Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kosaki uderza w Nagasaki 2 czyli... klatka bez klatki.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Witam w drugiej odsłonie felietonu pt. Kosaki uderza w Nagasaki(wiem, że uwielbiacie tę nazwę). Dzisiaj poczytacie o problemie, który coraz bardziej męczy fanów WWE. Jak to u mnie bywa, cofamy się w czasie.

Ostatnie Hell in a Cell. Zaczynamy od dobrego pojedynku Del Rio z Ortonem. Potem walka o pasy tag-team, kolejny pojedynek bez stypulacji. Świetny bezstypulacyjny pojedynek o IC, marna walka o US Championa, również bez żadnej stypulacji. Walka tag-teamów, pojedynek o WHC i walka div. Bez stypulacji. I w końcu jest rodzynek. WALKA W KLATCE. Tak, to faktycznie jest Hell in a Cell. Już myślałem, że oglądam inną galę. Walka jakaś taka słabawa...
HIAC12_Photo_151-1

...chociaż z fajnym, kontrowersyjnym zakończeniem.

Lecim na Szczecin, a nie, na Elimination Chamber. Zaczynamy. Del Rio, człowiek z pasem WHC pokoknuje w walce 1NA1(!) Big SHowa. Brawo. Świetny opener. Pojedynek o US Championship, taki sobie. I sru, pojedynek w komorze!

EC13_Photo_067.jpg

Nie no fajnie. Niespodziewany zwycięzca(jak dla kogo). Tyle, że dalej mamy face'ów kontra Shield, Zigglera i Kingstona, divy, i main event o pas. 1vs1. 1 walka w komorze, w dodatku nie o pas.

Teraz, zobaczmy co się działo w tych PPV w poprzednich latach.

Rok 2012. Elimination Chamber. Pierwsza walka i od razu pojedynek o WWE Championship wygrany przez Punka. Dalej Divy,komora o WHC, walka o pas US i main event Kane'a z Ceną.

Rok wcześniej, inne Elimination Chamber. Opening Del Ryja z Kofim, walka o pas WHC w komorze, walka o pasy tag-team, pojedynek o pas WWE, i komora o pretendenta do pasa WWE.

Rok 2010 to był chyba zwariowany rok ze względu na to co się działo na tamtym EC. W pierwszym pojedynku, od razu w komorze, Cena wygrywa pas WWE, ale w kolejnej walce traci go na rzecz Batisty. IC wygrywa Drew McIntyre od Kane'a(teraz to by chyba nawet do niego się nie zbliżył). Tag team Div, Miz mistrzem US i Main Event, Taker w komorze traci pas na rzecz Jericho.

Zmieniamy front, jesteśmy na poprzednich Hell in a Cell. Rok 2011. 3 pierwsze walki zwykłe, Hell in a Cell o pas WHC, który zdobył Mark Henry, walka o IC, Divy i Triple Threat w Hell in a Cell o pas WWE.

Rok 2010. Hell in a Cell. Opening to Submissions Count Anywhere Match o WWE United States Title który obronił Daniel Bryan. Walka w klatce o pas WWE, który obronił Randy Orton, dwa normal matche(tylko że Cena wstępuje do Nexusa), divy i kolejny pojedynek w Klatce, gdzie Kane obronił WHC przed Takerem.

Cofnijmy się jeszcze rok. 2009. Opening to walka w klatce o WWE World Heavyweight Championship gdzie The Undertaker pokonał CM Punk'a. Dalej IC, divy, pasy tag-team, Hell in a Cell o WWE Championship gdzie nowym mistrzem zostaje Randy Orton, Drew McIntyre pokonuje R-Druta, i DX kontra Legacy w klatce.

Dobra, starczy tych retrospekcji. Czas powiedzieć o co mi chodzi. Mam tylko jedno pytanie, DLACZEGO?! Dlaczego w galach, gdzie powinno być kilka walk tytułowych jak wcześniej wspomniane EC i HiaC, WWE serwuje nam tylko jedną taką walkę. Przecież na poprzedniej WM'ce było tyle samo walk HiaC co na takiej tytułowej gali. W EC, mogą się tłumaczyć tylko tym, że chcieli więcej walk upchać. Ale to tylko 1 głupie tłumaczenie, bo w 2010 było sporo walk, a poziom był mega. W tym roku, nie dość, że tylko 1 walka w komorze, to jeszcze nie jakaś wspaniała, jak i cała gala. W Hell in a Cell nie można nawet mówić o żadnym tłumaczeniu. Poprzednie lata przynosiły nam kilka pojedynków w klatce. Żałosne to co mamy teraz. Do czego zmierzamy w tym rozumowaniu? Uprzedzam już niektóre pytania. Nie będzie czegoś takiego, że gala nazywa się EC czy HiaC, a walk tytułowych nie będzie. Będą. Pod warunkiem, że takie gale zostaną. WWE oszczędza coraz bardziej zawodników, i nie pozwala im na takie zabawy. Im to będzie na rękę, bo nie będą musieli kombinować z wymyślnymi stypulacjami, a gale dalej będą, ludzie będą przychodzić, chociażby dzieci. Bardzo jestem zaniepokojony tym, co się dzieje w szefostwie WWE, bo gale, gdzie mamy 1 tytułową walkę, robią się coraz bardziej bez sensu. Lepiej, żeby zrobić galę z pewnym klimatem, a nie z określonymi stypulacjami. Bo przynajmniej nie będzie zawodu u fanów.

To tyle w drugiej odsłonie Kosaki uderza w Nagasaki. Czekam na komentarze i dyskusję na temat, który poruszyłem. Kolejny felieton, już niedługo, Wiem, że nie możecie się doczekać. Wyczekujcie z niecierpliwością.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

1

• Kosaki

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Odniosę się najpierw do końcówki , jest to fajny felieton , będziemy świętować 100 odcinek? ; ). No cóż... jako fana WWE 0d 2005 roku jest to dla mnie ból. Ból duży że gale WWE tracą na swej charakterystyczności. Kto za pół roku będzie pamiętał ostatnią galę HIAC? Nikt , zresztą nikt nie pamięta jej już teraz a ja sięgając pamięcią przypominam sobie jedynie walkę Punka z Rybackiem która była w stypulacji , w bardzo fajnej mało już wykorzystywanej stypulacji Steel Cage. Ale dlaczego to była tylko jedna walka? W takich pojedynkach to i divy powinny występować w klatce bo do czegoś zobowiązuje nazwa tej gali. TO tak jakby w piłkarskiej lidze mistrzów dać tylko jeden taki mecz w kolejce a reszta towarzyskie -.-. Nie w tym kierunku z PPV idzie WWE ale chociaż Vince nie jest tak tępy jak Dixie i nie ogranicza PPV. 1 PPV na miesiąc to dobry pomysł i to zostać powinno i musi i mam nadzieje że zostanie. Ale do rzeczy - na HIAC są walki w klatce bo tak być powinno i ja tak mówię ; ). Na EC co najmniej dwie walki w klatce. Przecież dla WWE to nie jest problem , w rosterze jest masa zawodników przez co już nikt nie pamięta kogoś takiego jak Mason Ryan który niszczył Swaggera i Zigglera , w tej chwili gdzieś tam walczy na NXT i to wszystko , Batisty nie zastąpił tak jak i Ryback nie zastąpi Goldberga chociaż Wędkarz jest 3252345 lepszy od Goldberga. To tyle ode mnie , sorry za odbieganie od tematu , tak naprawdę dzis jestem mocno zmęczony po robocie ale dałeś na forum link to sie wypowiadam bo jutro znów zniknie ten temat ; ). Dzięki za ten felieton i czekam na kolejne , a w tym bełkocie który napisałem chodzi i o jasną sprawę

NA Hiac walki w klatkach

Na EC walki w komorach eliminacji

Proste i klarowne , tak być powinno , nie wiem po co WWE to zmienia.

Pozdro; )