Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Muzyka - ogólna dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

O dziwo nie ma takiego tematu na forum. ; o

Ogólnie o muzyce, płyty jakie wychodzą w danym czasie, single, collabo i tak dalej, i tak dalej. Na dobre rozpoczęcie tematu to będzie tak :

- Słuchał ktoś płyty Tomiko- Portfolio? Co sądzicie o samym raperze, płycie, czy przejdzie bez echa, czy zdoła jednak wskoczyć na OLiS?

- Cena płyty Szada (45 zł) to przegięcie, czy jednak uczciwa cena?

- Tede- Elliminati- czeka ktoś? Jak oceniacie dotychczasowo wypuszczone single?

- Słuchał ktoś Long.Live.A$AP? Jak wrażenia, płyta dobra, czy jednak przehajpowana?

Wszystko rap, bo tego gatunku przeważnie słucham, ale dyskusja o wszelkich gatunkach muzycznych.

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

11

• Kosaki

8

• Myers

5

• IOOT_DZIKO

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Często gadamy sobie o muzyce w sb, więc od święta można to zrobić też tutaj. Ruszył dziś preorder nowej płyty Mesa, a skoro Mes to raczej o poziom można być spokojnym(chociaż wypuszczone single jaj nie urywajo - temat "Alkopoligamii" średnio podchodzi, zwrotka w "Na dnie" nienajgorsza), także bez dłuższego zastanowienia zamówiłem sobie płytkę. Ogólnie ciekawa oferta, za 44 plny z wysyłką dostajemy płytę, jakieś bliżej nieznane jeszcze bonusy(podobno przy ostatniej płycie bonusy były warte dodatkowej kasy) oraz dostęp do wersji cyfrowej płyty. Jaram się, o rapy Piotrka można byc raczej spokojnym, goście pewno dupy nie urwą bo w większości to ekipa z wytwórni, ale najgorszych wacków jak Theo nie widziałem na liście także uff.

Poza tym ostatnio trafiłem na ciekawe rapsy - Guova, młoda raperka już z płytą na koncie. Na kobiecy rap w PL popytu większego nie ma, ale imo płyta "Śmietnik" trzyma lepszy poziom niż te wszystkie Suliny, Tomby, Solary/Białasy i b.R.o razem wzięte.

A co tam u was w głośnikach? :waving:

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Obecnie mega czekam na nowy album od J.Cola czyli głównie na głośnikach jest katowany "Power Trip".Co do polaczków to mega dobrze wyszedł materiał producencki od Szopsa gdzie mamy takich gości jak Bisz,Przemek,VNM,Lajk itp. Polecam sprawdzić bo naprawdę dobry shit. Najbardziej oczekiwana płyta z Polski jak dla mnie to debiut Kękę od Prosto. To będzie dobre gównoo :)

#SmartFanZone

Amerykańce będą mieli dobry dzień bo tego samo dnia co Cole wychodzą też płyty K.Westa i Maca Millera. Osobiście pierwsze co sprawdzę tego ostatniego, dobry młody kot z niego jest. Ciekaw jestem też mega produktu Kanye'ego, od niego zawsze coś fajnego wychodzi, teraz nawet nie orientuje się czy jakieś single wydawał czy nie, od razu całą płytę sprawdzę bez żadnych spoilerów. Colem jakoś się nie jaram. Poprzednia płyta spoko, ale przeszła tak jakoś lekko.

• 3 miesiące temu...

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Mac Miller po KIDS i Best day ever zaczął robić strasznie słabe mixtapy.Ta nowa płyta jak narazie nie zapowiada nic lepszego ale sprawdzę z sentymentu do Maca. Zapomniałem powiedzieć że też strasznie czekam na nową płytę MGK'a "Black Flag" jak na razie dostaliśmy tylko singiel "PESO" który jest fajny ale jednak mam nadzieje że na płycie dostaniemy o wiele lepsze kawałki.

eminem-marshall-mathers-cover-art-9.20.2013-500x454.jpg

Dzisiaj dostaliśmy okładkę nadchodzącej płyty Eminema "The Marshall Mathers LP 2" która najprawdopodobniej będzie powrotem do starego stylu.Co sądzicie o tym projekcie oraz singlu Berzerk? Jaranko jest czy raczej nie ?

#SmartFanZone
  • 7 miesięcy temu...

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Sucho w tym temacie więc "odświeżę sobie" (w tym miejscu przydałby się jakiś mem, z tekstem w stylu "Oświeżam, jestem VIPem :lol )

Odświeżam, bo jak już wspomniałem w SB jestem w trakcie pisania swojej dyplomówki więc oczywiście wszystko wokół jest ciekawsze od niej samej. ;)

Wczoraj w pracy słuchając jakiejś darmowej stacji w internecie natknąłem się na naprawdę epicki kawałek (a mnie jest ciężko zadowolić muzycznie).

Dla wszystkich gustujących w takich gatunkach jak :

* power metal

* melodic power metal

* epic metal

* battle metal

...polecam kawałek "Dreamtale - The Dawn". Już od dawna żaden kawałek nie wywołał u mnie takiej gęsiej skóry ;)

915802072594e34bce782c.jpg

"Oświeżam, jestem VIPem :lol

ve2msh.jpg:P

Wracając do tematu muzycznego - co do tych gatunków metalowych, to za wiele zespołów nie znam, ewentualnie tylko ze słyszenia (Nightwish, HammerFall). Co do tego utworu, co polecałeś, to ciągle nie mogłem sobie skojarzyć, skąd znam tą melodię i nie dawało mi to spokoju. Trochę pogrzebałem i skojarzyłem - jest melodia z filmu "The Rock - Twierdza", gdzie muzykę stworzył Hans Zimmer. Mówię o tym:

Co do power metalu, to ja słucham (i nasłuchać się nie mogę) podgatunku tej muzyki - metalu symfonicznego, a tym bardziej twórców tego rodzaju muzyki - THERION'A. Uważam, że jeżeli spodobało Ci się ten kawałek Dreamtale, to to również powinno Ci się spodobać - masz tu kilka kawałków do posłuchania.

http://www.youtube.com/watch?v=uqLYjRn--GI

Sam Therion w sumie zaczynał od death metalu, jednak lider zespołu (i jedyny stały członek zespołu) Christofer Johnsson stopniowo odchodził od tego gatunku, by ostatecznie stworzyć metal symfoniczny, wydając genialny i epicki album "Theli" w 1996 roku.

Do tego co wyżej dorzucam Ci jeszcze do posłuchania 2 koncerty - na żywo wszystko brzmi chyba jeszcze lepiej, ale to tylko moje zdanie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=NGq4HZV_UTs

Na YT są jeszcze 2 koncerty z pełną orkiestrą i chórami - "Therion Goes Classic" i "The Miskolc Experience".

Przyjemnego słuchania :)

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

A ja mam dla was coś innego, oj zabolą was uszy.

Wokal koleś ma a'la rockowy, a najciekawsze jest to jego alter ego, jakby luchador.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• 3 miesiące temu...

Cholera, niezły kozak.

Kiedyś oglądając jakiś tam film usłyszałem tę perełkę i od tamtej pory katuje to codziennie. Co sądzicie?

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   6

Muse - fajny numer, choć do ich twórczości podchodzę bardzo wybiórczo: pojedyncze piosenki są bardzo w porządku, ale przesłuchanie całej płyty nigdy mi się nie udało, ponieważ po kilku utworach najzwyczajniej w świecie chcę już przełączyć na coś innego. Zmęczenie materiału następuje..

Ale piszę, bo mam inne pytanie okołomuzyczne: korzystacie z serwisu Last.fm? Pytanie nie bez powodu, gdyż od długiego już czasu wróciła możliwość słuchania muzyki przez streaming. No nareszcie, bo przed długi czas tylko US, UK i Germania mogły cieszyć się darmowym dostępem do tych funkcji.

Cóż to takiego jest (dla niewtajemniczonych): chyba pierwszy serwis muzyczny, który sobie rejestruje czego słuchacie w domu/na komórce. Dzięki temu możecie znaleźć ludzi z podobnym gustem muzycznym, ewentualnie poszperać w bibliotekach ludzi, by znaleźć jakąś nową muzykę dla siebie. Jedyne, co jest konieczne: porządek w bibliotece mp3, czyli odpowiednio podpisane dwa tagi: "artysta" i "tytuł" (no ale nie wyobrażam sobie fana muzyki, który jedyna co ma to 324235234 utworów bez tagów i o nazwie "TRACKO1.MP3")..

Po odpowiedniej liczbie odsłuchów jest też w stanie generować radio oparte na tagach muzycznych - dzięki temu możecie słuchać spersonalizowanej stacji radiowej, która na przykład będzie puszczała tylko muzykę, której już słuchaliście (Wasza biblioteka) + propozycje (wybierane na podstawie tagów muzycznych, a więc gatunkowo pokrewne do odsłuchanych utworów). Jest też opcja tworzenia grup, a następnie słuchania stacji radiowej generowanej na podstawie preferencji grupy (a więc: każdy użytkownik grupy dokłada cegiełkę:) ).

Baza użytkowników jest bardzo duża, więc bez obaw, że dostaniecie po uszach czymś, co ma powpisywane jakieś kosmiczne tagi typu "Justin Bieber je skarpetki"..

Jest to też raj dla fanów danych statystycznych: wykresiki, pierdoły, liczby odsłuchań, blablabla.

Mój profil, gdyby ktoś miał ochotę zerknąć - od razu widać, co w uszach gra: http://www.lastfm.pl/user/miqlito.

A może korzystacie z innych serwisów (jeśli tak, to co Was tam trzyma)?

Obecnie siedzę w głównie temacie rocka, czyli jak zawsze, jednak z biegiem czasu lista staje się coraz bardziej wymiksowana (klasyka VS nowocześność). Dodatkowo, po odkurzeniu starych płytek wrócił mi nastrój na industrial, electro i pokrewne. Łykam więc różne gitarowo-elektroniczne dźwięki z pogranicza synth-popów, gotyków, dark waveów, industrial, ostatnia znajdźka właśnie z Last.fm, która pomaga zachować krążenie, gdy dzień w pracy wq@#ia:

https://www.youtube.com/watch?v=g6EgC5vVvOg

chcelatooo.png

Last.fm to świetny serwis. Już nie zliczę ile nowych artystów odkryłem dzięki propozycjom serwisu czy też podglądaniu co jest na topce u znajomych.

http://www.lastfm.pl/user/CarlosVendera ; )

Jak spojrzeć na moją bibliotekę widać dosyć duży rozrzut, od hh przez jakiś rock, pop, indie, aż do elektroniki. Nie liczą się gatunki, liczy się jakość samej muzyki.

• 2 miesiące temu...

Co tam ostatnio wpadło wam w ucho? Ja od zeszłotygodniowego finału Sons of Anarchy nie mogę się oderwać od piosenki wykorzystanej w ostatnich scenach. https://soundcloud.com/ibrahim-shakil-9 ... the-murder (wersje z yt znikają z prędkością światła). Ogólnie soundtrack SoA zawsze zawierał jakieś perełki, nie pamiętam sezonu w którym ich ost był poniżej dobrego.

Jeśli mowa o ost'ach to po obejrzeniu Frozen zapętliła mi się w głowie główna piosenka

:roll:

Carlos, ja tak mam z Frozen, odkąd byłem na tym w kinie :lol

Ostatnio również z małym kuzynem oglądaliśmy bajkę "Samoloty 2". Tam jest piosenka, kurde, strasznie mi się spodobała... I na razie słucham tylko jej, przy każdej wolnej okazji :) :

https://www.youtube.com/watch?v=50C7Sf0hcJQ
  • 3 tygodnie później...

https://www.youtube.com/watch?v=ES0Q5p4QF-8

Nowy Kanye.

Ogólnie po bardzo średniej ostatniej płycie nie robiłem sobie większych nadziei, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Kawałek brzmi jak wyciągnięty z tych lepszych płyt Westa i pozostaje tylko mieć nadzieję że cały nowy projekt będzie utrzymany w tym klimacie. Wyjebałbym jeszcze tylko ten ch***y autotune, ale poza tym pozytywnie. Już kilka razy replay lecę :)

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Jako, że temat leży odłogiem postanowiłem zamieścić tu wpis.

Czy są na sali jacyś fani Sabatonu ?

Pytam, bo już od dawna szukałem sobie jakiejś alternatywy dla szwedzkiej kapeli Hammerfall, którą katuję w kółko. Przeglądałem YouTube randomowo i szukałem zarówno wśród nowszych jak i starszych zespołów. Przekatowałem nawet żelazne dziewice. Ale nie znalazłem zespołu, dla którego jest tak, że z 12 kawałków na płycie 11 wpada w ucho, a jeden jest z przypadku - tak to ma miejsce w wypadku Hammerfalla. Na ogół jest tak, że jest zespół 1-2 kawałków, a reszta jest po to, żeby z albumu nie wyszła epka. W końcu po linii Szwedzkich bandów trafiłem na Sabaton. I muszę wam przyznać, że jeśli chodzi o metal/melodic metal/power metal - Szwedzi mają to coś.

915802072594e34bce782c.jpg