Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Seriale - ogólna dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Orange is new black - niedawno skończyłem, bardzo dobry serial. Zwykła kobitka z przedmieść Piper zostaje skazana na kilkanaście miesięcy więzienia za przemyt narkotyków którego dopuściła się przed wielu laty. Musi z dnia na dzień przestawić się na życie za kratami co nie okazuje się zbytnio przyjemne ze względu na warunki panujące w zamknięciu. Naprawdę dobra produkcja, spora dawka humoru, akcja toczy się wartko, naprawdę interesujące postacie(praktycznie każdy odcinek skupia się na innej skazanej), fabuła ostro przyspiesza w drugim sezonie. Dosyć długo zbierałem się do obejrzenia i żałuję, warto się przemóc, bo po pierwszym odcinku nie będziecie mieli wątpliwości że warto oglądać dalej. Poza tym spoko sprawa że to produkcja Netflixa, więc umieszczają w sieci od razu cały sezon, a nie odcinek po odcinku. Polecam. :)

Dodano:

Jak zawsze w styczniu wystartowały Banshee i Shameless. Oba seriale nie zawodziły w przeszłości i do nowych sezonów wystartowały z przytupem. Będzie co oglądać przez kolejne tygodnie. Jeśli ktoś nie zna to już tłumaczę Banshee to opowieść o przestępcy który po 15 latach wychodzi z pierdla i stara się odnaleźć swoją dawną partnerkę(zarówno życiową jak i w zbrodni), w końcu znajduje ją w tytułowym miasteczku, a przez przedziwny zwrot akcji przejmuje tożsamość nowego szeryfa w tej dziurze. Przez kolejne sezony stara się podzielić uwagę między swoją byłą, pilnowanie porządku, okazjonalne rabunki, oraz zatargi z miejscową szarą strefą. Serial obfituje w spore ilość strzelanin i cycków, powinno się podobać. Shameless to opowieść o rodzinie z przedmieść Chicago z samotnym ojcem alkoholikiem na czele. Starają się ogarnąć swój życiowy bajzel raczej z mizernym skutkiem. Fajna mieszanka czarnej komedii z dramatem, sporo naprawdę genialnie zagranych postaci, wciąga od początku i trzyma do końca. Ponownie - przewija się trochę cycków przez ekran(chociaż nie tyle co w Banshee), także powinno zachęcić ;)

Przy okazji sprawdziłem też kolejny projekt Marvela - Agent Carter. Serial skupia się wokół tej agentki która kręciła się koło Kapitana Ameryki w 1946. Muszę przyznać że pilot nie zachwycił, trochę na siłę starają się upchnąć sporo akcji, ale główna aktorka jest straszenie drętwa. Może z nudów zobaczę 2 odcinek, ale jak na razie start gorszy niż Agenci Tarczy o co ciężko. Ale może ich wzorem również się rozkręci.

Dodano:

Ascension - W 1963 amerykanie wystrzelili w kosmos rakietę której celem jest dotarcie do planety na której również będzie możliwe życie. Akcja serialu ma miejsce w 2014, czyli 51 roku podróży(ze 100 planowanych), na pokładzie jest około 600 osób które żyją we własnym kompletnie odizolowanym od ziemi społeczeństwie. Panują specjalnie zasady, każdy ma swoje z góry ustalone obowiązki dzięki którym cała załoga ma bezpiecznie dotrzeć w przyszłości na miejsce przeznaczenia. Na pokładzie statku w tajemniczych okolicznościach ginie młoda dziewczyna i dowództwo stara się wyjaśnić tę sprawę, a tymczasem na ziemi syn szefa całego projektu musi utrzymywać całą misję w tajemnicy. Spodobał mi się ten tytuł, jak na razie to tylko 3 ponadgodzinne odcinki mające na celu wyczuć grunt i sprawdzić czy można z tego zrobić serię która zainteresuje widzów. Mam nadzieję że plan wypali, o ile nie byłem całkiem przekonany przez pierwszy odcinek, tak jego zakończenie sprawiło że z chęcią usiadłem do drugiej - dużo lepszej - części. Serial ma spory potencjał i mam nadzieję że SyFy szybko zdecyduje się na zamówienie całego sezonu, ostatni odcinek zostawił sporo ciekawych wątków i zał byłoby ich nigdy nie dokończyć.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

21

• Myers

8

• Anonymus

7

• antyrusso

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Carlos, narzekasz, że piszesz sam ze sobą, więc przełamię to pytaniem. :D

Oglądałeś/oglądał ktoś serial "Wikingowie"? Ostatnio znajoma mi polecała, aczkolwiek nie dowiedziałem się niczego konkretnego.

ps - od siebie polecam takie tytuły jak: "Pierwsza miłość" i "Barwy szczęścia" - petarda. 8):t_up:

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Obejrzałem pierwszy odcinek po którym nigdy do tego nie wróciłem. Aczkolwiek nie było jakoś tragicznie, po prostu nie moje klimaty, a wiem że sporo ludzi poleca. Może jeszcze kiedyś w wolnej chwili do tego wrócę, osobiście znam lepsze tytuły, ale zawsze warto odpalić sobie pierwszy odcinek i sprawdzić jak leży ;)

• Reputacja:   0

Jak łapiesz za wikingów, to napisz czy oglądałeś Breaking Bad, Dochodzenie, Detektyw, Fargo, Skazany na śmierć. Każdy z tych seriali jest wart polecenia i strzelam, że Wikingowie nie pobijają żadnego z tych. Najlepsze z wymienionych:

1.Breaking Bad

2.Skazany na Śmierć

3.Fargo

4.Dochodzenie

5.Detektyw

Wspominałem wyżej o tym, że mam zamiar w przyszłości obejrzeć sobie takie tytuły jak "Skazany na śmierć" (widziałem tylko pierwszy sezon), "Breaking Bad", "Hannibala".

Ogólnie to z serialami nie mam aż takie styczności jak z filmami, ale w wolnej chwili mógłbym sobie zarzucić jakąś fajną historię i pooglądać. Ostatnim serialem, który oglądałem w całości to byli chyba "Zagubieni". :8

Ja widziałem dwa sezony Wikingów i mimo dobrej oprawy wizualnej, oddania klimatu tamtych czasów (chociaż co ja się tam znam, może z historią to nie ma nic wspólnego) i musze stwierdzić, że jest to serial w zasadzie o niczym... Jest tam jeden czy dwa główne wątki, ale są one na tyle niewyraźne, że serial jakoś super nie wciąga. Drugi sezon jest na pewno ciekawszy niż pierwszy, ale i tak niczego nie urywa. W ogóle przy tym serialu odniosłem często wrażenie, że niespecjalnie postawiono tu na zdolności aktorskie.

Siedziałem ostatnio u ziomeczka, który pokazał mi pierwszy odcinek serialu "Lie to me" - serial pokazuje historię agenta, który specjalizuje się w odkrywaniu tego, czy ktoś kłamie, poprzez odczytywanie różnych reakcji organizmu - mimikę twarzy, pocenie się i wiele innych. Pomaga w poszukiwaniu podejrzanych, sprawdza oskarżonych itd. Widział ktoś ciut więcej z tego serialu, warto się nim zająć?

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Z tego co pamiętam, to chyba po 2, albo 3 sezonach był cancel, Był w moim repertuarze, nie był zły, ani rewelacyjny. Ot taki serial, który mogłeś sobie obejrzeć powiedzmy w niedzielny wieczór.

Obejrzałem sobie wczoraj z nudów odcinek Conspiracy Theory with Jesse Ventura o 9/11. Ogólnie nie wiedziałem czego się spodziewać, liczyłem na coś ciekawego ze względu na to że Jesse w WWE był przekonujący, ale dostałem niesamowitą sieczkę dla mózgu. Szukanie materiałów wybuchowych w strefie zero, pogoń za czarnymi skrzynkami, przesłuchiwanie mega wiarygodnych świadków z cyklu bruby typek w okularach który słyszał coś tam od kogoś tam kto nie chce pokazać się przed kamerą, albo woźny słyszący wybuchy przed kolizją. :lol

Nie polecam, ale czekam na polską wersję z Macierewiczem. Pewna sprawa jeśli idzie o rekordy oglądalności. :roll:

• 3 tygodnie później...

Miał ktoś z Was styczność z serialem Miecz prawdy?

Co prawda nie do końca moje klimaty, ale dzisiaj z nudów lecąc po kanałach w TV natrafiłem na ten serial na AXN. Pewnie poleciałbym dalej gdybym nie zwrócił uwagi na aktorkę - Tabrett Bethell. Do tej pory nie spotkałem się z tą panią i muszę przyznać, że zachęca do oglądania nieprawdopodobną imo urodą. :D

Ktoś miał styczność z tym serialem i może coś więcej o nim napisać?

Gdybym miał oglądać każdy serial z dobrą dupeczką w roli głównej to bym musiał chyba przestać spać :D

Odwołuje złe słowa na temat Agent Carter - akcja wreszcie nabiera tempa koło trzeciego odcinka i tak naprawdę poza pilotem to całkiem przyjemny serial dla ludzi lubiących uniwersum Marvela. Bez większej pojarki jak na razie, ale w wolnym czasie sobie oglądam najnowsze odcinki. Czekam za to na powrót Shield który już za dwa tygodnie, ostatnio urwali na niezłym cliffhangerze i spodziewam się dobrej akcji w nowych odcinkach. Serial zrobił spory krok do przodu w drugim sezonie i oby ta tendencja się utrzymała :)

Ogólnie widać że seriale z jednego studia mają wiele podobieństw. Flash który zadebiutował ostatnią jesienią zaczął się podobnie jak Arrow - dosyć mozolnie, powoli, z ciekawą historią, ale bez natłoku akcji. Sporo wprowadzania widza, mocny nacisk na charakterystykę bohaterów, ale gdzieś w połowie pierwszego sezonu Łucznik przyśpieszył i podobnie będzie z najszybszym człowiekiem na ziemi. Zrobili już sporo podczas zimowej przerwy wprowadzając głównego rywala, a teraz przed miesięczną przerwą(nie wiem z jakiej paki) postanowili pójść krok dalej i odkryli jego tożsamość co dosyć mocno wstrząśnie fabułą. Czekam na połowę marca i powrót Flasha :)

Przy okazji też wystartował Better Call Saul - dopiero 3 odcinki, ale już czuć że będzie to serial warty oglądania ; )

Gdybym miał oglądać każdy serial z dobrą dupeczką w roli głównej to bym musiał chyba przestać spać :D

Miałem raczej na myśli, że poza urodą jest również ciekawa. To rzadka cecha wśród aktorów. :8

Ja w końcu się zebrałem i dokończyłem Zakazane Imperium. Ze smutkiem muszę stwierdzić, że był to najgorszy sezon ze wszystkich, a szkoda, bo liczyłem, że będzie godnym podsumowaniem całej serii. Wstawki z przeszłości, z młodości Nucky'ego były spoko, wyjaśniały niektóre rzeczy, aczkolwiek nie podobało mi się, że wiele wątków już "aktualnych" zostało uciętych, niewyjaśnionych, pozostawionych. Trochę o niczym, na siłę ten sezon z kompletnie nieprzekonywującym mnie zakończeniem... Co sądzicie o tym sezonie, jak i o samym zakończeniu?

Time skip to chyba w ogóle zrobili tylko po to by uciąć sporo wątków i wyjaśnić chociażby nieobecność AR'a. Słaby sezon, pamiętam że oglądałem bez praktycznie żadnych emocji. Wiele rzeczy zrobionych na siłę byleby "zamknąć" jakoś historię najważniejszych postaci. Sam finisz Nucky'ego również bez polotu i na siłę. Szkoda. Pierwsze sezony dostarczyły wiele emocji i ciekawych historii, tutaj wyglądało jakby ktoś przejął reżyserię bez większego pojęcia o serialu. Pamiętam że leciało to chyba mniej więcej na równi z ostatnim sezonem Sonsów. Niebo a ziemia.

• Reputacja:   14
  • Styl:  Ciemny

Miał ktoś z Was styczność z serialem Miecz prawdy?

Co prawda nie do końca moje klimaty, ale dzisiaj z nudów lecąc po kanałach w TV natrafiłem na ten serial na AXN. Pewnie poleciałbym dalej gdybym nie zwrócił uwagi na aktorkę - Tabrett Bethell. Do tej pory nie spotkałem się z tą panią i muszę przyznać, że zachęca do oglądania nieprawdopodobną imo urodą. :D

Ktoś miał styczność z tym serialem i może coś więcej o nim napisać?

Obejrzałem może ze dwa pierwsze odcinki, później sporadycznie się na to natykałem (puszczali to chyba na Dwójce, parę lat temu). Nie porwała mnie ta historia - ot, fantasy cięte od metra. Podobno cykl książek, na podstawie którego to nakręcili jest całkiem niezły, ale nic ponad to na razie nie mogę napisać - dorwę którąś z nich w swoje ręce, to dam znać w odpowiednim dziale. Wracając do serialu: zły władca, wybraniec, stary czarodziej, powabna dziewoja mieszająca wybrańcowi w głowie... coś Wam to mówi? :lol W dodatku dzieweczka należy do jakiegoś zakonu wiecznych dziewic, więc rozterek miłosnych jest tam pewnie na parę sezonów. Przepraszam wszystkich ewentualnych fanów tej produkcji za nieco lekceważący ton mojej wypowiedzi, ale jest tak jak napisałem - nie znalazłem w rym serialu niczego dla siebie, a bywam bezkrytycznym fanem tego typu produkcji...

Tabrett jest rzeczywiście urodziwa i twórcy serialu zauważyli to - widać to na przykład w scenach walki z jej udziałem, gdzie dziewczyna jest wręcz nadużywana :lol

Ostatnio wyszedł nowy serial od FOX o nazwie Empire. Produkcja z interesującą mnie tematyką i zastanawiam się czy nie rzucić na to okiem. Słyszeliście coś o tym? Podsyłam info: http://www.filmweb.pl/serial/Imperium-2015-710811#

https://www.youtube.com/watch?v=dBzu_jKLJek