Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Satanicomania #12 " Era Attitude Cz.I (1997)"

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Siemka,wam wszystkim ten artykuł przygotowywałem przez parę dobrych dni,żeby nie było pełno błędów ortograficznych itd,więc zapraszam do artykułu "Welcome to Era Attiude !"będę oceniał najlepsze wyczny i feud'u a także segmenty w tam tej epoce,mam nadzieje że docenicie moją pracę,pierwsza cz. I będzie polegać na roku 1997 opisze z niego najlepsze momenty,segment itd jak wspominałem wcześniej wszystkim serdecznie zapraszam do czytania.

Jak każdy z nas wie Era Attitude rozpoczęła się pod koniec 20 wieku,mianowicie zapamiętany rocznik 1996 King of The Ring promo Stone Cold którę zbulwersowało całe WWF,dzięki temu momentowi obecnie Era Attitude jest największą wspominą erę w dzisiejszych czasach,w tam tych czasach zawodnicy wylewali hektolitry krwi,każdy za pewnie pamięta niesamowitą walkę The Undertaker'a z HBK'em na Bad Blood 1997 mianowicie można to nazwać welcome to Era Attitude,po tej walce zaczęły się Hardcorowe Matche w tam tym czasie,fani się elektryzowali takimi postaciami jak The Undertaker,HBK,Kane.Debiut Kane w roku 1997 zaszokował mianowicie wszystkich fanów wrestlingu,każdy pamięta ten moment jak Kane zmierzał w strone ringu i wyrwał drzwi od klatki , wszedł do ringu stanął i spojrzał w oczy swojemu bratu wykonując na nim dwa Finisher (Tombstone,Chokeslama),oczywiście debiut przeszedł do Historii do dziś jest nazywanym najlepszym debiut w Historii WWE.Druga wielka Sprawa założenie DX i wzmocnienie diwizji Tag Team mianowicie wielki Debiut New Age Outlaws i wielka rewolucja w diwizji tag team a także dołączenie do DX,Wielka Wygrana Stone Cold na Royal Rumble 1997 i wypromowanie tego zawodnika na mocnego Main Event'era,rok 1997 przyniósł na pełno rozczarowania,a ja mianowicie sporządzę liste na samy dole wszystkich zachęcam,do przeczytania.

Top 5'ka Najlepszych PPV w 1997 roku czyli The Best Attitude 1997 PPV's

1.Bad Blood 1997 - Świetne PPV , mianowicie Main Event wgniótł w krzesło i po za tym świetny debiut ,The Undertaker dał z siebie wszystko w tej walce, a HBK stracił pełno krwi i potu w tej walce ,do tego jeszcze na końcu ten potężny Chokeslam od Kane dla The Undertakera, do tego mianowicie to pierwszy raz kiedy Hell in a Cell zagościło tak poważnie, bo w cześniej czyli rocznik 1991 /1996 nie było taki stypulacji jak Hell in a Cell to właśnie na Bad Blood zadebiutowała ta stypulacja ,obecnie stypulacja Hell in a Cell jest najbardziej elektryzującą stypulacją w całym WWE,każdy wspomina ten piękny Main Event z Bad Blood i z pewnością tej gali się tak łatwo nie zapomni bo to mianowicie największa ozdoba początku " ery atitude .

2.WWF Survivor Series 1997 - Świetna gala jak i Main Event który trwał 11 min. chociaż krótko ale był bardzo elektryzujący ta dwójka za elektryzował wszystkich fanów na arenie ,HBK i Bret zawsze dogadywali się w ringu więc 11 min i starczyło żeby oczarować całą widownie na Survivor Series,piękna wygrana HBK'a ,reszta walka też była świetna mianowicie walka Survivor Team Canada vs Team USA ,dwa kontynety przeciwko sobie poświecono nie całe 17 min na tą walkę ,walka była strzałem w dziesiątkę, drugi wielki plus na tej gali to ,to że było aż 4'ery Elimination Tag Match'a,po za tym świetna walka Mankind'a z Kane'em która także skradła Show,świetna gala,świetnie rozpisane walki.. co tu dużo pisać.

3.WWF Royal Rumble 1997 - Gala z pewnością nie zapomniana,każdy fan ery attitude powinien znać ją w placu.Dlaczego ? dlatego że właśnie na tej gali Steve Austin dokonał czegoś wielkiego wyeliminował większość zawodników zostając Winerem właśnie tego matchu i otworzył sobie drogę do Main Eventu (Wm 13),po za tym dostaliśmy parę ciekawych walk mianowicie Taker vs Vader walka była świetna i dobrze rozpracowana ,zapomniałem wspomnieć o Main Evenecie HBK vs Sycho Sid ciekawa walka muszę przyznać jaką ją oglądałem to zainteresowaniem,chociaż była ona straszne krótka ale dobrze rozpisana co mi się bardzo podobało więc main event na plus,cała gala faktycznie na plus dostaliśmy dużo ciekawych walk więc nie można narzekać.

4.WWF WrestleMania 13 - Świetna WrestleMania dużo emocji i mianowicie dobrze mi się kojarzy,Main Event był dobry bo kolejna kontynuacja legendarnego streak The Undertaker'a dwóch gigantów przeciwko sobie dobry i ciekawy mian event ta dwójka dał z siebie wszystko wielki szacunek dla Sycho i Takera za taki dobry Main Event , w Wrestlingu nie chodzi o hektolitry krwi tylko o dobrą ciekawą walkę takie jest moje zdanie.Reszta walk też była bardzo ciekawa Bret Hart vs Austin piękna walka mistrzostwo Attitude było dużo krwi i walka zajęła aż 22 min , obecnie ta walka jest zapisana w Historii WWE mianowicie to pierwsza Wm Austina ,dzięki tej Wm wypromował się na świetnego zawodnika który zatrząsnął WWE,Reszta walk też dał bardzo dużo emocji,Wm 13 była udana pod względem ringowym.

5.WWF SummerSlam 1997 - Świetna Gala Mianowicie , świetny Main Event The Undertaker vs Bret Hart dwójka świetnych wrestlerów przeciwko sobie coś niesamowitego,obejrzałem SS 1997 i nazwał bym tą galę dobrą ,bo Main Event był wystrzałowy , też świetna walka Owena Harta z Austinem , Austin zdobywa pas IC też świetnie rozpisana walka ,fajna walka HHH z Mankindem mianowicie opener SS 1997 ale fajna walka,Wiadomo Mankind umiał wykręcić Hardcore w Erze Attitude,nie zapomniane momenty tego zawodnika z tej epoki był nie powtarzalne,ale to powiem w cz. II ! ,SS było dobre, Main Event rozwalił wszystko.

Top 5'ka Najlepszych Gmmicków w 1997 roku czyli Top 5 Gmmicks 1997

1.The Undertaker - Jego Gmmick był niesamowity po za tym był najbardziej rozpoznawalną mroczną postać w WWF.

2.HBK - Jego Gmmick jako Heelowy Sexy Boy położył wszystkich na kolanach do dziś jego Gmmick jest wspominany na jeden z najlepszych w Historii WWE.

3.Kane - Jego Gmmick podbił serce fanów ,drugi straszny mroczny gmmick który też przeszedł do Historii WWE i był bardzo rozpoznawalny w 1997 roku.

4.Stone Cold - Jego Gmmick też był niesamowity w tam czasie,faktycznie jego gmmick dopiero się rozwijał w 1997 roku.

5.Bret Hart - Już za czasów Generation podbiał serce fanów swoim różowym gmmickiem jeśli można to tak nazwać właśnie w tam tym momencie tak samo podbijał serce fanów,rozwalając każdego swoim Submisionem.

Top 5'ka Najlepszych Walk w 1997 roku czyli Top 5 Matches 1997 !

1.The Undertaker vs HBK Bad Blood 1997 - Wiadomo Walka była niesamowita,po za tym świetne akcje ringowe i akcje na klatkę ,do tego debiut Kane nie ma co dużo się rozpisywać bo faktycznie opisał powyżej trochę tą walkę,jedno jest pewne sama walka przeszła do Historii " Debiut Hell in a Cell Matchu " tak faktycznie do tego zaklimatyzowanie ery attitude szło w dobrym kierunku .

2.Bret Hart vs Stone Cold WrestleMania 13 - Świetna Walka i nie zapomniana z pewnością oby dwoje panowie dali z siebie wszystko po za tym Stone Cold stracił trochę krwi z tego co pamiętam , Bret w świetnym stylu wykonał Submission'a co mi się bardzo podobało , ringowo walka była na dużym poziomie,chyba dała największe emocje właśnie na tej WrestleManii .

3.Bret Hart vs The Undertaker SummerSlam 1997 - Nie zapomniana walką na słonecznej gali że tak to można ująć,obejrzałem ją całą i byłem z niej bardzo zadowlony,obaj panowie pokazali nie złą klasę w tej walce,dobrze współpracowali w ringu co było bardzo dobrym atutem tej walki,szkoda że obecnie żaden zawodnik nie umiał by wykręcić takiej walki bo Vince sobie tego nie życzy.

4.Kane vs Mankind Survivor Series 1997 - Pierwsza Walka Kane na PPV , jak na pierwszą walkę spisał się idealnie w swojej nowej postaci,Mankind także spisał się na medal jako Hardcorowy zawodnik promował erę attitude co mi się bardzo w jego postaci podobało ,Kane w tej walce dał z siebie wszystko i mianowicie ta walka na SS 1997 była bardzo emocjonująca.

5.The Undertaker vs Sycho Sid WrestleMania 13 - Świetna walka , świetna kontynuacja streaku The Undertakera nic dodać nic ująć , świetni dobrani zawodnicy którzy ,wykręcili dobrą walkę po za tym była ona bardzo emocjunująca jak na Main Event ,dzięki Takerowi ta WrestleMania nabrał barw ,Sycho Sid także dał z siebie wszystko,chociaż był wielkim olbrzymem ale na te czasy był bardzo dobrym zawodnikiem.

Top 5 Najlepsze Segmentów w 1997 roku ,The Best Segments 1997(Tu dużo rozpisywać się nie będę bo nie ma po co faktycznie)

1.Stone Cold - Wykonujący Stunnera na Św.Mikołaju.

2.Stone Cold - Stone Cold 3 Cry babys and a little boy blue.- Promo Skierowane na Bret'a a także na The Undertakera.

3.D-Generation X segment with Sgt. Slaughter.- Stajnia nabijała się z Sgt.Slaughter'a.

4.Shawn Micheals and The Undertaker Segment 1997 (Bad Blood 1997) - Świetny Segment i świetne promo HBK'a przed walką na Bad Blood 1997.

5.Undertaker & Kane Face off On WWF RAW 12/15/97.-Świetny Segment mianowicie bracia spojrzeli sobie w oko w oko tuż przed royal rumble 1998.

Top 5 Najlepszych Tag Teamów w 1997 roku,The Best Tag Team 1997

1.The Legion of Doom - Każdy za pewnie pamięta ten legendarny Tag Team,z pewnością należy im się pierwsze miejsce bo 1997 roku nadawali barw diwizji.

2.DX(Jako Stajnia także)- Legendarna Stajnia w 1997 roku założyli Stajnie DX która podbiła serce fanów i została na zawsze w naszych sercach.

3.The Nation of Domination - Także świetna stajnia która zabojował w 1997 roku i także świetni zawodnicy którzy ze sobą współpracowali.

4.The Headbangers - Nie wiem czy ktoś z was pamięta ale byli dość znani w roku 1997,dobry tag team nudzić się nie nudziło przy ich walkach.

5.New Age Outlaws - Dał bym ich na lepsze miejsce ale poźno zadebiutowali ale w drugiej cześci z pewnością będą blisko szczytu.

Top 5 Najlepszych Promo w 1997 roku,The Best Promo 1997 !

1.HBK Bad Blood 1997 Promo. - Promo było wspaniałe,HBK jako Heel rozwalił wszystkich a jego promo co RAW były niesamowite.

2.Stone Cold May 12 / 1997. - Oczywiście świetne promo z Vince McMahon'em i Austin'em.

3.Sycho Sid Promo WrestleMania 13 - Też Bardzo Ciekawe promo na miejsce 3 z pewnością zasłużył Sycho Sid,bo był wtedy jedną z głównych twarz WWF.

4.The Rock Promo (Steve Austin) 1997/11/10 - Też Ciekawe Promo pomiędzy zawodnikami,feud z Rocka z Austinem zawsze był ciekawy i elektryzujący.

5.Brian Pillman 31/05/1997 - Promo było nawet ciekawe,dziwi mnie jedno że WWF nie wykorzystało tego zawodnika.

Więc to wszystko ode mnie na dziś,znajdziecie parę błędów za pewnie ale się starałem pisałem to ponad 4 godziny i mam nadzieje że jakoś się rozczytacie,to wszystko ode mnie na dziś cześć druga będzie na drugi tydzień bo akurat rozpoczynają mi się ferie .

The Pain will come! in a few years,My name is Avanger!.

Youtube : http://www.youtube.com/user/SecondWWE?feature=mhee

2085937588509986e5c7819.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Avangers

3

• selune

2

• Godzila

1

• Rasmus.666

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

WWF SummerSlam 1997 - Świetna Gala Mianowicie , świetny Main Event The Undertaker vs Bret Hart dwójka świetnych wrestlerów przeciwko sobie coś niesamowitego

Jak widzę jak ktoś w jednym krótkim zdaniu pisze 3 razy świetnie to mi się nie dobrze robi.

Jak widzę jak ktoś w jednym krótkim zdaniu pisze 3 razy świetnie to mi się nie dobrze robi.

Jeżeli ci nie dobrze to idź do WC,czy znowu dasz mi minusa ? (liczy się to co jest opisane,całkiem na dole ostrzegłem że są błędy,bo mianowicie jestem

dyslektykiem)

Czytam sobie to forum i czytam i każdy Twój post, każdy temat się kupy nie trzyma, a jako, że zauważyłem tu kółko wzajemnej adoracji, ktoś kto słodzenie sobie i lizanie po jajkach ma gdzieś powinien się wypowiedzieć. Poniekąd to rozumiem, forum nie ma wielu aktywnych użytkowników i każdy kto się udziela jest na wagę złota, ale w tym wypadku dodajemy gówno owinięte w złoty papierek :(

Chłopie, nie każdy jest profesorem Miodkiem. Masz prawo popełniać błędy ale nie takie które przeglądarka czy word Ci podkreśli. Zakładasz temat to z łaski swojej sprawdzaj to, bo momentami tego się czytać nie da. Literówki - tak samo, to się DA BANALNIE SPRAWDZIĆ. Interpunkcja ? Nie Satanic, to nie jest nazwa państwa, przykro mi. Nie, to nie potrawa ale warto byś się z nią zapoznał.

Stylistyka... uczcijmy to minutą ciszy (i). Akapit o top 5 gimmicków. Zgrozo, Ty 4 z 5 punktów rozpoczynasz od tego samego zwrotu! Brak mi słów. Pominę liczne powtórzenia, mało sensowne zdania.

Argumentacja. Większość Twoich argumentów na poparcie swojej tezy to "bo tak", wymienienie jednej, dwóch cech i wsio. Rly? Rly? Cytując legendę waćpana Popka "ku... nie sądzę!"

Błędy merytoryczne - n/c. Błędy ad. wiedzy ogólnej...pisałeś o wojnie między kontynentami, o ich starciu. OD KIEDY USA I KANADA LEŻĄ NA OSOBNYCH KONTYNENTACH? Ucz nas, miszczu, czy istnieje kontynent kanadyjski? Oświeć nas, a może w swoich oparach absurdu zawędrowałeś jeszcze gdzie indziej?

Resztą pominę, Twoje teksty są po prostu poniżej akceptowalnego poziomu. Do wyborów i sympatii ad wrestlerów czy walk nic nie mam - one są jak dupa, każdy ma swoją własną. Ale reszta...

Nie wiem czy jest to sztuczne ożywianie ruchu na forum, czy nie...ale to zaniża jego poziom. Drastycznie.

Pozdraw...nie, jednak nie.

Mówisz że liczy się jak jest opisane, tylko że tu nic specjalnie opisane nie jest. Sytuacja tyczy sie wszystkich twoich top 5, 10 czy 20, kompletnie nie umiesz argumentować, napisać że coś jest fajne bo jest fajne to żaden argument. To że masz dysleksje tłumaczy problemy z ortografią i gramatyką ale nie niezdolności do argumentacji własnego zdania. Tyle napisałeś a nic w sumie z tego nie wynika. Popracuj nad argumentacją, wyrażaniem własnego zdania albo zwyczajnie sobie odpuść chłopie.

A ja się nie będę już poniżał dostając krytke,sami sobie rozpiszcie taki artykuł to będziecie wiedzieli ile to zajmuje,jeżeli sami umiecie lepiej pisać i zbierać informacje do kupy,to proszę bardzo sami sobie napiszcie ja już nie będę się wysilał,dostając tylko krytke bo co nie umie pisać ?,dobrze że każdy z was umie pisać niech jest bóg z wami,od dziś nie pisze wylane mam na to " jak osoby tak powyżej uważają to tak będzie " . Nie będę tracił czterech godziny specjalnie po to żeby dostawać ciągle dostawać krytykowanie,dzięki za takie chęci na prawdę.

Chłopcze, otrzymujesz zazwyczaj konstruktywną krytykę. Krytyka jest dobra, pozwala zazwyczaj podnieść poziom danej pracy, w tym wypadku tekstu.

Twój argument, że skoro nam się nie podoba to mamy sami pisać, zalatuje podstawówką. Czyli, idąc Twoim tokiem rozumowania, skoro uważam Rybacka za miernotę przy mikrofonie to powinien dostać się do WWE i go przebić, a jeszcze lepiej feud z nim rozpocząć? :8

Ty się obrażasz, patrząc na wiek, jesteś w gimbazjum w porywach. Czyli co, jak Ci pani od polskiego postawi laskę za jakąś tam pracę, to też jej każesz samej napisać lepiej? =))

Umieszczając teksty na forum, musisz się liczyć z krytyką, a nie głaskaniem po główce. Nie podoba Ci się SŁUSZNA krytyka? Spoko, więc spraw, byśmy nie mieli czego krytykować!

Dysleksja...wiesz co jest zabawne? Ja też miałem stwierdzoną dysleksje tylko to dla mnie nigdy nie była wymówka. To w większości wypadków zwykłe lenistwo, xx lat temu nie było czegoś takiego. Łatwo jest ją wyplenić czytając, dużo czytając, wybierz sobie książki jakie Ci się podobają - może to być harry potter, może to być cokolwiek. To najprostsza metoda i wg. mnie całkiem przyjemna by pozbyć się tej ułomności. I na wszystkich bogów, co Ci szkodzi sprawdzić tekst przed wysłaniem? Włącz sobie podkreślanie i wsio. Google Chrome ma to wbudowane. FF chyba też, nie pamiętam.

będzie " . Nie będę tracił czterech godziny specjalnie po to żeby dostawać ciągle dostawać krytykowanie,dzięki za takie chęci na prawdę.

Wybacz ale mamy nosić Cię na rękach za to że piszesz c***owe prace prace? Stary no bez jaj. Wiesz ile czasu ja poświęcam na napisanie artykułu? Zwykle 3 dni, z czego każdego dnia ok. 2,5 godziny, policz sobie ile to jest. Po każdym twoim artykule piszę Ci co jest nie tak, co masz zmienić próbuję Ci pomóc a ty co? Dla meni to co robisz w tym momencie jest poniżej krytyki. póki co warn x1 za obniżanie poziomu forum. Poczekam aż to przeczytasz a potem myślę, że do zamknięcia.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Póki jeszcze nikt tematu nie zamknął - do top ppv było znośnie, co prawda Twoja stylistyka wciąż powoduje że mam ochotę pociąć się czerstwą bułką, ale była to najlepsza cześć tego artykułu. Niestety reszta Twojej pracy uderzyła o dno, wzięła łopatę i zaczęła kopać głębiej. Nie rozumiem dlaczego przy wymianie segmentów i prom nie ma żadnych linków do yt, skoro na opis poświęcasz jedno zdanie to zrekompensuj nam to chociaż możliwością obejrzenia tego o czym tak skąpo napisałeś. Do pozostałych rzeczy aż ciężko o jakikolwiek komentarz.

Co do zamieszania z krytykowaniem

Czyli co, jak Ci pani od polskiego postawi laskę za jakąś tam pracę, to też jej każesz samej napisać lepiej?

Podpisuję się obiema rękami.