Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kosaki uderza w Nagasaki 1 czyli... Hardcore czy PG w WWE?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Witam wszystkich w pierwszej edycji Kosaki uderza w Nagasaki. Pierwszy felieton będzie poruszał bardzo popularną wśród fanów Wrestlingu teorię o tym, że Hardcore przydałby się w WWE. Czy to prawda? Czy może era PG ma swoje zalety? Zapraszam do lektury.

Przenieśmy się w czasie. Jesteśmy w listopadzie ubiegłego roku. Wraca! The King Jerry Lawler! Nic go nie pokona, nawet zawał na żywo. Przytula się z Michealem Colem. I ceremonię przerywa Punk z Heymanem. W tym momencie mamy taką sytuację:

3.JPG

Paul Heyman zaczyna udawać zawał serca, a Brooks udaje, że go ratuje. "Szok i niedowierzanie. Jak to tak? To jest przecież przekroczenie granic. To jest atak na poważną sprawę, na Jerry'ego! Nie zgadzam się" powiedziałby typowy fan WWE.

Lecimy troszkę do przodu. Tak! W końcu Heyman dostanie to, na co zasłużył. Vince ma dowody na współpracę Paula i The Shield oraz wcześniej z Bradem Madoxxem. Paul nie przyznaje się do winy. Jednak Vince jest pewien. YOU'RE...

Vince nie dokończył. Brock wraca. Vince zaskoczony. Heyman w stanie apopleksji. Lesnar wchodzi, odmawia zejścia. Podchodzi do szefa, Vince zachowuje spokój. Gdy nagle...

brock_lesnar_vince_mcmahon.jpg

"Cooooooo? F-5 na szefa? Jak to tak? Kontrowersyjne aż za mocno, nie chcę tego!"-takie głosy pojawiały się na serio.

Kolejna sytuacja. Tym razem feud do Wrestlemanii XXVIII. Taaak. W końcu coś na poziomie. Punk vs Jericho. Wszystko fajnie gdy:

PunkY2J_display_image.jpg?1332736926

Jericho to mówi o ojcu-alkoholiku Punka, potem nawija o siostrze Brooksa "Buuuuu, jak tak można, to jego życie prywatne, zostaw go, ty brutalu"

Teraz zmiana pozycji, a co się będę ograniczał. Cofamy się do RAW Roulette. Tensai versus Brodus Clay. Losujemy! Czas na walkę w piżamach

:) Tensai wkurzony odchodzi, jednak niepoinformowano go o zmianie na pojedynek na taniec. Mamy taką sytuację:
RAW_1027_Photo_095.jpg

"Ło jezu, żałosne co to jest, ja chcę harkoru a nie czegoś takiego"-mówi ten sam człowiek co poprzednio.

Czas na nowy tag-team!

Tensai-and-Clay.jpg

"Nie no, masakra, ja chcę koniec PG ery, chcę powrotu ery Attitude, DX i w ogóle."-cytujemy tego samego fana.

Teraz przechodzimy do sedna mego tekstu. Sprawa numer 1. ATTITUDE ERA NIE WRÓCI DO CHOLERY! Dlaczego? Nie ci ludzie. Triple H ma swój wiek, Undertaker to dziadek, The Rock nie daje rady w dwudziestominutowej walce, jeszcze tylko Brock Lesnar troszkę pociągnie. Reszta odeszła. Nie ma! I nie wróci!

Sprawa numer 2. PG Era jest opłacalna. Uwierzcie mi, małych fanów którzy są w stanie kupić każdą koszulkę Ceny razy 2, kupić bilet na każdy event RAW w swoim mieście czy stanie, każdą maskę Reya Mysterio itp. jest więcej niż osób które pooglądałyby coś mocniejszego! Owszem, pojawiają się coraz lepsze sceny. Lecz dochodzimy tutaj do sprawy numer 3. Jakiego Hardcore'u my chcemy? Podając przykład cytatów(prawie że słowo w słowo) tak źle i tak niedobrze. Tu za dużo komedii (które coraz bardziej denerwują a nie śmieszą) a tutaj za bardzo ingerują w czułe punkty. Więc co, chcemy hardcore'u bez hardcore'u? Hmmm, no chyba jednak nie. Więc jak można się czepiać o PG erę? Ano można. Bo produkt, który aktualnie serwuje WWE nie zadowoli wszystkich. Federacja wybrała mniejsze zło, czyli PG erę z elementami mocniejszymi. Czy doczekamy produktu odwrotnie proporcjonalnego? Tak. Ale myślę, że nastąpi to nie szybciej niż w ciągu 5-6 lat. Dlaczego? Bo te dzieciaki które rajcują się obecnym WWE w końcu dorosną. I będą chciały czegoś więcej, a w przypadku braku takowej możliwości odejdą do konkurencji. A poza tym dzieci coraz mniej :D

Reasumując. Po pierwsze: PG era jeszcze potrwa, ale jest szansa na poprawę w ciągu kilku lat. Po drugie: nie da się zadowolić wszystkich, jednak chcąc więcej hardcore'u nie powinniśmy narzekać na momenty mocniejsze wyżej wymienione. WWE widzi komentarze. Widząc, że ludzie na to narzekają, nigdy nie zrobią czegoś mocniejszego w większym stopniu, bo będzie uważało to za mało opłacalne i w pieniądzach jak i rantingach.

To tyle w pierwszej odsłonie Kosaki uderza w Nagasaki. O czym w kolejnej odsłonie? Klatka bez klatki i komora bez komory.

Zapraszam do komentowania, dla mnie to na prawdę wielka motywacja!

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

3

• Kosaki

3

• Deep

2

• Skibus31

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Piękny tytuł :D. Tak na serio bardzo fajny temat , bardzo ciekawie to napisałeś. Rzeczywiście moim zdaniem Punk czy Heyman nie wiem który to powiedział stwierdził że 'Fani chcą powrotu hardcoru a gdy im to dajemy buczą' . Lesnar łamie ręke HHH - źle , Heyman udaje zawał - źle , a przecież to udawanie zawału było zaakceptowane przez Lawlera więc nie wiem o co na forach był gnój. Moim zdaniem WWE powinno od razu postawić na hardcore , wolę krew w walkach niż Tensaia w halce. Przepraszam że tak krótko ale targają mną jeszcze emocje po meczu Ruch vs Lech ; ). Bardzo dobry artykuł , zdecydowany plus dla Ciebie , pisz dalej ; )

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Bo tak naprawdę Ci fani nie pamiętają ery attitude, a wg mnie nie era PG nie jest taka zła. Jak to napisał Kosaki tu zacytuje:

Uwierzcie mi, małych fanów którzy są w stanie kupić każdą koszulkę Ceny razy 2, kupić bilet na każdy event RAW w swoim mieście czy stanie, każdą maskę Reya Mysterio itp. jest więcej niż osób które pooglądałyby coś mocniejszego!

Więc WWE zarabia bardzo dobrze na erze PG! A jak wiecie pieniądze to rzecz nr 1 na liście Węsęta. Ja jakoś na ere PG nie narzekam, ale moim zdaniem za niedługo powinno się coś zmienić bo Entertainment długo tak nie pociągnie.

85470364654a3ea1bb931f.jpg

Pomysł fajny, tytuł fajny, prolog... spodziewałem się w dalszej części czego innego. Argumenty, które wybrałeś trafne, ale czy One naprawdę były hardcoro'we? : ) Tym felietonem ameryki nie odkryłeś, ale podobał mnie się. : )

Ja jakoś na ere PG nie narzekam, ale moim zdaniem za niedługo powinno się coś zmienić bo Entertainment długo tak nie pociągnie.

Pociągnie tak do końca świata, ta taktyka jest mistrzowska, dzieci zawsze będą.

A czego Xebuś się spodziewałeś, napisz, to może będzie pomocne/Kosaki

Jeżeli chodzi o przykłady, daj mi coś mocniejszego w ostatnich czasach. Poza tym właśnie o to chodziło nawet taki powiedzmy hardkorek to już za dużo dla "fanuf hardkoru". Myślę, że jednak mocno to uderzyło właśnie w czuły punkt.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Spodziewałem się, że będzie to jakieś lustrzane odbicie podobnych sytuacji z obecnego PG przystawionych do ATTI. Czegoś takiego, po prostu. : )

Naprawdę ciekawy projekt, taka odskocznia od wszystkiego innego, jest o czym rozmawiać i na co narzekać ... Ogólnie zgadzam się z tym co napisałeś, aczkolwiek przytoczone przez ciebie przykłady nie uznałbym za coś hardkorowego i w dużej mierze wartego odnotowania, ale zaś z drugiej strony problem polega na tym, że nic innego WWE nam obecnie nie serwuje, musimy zadowolić się tym co mamy, a to co mamy, nie zawsze jest tym czego chcemy. Smutne, ale prawdziwe ... Tak samo prawdziwe jak to, że era ATTI czy coś na wzór jej nie wróci, po prostu to się ponownie nie przyjmie. PG to przecież ogromne koło pompujące kupę pieniędzy, dostarczające mega zysków. Nikt przy zdrowych zmysłach z tego by nie zrezygnował ... Dzięki za felieton :)

deathnotep.png

angle_02.gif

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Fajny pomysł na felieton. Jednak żadna z powyższych sytuacji nie ma prawa nazywać hardcorową. Najbardziej rozmieszył mnie przykład z Lesnarem. Co tu hardcorowego to że powalił dziadka. To nawet niema nic wspólnego z polityką attitude. Zresztą takich sytuacji jakie przedstawiłeś na samym początku było bardzo mało a tych tańców i innych żałosnych akcji od groma.

"Cooooooo? F-5 na szefa? Jak to tak? Kontrowersyjne aż za mocno, nie chcę tego!"-

Brałeś ten komentarz z WF czy cytowałeś jeden z komentarzy Suprona na ES? :D

#SmartFanZone

PG zarabia strasznie na koszulkach itp,ale spada im też oglądalność oraz zmniejszą się wykupienia DVD.Przypuszczam że w tym roku WM będzie słaba,więc może jednak epoka Tryplasa postara się coś zmienić,coś wyśrodkować.Wkońcu trzeba dbać o każdego klienta.

@Xeb, czegoś takiego nie mógłbym zrobić, bo WWE zacząłem oglądać dosyć późno, od 2011 roku, a to i tak przez kilka miesięcy tylko PPV.

@Deep, właśnie o to chodzi, to chyba najmocniejsze momenty obecnego WWE, bo więcej ich po prostu nie ma :)

@Yao, brałem z oficjala WWE na Facebooku, troszku przerobione, wiesz, stylistyka, ort :t_up:

Myślę, że już w tym tygodniu nówka sztuka felieton. Oczekujcie z niecierpliwością.

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Wkońcu mieliśmy wreszcie coś więcej niż tańce i inne wstydliwe dla zawodników sprawy. Wkońcu pojawiło się coś bardziej mocniejszego, pojawiła się krew, niewiem czy była planowana ale wyszło bardzo dobrze. Chodzi mi oczywiście o wydarzenie z ostatniego RAW, oczywiście o brawl między Triple H, a Brockiem Lesnarem. Panowie pokazali się bardzo dobrze, wrócili do swojego feudu. Można było się tego spodziewać ale nie sądziłem, że wyjdzie aż tak dobrze. Bardzo postarali się, żeby całość wyszła jako mocna wejściówka dla ich walki na Wrestlemanii. Chciałbym żeby RAW się trochę przekształciło z tej ery PG ale macie racje,chyba nie zrezygnują z takich dużych zysków. Jednak może będą co jakiś czas dawać jakieś mocniejsze momenty,bardzo bym chciał. Wszyscy napewno będziemy czekać żeby było takich momentów więcej i jak będą się pojawiać będziemy bardzo zadowoleni.

@Xeb, czegoś takiego nie mógłbym zrobić, bo WWE zacząłem oglądać dosyć późno, od 2011 roku, a to i tak przez kilka miesięcy tylko PPV.

To w takim razie Twój felieton akurat ten troszkę mija się z celem. :) Szczególnie skoro podałeś taki argument. Bo dla mnie tutaj nie ma żadnego hardcu jak już napisałem, szczególnie takiego, którego można porównać z atti. : )

1. ATTITUDE ERA NIE WRÓCI DO CHOLERY! Dlaczego? Nie ci ludzie. Triple H ma swój wiek, Undertaker to dziadek, The Rock nie daje rady w dwudziestominutowej walce, jeszcze tylko Brock Lesnar troszkę pociągnie. Reszta odeszła. Nie ma! I nie wróci!

Ah, no i ten argument jest po prostu słaby, a dlaczego? Bo nie musi być identycznych wykonawców tak, jak w PG ciągła rotacja, nowi bogowie koszulek, etc..

Wkońcu mieliśmy wreszcie coś więcej niż tańce i inne wstydliwe dla zawodników sprawy. Wkońcu pojawiło się coś bardziej mocniejszego, pojawiła się krew, niewiem czy była planowana ale wyszło bardzo dobrze. Chodzi mi oczywiście o wydarzenie z ostatniego RAW, oczywiście o brawl między Triple H, a Brockiem Lesnarem. Panowie pokazali się bardzo dobrze, wrócili do swojego feudu. Można było się tego spodziewać ale nie sądziłem, że wyjdzie aż tak dobrze. Bardzo postarali się, żeby całość wyszła jako mocna wejściówka dla ich walki na Wrestlemanii. Chciałbym żeby RAW się trochę przekształciło z tej ery PG ale macie racje,chyba nie zrezygnują z takich dużych zysków. Jednak może będą co jakiś czas dawać jakieś mocniejsze momenty,bardzo bym chciał. Wszyscy napewno będziemy czekać żeby było takich momentów więcej i jak będą się pojawiać będziemy bardzo zadowoleni.

Tak, pojawiła się krew i nawet było jej całkiem sporo jak na te czasy, ale ... TO NIC NIE OZNACZA! Nie wiadomo nawet czy to było zamierzone czy przypadkowe. Zostało to zrobione pod publikę, by starsi fani czasów panowania Brock'a mogła powspominać dawne lata. W końcu nie wypada aby jedni z najbardziej brutalnych gości w historii tej organizacji toczyli cukierkowy feud pokroju Cena/Rock ... Krew być może jeszcze się pojawi, ale tylko w tym feudzie, ew. przez przypadek ...

deathnotep.png

angle_02.gif