Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Who's Next?! Bill Goldberg - wywiad

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

images?q=tbn:ANd9GcQqxvOECqtm406sAbW2MUxX57KM80TJ5OOIBKkt5-HZnp5sUQqHgQ

Z wywiadu z Connem Jacksonem dla programu Get CONNected.

Witamy! W studiu oczywiście Bill Goldberg, proszę oto herbata dla Ciebie!

- Omm, widzisz, szczerze mówiąc nie pijam herbaty.

176 walk w profesjonalnym wrestlingu pozostając niepokonanym, kariera w NFL, występowałeś w filmach z najgroźniej wyglądającymi facetami jakich w życiu widziałem ... ale istnieje równierż potulna strona Goldberga. Co o niej powiesz?

- Mówisz pewnie o mojej twarzy którą pokazuję w kontaktach międzyludzkich.

Jesteś żonaty?

- Jasne, każdy kiedyś się żeni, przynajmniej raz w życiu. Poznałem ją na planie filmowym, właściwie była kaskaderką. Spędziliśmy tam sporo czasu, a ona onieśmielała mnie do tego stopnia że z początku nie potrafiłem patrzeć jej w oczy. To było niesamowite, takie magiczne. Nazywała mnie "Great One". Naprawdę dobrze wspominam tamten czas. Wiesz ... granie twardziela jest naprawdę spoko, ale okazywanie zupełnie innych uczuć, zupełnie innego siebie drugiej osobie jest naprawdę cool, pobraliśmy sie miesiąc później, byliśmy w tym czasie bardzo zajęci ale na szczęście wystarczyło nam czasu na świetny miesiac miodowy.

Jak się oświadczyłeś?

- Byliśmy w hotelu w Seattle, a może w Vancouver ... nie pamiętam, nie chwilka, to było na pewno w Vancouver, wyszła spod prysznica ... może właśnie to zadziałało na mnie tak mocno, że poprostu podszedłem do niej i poprosiłem ją o rękę. Nie byłem zdenerwowany, nie miałem pierścionka, nie planowałem tego, to nie były oświadczyny rodem z komedii romantycznej. Wszystko było bardzo "nie tradycyjne". Po prostu uklęknąłem i poprosiłem by za mnie wyszła, to było totalnie spontaniczne, myślę że takie właśnie powinny być oświadczyny.

No tak, mówisz o nie tradycyjnej stronie swojego życia, ale cofnijmy się nieco wstecz. Twój ojciec ukończył harvard, jest wykształconym lekarzem w Tulsie, czy wywierał na Ciebie duży nacisk? To znaczy, miałeś karierę w NFL, w WCW i WWF ... ale czy był wywierany na Ciebie nacisk byś został lekarzem?

- Na szczęście miałem dwóch braci, którzy przechodzili przez to przede mną, obaj grali w football i byłem w nich tak zapatrzony, że jedyne co chciałem robić to występować w NFL. Rodzice rzeczywiście chcieli przekonać moich braci do zmiany planów, ale na mnie nie wywierali już nacisku, śmieją się ze mnie że urodziłem się w kasku do footballu i tak już mi troszkę zostało.

Co nauczyło Cię, że dostanie się na szczyt nie jest proste? Jakie doświadczenia napotkały Cię gdy byłeś młody i dążyłeś do celu?

- No wiesz, było mnóstwo takich sytuacji. Sukces był mi przeznaczony, gdyż miałem talent i dawałem z siebie zawsze 100% by go wykorzystać. Moim celem było to, by nikt na świecie nigdy nie mógł powiedzieć mi "To niemożliwe, nie uda Ci się, nie dasz rady tego zrobić". W sumie to dobrze że spotykałem ludzi z takich nastawienie, to napędzało mnie jeszcze bardziej. Życie nauczyło mnie że najważniejsza jest wiara w siebie, nie możesz stawiać sobie limitów, ograniczeń, zawsze musisz walczyć ze światem by osiągnąć sukces, ponadto trzeba traktować innych ludzi tak, jak chcemy by traktowano nas samych. Kurczę, czuję się jak nauczyciel na wykładzie. W każdym razie zasada jest bardzo prosta, żyjemy w ciężkim świecie pełnym gówna, każdy z nas zmagał się kiedyś z przestępczością itd, jednak jest prosty sposób by zamieniać zło w dobro, uczyć się na błędach i wyciągać lekcje z tego jak wychowali nas rodzice. Na przykład moim problemem było to że za często sięgałem po alkohol ale to już za mną. Najważniejsze dla mnie to traktować innych tak jak sami chcemy być traktowani.

Bardzo dobra rada, ale chyba nie sprawdza się kiedy wejdziemy do ringu z tym gościem ...

-Wiedziałem że to powiesz

Słyszałem o twojej przyjaźni z Burtem Reynoldsem, opowiedz mi o tej znajomości, którą zawiązałeś na planie filmu.

- No tak, w sumie moja żona jeszcze przede mną miała przyjemność pracować z nim o co byłem cholernie zazdrosny. Od razu poszedłem do niego i powiedziałem, słuchaj, jestem twoim fanem, uwielbiałem Cię jeszcze za dzieciaka, byłeś moim idolem, też grałeś w futbol, bla bla bla, poznanie Cie było świetnym doświadczeniem, robiłeś film z moją żoną, a właśnie, pozdrawia Cię. Odwróciłem i poszedłem w swoją stronę, a on dogonił mnie i powiedział "Wiesz co Goldberg? Szanowałem Cię wcześniej, ale teraz kiedy ożeniłeś się z Wandą, szanuję Cię jeszcze bardziej. I nie ukrywał się z tym, że Wanda mu się podobała ... poza tym czuję się zaszczycony że mogłem z nim pracować, pamiętam jak on, ja, moja żona i jeszcze parę innych osób poleciliśmy z LA do Tulsy i oglądaliśmy razem mecz footballu. Gość ma charakter, dużo w życiu przeżył.

Czego się od niego nauczyłeś?

- Przede wszystkim - wytrwałości. Wiary w siebie, tego że czasem nie warto kierować się krytycznymi opiniami, a tym co sami uważamy oraz tego, ż najważniejsze to być szczerym sam ze sobą.

Powróćmy jednak, do tematu wrestlingu. Kto wpadł na pomysł z zawołaniem "Who's Next?"?

- Ojej, to było po dark matchu z jakimś gościem ... wiesz, może ciężko w to uwierzyć ale kiedyś brałem jeszcze udział w Dark Matchach, było to jednak gdy tylko zaczynałem. Po walce jeden z bookerów powiedział, że muszę mieć jakieś chwytliwe powiedzonko pasujące do mojego gimmicku. Była cisza, i jedna z kelnerek przebywających w pomieszczeniu zapytała się kucharza "Who's Next?". I tak zostało. Pamiętam tylko że ta kelnerka miała dobre cycki.

A czy w twojej karierze wrestlera jesteś w stanie wskazać swoją najlepszą walkę?

- Jeśli chodzi o sam występ, który moim zdaniem był najlepszy ... to była walka z DDP na Halloween Havoc w Vegas, najbardziej pamiętna była dla mnie moja pierwsza walka, bo odniosłem kontuzję ... a dla mojej kariery najważniejsza byłą chyba walka z Hoganem w Georgia Dome, najfajniejsza noc mojej kariery. Nie dlatego że zdobyłem pas, ale pamiętam jak na koniec dnia moi byli koledzy z druzyny Falconów weszli do ringu.

A jeśli miałbyś wystąpić w ringu jeszcze raz ... kogo chciałbyś mieć za swojego przeciwnika?

- Steve Austin. Najprawdopodobniej on, jest masa ludzi któzy chcieliby to zobaczyć, tzw. Dream Match.

Są jeszcze jakieś szanse, że zobaczymy Cię jeszcze w ringu?

- Powiem tylko tyle, stuprocenowe.

To zdecydowanie duża wiadomość. Dziękuję Ci bardzo za wywiad.

- Dziękuję również.
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mr. Underson

1

• Dagmii

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Z jednej strony Goldberg dużo mówił o żonie, a z drugiej nie był pewny gdzie się zaręczyli xD Wgl brami jakby był trochę zakręcony, ale ogółem mądrze gada ;d Widać, że był zdeterminowany w drodze do sukcesu i fajnie, że powiedziała, że wróci jeszcze na ring ;) I fajnie, że bierze pod uwagę co ludzie chcieliby zobaczyć ;p Goldberg vs Austin, działo by się ;p