Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UFC 157: Rousey vs. Carmouche - Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

UFC-157Poster.jpg

Pojedynek o pas mistrzyni UFC w wadze koguciej

135 lbs.: Ronda Rousey pok. Liz Carmouche przez poddanie (balacha), runda 1, 4:49

Główna karta:

205 lbs.: Lyoto Machida pok. Dana Hendersona przez niejednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-29)

135 lbs.: Urijah Faber pok. Ivana Menjivara przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 1, 4:34

170 lbs.: Court McGee pok. Josha Neera przez jednogłośną decyzję (3x 30-27)

170 lbs.: Robbie Lawler pok. Josha Koschecka przez TKO (uderzenia w parterze), runda 1, 3:57

Pozostałe:

265 lbs.: Brendan Schaub pok. Lavara Johnsona przez jednogłośną decyzję (3x 30-27)

170 lbs.: Mike Chiesa pok. Antona Kuivanena przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 2, 2:29

145 lbs.: Dennis Bermudez pok. Matta Grice przez niejednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-29)

155 lbs.: Sam Stout pok. Carosa Fodora przez niejednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-29)

Walki z facebooka:

170 lbs.: Kenny Robertson pok. Brocka Jardine przez poddanie (dźwignia na kolano), runda 1, 2:57

170 lbs.: Neil Magny pok. Jona Manley’a przez jednogłośną decyzję (2x 30-27, 29-28)

170 lbs.: Nah-Shon Burrell pok. Yuriego Villeforta przez jednogłośną decyzję (30-27, 2x 29-28)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

1

• fanfanfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Koscheck/Lawler - bez szału. Josh starał się rozegrać to wszystko w parterze z góry, jednak po kilku minutach nudnej dominacji wpadł w pułapkę. Ogólnie zgadzam się z komentatorami że sędzia zareagował za szybko. Nie był to jakiś wybitny g&p, a blondas powoli zaczął polepszać swoją pozycję. Pewnie gdyby nie przerwanie walki na luzie wyszedłby z parteru.

McGee/Neer - kawał dobrej walki. Pierwsza runda wyglądała na egzekucję bo Court robił co chciał, trafiał praktycznie wszystko, i potężnie dopadł rywala tymi ciosami na wątrobę. Aż dziwne że nie poszedł na koniec na całego bo spokojnie mógł to skończyć. W drugiej rundzie też spokojnie dominował, jednak o dziwo Neer się obudził i parę razy nieźle trafił McGee prostymi punchami. Trzecia runda to już tylko wisienka na torcie dla zwycięzcy TUF'a który spokojnie robił swoje. Swoją drogą świetne cardio, cięcie wagi też mu nie zaszkodziło. Jestem ciekaw jego dalszej przygody w 170, o ile prezentuje się tak samo dobrze w parterze jak w stójce(nie pamiętam czy tak jest) to może namieszać w tej dywizji.

Faber/Menjivar - świetny popis Urijaha. Wszedł, dopadł rywala, kontrował wszystko co się dało i wygrał po naprawdę kozackim subie. Imo mogli mu spokojnie przyznac poddanie wieczoru bo było to bardziej efektowne niż ta dźwignia na nogę z walki youtubue czy tam fb. Ogólnie props dla Fabera, jednak martwi mnie fakt że znowu dostanie shota, bo akurat w walkach o mistrzostwo brak mu szczęścia, jeśli przegra bodajże już 3 podejście, powinni go odstawić na dłużej.

Machida/Henderson - zawód gali chyba. Spodziewałem się widowiska, dostałem nudne szachy. Dragon mistrzowsko rozegrał tę walkę, unikał prawej ręki Hendo jak ognia, sporo kontrował, szczególnie w drugiej rundzie parę razy ładnie odpłacił się kolanami w tors. Poza tym nuda, dno i dwa metry mułu. Zwycięzcę można było określił tylko przez rzut monetą, bo naprawdę żaden z nich nie zrobił nic żeby dostać shota.

Rousey©/Carmouche - o ile poprzednia walka zawiodła, o tyle main-event był chyba najlepszą walką z głównej karty. Świetna postawa Liz która pomimo słabego wejścia, potrafiła skontrować, zdobyć plecy i naprawdę sprawic wrażenie że może skończyć Ronde przed czasem co byłoby mega zaskoczeniem. Rousey jednak nie dała za wygraną, udało się jej skutecznie obronić szyję, zrzucić Carmouche z pleców i przejść do ofensywy. Tutaj kolejne propsy dla pretendentki która broniła się naprawdę zaciekle, ale gdy tylko w końcu Rondzie udało się zdobyć rękę, odklepanie nastąpiło natychmiast. Bardzo emocjonujące 5 minut, świetny pokaz ze strony Pań, to na pewno zaostrzy apetyty kibiców na kolejne walki kobiet w UFC.

Ogólnie całkiem porządna gala. Poza mocno strategicznym Hendo/Dragon w każdej walce coś się działo. Naprawdę świetny pokaz MMA. Teraz można śmiało czekać na 158 i kolejną obronę GSP :)