocje są i może dlatego ciężko zasnąć przed podróżą...

Ricochet ma ponoć jakieś problemy z paszportem i został wycofany z gali. To już druga taka sytuacja, gdy znany z LU Puma chcąc nie chcąc wypina się na Revolution Pro - wcześniej nie stawił się na zaplanowaną walkę z Kazuchika Okadą. Tutaj miał być dream match z Shinsuke Nakamurą i nie ukrywam, że to był dla mnie najjaśniejszy punkt gali, ale... znaleziono zastępstwo. Shinsuke Nakamura vs. Roderick Strong! :applause: Rewanż z ROH/NJPW "Global Wars". Ta walka też cieszy i czekam na nią z niecierpliwością. Strong ma dobry rok i w przeciwieństwie do Ricocheta jeszcze go na żywo nie widziałem.

Tak to wyglądało w Toronto miesiąc temu:

Po powrocie relacja z wypadu. :t_up:

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

17

• Yao

7

• Hacjend

3

• Stalkier

2

Top użytkownicy w tym temacie

ROH "Best in the World' 19/06/15 - Pierwsze Ring of Honor pay-per-view obejrzane w komplecie od wieków. Zainteresował mnie ciekawy main event oraz w miarę sprawny undercard.

1. Donovan Dijak w/ Truth Martini vs. Mark Briscoe - Opener jak najbardziej na plusie. Młodszy z braci Briscoe bawi się w Micka Foleya, co zauważyli nawet sami komentatorzy. Zwykły body slam, którym Dijak wyrzucił go poza ring bez żadnej amortyzacji - stołu, tudzież innej zabawki - był srogi! Nawet nie kojarzy mi się podoba akcja w ringu, którą oglądałbym w przeszłości, także kolejny + za oryginalność.

2. Adam Page & BJ Whitmer vs. ACH & Matt Sydal - Ogarnęli ten drużynowy match całkiem sprawnie. Whitmer mimo wielu kontuzji i długiej kariery wciąż daje radę, ale wyglądem prawie w ogóle nie przypomina siebie z czasów pamiętnego feudu z Jimmy Jacobs'em. Sydal polatał i zachęcił, a ACH to już w ogóle kosmos. Ogarniam, że gościu robi na scenie indy nie lada furorę, ale z materiałów, które miałem okazję obejrzeć nie pokazał się jeszcze z tak dobrej strony.

3. Dalton Castle vs. Silas Young - Younga lubię i znam dłuższy czas, natomiast Castle był dla mnie nowy - propsy za ciekawy gimmick i "managerów" bawiących publikę. Niby były w tej walce całkiem interesujące spoty (np. spear robiony na 'wskroś' narożnika), ale poza tym było jakoś tak za wolno. Każda akcja musiała być tak jakby dokładnie obadana zanim cokolwiek w tym ringu zrobili. Gdyby zrobili redukcję, dodali gazu i wrzucili następny bieg byłaby perełka...

4. C&C Wrestle Factory vs. War Machine - Dla mnie obie drużyny zupełnie nowe. Początek świetny. Czarnoskóra drużyna tworzyła oryginalne akcje lotnicze, ale potem to wszystko tak jakby zamarło. Dorzucili też robiony kompletnie nijak motyw z skłóceniem drużyny C&C. Kaszana.

5. #1 Contender for ROH World Title: Roderick Strong vs. Moose vs. Michael Elgin - Świetny 3WAY. Było wszystko - tempo, świetna publika (pomijająca zupełnie Elgina), brak botchy i odpowiedni zwycięzca, tj. Roderick oczywiście. Po obiciu mordy tydzień przed tym spotkaniem w Londynie zachywał się całkiem sprawnie. :P

6. Bullet Club (AJ Styles & The Young Bucks) vs. The Kingdom (Adam Cole, Matt Taven & Michael Bennett) - Świetna walka! Jeden z głównych powodów dla którego sięgnąłem po tę galę i było oczywiście warto. Pełno akcji, które naprawdę ciężko opisać. Nie wiem skąd AJ i bracia Bucks biorą na to wszystko pomysły! Świetny motyw z podwójnym superkickiem i Pele wykonanym na Marii. :lol Końcówka miód.

7. No DQ - ROH World Tag Team Titles: Christopher Daniels & Kazarian © vs. Bobby Fish & Kyle O'Relly - Przy tej walce można zatęsknić za TNA. Kaz i Daniels świetnie sobie dali radę. Widać było, że po tak mocnym 6 man tagu poprzedzającym ten title match nie starali się nawet podążać za nimi, tylko obrali zupełnie inny kierunek uciekając się do używania różnych gadgetów - barierek, drabin, czy tam krzeseł... Fajne. Z tymże, gimmick matche ostatnio u mnie nie w modzie i oglądałem z przymrożeniem oka - bardziej po prostu przez pryzmat tego, jak znani mi szerzej z New Japan reDRagon dają radę z starszymi od siebie i jak Daniels grubo po 40 wciąż szaleje. Dla mnie taka ciekawostka. ;)

8. Battle of the Belts - ROH TV & ROH World Title: Jay Briscoe © vs. Jay Lethal © - Długo hajpowany main event. Podoba mi się inicjatywa, lubię walki title vs title gdy takie spotkania rzeczywiście coś znaczą, a jeszcze bardziej przypada mi to do gustu, gdy jedna z osób dopiero dostaje się do walk wieczoru i... wychodzi z tego zwycięsko. Lethal to niesamowity talent i cieszy mnie fakt, że w końcu któraś z ważniejszych federacji zdecydowała się wystawić go na czele. Walka sama w sobie miała kilka interesujących spotów i bardzo ciekawą końcówkę, ale znalazł się tam również niemrawy początek, który mnie nieco wynudził i dlatego nie będę o niej się bardziej rozpisywał. Tak czy siak - były ostre chanty 'this is awesome', także wpadło to w gusty fanów. Niekoniecznie całościowo w moje.

Overall - dobre show. Poziom wyrównany. Ciężko mi tylko trochę przestawić się na taką atmosferę - kiepskie oświetlenie plus czarny jak smoła ring. Za ciemno! Jeżeli ktoś ma chwilę czasu, to mogę spokojnie polecić. 6 man z Bullet Club/Kingdom to fun od początku do końca i każdy, nawet osoby niewystawiające nosa poza WWE, miałyby przy tym ubaw.

• 2 tygodnie później...

Revolution Pro i New Japan organizują ciekawy weekend w UK, 2 i 3 października:

2/10/15 - Londyn, York Hall Boxing Arena

3/10/15 - Reading, Rivermead Leisure Center

Na galę z 2 października potwierdzono:

- International Challange: Shinsuke Nakamura vs. Big Damo

- New Japan Challange: Hiroshi Tanahashi & Jushin Liger vs. Kazuchika Okada & Gedo

- British Heavyweight Title: AJ Styles © vs. Will Ospreay vs. Marty Scrull

Wydarzenie: https://www.facebook.com/events/1590649594519428/

Po plakacie na show z 3 października można spodziewać się, że pojawią się również: Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima, Tetsuya Naito i KUSHIDA.

Wygląda świetnie, New Japan sypie gwiazdami i nie sposób być bliżej tego produktu w Europie. Co ciekawe, gala z 3 pażdziernika pojawi się też na NJPW World.

Wybieram się na obie. Chętnie oglądałbym z jakimś rodakiem. Ktoś chętny? Odezwijcie się tutaj bądź na privie.

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

W sumie jakie koszta wychodzą?

Dokładnych nie znam, bo nie wybieram się tam z Polski. Bilety można kupić tutaj. Tylko radzę się śpieszyć, bo mało zostało. Z lotniska London Luton do dworca kolejowego Saint Pancaras jest godzina pociągiem. York Hall znajduje się około 5 km od stacji. Hotele w pokoju kilkuosobowym są za parę funtów. Kiedyś stałem tam też całą noc na dworcu i też dało radę.

Z tanimi biletami lotniczymi można się w kilku stówkach zmieścić. Za taką obsadę i poziom warto. Wpadaj, napijemy się! :thumb:

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   0

https://twitter.com/Maxi4PL/status/632968887773085696

ROH w TV ocenzurowało fana, który gapił się na tyłek Veda Scott

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• 1 miesiąc temu...

Za tydzień w piątek i sobotę wybieram się po raz trzeci na galę Revolution Pro do UK:

Uprising 2015 -SOLD OUT

Event date: Friday, 2nd October 2015

Venue: York Hall, Bethnal Green, Old Ford Road, Bethnal Green, London, E2 9PJ

Doors open: 6:30 pm

First bell: 7:30 pm

Undisputed British Heavyweight Championship

- AJ Styles © vs 'The Villain' Marty Scurll vs Will Ospreay

NJPW Tag Team Challenge Match:

- Kazuchika Okada & Gedo vs Hiroshi Tanahashi & Jushin Thunder Liger

International Challenge Match:

- Shinsuke Nakamura vs Big Damo

No Disqualification Grudge Match:

- Jimmy Havoc vs Josh Bodom

Best of Super Junior Finals Rematch:

- Kyle O'Reilly vs Kushida

- Mark Haskins vs Tatsuya Naito

- Kris Travis vs ACH

Global Wars UK

Event date: Saturday, 3rd October 2015

Venue: Rivermead Leisure Complex, Richfield Ave, Reading, RG1 8EQ

Doors open: 5:00 pm

First bell: 6:00 pm

- AJ Styles vs Jushin 'Thunder' Liger

- Kazuchika Okada vs. Will Ospreay

- Marty Scurll vs. Shinsuke Nakamura

- Big Damo vs Hiroshi Tanahashi

- Kris Travis vs Tetsuya Naito vs Kushida

Plus: Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima, The Bullet Club: Karl Anderson & Doc Gallows in Tag Team Action & more!

Przyznam szczerze, że gdybym nie miał już dogranych biletów, to... dałbym sobie spokój. Kolejny raz cała eskapada, zabawa z pociągami, załatwianiem, hotelami... ale bilety i konkretne line-upy zobowiązują i trzeba będzie za tydzień w piątek ruszyć swoje cztery litery w drogę! :P

Wiele walk wygląda ciekawie. Najbardziej interesuje mnie niemały dream match - AJ Styles vs. Jushin Liger. Raz, że to pierwszy single meeting ever, dwa że nigdy nie widziałem na żywo Ligera, trzy że Stylesa można oglądać bez końca. :applause:

Dalej... Okada. Nie widziałem typa jeszcze, a jest to jeden z moich ulubieńców. Z świętej trójcy New Japan jeszcze z nim fotki nie mam, także trzeba będzie zapolować. :> Tanahashi & Liger vs. Okada & Gedo brzmi intrygująco, ale nie spodziewam się fajerwerków. Poziom będzie raczej równy z galami serii "Road to" dokądś. Chociaż jak wiadomo - Okada/Tanahashi robią najlepsze single matche ostatnich lat, także... :8 Za to zestawienie z drugiej nocy Okada/Ospreay wygląda na papierze niesamowicie i już nie mogę się doczekać na ten rainmaker. :twisted:

O'Reilly vs. KUSHIDA wygląda zacnie. :applause: Muszę ogarnąć rewatcha finału z BOSJ '15...

http://www.dailymotion.com/video/x2t3206

Nakamura... (YEAOH!) vs. Damo czego build up widziałem ostatnio w Londynie i walka z Scrullem następnej nocy wygląda zjawiskowo. :> Nakamura wygląda zresztą zjawiskowo we wszystkim i z każdym, także... Cant wait. ;)

Szkoda, że sobotnia gala odbywa się w miejscowości Reading. Będę musiał tułać się tam z Londynu i rezerwować jeszcze jeden hotel. No ale cóż, będą to chyba najlepiej spożytkowane pieniądze na pro wrestling w moim wykonaniu. Karty aż proszą się o wysokie oceny i tony emocji. :t_up:

wXw "Fans Appreciation Night: Oberhausen" 29/08/15 - Wzięło mnie na naszą rodzimą, euro scenę pro wrestlingu i pomyślałem, że warto odpalić jedną z świeższych gal z germanii. Sierpniowy event zawierał ciekawy main event na linii Beck/Bones/Styles o główny pas. Bones to power wrestler z dobrymi warunkami fizycznymi, do tego potrafi czasami również i polatać, a Beck to niesamowity heel. Jeden z lepszych w tym biznesie obecnie. AJ Stylesa przedstawiać nie trzeba... Ciekaw byłem jak popularny Amerykanin zaprezentuje się w tej federacji - wXw cieszy się niesamowitym klimatem, skupiających głośnych i reagujących fanów tuż obok ringu. Miałem okazję brać w tym udział podczas weekendu "World Triangle League" 2014 i od tamtej pory fed ten kupił mnie jako swojego fana. Myślałem, że AJ tam trochę nie pasuje, ale okazało się oczywiście inaczej. Main Event nie zawiódł, ale poza tym, jedynie jedna walka wybiła się na tyle, by wspomnieć o niej coś więcej (co nie oznacza, że reszta była słaba):

Big Van Walter, Hot & Spicy vs. Big Daddy Walter & Hot And Spicy (Axel Dieter Jr. & Da Mack) vs. Cerberus (Ilja Dragunov, Julian Nero & Robert Dreissker) (w/Adam Polak)

Stajnia Cerberus wygląda ciekawie i prowadzona jest przez naszego rodaka, Adama Polaka, który w swoich segmentach i promach wygląda niesamowicie jako taki manager typowo do hejtowania a'la Jim Cornette. Ciekawe logo mają z polskim orzełkiem...

COcuz7gXAAAUNUP.png
  • 7 miesięcy temu...

• Reputacja:   1

Jestem już po obejrzeniu Wrestling Dotaku w zasadzie to nic wielkiego się na niej wydarzyło poza zdobyciem pasa NEVER przez Toru Yano, co jest ogólnie raczej bardziej fajnym gestem dla weterana i zwolnieniem Shibaty z piętna midcardowego? pasa, aby mógł fajnie pokazać się na Climaxie. Chciałbym jednak poruszyć inny temat. Podczas tej gali Tanahashi upomniał się o kolejną walkę z Kennym Omegą o pas IC. Niby nic wielkiego, ale ciekawa jest tu stypulacja. Ladder match. Podczas mojego stażu z NJPW jedynymi gimmick matchami był last man standing Fale'a z Makabe i Lumberjack Balora. Czy tak zwany garbage wrestling zagości na stałe w 2 federacji na świecie? Czy walka Tanahashiego z Omegą, będzie jakimś wielkim przełomem w historii NJPW? W końcu jest to ladder match o 2 najważniejszy pas w federacji. Moim zdaniem jest to sposób na zainteresowanie fanów z poza Japonii produktem, aby zwiększyć zakup ich usługi streamingowej. Z jednej strony cieszę się, że dostajemy jakieś urozmaicenie, ale z drugiej ten czysto sportowy, unikający wątpliwych naleciałości styl NJPW nadawał im ciekawego klimatu i nie wyobrażam sobie, żeby za rok gimmick matche były nagminne w kartach króla sportu. Jak rozegrają sprawę z nadchodzącą walką o pas IC? Czy walka będzie podobna do tych z BJW, czy pójdą w klasykę w stylu Razor Ramon vs Michaels, czy będzie to raczej ladder match w dzisiejszym rozumieniu. Według mnie raczej nie będą za bardzo lecieć po bandzie, ale bardzo prawdopodobne, że pojawią się elementy garbage/hardcore wrestlingu, poleje się sporo krwi, dostaniemy jakieś spoty. Tanahashi osiągnął już wszystko w puro i jest uznawany za najlepszego wrestlera na świecie. Alvarez w jednej ze swojej audycji stwierdził nawet, że przebija Ricky'ego Steamboat'a w latach swojej świetności, czyżby zgoda na takie walki była związana z ambicją? Myślę, że Hiroshi mógłby zdominować też tą sferę wresltingu i pokazać, że nadal można pokazać coś nowego nie idąc drogą CZW, deatmatchy z IWA mid south, czy tych z rodzimej dla nich sceny. W końcu wiemy, że Tanahashi ma charakterek(jak większość wielkich gwiazd wrestlingu) przecież cały czas nie pogodził się z Shibatą. Coraz częściej spotykamy się w NJPW z amerykańskimi zagrywkami. Przykładem tego mogło być Bullet Club, które "psuło" tradycyjne walki interwencjami i obijaniem przeciwnika przez sojuszników. Teraz mamy Naito i jego stajnie i obie te frakcje przyjęły się niesamowicie dobrze. Naito podczas walki z Okadą zbierał od niego większą reakcje, a jeszcze 2 lata temu po wygranym climaxie nie wstawili go do main eventu na wrestle kingdom. Do tego NJPW wprowadziło ostatnio pasy trio w których young bucksi wraz z Omegą prezentują styl o wiele bardziej podobny do tego z PWG niż tego co pokazywali w Japonii. Chciałbym poznać Wasze zdanie. Do jego wyrażenia raczej nie potrzeba oglądać puroresu na bieżąco, bo jest to raczej temat ogólnowresltingowy. Czy zerwanie z tradycją doprowadzi NJPW do zwiększenia sprzedaży poza Japonią? Czy taka rewolucja może zaszkodzić obecnemu profilowi topowej federacji w Azji? Jak wypadnie walka Tanahashi vs Omega? Z góry przepraszam jeżeli zrobiłem jakiekolwiek błędy merytoryczne, po prostu nie mogę się nazwać jakimś wielkim znawcom,to do czego miałem wątpliwości sprawdzałem w google. Zapraszam do dyskusji.