Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UFC on Fuel TV 8: Silva vs. Stann - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

fuel-8-poster.jpg?resize=373%2C528

Walka wieczoru:

205 lbs.: Wanderlei Silva pok. Briana Stanna przez KO (lewy sierpowy i uderzenia w parterze), 4:08 runda 2

Główna karta:

265 lbs.: Mark Hunt pok. Stefana Struve przez TKO (lewy sierpowy), 1:44 runda 3

155 lbs.: Diego Sanchez pok. Takanoriego Gomiego przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29)

185 lbs.: Yushin Okami pok. Hectora Lombarda przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29)

145 lbs.: Rani Yahya pok. Mizuto Hirotę przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)

170 lbs.: Dong Hyun Kim pok. Siyara Bahadurzadę przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27)

Walki na facebooku:

185 lbs.: Brad Tavares pok. Rikiego Fukudę przez jednogłośną decyzję (2 x 29-28, 30-27)

135 lbs.: Takeya Mizugaki pok. Bryana Carawaya przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29)

155 lbs.: Kazuki Tokudome pok. Cristiano Marcello przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27)

135 lbs.: Alex Caceres pok. Kyung Ho Kanga przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29)

170 lbs.: Hyun Gyu Lim pok. Marcelo Guimaraesa przez KO (kolano), runda 2, 4:00
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rejden

2

• antyrusso

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Powrót do Japonii uważam za udany :) Bardzo fajna gala, dobre walki, dużo emocji czyli wszystko czego potrzeba. 185 lbs.: Yushin Okami pok. Hectora Lombarda przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29) Hector był zapowiadany jako nie wiadomo jaki zawodnik, a w UFC nic nie pokazuje 3 walki z tego 2 przegrane w Bellatorze był taką gwiazdą jak Mamed w KSW, czyli walki z nic nieznaczącymi zawodnikami i szybkie wygrane, a rekord się zgadza. Walka nudna i uważam, że słusznie przyznali zwycięstwo Okami, ale panowie nie zachwycili. 265 lbs.: Mark Hunt pok. Stefana Struve przez TKO (lewy sierpowy), 1:44 runda 3, tutaj już było lepiej, podobała mi się walka do końca nie było wiadomo kto wygra, kondycyjnie wyglądało to źle, ale zakończenie cieszy :)

205 lbs.: Wanderlei Silva pok. Briana Stanna przez KO (lewy sierpowy i uderzenia w parterze), 4:08 runda 2

Na powrót Wanderleia do klatki czekałem długi czas, ale się nie zawiodłem! Obaj panowie pasowali do siebie pod względem stylu walki i to dzięki temu była to tak zajebista walka. W tej walce było wszystko czego trzeba porządnej walce MMA, emocje, krew, duża wymiana ciosów no i oczywiście KO :) Piękny pokaz MMA kto nie widział niech żałuje :)

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Faktycznie gala jak na emisję poza PPV dała radę, chociaż, jeśli ktoś ogląda również prelimsy, to w tym wypadku można by sobie to odpuścić. Nic ciekawego się tam w sumie nie działo, a marnować prawie 2 godziny, to zbyteczna rozrywka.

Jeśli chodzi o główną kartę to mieszane uczucia pozostawia wygrana Diego Sancheza. Dało się odczuć, że Takanori Gomi był tego wieczoru lepszym zawodnikiem, ale jak wiadomo, czy pozostawieniu decyzji w rękach sędziów mogą zdarzyć się cuda. Roczna przerwa Sancheza była zdecydowanie widoczna. Nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na kolejne zestawienie dla zwycięzcy pierwszego sezonu TUFa. Odnośnie Gomiego, to ciężka sytuacja dla niego się szykuje. Biorąc pod uwagę ostatnie czystki i przeciętne wyniki w ostatnim czasie Japończyka, powinien obawiać się o swoją posadę.

Mark Hunt pozytywnie zaskoczył, nokautując wieżowca z Holandii. W ostatniej rundzie było już widać, że Struve nie wyrabia kondycyjnie, ale spodziewałem się, że raczej dotrwa do końca walki, a tu taka niespodzianka. Hunt starał się w pierwszej rundzie coś zdziałać, ale było widać zdecydowaną przewagę, jeśli chodzi o zasięg zadawania ciosów. Struve znowu spadnie o parę szczebelków na drabince, zaś Mark Hunt sukcesywnie wykonuje zamierzone cele i odhacza kolejnych rywali. Przydałby się jeszcze jakiś poważny kandydat i może wystartuje do pasa wagi ciężkiej, chociaż kolejka oczekujących jest dość spora.

Walka wieczoru zdecydowanie zasługuję na miano najlepszej walki całej gali. Bardzo ciepłe przyjęcie widowni dla byłego zawodnika Pride. To co się działo w pierwszej rundzie to poezja. Zarówno Silva jak i Stann weszli do klatki z jednym tylko celem - KO. Grady ciosów, potężne uderzenia z obu stron i w końcu piękne KO w wykonaniu Silvy, który ku uciesze fanów zalicza udany powrót do Japonii. Dzięki tej wygranej Silva zdecydowanie przedłużył sobie jeszcze pobyt w UFC, chociaż co prawda nie można byłoby sobie wyobrazić lepszego momentu na taki ruch, niż właśnie gala z minionej soboty.

Jak na razie na swoim koncie ma 49 walk, zatem jeśli dojdzie do 50 starcia, można by na nim zakończyć. Pytanie tylko kto w przeciwległym końcu octagonu miałby się pojawić. Od razu pojawiły się typy takie jak Griffin, czy Sonnen. Moim zdaniem jednak walka w Japonii powinna zamknąć dorobek Brazylijczyka, bo czy nie najlepszym sposobem jest odejście w chwale, aniżeli na deskach?

Gala godna polecenia 8)

• Reputacja:   0

Moim zdaniem jednak walka w Japonii powinna zamknąć dorobek Brazylijczyka, bo czy nie najlepszym sposobem jest odejście w chwale, aniżeli na deskach?

Na konferencji przed galą ktoś zadał pytanie Silvie czy możliwe, że to będzie jego ostatni pojedynek w karierze, Wanderlei uśmiechnął się i powiedział, że koniec kariery mu jeszcze nie w głowie :) Ja osobiście uważam, że Wanderleia stać jeszcze na dużo, ale wiadomo, że już championem raczej nie będzie mimo to będę wyczekiwał jego następnych walk :)

Taka mała ciekawostka odnośnie walki Struve i Hunt

"To trzeba mieć pecha! Stefan Struve (25 l.) przyjął gigantyczny cios od Marka Hunta (39 l.) w trzeciej rundzie gali UFC on FUEL TV 8. Padł, nokaut! To nic! Gorsze jest to, że doznał poważnego pęknięcia żuchwy i szczęki. Stefan pokazał swoją szczękę na twitterze. Koszmar!"

634979815533291123.jpg